Absurde praktijken! Rechter oordeelt: scholieren die vanwege Offerfeest niet op de klassenfoto staan, krijgen €500

Of de school even een paar honderd euro kan uitbetalen aan leerlingen die het vertikten om aanwezig te zijn bij de jaarlijkse klassenfoto. Want ja: een islamitische feestdag, en daarvoor moet van linkse zwabberrechters alles wijken.

Voor de Maria Montessorischool in Den Haag is de dag niet echt op een positieve manier gestart. De rechter oordeelt namelijk dat de school €500 moet uitbetalen, omdat de jaarlijkse klassenfoto werd genomen precies op het moment dat er binnen de islam het Offerfeest werd gevierd. En dat is natuurlijk verboden hè? Als school moet je altijd rekening houden met alle obscure eigenaardigheden van alle uitheemse geloven die er maar zijn.

En zoniet? Dan zul je boeten. Betalen, vanwege een zogenaamde “ongelijke behandeling”. Oh, boehoehoe!

Dit is wat de rechter oordeelde:

“De 2 Haagse kinderen die het maken van de klassenfoto op school hadden gemist vanwege de samenloop met het Offerfeest krijgen een schadevergoeding, zo oordeelt de Haagse kantonrechter in de rechtszaak die hun ouders hadden aangespannen tegen hun school. De kinderen krijgen een schadevergoeding omdat hun school onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling. In plaats van de gevraagde 10.000 euro bepaalt de kantonrechter de totale schadevergoeding die de school moet betalen op 500 euro.”

En dit is wat ik oordeel: joh, ga toch fietsen. Als jullie zo graag willen dat met alle grillen van het islamitische geloof rekening wordt gehouden, dan is het wellicht een idee om… ik weet niet hoor… ook in een islamitisch land te gaan wonen? In Nederland zijn we echter seculier, en kunnen we echt niet met al die onnozele onhebbelijkheden van elke woestijnreligie rekening gaan houden. Nogmaals: als je wil dat dat dus wél gebeurt, is het wellicht een idee om een tentje op te slaan in Saoedi-Arabië of Pakistan.

Maar erger nog dan een stel zeurmoslims die via de rechter proberen af te dwingen dat ook anderen zich aan de eisen van hun geloof houden, is het feit dat er dus rechters zijn die zich laten lenen voor die zottigheid. Ik ben het lang niet altijd eens met Geert Wilders, maar vandaag een keertje wel:

Dit land is toe aan rechters die bereid zijn zichzelf niet uit te leveren aan zelfislamisering. En hard ook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

118 reacties

 1. buitenbeentje

  De school krijgt dus een boete omdat ze GEEN onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen. Als een kind ziek is komt hij/zij ook niet op de fotos en ook niet als het kind naar een trouwfeest gaat, dus legitiem absent is. Deze VMBO rechter verlangt echter dat er onderscheid wordt gemaakt tussen normale en islamitische kinderen. Klaag hem/haar/onbestemd aan.

  1. Juncker

   Beschouwt Buitenbeentje de islam als godsdienst voor de wet gelijkwaardig aan andere godsdiensten?

   1. Sniper666

    @ iedereen

    De nick ‘Juncker’ is een TROL.

    1. sonar

     Snipper 666
     Juncker is zeker aan de drank met zijn onzinnige reacties,heeft het verstand van een mossel,doe ik die mossel weer tekort.

     1. Sniper666

      @ sonar

      Weet niet maar de reaguursels van de nick ‘Juncker’ zijn herkenbaar uit duizenden. En uiteraard is de haathutcult doctrine die pislam heet niet normaal te scharen onder de noemer religie.

   2. IJscoman

    Ons TROLLEN-stinkdier doet zijn onwelriekende, ruftende bek weer open. Af Simon, ga in je hok.

    1. Top

     Kan de DDS geen IP-ban uitvoeren? Ik word een beetje flauw van dat eeuwige geleuter van al die trollen.

     1. Sniper666

      @ Top

      Denk dat een IP-ban niet helpt…

    2. Kodi

     Hebben wij ook niet zoiets als de redactie welke de schone taak op zich kan nemen dit soort trollen af te voeren naar hun riolen?

  2. Kodi

   Op welke uitzonderingen op de wet meent de Islamitische ideologie aanspraak te kunnen maken dat Islamitische leerlingen boven of bezijden of buiten de leerplichtwet mogen vallen?

  3. Mart

   Helderder kan het niet betwist worden.Dit is geen rechter,maar een zakkenwasser.

 2. Juncker

  De school had kunnen weten dat de kinderen vanwege het offerfeest niet aanwezig konden zijn. Dat is dus niet zo slim en riekt naar discriminatie.
  Het is goed dat de rechter hier bewustwordng wekt.

  1. Sniper666

   @ allemaal

   De nick ‘Juncker’ is een TROL.

  2. meanstreak2099

   en hier ga je de mist in, de school heeft er wel degelijk rekening mee gehouden door foto’s in de ochtend plaats te laten vinden.
   dit was de enige familie die voor het ochtend gebed heeft gekozen, de rest ging gewoon in de avond/middag.
   maar om nog olie op het vuur te gooien word de school aangeklaagd door dit gezin terwijl de kinderen al van school zijn af gehaald en wat mij betrefd geen geldige reden meer heeft om ze aan te klagen

  3. toetssteen

   @J
   Foto werd ’s morgens genomen en de middag hadden ze vrij. Daarom staan andere kindjes van moslim ouders wél op de foto. Dus niets discriminatie.

   Bij de weg, krijgen hindoestaanse kindertjes nu ook vrij voor deepavali?

   1. Juncker

    Deze keer ging het weer mis, Toetssteen.

    Probeer het gewoon op Jip en Janneke-niveau. U mikt taalkundig te hoog.

 3. Ni28

  De Nederlandse rechters zijn aan de vervanging toe. Hoe dom kunt je zijn om aan dit soort zaken toe te geven? En hoe sterk is nog de scheiding tussen kerk en staat in onze land? Sinds de moslims hier neerstrijken nauwelijks. Ik hoop dat de school in beroep gaat niet alles kan wijken aan de moslimeisen.

  1. Juncker

   De rechter paste de wet toe e daar hebben sommigen hier grote moeite mee.

   1. HW

    In mijn beleving paste men de wet niet toe.

    Volgens mij hebben schoolkinderen geen verlofdagen en is het onthouden van onderwijs strafbaar, ook al is het maar voor 1 dag.
    Een Nederlandse ouder zou een boete ontvangen als hij zijn kind van school hield voor zo’n gelegenheid.
    Waar blijft die boete voor deze islamitische moeder of wordt er in dit geval weer eens met 2 maten gemeten.

    1. Juncker

     Beschouwt HW de islam en het christendom gelijkwaardig voor de wet?

     1. HW

      Ik weet niet van welke planeet jij komt, maar jij vertoont idioot gedrag.
      De ene keer beroep je je op de wet en de volgende keer zet je deze buiten werking. Het is maar net hoe het jou het beste uitkomt.
      Dus die rooie tunnelvisie vormende bril is nog steeds niet af.
      Lees eens wat
      Waar staat in de Nederlandse wetgeving, dat het Suikerfeest een wettelijke vrije dag is.

     2. Juncker

      HW, in de Leerplichtwet staat dat elke school in zijn schoolgids moet vastleggen op welke religieuze feestdagen de leerplicht vervalt. In dit geval was het offerfeest naar alle waarschijnlijkheid als zo’n dag benoemd en werd tegelijkertijd de klassenfoto gemaakt. Dat vond de rechter terecht niet juist.

      Ben je zo dom of doe je net alsof om te trollen?

     3. HW

      Op dit antwoord zat nu net te wachten, want moslims hebben op de christelijke feestdagen vrij, net als elke Nederlander en moslims krijgen nog dagen extra i.v.m. hun geloof.

      Dit is discriminatie van de christelijke bevolking ten top, want dan moeten moslims of werken en naar school of de christelijke bevolking moet op zo’n moslimfeestdag ook vrij hebben.

      Krijgen nu al die christelijke ouders ook 500,00 Euro per kind vanwege discriminatie.

     4. Seneca

      @zuipschuit Juncker
      Neen, het Christendom is een religie, islam is een (veroverings) ideologie. Als u weer nuchter bent, kunt u deze stelling overdenken…

   2. Ego-non-solus

    Maar nu een gereformeerd gezin dat zijn kind naar de Biddag voor het Gewas wil meenemen. Zo het al daar toestemming voor zou krijgen zou dat gezin volslagen kansloos zijn in een soortgelijk proces. De matra dat gekleurde mensen eigenlijk zielig zijn en daarom wat toleranter behandeld moeten worden zit wat mij betreft dicht tegen discriminatoir gedrag. Maar ik weet, de goedmens denkt daar anders over.

    Overigens, ik weet dat die Bid- en Dankdagen op een zondag zijn, het gaat mij dan ook om een voorbeeld.

    1. Juncker

     Je gaat er van uit dat de rechter moslims wel volgens de wet behandelt en christenen niet. Dat kan uit dit voorval niet blijken.

    2. Sniper666

     @ Ego-non-solus

     Deze Juncker is een TROL. Nergens op ingaan, niet voederen aub. Dank u.

   3. Alarmbel

    Welke wet? Rooms-katholieke kinderen hebben op een openbare school ook niet vrij op aswoensdag, witte donderdag of goede vrijdag.

    1. Juncker

     De religieuze feestdagen zijn in de regel p[er school vastgelegd in een leerplichtreglement. Het offerfeest zal daar in alle gevallen bij staan.

     http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1358998-vrij-voor-offerfeest-is-een-recht

 4. Ni28

  Die Junckers lijken op elkaar.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Je bedoelt : Jan Kloodt Juncker en TROL Juncker ?
   Qua domme uitlatingen hebben ze heel veel gemeen, dat klopt.

 5. Verlazques

  ‘Werkelijk niet te geloven, die rechter is duidelijk een moslim. Hij weet niet eens dat moslim festiviteiten in Nederland niet erkend zijn. De dame in kwestie zou een schadevergoeding aan de school moeten betalen wegens oneigenlijk gebruik van middelen en tijd. Bovendien moet de moeder een boete krijgen omdat zou haar kinderen onterecht niet naar school heeft laten gaan. Niet toegestaan verzuim dus.

 6. Verlazques

  Het is duidelijk dat de rechter nu tweedracht en haat zaait in Nederland, hij dient hiervoor vervolgd te worden.

  1. Sniper666

   Deze rechter geeft ons alvast een voorproefje op de sharia.

 7. poison

  Ga zo meteen een paar bretellen kopen want hier zakt mijn broek van.

 8. nienke

  Dit slaat toch alles, dit land is behoorlijk ziek, dit zijn al aanwijzingen hoe nabij de islamisering is.
  Rechters die doodsbang zijn voor de gevolgen wat deze woestijnratten in petto hebben als hun eis niet ingewilligd wordt.
  Waar moet dit heen, waar moet dit heen?
  Een angstaanjagend gevoel te denken dat zelfs rechters mee heulen met deze waanzinnige ideologie uit angst en lafheid.
  Geen knip voor hun neus waard deze landverraders.

 9. Kodi

  Hier hadden de ouders van die spijbelende Moslim kinderen gestraft moeten worden voor het willens en wetens niet naleven van de leerplichtwet.

  1. van Urk

   Kodi@ Zo zou je het ook kunnen bekijken. 🙂 De school maakt voortijdig een afspraak met de fotograaf op welk datum hij of haar zal komen, dus deze moslimouders zouden hierover geinformeerd moeten zijn.

  1. Juncker

   Dit soort debiele Kamervragen illustreren slechts dat de PVV geen serieuze politieke partij is.

   1. corfo

    @ Juncker.
    Ben je weer heelhuids terug uit Hamburg ? Jammer !!

 10. hitje89

  Dit zorgt dus wel degelijk voor een tweedeling. Een openbare school moet rekening houden met religie, nu dus eraan ondergeschikt gemaakt.

  1. Juncker

   Ook op openbare scholen geldt de godsdienstvrijheid, hitje.

   1. Sniper666

    Juncker is een TROL. Nergens op ingaan, niet voederen aub. Dank u.

    1. Kodi

     Trollen niet voeren is een goed devies. Maar afvoeren is nog beter.

   2. van Urk

    Zo zie je maar dat ook openbare scholen hier niet weg mee kunnen komen doordat ze religieuze leerlingen toelaten. En dan wil men religieuze scholen nog af gaan schaffen ook! Laat ieder bij zijn eigen. 😉

    1. Sniper666

     @ van Urk

     Alle religieuze scholen afschaffen, openbaar onderwijs voor iedereen.

     Op die openbare scholen is het verboden middels kleding de eigen religie tot uitdrukking te brengen. Toestaan, ketting met kruisje, sterretje ofzo en daarmee basta.

 11. Ni28

  Wet en gezond verstand komen vaak niet overeen. Links en gezond verstand ook niet. En zonder gezond verstand geen goede wetten.

 12. hitje89

  Juncker is Laura Zuydgeest zelf?

  1. Ni28

   gewoon de volgende trol.

 13. Ni28

  Godsdienstvrijheid betekent niet geen scheiding tussen kerk en staat. Alleen voor de moslims wordt een uitzondering gemaakt en dat klopt niet.

  1. van Urk

   Het offerfeest valt niet onder algemene erkende feestdagen net zoals biddag of dankdag bij christenen. Die kinderen hebben gewoon pech gehad dat zij die dag vrij hadden genomen. En hoe lang duurt het maken van zo,n klassenfoto? Konden de kinderen die toch op deze dag netjes gekleed zijn niet even een uurtje van het offerfeest missen?

   1. Sniper666

    @ van Urk

    Niet op Juncker ingaan aub. TROL.

  2. Juncker

   Je begrijpt er niets van: godsdienstvrijheid betekent dat gelovigen (moslims en christenen) in vrijheid hun geloof kunnen belijden en uitoefenen. Scholen hebben daar rekening mee te houden en dat is in schoolplichtreglementen ook zo vastgelegd.

   Deze school hield daar kennelijk onvoldoende rekening mee wen werd daarvoor terecht beboet.

   1. van Urk

    Volgens mij begrijpt u er niks van. Een school gaat niet voor twee kinderen de boel omgooien vanwege een niet erkend feestdag (doen ze ook niet voor een niet erkende christelijke feestdag). De datum voor die klassenfoto was allang bekend neem ik aan. Dus de ouders konden voortijdig met de leerkracht in overleg gaan. De school heeft op gebied van godsdienstvrijheid zijn plicht niet verzaakt door deze kinderen vrij te geven.

    1. Ni28

     Van Urk, niemand is ooit gelukt een trol te overtuigen van zijn ongelijk. Ik weet dat u de eerste wilt zijn maar het is onmogelijk. Zonde van energie.

 14. joost2

  Mijn zwager haalde zn kind een dag eerder van school ivm vakantie.
  Ik zeg erbij, hij heeft een drukke zaak en kon echt niet anders.
  Maar de verrader leerplicht ambtenaar kwam zelf de klas binnen, begon de kinderen te tellen ( uit welke tijd heb ik dit meer vernomen? ) en dat heeft geleid tot een boete van € 150.–
  Voor de goede orde het zijn autochtone, dus échte Nederlanders.
  Alleen als je moslim bent, hoef je je hier niet aan te passen en mag je een boete eisen van € 10.000,– en de D66rechter stelt ze nog in het gelijk ook en geeft ze ge;ld, want daar gaat het bij die mensen immers om. Wel rechten, geen plichten en een anti houding tegenover het land wat je te eten geeft.
  Waar was toen die zgn. “leerplichtambtenaar”?

  Maar we hebben zelf gekozen, dat in alle geledingen van onze maatschappij vooral linkse elitaire arrogante mensen het voor het zeggen hebben.
  Hoogleraren, justitie, gezondheidszorg, topambtenaren, overheid/ en semi overheid bestuurders, media de NPO, bijna allemaal socialisten. Een nepotisme kartel, wat niet weg te krijgen is.
  Wen daar maar aan mensen met een andere mening en anders denkenden.
  Het is de elitaire linkse kliek, die ons land verraden, weggeven en alles tolereren wat maar met islam te maken heeft.

  Over niet al te lange tijd hangt er een diepe sluier over dit land,
  maar de meerderheid heeft gewoon fout gekozen, ook weer bij de laatst gehouden verkiezingen. Nederland blijft links met partijen zoals vvd,d66 en cda.
  Rechts is te klein.
  Alleen een waarschuwing voor die links elitaire kliek±
  `de kruik gaat net zo lang te water, totdat die barst`.

  Dus accepteren of emigreren.
  Wel weet ik zeker dat vele Nederlanders van dergelijke uitspraken moedeloos worden.

  1. Juncker

   Joost, In dit voorbeeld was geen sprake van ontduiking van de leerplicht. Dit verhaal raakt kant noch wal.

   1. corfo

    @ Juncker.
    Jij bent vast en zeker een broer van Korsakov Juncker; die doet nét zulke achterlijke uitspraken.

   2. van Urk

    Juncker@ Dan zijn we er toch? De school heeft rekening gehouden met deze religieuze kinderen door ze die dag vrij te gaan geven voor het offerfeest. Dat gedoe om die klassenfoto is gewoon nadruppelen na het plassen.

    1. Ni28

     van Urk, de trol wilt het niet begrijpen dus gebruik je tijd beter.

    2. Juncker

     Ja, zo is het wellicht gegaan, Urk, maar dan is het niet fatsoenlijk om op die datum de klassefoto te plannen. De rechter vond dat in elk geval en ik kan dat volgen.

 15. corfo

  Deze “rechter” dienst z.s.m. vervangen te worden door iemand met enig verstand.
  Zal wel weer zo’n olie-domme D66 figuur zijn ! Die stinkdieren hebben er een gewoonte van gemaakt om dit armetierige landje nóg verder de vernieling in te schoppen.

 16. exxtravaganzzza

  Dat deze moslims 10.000 euro wilden hebben voor het ‘aangedane leed’,
  maakt duidelijk dat ze buiten de werkelijkheid staan.
  De school heeft zelfs de mogelijkheid geboden om die foto’s op een later tijdstip ,
  alsnog te maken.
  Gewoon een moslim-tokkie familie dus.

  1. van Urk

   exxtravanganzzza@ Ze wilden gewoon het schoolgeld terug ritselen. Daar staan ze bekend om. 😉

 17. RS

  en de nederlandse kinderen dan die toevallig ECHT ziek waren ,toen de fotograaf toevallig op school kwam krijgen die dat ook ? Of alleen moslimbroedsels ?????

  Nederland is KNETTERGEK GEWORDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HET HOUDT NIET VANZELF OP.

  1. corfo

   @ RS.
   Nederland is al geruime tijd inderdaad KNETTERGEK, en is dat geworden o.l.v. Kok, Lubbers, Bakellende, Rutte, Asscher, Samsom en meer van dat soort.
   Vanzelf zal dit niet meer stoppen, wacht met belangstelling op wat gaat komen.

   1. Ecoshaarlem

    Triest maar waar, wat gaar er nog komen onder het beleid van de links elite!

 18. Ni28

  Alleen al die uitgekookte brutale moslim mentaliteit om bij de rechter 10.000 euro van de school te eisen voor een gemiste foto. Hoe leg je dat aan een kind uit? Net zoals aan al die andere kinderen die zo klassenfoto voor een ook nog een betere reden hebben gemist. Arme kinderen toch die moslim kinderen. Speciale behandeling, dat is wat zij willen of een slaatje van slaan bij een domme rechter. De goedheid beschouwen zij als domheid, begrijp het eindelijk!

 19. pejoar

  De rechter moet vlug op het vliegtuig gezet worden richting SA.
  Dat die moslims klagen weten we ,maar dat een rechter ze gelijk geeft is ongehoord.

 20. Ecoshaarlem

  Verwonderd mij niet meer, de moslims zijn al een eind op streek, gesteund door de linkse D66 rechters!k

 21. Anna

  Wat een waanzinnige uitspraak. Arme schooldirecteuren. Anno 2017 worden ze om niks weggezet als racisten. Is de rechterlijke macht niet hartstikke ziek? Arm Nederland. Waar gaat het toch heen?

  1. van Urk

   “Mamma waarom sta ik niet op de foto?” “Omdat je bij het belangrijke offerfeest aanwezig moet zijn!” http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/07/kinderen-die-klassenfoto-misten-vanwege-offerfeest-krijgen-500-euro-521534/

  2. corfo

   @ Anna.
   De rechterlijke macht is ziek, dood- en doodziek. Dat blijkt niet alleen uit deze achterlijke uitspraak, maar blijkt bovenal uit de diverse uitspraken die “asielzoekers en vluchtelingen” behelzen. De oorzaak is gelegen in ’t feit dat rechters “voor ’t leven” benoemd zijn, ze kunnen dus niet, zoals u en ik, ontslagen worden tenzij ze héél erg raar gaan doen en dat is hier trouwens wél a.d. hand, echter de “Kroon” (zij benoemen rechters) zal dit niet raar genoeg vinden; bovendien zijn die D66-rechters weer vriendjes van vriendjes van bijv. Pechtold of Koolmees, dus ze zijn (bijna) volkomen vrij in hun beslissingen. Een schandalige zaak trouwens omdat de islamitische kansparel gewoon de school verzuimde dus beboet had moeten worden : het z.g. offerfeest is n.l. geen christelijke feestdag waarvoor aan scholieren vrijaf wordt gegeven van “rijkswege”.

 22. Sniper666

  Los van alles is het eigenlijk heel simpel. Als je niet op school bent, kun je ook niet op de klassefoto. Daarvan kun je de school de schuld niet geven, en precies dat is wat de rechter nu doet. Conclusie, rechter maakt fout. Hoger beroep.

 23. poldi

  Ik wordt kots- en kotsmisselijk van die voortwoekerende islamisering en vooral van die zgn gutmensch rechters.
  Het wordt hoog tijd dat het volk in opstand komt.

  Plagiaat
  ———
  We kunnen van scholen niet verwachten dat ze rekening houden met de tere, soms al te snel aangebrande zieltjes van sommige ouders. Dat zij nu wel in die positie zijn gebracht, maakt het voor scholen bijkans onmogelijk om nog iets te organiseren naast het dagelijkse lesgeven. Schoolfoto’s, sportdagen, musicals, schoolfeesten, er is altijd wel iemand die zich gediscrimineerd kan voelen. Dit maakt de schooltijd voor kinderen een stuk minder leuk.

  De uitspraak van de rechter dient altijd gerespecteerd te worden, anders kunnen we de rechtsstaat net zo goed meteen opdoeken. Maar eerlijk is eerlijk, sommige rechters doen wel hun best om het vertrouwen in hun kunnen te ondermijnen.

 24. poldi

  Elsevier
  =====
  We leren ons al aardig aan te passen aan de islamitische gebruiken en ongeschreven regels.
  Daar bestaat een woord voor: dhimmitude.

  Het gaat hier vooral om ongeschreven regels.

  Hoe dit sluipenderwijs wordt ingevoerd, staat huiveringwekkend beschreven in het boek van Houllebecq: sobmission.

  Een voorbeeld? Na de moord op Theo van Gogh (van: ‘submission’) is het integratiedebat langzaam, maar onmiskenbaar verstomd.

  Als zij zich niet aanpassen, doen wij het maar, langs de weg van de minste weerstand.

  Huiveringwekkend.

 25. poldi

  Totaal van de pot gerukt.
  Vooral die rechter.
  ER HEBBEN ZOVEEL KINDEREN WEL EENS EEN SCHOOLFOTO GEMIST. jE ZOU HET TOCH NIET IN JE HOOFD HALEN daar een probleem van te maken ?

  Zorg maar dat je kind met dat vervloekte weerzinwekkende kopvod erbij is.
  Maar ja, profiteurs weten de weg naar pro-deo advocaten perfect te vinden.

  1. kapitein

   Waar staat in het wetboek iets, maar dan ook iets over een klasse foto????????, wie van de trollen????????????

 26. poldi

  Gefeliciteerd mevrouw met uw 500 euro. Ik wel blijk dat het 50000 nieuwe PVV stemmers oplevert. Maar causaliteit is niet aan u en uw geloofsgenoten besteed.

 27. sjun

  Tijd voor hoger beroep en een bezem door Justitie. Vroeger droeg vrouwe Justitia een blinddoek om neutraliteit te garanderen. Met dit soort uitspraken lijkt dat een hoofddoek geworden te zijn.

 28. observer

  De islamisering wordt via de rechtbank wel geregeld/afgedwongen

  1. Sniper666

   Precies, de precursor voor sharia.

 29. poldi

  De angst voor de pislam is groot bij de linkse heren en dames rechter en overigens het hele rechts apparaat in nederland.
  Het is nu toch wel duidelijk, dat wij moeten vrezen voor het ergste binnen niet al te lange tijd, zeg een jaar of 10.

  Dan zal hier de sharia welig tieren, de rechters zullen vlijtig meedoen, (tot het moment waar zij niet meer nodig en zelf vermoord worden) net als in 40/45 om de NEDERLANDSE inwoners te berechten voor alles wat de gore moslim niet bevalt….

  Nederland heeft nog een kans…. en anders zijn wij allen, de “ongelovigen” gedoemd.

  Ik kots van het straatbeeld met kopvod vrouwen in sombere lange zweetjurken, met kinderen er naast blerend of in buggys die toch wel analfabeet blijven!

 30. Beukman

  Jammer dat de school en de ouders niet hebben kunnen schikken.

  De ouders staan in hun recht. De school is slordig geweest door uitgerekend op de dag van het Suikerfeest de schoolfotograaf te bestellen.
  Nu verwijt de school de ouders dat deze dit niet hebben gemeld, maar het staat notabene in de agenda van de school.
  Voor de rechter probeerde de school zich eruit te wurmen met claims die men echter niet kon hardmaken. Het is duidelijk allemaal geen kwade wil van de school geweest, maar de kinderen zijn wel de dupe geworden.

  Er lopen hier op deze pagina weer een hoop schuimbekkers rond. Ze lijken zelf niet te weten waarop ze precies kwaad zijn: op de wet zoals die er ligt, óf op de rechter die de wet alleen maar heeft toegepast.

  1. IJscoman

   Beukman, hoe kun je het voor je zelf verantwoorden om zo’n smerige islam-chantagepoging te verdedigen? Pure blackmail, uitgevoerd door asociaal koran-tokkie-tuig om de hand die hen voedt te bijten en daarvan intens te genieten. Gewetenloze ratten die zich een ongeluk lachen om de watjesmentaliteit van de stomme gutmenschen. En jij hoort daarbij, linkse zombie!

   1. Beukman

    Doe niet zo hysterisch @IJsje, met je handen bijtgedoe.

    1. IJscoman

     Beukman, ergens mocht ik je altijd wel. Maar dat is nu voorbij. Ik beschouw je nu als een rat, als een trol, als mijn vijand en de vijand van Nederland. Als je er -zoals jij- in slaagt zo’n overduidelijk geval van afpersing en chantage als door deze smerige mossels wordt gedaan, voor jezelf goed te praten en te verdedigen, is er iets totaal mis met je. Oh, ik weet het al: je bent een geperverteerde linkse nitwit die als een slaafje achter de mosliminvasie aanholt en alles toejuicht. Net als de NSB’ers toentertijd.

     1. corfo

      @ IJscoman.
      U heeft volkomen gelijk.
      Die Beuk lult uit z’n nek en is totaal de weg kwijt zoals vele van die extreem-linkse figuren, wegkijkers, moslim-knuffelaars, draaikonten en leugenaars.
      Het bedoelde soort islam-tokkies moeten uit onze maatschappij geweerd worden, evenals de overige parasiterende islamieten, en wel z.s.m.

  2. Ali Yas

   De Leerplichtwet is nationaal, Almere kan daar niet zomaar eigen weten tegenover stellen. De wet zegt dit:

   “Artikel 11. Gronden voor vrijstelling van geregeld schoolbezoek –
   De in artikel 2, eerste lid, bedoelde personen zijn vrijgesteld … van de verplichting … indien de jongere wegens vervulling van plichten voortvloeiend uit godsdienst of levensovertuiging verhinderd is de school … te bezoeken”

   Dat is een fikse uitzondering op de leerplicht, maar het legt de school geen verplichtingen op. Dat staat tenminste niet in deze wet. Over het maken van schoolfoto’s staat er waarschijnlijk ook niet veel.

   Kortom, het lijkt erop dat de rechter hier zijn (wet-) boekje te buiten is gegaan. We zien dat de laatste tijd vaker, en als de Wetgever hier geen einde aan maakt dreigt een gevaarlijke vermenging van de machten.

   1. Beukman

    Leuk gevonden @Ali, maar het gaat hier om art. 7, lid c Wet Gelijke Behandeling. Dit artikel is specifiek van toepassing op scholen, en poogt discriminatie op grond van godsdienst, ras, seksuele geaardheid etc. tegen te gaan.

    De school heeft een slordigheid begaan door eerst de kinderen (middels hun ouders) toestemming te geven om op het Suikerfeest afwezig te zijn, en vervolgens op uitgerekend die dag de schoolfotograaf te bestellen.
    De ouders zijn daarna op hun strepen blijven staan voor wat betreft de groepsfoto. Dat laatste vind ik jammer, maar het valt ze moeilijk te verwijten. Vermoedelijk zijn ze extra gemotiveerd geraakt door de smoesjes waarmee de school de rechter probeerde te paaien.

    Dus….. op wie richt jij je gram: op de wetgever of op de rechter? Zoals je ziet is er geen sprake van de laatste buiten zijn boekje is gegaan.

    Lees hier na:
    https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/500-euro-schadevergoeding-voor-2-Haagse-kinderen-die-geen-klassenfoto-kregen.aspx

    1. Kodi

     Men moet gewoon helemaal geen enkele duimbreed toegeven aan die Islam. En anders hoepelen die Moslims maar op naar een ander land.

  3. Sniper666

   Wat ben je toch een vies en smerig mannetje Beukfiguur.

   1. Beukman

    @Sniperd
    Onzin.

    1. Sniper666

     Jij loopt vast met een PLO sjaaltje door 020.

     1. Beukman

      Onzin, @Sniperd.
      Ga nu je roes uitslapen. Ik verwacht je hier morgen weer fris terug.

     2. Sniper666

      Er staat notabene;

      Horen de kinderen niet op school te zijn?

      In dit geval heeft de moeder van de kinderen verlof aangevraagd voor het Offerfeest. Dat is door de Stichting waaronder deze school valt ook verleend.

      En de moeder wist dat op die dag de schoolfoto genomen zou worden. Kortom, bij die familie prevaleerde dat offerfeest. Dan moet je niet mauwen als je kinderen niet op de kiek gaan.

      You can’t have your cake and eat it (too). Maar nee hoor, janken maar! Om kotsmisselijk van te worden die pislam. Het zijn dit soort dingen die maken dat ik voor een totaal verbod op deze perverse haathut doctrine ben. Deporteren het hele spul en NOOIT meer terugkomen.

     3. Seneca

      @sniper
      beuk is actief bewonderaar van ene Gretta. beiden kunnen het uitstekend met elkaar vinden en zijn eensgezind in hun anti joodse gevoelens.

     4. Hetzalwelweer

      En wat wil je er tegen doen? Den Haag en de EU trekken hun plannetjes toch wel door.

     5. Beukman

      @Sniperd
      Onzin. De school had de ouders toestemming gegeven om hun kinderen die dag thuis te laten. VERVOLGENS bestelde de school uitgerekend die dag de schoolfotograaf.

      Inderdaad: you can’t eat the cake and have it. De school kan nietén die kinderen vrij geven én die dag een klassefoto laten maken waar alle kinderen opstaan. Dat heb je in ieder geval goed gezien.

      Je opmerking over deportatie laat ik maar even voor wat ze is.

     6. Hetzalwelweer

      Ach Beukje….zijn al dat getrol inmiddels zo spuugzat dat jij ook voor 1 keer op de foto mag zonder vergoeding.

     7. Hetzalwelweer

      Daar komt bij dat geschreven verhaaltjes in welk boek dan ook niet serieus genomen moeten worden.

     8. Sniper666

      @ Beukman

      De zin “VERVOLGENS bestelde de school uitgerekend die dag de schoolfotograaf.” staat niet in het vonnis. Dat maak je er zelf van.

      Er staat dat de afspraak met de schoolfotograaf niet meer verzet kon worden, dat is iets heel anders.

    2. Hetzalwelweer

     @Sniper….het voeden van een Trol….is jammer van uw tijd. Doe er zelf graag aan mee….maar het hebben van het laatste woord is erg belangrijk….

     1. Sniper666

      @ Hetzalwelweer

      Correct.

     2. Hetzalwelweer

      Dus slaap lekker…..de trollen zullen er morgen ook weer zijn….gelukkig maar…want zonder Trol is er hier geen drol aan….hahaha….zonder al die wannabee 2de kamer knutselaars zou het hier wel erg saai worden…..good night

   2. Vabis

    Zou het een oplossing zijn Beuklul om in ieder klaslokaal waar moslim jugend zich bevindt standaard wat burka’s te leggen zodat zij bij afwezigheid tijdens de ramadan vervangen kunnen worden tijdens het nemen van de klasse foto?

 31. Nederlandse_Patriot

  Volstrekt idiote praktijken. Over 100 jaar is dit land dood.

 32. Kodi

  ‘Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan’

  MISSEN FOTO DOOR OFFERFEEST Moet je als school rekening houden met het Offerfeest als de schoolfotograaf komt? Ja, zegt de rechter die de islamitische moeder wiens kinderen de foto door het feest misten een schadevergoeding toekende. Onderwijsadvocaat Wilco Brussee denkt dat scholen zich niet te veel zorgen hoeven te maken. ,,Ik waag te betwijfelen of deze uitspraak in hoger beroep standhoudt.’’

  Ellen van Gaalen en Peter Winterman 10-07-17

  Want de rechter zet de komst van de schoolfotograaf nu weg als een dienst die de school moet leveren. Brussee vraagt zich hardop af: is het echt een recht om op die klassenfoto te staan? ,,Nergens in de wet staat dat je recht hebt om op de schoolfoto te gaan. Scholen hebben de plicht onderwijs te leveren. Als het in deze kwestie nou om een toets ging, had de school echt iets fout gedaan.”

  De Maria Montessorischool in Den Haag moet 500 euro schadevergoeding betalen aan de moeder, omdat haar twee kinderen vanwege het Offerfeest niet op de klassenfoto staan. ,,Weet u hoe het voelt als je dochtertje van 5 elke dag bij binnenkomst in de klas naar de foto kijkt en vraagt ‘mama, waarom sta ik hier niet op?’ Dat kun je niet aan een kind uitleggen”, zei de moeder in mei tegen de rechter.

  Ze eiste een schadevergoeding van 10.000 euro. Dat ging de rechtbank te ver, bleek vandaag. Maar de school zat wél fout. Hoewel de fotograaf later terug kwam om de afwezige moslimleerlingen op de foto te zetten, kwam er geen nieuwe klassenfoto. En dat is indirecte discriminatie, oordeelt de rechter.

  Verstrekkende gevolgen

  De uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben, zegt een woordvoerder van de Maria Montessorischool. ,,Of we in hoger beroep gaan, weten we nog niet. Maar als we ons hierbij neerleggen, moeten we in de toekomst mogelijk ook kritisch kijken naar de data van schoolreisjes en andere activiteiten met klassen.”

  De Rotterdamse basisschooldirecteur Ronald Pieck deelt die zorgen. ,,Er zijn zoveel nationaliteiten en geloven. We kunnen toch niet met ieder individu rekening houden? Dan kunnen we niets meer organiseren”, zegt hij. Neem het islamitische Offer- en Suikerfeest. Aan het begin van het schooljaar staat niet voor alle islamitische leerlingen vast wanneer die feesten precies worden gevierd. Dat hangt af van de stand van de zon. Bovendien vieren Turkse en Marokkaanse Nederlanders die feesten ook nog wel eens op verschillende dagen. Pieck: ,,Natuurlijk, het is niet zo slim om een fotograaf op zo’n dag te laten komen. Maar het is bijna niet te doen om met alle geloven rekening te houden.’’

  Bar mitswa

  Directeur Cyriel Triesscheijn van antidiscriminatiebureau Radar/Art.1 zegt dat er toch ‘niets anders op zit’. ,,De Nederlandse samenleving is nou eenmaal een diverse samenleving. De schoolfotograaf uitnodigen op de dag van het Offerfeest is voor christenen hetzelfde als de fotograaf op Eerste Kerstdag laten komen. Dat doe je gewoon niet.”

  Triesscheijn kent een vergelijkbare zaak van een Joodse leerling die een belangrijke training van zijn topsportklasje miste vanwege de bar mitswa van een familielid. In die zaak kwam het uiteindelijk niet tot een rechtszaak: er werd geschikt.

  In gesprek gaan

  Sectororganisatie PO Raad beraadt zich nog op de uitspraak. ,,Het is moeilijk te overzien welke consequenties deze uitspraak heeft. Over het algemeen houden scholen rekening met wat er bij leerlingen leeft. Misschien is dit een aanleiding om hierover met ouders en leerlingen in gesprek te gaan”, zegt een woordvoerder.

  AD 10.07.17

 33. Kodi

  Commentaar van Rob Hoogland waarin uitgelegd wordt hoe we ons met een dergelijk verknipt vonnis op een zeer hellend vlak bevinden:
  https://pbs.twimg.com/media/DEblH9tXUAgfUjr.jpg:large

 34. Kodi

  Schoolfoto alsnog genomen

  Gebruik die € 500 voor een enkeltje naar een Islamitisch land!

  http://i.imgur.com/XC44jUN.png

 35. Anna

  De moeder die 10 duizend euro eiste had ook even met haar dochters naar de school kunnen komen tijdens het maken van de foto. Of haar dochters zelf even naar school kunnen sturen. Maar dat was kennelijk te veel gevraagd maar de 10.000 euro niet. Van wanneer is het verplicht via de WET dat alle kinderen op school op de klassenfoto moeten komen te staan? Zullen alle kinderen ook samen met de fotograaf naar de kinderen moeten die ziek thuis zijn of in het ziekenhuis liggen. Speelde angst bij justitie hier de hoofdrol?

 36. Kodi

  Ik stel voor dat de kinderen die op de foto staan € 1.000 krijgen omdat ze het Offerfeest gemist hebben. En om goede wil te tonen krijgt ieder kind van de school een foto van een lammetje met doorgesneden keel.

 37. EllyD19

  Wat zijn we toch een maf land geworden.

 38. Rex Gildo

  Een openbare school hoeft toch geen rekening te houden met allerlei religieuze feestdagen; daarvoor is juist publiek onderwijs.
  Anders zullen ouders moeten kiezen voor islamitisch, joods of christelijke educatie.
  Indien een onkerkelijk kind nu een activiteit mist door bijvoorbeeld de dag van de arbeid kan bij de rechter eveneens geclaimd worden.

 39. Babaji538

  “Hans Klok & Het Frikandellenvolk”

  Petra Hermans

 40. Troelstra

  Geen sprake van discriminatie bij Haagse schoolfoto’s

  Den Haag, 04 december 2018

  Een Haagse basisschool kan geen discriminatie verweten worden bij het nemen van klassenfoto’s in 2015. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag in hoger beroep beslist.

  Twee zusjes uit een Islamitisch gezin zaten op een openbare basisschool in Den Haag. Op het moment dat de schoolfotograaf langskwam voor de jaarlijkse schoolfoto’s, was het tegelijkertijd de eerste dag van het Offerfeest. De meisjes hadden daarom vrij, waardoor zij niet op de klassenfoto’s staan. De vraag is of zij daardoor zijn gediscrimineerd en om die reden recht hebben op schadevergoeding. De kantonrechter meende in eerste aanleg dat dit het geval was en stelde de ouders van de meisjes in het gelijk. De school ging hier tegen in beroep.

  Het Haagse gerechtshof stelt de school in het gelijk. Het gerechtshof houdt er rekening mee dat de school juist de bedoeling had om de schoolfotograaf na het Offerfeest te laten komen, waardoor deelname aan het Offerfeest voor leerlingen met een Islamitische achtergrond geen beletsel zou vormen om op de foto te gaan. Het Offerfeest bleek in 2015 echter een dag later aan te vangen dan de school aanvankelijk dacht. De school ontdekte dit pas kort van te voren, waardoor het bezoek van de schoolfotograaf niet meer verzet kon worden op deze korte termijn. De school heeft vervolgens alternatieven aangeboden aan de leerlingen die de bewuste dag vrij hadden. Zo is de schoolfotograaf, met inzet van een extra fotograaf, die dag vroeger begonnen (om 08.00 uur). Van die mogelijkheid hebben meerdere Islamitische ouders gebruik gemaakt. Daarnaast zijn door de adjunct-directeur van de school, die amateurfotograaf is, later opnieuw klassenfoto’s gemaakt. Op die nieuwe klassenfoto’s, die gratis ter beschikking zijn gesteld, staan wel alle leerlingen. Door de schoolfotograaf zijn daarna ook nog individuele foto’s van de zusjes gemaakt. De school heeft daarmee voldoende compenserende maatregelen genomen om het gevolg van de onbedoeld ongelukkige uitkomst van de planning te compenseren. Het gerechtshof Den Haag beslist dat onder deze omstandigheden niet kan worden gezegd dat de school de zusjes heeft gediscrimineerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.