Afgestapte PvdA-wethouder Ger 'sekschat-met-een-veertienjarige' Lindeman toch PvdA-kandidaat

Geen categoriejul 25 2017, 17:00
''Wellicht keer ik ooit nog terug.'' Dit was het antwoord van Lindeman op vragen over het afstappen als wethouder van het Noordelijke Hoogezand-Sappemeer. Niet dat men dat ooit verwachtte, want hij had een sekschat gehad met een veertien jarig meisje. Een pedofiele actie dus. Toch keert hij weer terug op de lijst.
Hij heeft het zelf toegegeven, want hij werd afgeperst door een aantal mensen en hij moest hen ongeveer vijfduizend euro betalen. Het zou ook misschien gaan om iemand die zich voordeed als veertienjarige, maar dat haalt niets weg van de intentie vanuit Lindeman. Anders zouden deze anonieme afpersers het verhaal lekken aan RTV Noord. Uiteindelijk heeft Lindeman het dus toch gezegd en toegegeven. Hij gaf bij zijn aftreden aan dat men nog meer van hem zou zien in de politiek.
En ja hoor, daar is hij dan, kandidaat op de lijst van Midden-Groningen voor volgend jaar, op plaats 15. Niet erg hoog, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Wie verzin dit soort praktijken toch? Waarom denken zulke mensen dat dit niet opgemerkt zou worden? Als ze het wel verwachtten, hoe kan je dit dan als partij verdedigen?
De PvdA, de partij met een ongekend laag aantal zetels in de Tweede Kamer, zwaar afgestraft, bezigt toch een vorm van automutilatie door dit soort dingen toe te laten. Daarbij heeft Lindeman wel een ongekende lef of stupiditeit door dit toch door te zetten. Ga niet verder in een publieke- of politieke functie, doe gewoon iets anders. Je hebt je kans gehad en hebt een ongelooflijke fout begaan, had je maar moeten nadenken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten