Anne Fleur Dekker en vrienden strijden tegen Netflix. ‘Driekwart aanbod is seksistisch of verheerlijkt kapitalisme!’

Als het aan Anne Fleur Dekker en enkele van haar vrienden ligt, gaat Netflix binnenkort flink snoeien in hun aanbod. Het online videokanaal biedt namelijk veel te veel subversieve tv-programma’s en films aan. Anne Fleur klaagt over een fascistische oorlogsfilm, terwijl vrienden van de bekende actievoerder voor haar het rijtje complementeren: seksisme, kapitalisme, milieuvervuiling en dierenmishandeling. Bah!

Er zijn al een hoop zaken taboe verklaard door de feministische lobby, en vandaag lijkt een volgende zaak te volgen: het Amerikaanse videoplatform Netflix. Netflix biedt weliswaar ruimte voor allerlei progressieve documentaires over Jesse mag allemaal weten wat, maar ook staan er allemaal vieze mannelijke zaken op. Films waarin Coca-Cola wordt gedronken, met geweren wordt geschoten en paardgereden. Ja, Netflix is een heuse afvalbak tot de nok toe gevuld met heteronormatieve testosteronrommel vol met white privilege! Bah!

Althans, als we Anne Fleur Dekker en haar vrienden mogen geloven aan de hand van een recente Facebook-discussie. Anne Fleur beklaagt zichzelf daarover het feit dat ze ondanks een oorlogsfilm heeft gekeken die haar goedkeuring niet kon wegdragen. De film ging over de SS, en dat vond Anne Fleur maar linkse soep:

“Deze film verheerlijkt continue (de daden van) de Waffen SS, en daarmee nazi-theorieren. In een tijd van opkomend fascisme gevaarlijk, want (propaganda)films als deze zijn voer voor neo-naziclubs die zo hun verhaal kunnen verkopen en ‘onderbouwen’. Het aller kwalijkste is nog wel dat deze film gewoon op Netflix staat.”

Dekker geeft aan zich “geïrriteerd” te voelen door de film. Maar enkele van haar activistische vrienden maken gelijk gebruik van de gelegenheid om ook al hun andere grieven over het videoplatform kenbaar te maken:

“Driekwart van het aanbod is seksistisch en/of verheerlijkt kapitalisme en/of milieuvervuilende en dieronvriendelijke activiteiten.”

Klaagt één vriendin van Dekker. Anne Fleur geeft overigens onmiddellijk aan het eens te zijn met die analyse: “Klopt.”

Een volgende klager vroeg meteen aandacht voor het feit dat er momenteel op Netflix een serie te zien is genaamd Gypsy. Oftewel: zigeuner. Die film moest onmiddellijk van naam veranderen, want “Dat is namelijk een racistisch scheldwoord. En het gebruik van dat woord als titel voor de serie is gebaseerd op racistische stereotypen.” Ook vindt diezelfde man dat de serie Sense8 moet terugkeren, want dat is “de meest diverse tv-serie ooit geproduceerd.”

Ik zou zeggen: Netflix, stop gewoon met het aanbieden van abonnementen die in het centrum van Utrecht en Amsterdam wonen. Volgens mij scheelt dat in één keer alle klagers, en dan kan het geprezen videoplatform gewoon doorgaan met het uitzenden van alle films die ze maar willen, ongeacht hoeveel progressieve snowflakes zich nu weer op hun ziel getrapt voelen.

Toch mogen heel misschien die SS-verheerlijkende films inderdaad wel weg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ritter

  “Deze film verheerlijkt continue (de daden van) de Waffen SS, en daarmee nazi-theorieren”…………..schrijft “ Dekker.

  Maar het echte hedendaagse gevaar voor de moderne westerse samenlevingen (en levenswijze) ziet ze kennelijk niet………….dat is de islamitische ideologie. (islam= fascisme overgoten met een religieus tintje)

  Orbán : ‘Integratie moslims is in geen enkel land gelukt’
  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/07/orban-integratie-moslims-is-in-geen-enkel-land-gelukt-525824/

  1. Kodi

   Orban heeft gelijk. Waar hebben de Moslims ooit bewezen van ook maar enige meerwaarde voor de mensheid te zijn? En kom bij mij niet aan met overbevolking, want dat is juist een probleem. De mensheid staat niet te wachten op meer overbevolking, meer kwantiteit, maar juist meer kwaliteit. En de Islam heeft nog nooit iets toegevoegd aan de kwaliteit van de mensheid. Hebben Moslims ooit wel eens baanbrekend werk in de wetenschap verricht waardoor zij genomineerd konden worden voor de Nobelprijzen voor chemie, geneeskunde, natuurkunde? Bij mijn weten nooit en te nimmer.

 2. van Urk

  Wacht even..Weet je zeker dat het uit de mond van Anne en haar marxistische vrienden komt? Ik dacht net of ik zoiets van SGP geluiden dacht te horen. Wat een bekrompen meid is het toch om overal taboe op te gaan leggen. Maar ja, op videoplatform KarlMarx zie je toch alleen maar marcherende arbeiders en militairen op tv.

 3. Ego-non-solus

  Wat, zegt mijn meest geliefde opinieroerganger dat? Morgen meteen alle Netflix aandelen van de hand doen!

 4. van Urk

  Dus met het bekijken van fictieve onzin als Sense8 steekt de mens dus wat meer op? Kijk dan op Netflix “The Bible” als je van dit soort zaken houdt. 😉

 5. HW

  Wie is Anne Fleur alweer.
  Dat is de zeur met een grote scheur die anderen voor wil schrijven wat fout is.
  Een echte linkse socialistische opstelling, want fascisten wil anderen altijd hun wil opleggen.

  Dus domme doos, hou eindelijk je mening voor je, want menigeen heeft er helemaal niets mee.

 6. Guus Geluk

  Het valt mij thans op dat Anne Fleur Dekker ons geenszins haar visie heeft gegeven op het naar het lijkt pro-life-kabinet dat men momenteel vormt.

  1. Augustinyak

   Alsof die domme doos dit zou kunnen.

   1. Guus Geluk

    Mogelijk zijn haar verstandelijke vermogens inderdaad ontoereikend, Augustinyak, al weet ik dat niet zeker. Als bekend opiniemaker zou ze er goed aan doen die visie eens te geven. Ik vrees dat deze niet bijster vleiend zal wezen.

    1. LieverKipsLeverworst

     Moeilijk hè, Nederlands….

  2. LieverKipsLeverworst

   Godverdomme Guus. Flikker nou eens op! Lul!

   1. Guus Geluk

    Je bent een tokkie, Leverworst, een ordinair tokkie. Ga zelf weg, je voegt niets toe.

    1. Kodi

     sprak de blog stakker.

    2. LieverKipsLeverworst

     Oh? En jij wel?

 7. GerGroot

  Ik zie dat AnneFleur hier de gemoederen weer bezig houdt.

  Wel een prestatie van die slimme meid.

  1. Augustinyak

   Slimme meid in jouw ogen, dat werpt de vraag op hoe slim jij eigenlijk bent…..

  2. Ali Yas

   Het is inderdaad een prestatie, maar niet van Anne-Fleur, net zo min als van vlogger Ilgun. De credits moeten allemaal naar de media die dit meisje (en die jongen) op het schild hebben geheven. Het is heel dapper hun vooringenomenheid en overbodigheid zo te etaleren.

   1. Kodi

    Kranten zijn duur en abonnees van de gemalen houtversie moeten er veel voor betalen. Het houdt een keer op dat abonnees blijven betalen voor meningssturing welke hen totaal niet dient. Dan rest slechts opzegging. En dat schijnt veelvuldig het lot te zijn van de gemalen houtversie van die MeningsSturende Media. Hoe zou dit nou toch kunnen? Wellicht dat de lezers onafhankelijker, kritischer en boven alles zelf kunnen denken. Want waar de scheiding tussen berichtgeving en opinie diep weggezonken is in het moeras van de politiek correcte meningssturing, daar lopen de abonnees vanzelf weg. Noem het stemmen met voeten, maar de stemmers met voeten hebben gelijk. Zo gelijk als dat die stemmers met voeten de PvdA eens met 29 zetels verlies klop gaven.

 8. DennisEijs

  Anne Fleur en haar vriendjes moeten eens wat gaan inbinden, anders kan de vorige generatie links activisten haar eens een oldschool lesje leren. Je kan het ook te ver doordrijven meid. Dit gaat werkelijk nergens meer over.

 9. LieverKipsLeverworst

  Ik blijf het zeggen hoor: beetje scheil is best wel geil….

 10. Kodi

  Wat zielig Anne Fleurtje dus nog niet realiseert is dat er steeds meer mensen off cable gaan, de afhankelijkheid van de meningssturing van de kabel voorbij.

  En alzo heeft zomaar het volgende al hebben kunnen gebeuren.

  Alle landen met een voorkeur voor Hillary Clinton hebben een Lügenpresse.

  Maar het gaat erg slecht met de Lügenpresse. De New York Times gaat 8 etages van haar hoofdkwartier in New York verhuren.

  En… in de VS gaan steeds meer mensen van de kabel. Cord cutters worden ze genoemd: https://s30.postimg.org/h8xkwuhkt/00000000000000000xxx.jpg

 11. Roughwood

  Zeg gewoon je abonnement op! En val NL niet lastig met je gejank.

 12. anne1952

  Mevrouw Dekker als hoedster des vaderlands, was oh zo graag een domineesdochter geweest, maar dat is haar niet gegund kennelijk. Het moet verschrikkelijk zijn, lijkt me, om zo het leven te moeten consumeren, als zienster te midden van al die gemakkelijk scorende popie-jopies.

 13. napels

  Met de eerstvolgende vlucht naar mars schieten dat mens,daar zijn geen racisten,krijgen we hier eindelijk rust.

 14. K.Dopper

  Het blijft opzienbarend hoeveel woede en onrust dit meisje hier bij oudere mannen weet op te wekken.

  1. Augustinyak

   Aan die scheve teringkop te zien van je Hutten op grondlijn.nl ben je zelf ook niet al te piep…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.