Aanstellerige homoclub COC probeert ChristenUnie uit het kabinet te houden

De belangenorganisatie van de homolobby, de befaamde COC, stelt zich weer eens op als de maatschappelijke poot van GroenLinks. En probeert dus kabinetsvorming moeilijker te maken, want – oh oh oh – wat zijn die lui van de ChristenUnie toch weer ontzettend homofoob!

Hé, ik dacht dat we een kabinet gingen formeren van ChristenUnie, CDA, VVD en D66… Maar als het aan de COC ligt zijn zij óók een partij die aan tafel zit bij formateur Gerrit Zalm. Lees maar mee:

“Vertegenwoordigers van belangenorganisatie COC Nederland hebben zaterdag in Amsterdam met ChristenUnie-onderhandelaars Gert-Jan Segers en Carola Schouten gesproken. Het COC is bang dat de mogelijke deelname van de partij aan een coalitie slecht nieuws zou betekenen voor LHBTI-rechten.

De partij stemde de afgelopen jaren tegen bijna alle voorstellen van het COC, stelt die organisatie in een persbericht. De nieuwe transgenderwet bijvoorbeeld, of de wet lesbisch ouderschap en een einde aan de weigerambtenaren.”

Het is op zich te prijzen dat ondanks dat het COC een compleet consequentieloos clubje is, Gert Jan Segers en Carola Schouten tóch om tafel zijn gaan zitten met deze paniekzaaiers, die na afloop van het gesprek ook zelf hebben moeten vaststellen dat Nederland niet binnenkort op de Russische tour gaat en homovervolging gaat instellen. Sterker nog, het COC is gedwongen schoorvoetend toe te geven dat het schrappen van ‘verworvenheden zoals bijvoorbeeld het opengesteld huwelijk of adoptie door homoseksuelen’ niet op het wensenlijstje van Segers staan bij deze formatie.

Kortom: er wordt weer een hoop heisa om niets gemaakt. Je zou je bijna afvragen of het COC niks beters te doen heeft dan het zaaien van paniek. Bijna dan, totdat je beseft dat je geen overbodige vragen moet stellen. Want nee: sinds Nederlandse homo’s ongestraft mogen trouwen, feesten en publiekelijk zijn wie ze zijn heeft het COC eigenlijk geen reeële punten meer om voor te strijden. En dus is dit wat er overblijft: een berg geklaag in een wanhopige poging om die prestigieuze slachtoffersrol niet kwijt te raken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. poldi

  En wanneer gaat het COC eens met partij Denk om de tafel om het islamgeweld tegen homo’s te bespreken?

  1. Paaldanseres

   TOPREAGUURSEL….

 2. SlimK1nd

  Een vleugje hypocriet, vinnik… ze hebben namelijk net de stiekeme Islamiste Munire Manisa een bestuursfunctie gegeven en zij is echt zo religieus als de hel. https://twitter.com/SlimK1nd/status/880310501728800769

 3. HaZ

  Ik heb het idee dat Gert Jan Segers zijn POOT hierin stijf gaat houden !

 4. IJscoman

  Ach je hebt homo’s en je hebt mietjes. Homo’s zijn OK. De mietjes, die zijn pas erg: daar moet je voor oppassen.

 5. Ni28

  Zoals alles in Nederland doorslaat zijn ook de rechten voor homo’s. Om de homo’s steeds meer rechten te geven totdat je als niet homo zowat benadeeld wordt. De weigerambtenaar b.v. heeft net zo recht voor zijn mening als een ander zonder dat het hem de baan kost. Je overtuiging mag consequent loos tegenover andere overtuiging staan. Dat is pas democratisch. Maar nu moet je voor het homohuwelijk zijn anders deug je simpel niet. Kinderen in een homohuwelijk zijn van naturen al onmogelijk maar alles kan geregeld worden tegenwoordig. Of het voor de kinderen zo goed is moet nog blijken al kan een homopaar zeer lief voor het kind zijn. Zal het kind nog later zo blij mee zijn? Ik kende enkele homo’s die dezelfde mening als ik heb en het zullen het meer zijn die het niet kunnen hebben van kinderen op natuurlijke wijze gewoon accepteren. Zoals jezelf dingen moet accepteren die het leven je gaf met alle tekorten van dien. Ik ben geen christen en heb bedenkingen dus ik kan mij voorstelen wat dit bij christenen moet veroorzaken. De acceptatie van homo’s is vanzelfsprekend natuurlijk maar laten wij de natuur niet kunstmatig corrigeren.

 6. Sniper666

  Het COC roeptoetert maar wat om aandacht. Is deze club voorbij de t.h.t. datum? Homo’s en lesbo’s mogen toch alles in Nederland?

 7. jnssn

  Het COC hoor je nooit maar dan ook nooit over homofobie in de islam. In tegenstelling ze zijn lyrisch over de islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.