Alwéér oud-PvdA-politicus die topfunctie in de wacht sleept: Roos Vermeij gaat tonnen verdienen bij pensioenfonds

Het idee van een “partijkartel” is gebaseerd op lucht en een flinke dosis paranoia? Ha! Verklaar dan maar eens waarom de ene na de andere PvdA’er dezer dagen een ruimbetaalde en prestigieuze nieuwe baan weet binnen te slepen.

Op 15 maart dit jaar verloor menig PvdA’er zijn of haar baan, maar niet getreurd: de sociaal-democraten redden zichzelf heus wel, of ze nu 38 of maar 9 zetels hebben in de Tweede Kamer. Bewijs voor die stelling hebben we de afgelopen dagen gezien bij Martijn van Dam die het mediakartel mag gaan versterken bij de NOS, en natuurlijk bij Ahmed Marcouch die binnenkort als kersvers burgemeester de scepter zwaait over Arnhem.

Maar wie dacht dat de baantjesgalore voor de PvdA daarmee voorbij was, komt bedrogen uit. Roos Vermeij – Kamerlid tot dus die bewuste 15 maart jongstleden – heeft ook een nieuwe topfunctie gevonden, zo blijkt uit berichtgeving. Kijk maar mee:

“Na Martijn van Dam, Martin van Rijn en Ahmed Marcouch is Roos Vermeij het vierde PvdA-kopstuk dat een prestigieuze baan vindt na de politieke loopbaan. Vermeij wordt full-time bestuurder van het pensioenfonds PME. Vermeij gaat in het bestuur zich bezighouden met beleid en communicatie.

Volgens het jaarverslag 2016 van PME staat voor de functie die Vermeij gaat doen, een salaris van ruim 158.000 euro per jaar.”

Kijk eens aan! Roos Vermeij zal als een ware salonsocialist met een ultrariant salaris in de voetsporen van haar illustere voorgangers Marcel van Dam, Wim Kok en Wouter Bos mogen treden. Na pas een paar jaar werken zal ze vermoedelijk miljonair kunnen zijn…

En dat allemaal dankzij de PvdA, de banenmachine waar de Nederlandse middenklasse geen donder aan heeft. Uitgerangeerde bestuurders en vertegenwoordigers daarentegen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. poldi

  De PVDA topfunctie caroussel gaat gestaag door.

  Na
  Martijn van Dam,
  Martin van Rijn en
  Ahmed Marcouch is nu
  Roos Vermeij het vierde PvdA-kopstuk dat een prestigieuze baan vindt na de politieke loopbaan. Zij wordt full-time bestuurder van het pensioenfonds PME.

  Wie is de volgende !
  Schandalig en tenenkrommend.

  1. Ecoshaarlem

   Wat bijna niet aan te geven is, hoe veel duizenden hen zijn voor gegaan, en niet bekwaam zijn voor hun functie!

 2. SlimK1nd

  En dat is vieeeerrrrr! En dat is recht. En dat is krom. En nu draaien we het wieltje nog eens om. De PvdA is op sterven na dood, dus men wil rap nog even wat baantjes verdelen. Wie volgt?

 3. josef kuijpers1952

  Wat te denken van de werknemers van dat Haagse fusieziekenhuis waar Martin van Rijn als directeur wordt genoemd? Als de zorg je toch enigszins aan je hart gaat, en écht begaan bent met je patiënten, dan wil je toch niet werken onder een bestuurder die moord en verderf heeft gezaaid in de verpleeg- en bejaardenzorg, die zijn eigen moeder in de urine laat zitten zó érg dat pa de televisie te hulp roept. Zo iemand zeg je als gerespecteerd arts of verpleegkundig toch geeneens gedag?? Alsjeblief gebruik je verstand daar in Den Haag!!

  1. dutchbrabant

   Moord en verderf? Het kan uiteraard beter in de zorg… Maar moord en verderf… Het is hier geen Hart van Nederland… Drama maken is geen kunst. Met oplossingen komen wel… En oplossingen op een A4’tje hebben we niks. Praktische uitvoerbare haalbare oplossingen….

   1. corfo

    @ josef kuijpers1952.
    U heeft volledig gelijk, wát de één of andere TROL ook beweert !
    Als gevolg van het “beleid” van sokkenwasser van Rijn zijn er ouderen overleden tengevolge van onoplettendheid bij de medicijnverstrekking (vanwege personeelstekort !), ook vanwege onvoldoende lichamelijke verzorging zijn er mensen overleden, óók een gevolg van personeelstekort. Van Rijn is in zo’n geval de z.g. “intellectuele dader”, hij maakte één en ander mogelijk. Het is een walgelijke, letterlijk “over lijken gaande”, ”zéér bekwame bestuurder.”

  2. Derwijlen

   Wat een krankzinnige bijdrage. Van Rijn heeft op een briljante manier een hoogstnoodzakelijke hervorming van de langdurige zorg gerealiseerd. Daar moeten we hem zeer dankbaar voor zijn.

   U weet werkelijk niet waarover u zwetst.

 4. dutchbrabant

  Zou het niet gewoon zijn dat daar de capabele mensen zitten?

  1. Kodi

   Bedreven in blunderen en plunderen? Is dat wat je bedoelt?

  2. nogmaals

   @dutchbrabant:
   Ben jij nou zo ontzettend dom en naïef, of ben je zo vals en kwaadaardig?

   1. dutchbrabant

    Ik denk dat jij eerder dom en naief bent. Dat je iemand veroordeelt om het simpele feit dat iemand lid is van een partij en daarmee dus gewoon niet geschikt…Je weet helemaal niks van deze mensen. Je loopt alleen een horde roepende mensen na!
    Waarom is zij niet gekwalificeerd om deze baan te hebben? Volgens mij geldt in Nederland nog steeds artikel 1…Maar kennelijk geldt die alleen voor leden van de PVV als ze kritiek krijgen …

    1. Sniper666

     Ik zei het al eerder, de nick dutchbrabant is een TROL.

     1. corfo

      @ Sniper666.
      De TROL die zich “dutchbrabant” noemt, is NIET in staat om een reactie op z’n merites te beoordelen. De benaming “TROL” is véél te goed voor zo’n extreem-linkse wegkijker, draaikont en leugenaar. Ik zou hem van diverse leugens kunnen beschuldigen, en die óók nog kunnen bewijzen, maar dat zou zonde van mijn tijd zijn.

     2. HW

      Sniper
      Het zijn gewoon linkse fascisten.
      Ze denken met schreeuwen en blabla hun wil aan andersdenkenden op te kunnen leggen.
      Maar als puntje bij paaltje komt, zie de 4 voorbeelden, gaan ze uitsluitend voor zichzelf en hun portemonnee.

    2. corfo

     @ dutchbrabant.
     Uw “stukjes” worden steeds méér hilarisch ! Ik hoop oprecht dat u geen ip-ban oploopt zodat wij, de weldenkenden, nog lang uitbundig kunnen blijven lachen om zoveel onwetendheid én domheid.

     1. dutchbrabant

      @corfo.. Blijkbaar is geen antwoord geven het handelsmerk… maar dat wisten we uiteraard al… Echte antwoorden krijg je niet… En als het te moeilijk wordt maak je iemand anders maar uit voor troll of dom en ontwetend….

    3. HW

     Dit is een zeer gunstige PvdA voorbereiding op de komende Gemeentelijke verkiezingen. Eindelijk zijn de plannen van de PvdA inzichtelijk.
     Na 4 jaar de bevolking uitgekleed te hebben, worden de Balkenende norm banen bezet door PvdA mensen en kunnen we ons opmaken voor de volgende bezuinigingen in de publieke sector.
     Ergens moeten deze banen natuurlijk van betaald worden.

     Een beetje helder licht ziet wat er door de PvdA in gang wordt gezet, ondanks alle moeite van Asscher om het PvdA beeld in de laatste weken van deze kabinetsperiode nog te wijzigen.
     Helaas is de afstraffing in gang gezet en met de Gemeente verkiezingen nog eens dubbel herhaalt.

     1. Ecoshaarlem

      Uitstekend weergeven, zo denkt een meerderheid van de kiezers!

  3. Ego non solus

   @dutchbrabant

   Zoals met zoveel termen is gebeurd is ook het begrip ‘capabel’ opnieuw gedefinieerd:
   – links/PvdA = goed = capabel
   – rechts/PVV = verkeerd = incapabel.

   Met deze nieuwe definitie heeft u inderdaad gelijk.

 5. Kodi

  Geschied deze afvloeiingsregeling voor door de kiezers uitgespuugde PvdA-bestuurders als beloning voor bestuurlijk falen voor rekening van ’t algemeen? Dan graag nog minder PvdA! Dat spaart het land dergelijke afvloeiingsregelingen uit. Eén ding is duidelijk: Een dergelijke politieke handel en wandel zal alleen nog maar meer en meer uitgespuugd worden. De PvdA begrijpt dus nog steeds niet waarom de kiezers de PvdA hebben gedecimeerd tot een kabouterpartijtje van 9 zetels. Enfin: Elk nadeel heb z’n voordeel. Het zal niks worden met het wanhopige streven van de PvdA weer een brede volkspartij te maken.

 6. Sam C

  Nooit van dat mens gehoord, net zoals zo vele ja-knikkers in de tweede kamer. Vier jaar ja knikken en een top baan in de wacht slepen.

 7. Ni28

  De PvdA-ers laten precies zien wat socialisme betekent. Een graaibak voor hooggeplaatste leden. Dat zij afgestraft zijn voor de kiezer maakt niets uit. Een degelijke chemokuur is hard nodig.

 8. corfo

  Wie is dat mens eigenlijk ? Nog nooit van gehoord laat staan van haar “prestaties” !
  Benoemingen op deze “hoogte” geschieden NIET naar kennis en kunde maar op basis van politieke voorkeuren. Waarom zou het toch zo slecht gaan in de diverse stichtingen die over óns geld gaan ? Misschien valt zij echter wel onder de z.g. “bekwame bestuurders” !!??

  1. Kodi

   Als niet je kennis, maar je kennissen terzake doen, dan laat het resultaat zich raden: Bestuurlijke incompetentie.

 9. Ben Zine

  Hoe luidde het aloude gezegde ook weer ? O ja… Links lullen, rechts zakken vullen. Kennelijk is er niks veranderd. Als je eenmaal tot die incestueuze club, het partijkartel, behoort, dan zorgen je linkse vriendjes wel dat je weer aan een nieuwe “bestuurs” functie komt met een honorarium van een paar ton. Zo rolt onze progressieve elite, die vooral goed zorgt voor zichzelf. En dat zijn GEEN demagogische praatjes, zoals hier veelvuldig gekwalificeerd door diverse huistrollen. Sowieso is het woord “demagogisch” een voorbeeld van volledig doorgeschoten retoriek, maar dat geldt uiteraard eveneens voor al die andere etiketten (populistisch, fascistisch, xenofoob etc. etc.) die links altijd op rechts pleegt te plakken om een inhoudelijk discours te ontwijken, in de wetenschap dat ze dat toch niet kunnen winnen.

 10. poison

  En de rest geniet van een riante wachtgeld regeling.

 11. Ni28

  Linkse mensen presteren altijd goed d.w.z. hun meerderen eren en ja knikken totdat je hoger in de rang stijgt. Beloning gegarandeerd ongeacht prestaties en kwaliteit. Van Rijn als directeur ziekenhuis is het voorbeeld van het onmogelijke. Eerst sloopt hij nagenoeg de gezondheidszorg en dan gaat hij in werken en zelfs leiding geven. Hij zou daar niet eens als portier mogen werken. De gezellige linkse familie.

 12. Sniper666

  Roos gaat lekker verder teren op de zak van Jan de Arbeider. Maar nu dan heel direct en dus alvast hun pensioenen een beetje korten. Het klotst loopt daar natuurlijk tegen de plinten en de PvdA kan het niet laten daar wat tegen te doen. Roos komt er al aan hoor om het allemaal weer recht te zetten met haar ‘bekwame betuurderskwaliteiten’.

 13. Ikke en zo

  Ik meen dat de pvda als partij heeft gefaald (big time), echter zie ik geen bewijs dat deze baan voor haar was gereserveerd, omdat zij een PvdA lid is.

 14. Beukman

  Tja, het is nooit goed. Als een politicus zijn of haar wachtgeld uitmelkt, is het niet goed. Als een politicus meteen aan het solliciteren slaat en een nieuwe betrekking vindt, is het óók niet goed.

  Het zure kartel van de Rechtse Kerk juicht dat de PvdA is gedecimeerd, maar vindt vervolgens dat de PvdApen die zijn “vrijgekomen” eerst hun wachtgeld opvreten voordat ze op zoek gaan naar een nieuwe baan.

  Het is om te huilen als het niet zo grappig was.

 15. Anna

  Al heeft de PvdA nog maar een zetel hun kolossale macht zit door heel Nederland. Door heel het land PvdA burgemeesters en ambtenaren. Regering PvdA en VVD hebben de hard werkende middengroep flink armer gemaakt om de levenslange, jaarlijkse miljarden voor hun toegelaten economische asielzoekers te kunnen bekostigen. Veelverdieners Rooie PvdA groepjes zullen hun rooie pluche stoeltjes blijven bezetten. Intussen maken ze de sociale PVV flink zwart. De PvdAers zorgen heel goed voor zichzelf.

 16. HW

  Wanneer wordt er eens eindelijk ingegrepen!
  Het is van de zotte, dat deze ex-politici zichzelf maar steeds kunnen verrijken van publiek geld. Bijna voor iedereen geldt, dat men zich eerst dient te bewijzen, voordat men over zo’n inkomen beschikt.

  Dit is ook een vorm van corruptie.

 17. Rex Gildo

  De carrousel van interessante – vetbetaalde – baantjes draait nog steeds voor de PvdA.
  Er moeten eveneens functies ten behoeve van de ministers en staatssecretarissen uit Rutte II gereserveerd worden.
  Zij hoeven niet te gaan stempelen.

  1. van Urk

   Hier wordt door de trollen gesproken over capabel. Ik noem het gewoon in de volksmond een kruiwagen hebben. Want dat is het gewoon. Dat deze reaguurders dat gewoon niet kunnen doorzien is onbegrijpelijk . Ach, ze horen natuurlijk zelf ook bij dat Linkse ons kent ons kliekje.

 18. exxtravaganzzza

  Mevrouw heeft vrouwengeschiedenis gestudeerd (…)
  Opvallend is , is dat ze ná haar functie als politiek adviseur bij Verkeer&Waterstaat,
  voor een aantal jaren directielid mocht wezen bij het bedrijf dat de OV-chipkaart ontwikkelde..
  Ze draait al langer mee in de carrousel, later kwam ze weer terug in de kamer.

 19. Derwijlen

  De reden dat Vermeij op deze topfunctie is benoemd is niet dat ze een PvdA-er is maar omdat ze competent is en beschikbaar op de arbeidsmarkt. Zo’n pensioenfonds zit niet op en PvdA-er te wachten maar wel op een competente bestuurder. Daar zitten er nogal wat van bij de PvdA.

  Als er straks veel PVV-ers op de arbeidsmarkt komen vanwege een verkiezingsnederlaag zullen die niet vaak op topfuncties worden benoemd. Bij de PVV zitten namelijk weinig competente bestuurders.

 20. Babaji538

  Volgens de socialisten, is Wim Kok
  er alleen slanker op geworden, alle opzichten.
  De man is integer, corrupt en dik als een varken
  tot stomheid van rund, geslagen.

  Of, was het geslaan.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.