Advocaat van kinderverkrachter Marc Dutroux wil hem over vier jaar vrij, noemt straf buitensporig

Geen categoriejul 21 2017, 15:00
De nieuwe advocaat van Marc Dutroux is vastbesloten om te zorgen dat de pedofiel binnenkort wordt vrijgelaten.
Komt de meest beruchte pedofiel van België binnenkort op vrije voeten? Wel als het aan Bruno Dayez ligt, de nieuwe advocaat van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux. Hij mikt erop om de seriemoordenaar en -verkrachter in 2021 vrij te krijgen:

“2021, als hij 25 jaar vastzit, is mijn streefdatum, want vanaf dan kan men niet meer zeggen dat hij niet gekregen heeft wat hij verdiende. Dat is toch al een buitensporig lange straf: dat breekt een leven.”

De advocaat geeft wel gelijk toe dat het behoorlijk lastig zal zijn om Dutroux op vrije voeten te krijgen - maar niet om de reden die je zou verwachten:

“Hem vrij op straat laten lopen is moeilijk, want de eerste de beste zou hem dan kunnen elimineren

Volgens de advocaat is het probleem dus niet dat Dutroux zelf een gevaar is, maar dat hij gevaar loopt wanneer hij wordt vrijgelaten. Een gotspe van de bovenste plank. Hoezo is een levenslange celstraf "buitensporig" voor een man die zes meisjes heeft ontvoerd en gruwelijk misbruikt, en vier van hen zelfs vermoordde? Dutroux is er nog goed vanaf gekomen! Wat moeten de ouders van de vermoorde en verkrachte meisjes wel niet denken van de uitspraken van deze advocaat? Hun dochters werden door Dutroux onmenselijk behandeld. Ze werden ontvoerd en opgesloten in een hok van twee bij één meter. Daar werden ze slachtoffer van de perverse seksuele verlangens van de pedofiel.
Het meest gruwelijke was nog wel het lot van An Marchal en Eefje Lambrecks. Zij stierven van de honger in de kerker van Dutroux toen hij een kortstondige celstraf uitzat voor diefstal. Zijn vrouw gaf de Duitse herders wel te eten, maar liet An en Eefje een hongerdood sterven. Wat die meisjes hebben doorgemaakt, is bijna te verschrikkelijk om over na te denken.
Marc Dutroux mag dan ook nooit vrij komen. Als zo'n monster op vrije voeten komt, is de rechtsstaat failliet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten