Alleen in Nederland: vader grijpt pedo en brengt hem naar het politiebureau. Politie laat de man meteen weer gaan

Je verzint het niet, hè? Zo gaat het dus alleen maar in Nederland.

Eerder deze week brachten wij al het verdrietige nieuws dat de meeste misdaden die in Nederland gepleegd worden doodleuk onopgelost blijven. De politie heeft er gewoon geen tijd voor, of wil er geen tijd voor maken.

Dus één vader deed wat elke verantwoordelijke ouder dan dat op het moment dat iemand z’n dochters lastigvalt: hij besloot de politie het werk wat gemakkelijker te maken en de schoft die ranzige foto’s naar zijn oogappeltjes stuurde op te speuren, in de kraag te vatten en af te leveren op het politiebureau. ‘Zo, meneer agent, ik heb hier een pedofiel, hier is het bewijsmateriaal, graag een enkeltje gevangenis, en we horen het wel wanneer de rechtszaak begint, toch?’

Zo had het moeten gaan. Maar zo ging het niet, want alhoewel de vader de pedofiel – die smerige foto’s van zichzelf in onderbroek via Instagram aan z’n dochters cadeau deed – wel keurig afleverde op het bureau, deed de politie iets onvoorstelbaars: ze lieten de man weer gaan. Uit de Telegraaf:

“Cornel Gorsselink ging volgens NH Nieuws met een vriend naar de woning van Alkmaarder en verzocht hem om naar het politiebureau te gaan. De man liet zich overhalen en ging met de twee mee. „Vandaag de vuile vieze putwurm […] te pakken gehad die mijn dochters van 12! lastig viel met vieze gore foto’s en vieze voorstellen”, schreef hij daarover op Facebook.

Volgens de politie is de man bij hen bekend en loopt er een onderzoek naar de praktijken. De Alkmaarder kan echter niet gearresteerd worden, omdat er geen aangifte ligt. Gorsselink laat weten de man net zo lang naar de politie te zullen brengen ’tot die iets doet.’”

Ik zou zeggen: hup Cornel Gorsselink! En laat de politie eens een keer wat tastbaars doen, in plaats van zich te verstoppen achter bureaucratie en andere smoesjes om deze gevaarlijke man niet op te hoeven pakken. Dit soort geintjes kunnen ook echt alleen in Nederland plaatsvinden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. HaZ

  Geen aangifte dus geen vervolging.

  1. van Urk

   Misschien ligt er toch nog ergens een aangifte in de prullenbak. 😉

 2. Augustinyak

  Daar zijn andere manieren voor om zo’n smeerlap een lesje te leren.

  1. Derksen1

   Vertel eens?

   1. Augustinyak

    Hoezo, krijg je daar een kick van kereltje?

    1. Derksen1

     Nee, ik vermoedde dat ik onzin moest blootleggen.

     1. buitenbeentje

      Ik zou zeggen, lees dan je eigen posts eens. Genoeg onzin om bloot te leggen.

 3. toetssteen

  De methode van wijlen schoonpa vijftig jaar terug werkte errug goed. Maar ja, dat was zo’n typisch Mediterraan standje.
  En janken bij de politie door dader, eehhhh……

 4. jowyajax

  Alleen vreemd dat de plaats niet wordt vernoemd

  1. buitenbeentje

   Cornel Gorsselink ging met een vriend naar de woning van Alkmaarder. Ik gok dus op Maastricht, want daar wonen heeeel veeeel Alkmaarders.

 5. corfo

  De vader weet waar de dader woont, dus zó moeilijk is de “oplossing” niet.
  Heb dit zelf een keer gedaan (betrof mishandeling van ons zoontje), proces-verbaal tegen mij én de mishandelaar opgemaakt. Ik kreeg de Rijksrecherche achter me aan (ik was politie-ambtenaar), eind v.h. liedje was : de dader moest schadevergoeding betalen, ik werd vrijgesproken omdat mijn handelwijze “begrijpelijk” werd gevonden door de O.v.J. Vandaar mijn advies : géén hulp van politie/justitie, kies z.g. “eigen richting”.

  1. Kodi

   We nemen deze wijze tip ter harte.

   1. corfo

    @ Kodi.
    Of mijn tip “wijs” is, durf ik niet te zeggen.
    Het heeft wel héél erg goed geholpen en ik zou ’t zo weer doen.

    1. Kodi

     Noem het bruut. Het zij zo. Edoch effectief om bandieten te behandelen. Dat kan niet gezegd worden van een vrijbrief voor de daders om ermee weg te kunnen komen. Van zulk soort vrijbrieven weten wij maar al te goed dat van zoiets enkel een aanzuigende werking uit gaat.

 6. Ni28

  Als die man zich niet zou inhouden en de pedofiel een pak slaag had gegeven zou de pedofiel hem aanklagen en mijnheer de vader zou nog voor boeten ook. Belachelijk. Is dan een bewijs tegen de crimineel dan geen aanklacht waard? Criminelen zijn in Nederland een beschermde soort door een hopeloze bureaucratie.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Een bewijs is géén aanklacht/aangifte.
   Mogelijk is pedofilie “ambtshalve vervolgbaar” , dat weet ik niet (meer).
   Ik weet wél, dat ik een volgende keer hetzelfde zou handelen, als in m’n vorige reactie omschreven; dát is mij n.l. zeer goed bevallen, nooit meer enige last van die mishandelaar gehad.

   1. Ni28

    Een bewijs is toch wel een aanklacht waard. Dat weet de politie toch ook? Ja, recht in eigen handen nemen gaat wel meer gebeuren als je zo geholpen wordt zoal in dit voorbeeld.

  2. Derksen1

   Dan zou de man terecht zijn veroordeeld voor eigenrichting.

   Het blijft triest dat je sommigen hier nog moet uitleggen dat je niet voor eigen rechter mag spelen.

   1. corfo

    @ Drekje.
    Ook al zou ik zijn veroordeeld wegens “eigen richting”, zelfs dan zou ik meteen opnieuw zo doen. Dit laat je als vader toch niet met je kind(eren) gebeuren. Ik begrijp dat u het standpunt huldigt : “Befehl ist befehl”!
    Daaruit is héél veel narigheid voort gekomen, Drekje !
    Als er iemand aan m’n kind(eren) komt ben ik er voor hen en zal ik mijn kind(eren) met alle wettige én onwettige middelen verdedigen, ongeacht de gevolgen.
    Een vader of moeder die dat niet doet is een watje, een angsthaas !

  3. Kodi

   Oftewel: Waar recht is verworden tot onrecht.

 7. Kodi

  En bij dit soort laffe en ziekelijke selectieve wetshandhaving verbaast het mij totaal niet dat er naar eigenrichting wordt gegrepen. Dit is uiteindelijk het enige correctiemiddel wat de rechtgeaarde burger nog rest wanneer recht is verworden tot onrecht.

 8. fusilier

  Derksen 1 . Je hebt zelf zeker geen kinderen.

  1. corfo

   @ fusilier.
   Ik mag toch hopen van niet ! Bij het minste of geringste “onraad” staan die arme kinderen er helemaal alleen voor, want hun “vader” wacht rustig af of die politie iets doet.

 9. Kodi

  Dader na 13 minuten vrij gelaten zonder één moment aan de tand te zijn gevoeld. Het werkelijke slachtoffer, een 12-jarig meisje, is door de politie maar liefst 2 1/2 uur lang verhoord. Je ziet en hoort dat zomaar bij Jinek, waar de vader van het slachtoffer eens wederhoor mocht plaatsen. Blijkt dat die psychopaat, notabene een bekende van de politie, alweer onverstoorbaar door gaat. Het slachtoffer kreeg opnieuw “gezellige” berichtjes op haar mobieltje. Wat klopt er hier niet? Het lijkt mij dat de vader van het slachtoffer juist was inzake een gerechtvaardigd optreden van overheid en justitie inzake voorkomen van recidive. Dat overheid en justitie dit hebben nagelaten heeft binnen een paar uur dus alweer tot recidive geleid.
  Zo ging het ook in Hoorn. Lees http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/somalische-asielzoeker-randt-vrouw-uit-hoorn-aan-krijgt-lekker-een-verblijfsvergunning/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.