Apple en Allah islamiseren je iPhone: er komt een nieuwe emoji voor hoofddoekjes

Alsof er in het dagelijkse leven nog niet genoeg islamisering plaatsvindt, maakt Apple het je in de toekomst ook onmogelijk om in virtuele wereld te ontsnappen van het moslimgeloof. Later dit jaar komen er namelijk nieuwe hoofddoekemoji’s beschikbaar op alle apparaten van Apple. Mooi man!

Dit is ‘m dan: de nieuwe hoofddoekemoji van Apple die later dit jaar zal debuteren op je telefoon, tablet en computer. Samen met afbeeldingen van zebra’s, zombies en hamburgers ook dus een meisje dat het islamitische uniform der vrouwenonderdrukking draagt:

emoji_update_2017_2Apple is er natuurlijk maar wát trots op dat het een heuse emoticon gaat toevoegen om baardmannen tegemoet te komen die vinden dat vrouwen die onbedekt over straat gaan onrein zijn. Aldus De Volkskrant.

“De hijab-emoji komt eraan, tot grote vreugde van Rayouf Alhumedhi. Vorig jaar pleitte de 16-jarige Duitse scholier ervoor om een hijab-dragende vrouw toe te voegen aan de lijst van emoji’s. Apple is nu om.

Apple is al langer bezig om meer diversiteit aan te brengen tussen de emoji’s. De voorheen standaard gele emoji’s zijn sinds 2015 te gebruiken in verschillende huidskleuren. Ook beroepen als dokter en politieagent zijn in de vrouwelijke versie beschikbaar. Genderneutrale emoji’s staan nog op de planning.”

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk – ik snap dat Apple ook telefoons wil verkopen in Riyaad en Raqqa – maar hier schieten vrouwen dus helemaal niets mee op. In plaats van dat ze een aanmoediging krijgen dat ze vrij zijn, verschijnen er emoji’s die hen proberen wijs te maken dat ze zich zo bedekt mogelijk moeten kleden.

Het lijkt uiteraard natuurlijk een klein gebaar, en het betekent heus niet dat Europa morgen verandert in West-ISIS. Maar veel van dit soort kleine toegevingen aan de islam maken tezamen een enorme knieval voor een godsdienst die het grosso modo niet zo op heeft met vrijheden van vrouwen en homo’s. Zonde dat jullie daar ook aan bijdragen, Apple.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ritter

  Jammer dat er weinig geluisterd word naar echte feministen die opkomen voor vrouwen rechten en wijzen op het gevaar van het islamisme.

  In het onderstaand interview word erop gewezen door deze Iraanse mensenrechten activiste dat de hoofddoek niet zomaar een stukje stof is maar staat voor een (vrouwonvriendelijk) wereldbeeld.

  Kennelijk beseffen bedrijven als Apple dat niet en promoten dus iets waar ze zeggen tegen te zijn. ( gelijke rechten voor mannen en vrouwen)

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’
  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 2. George van de linden

  Je moet ok nooit aan zo’n iPhone beginnen …takke dingen !

 3. swetsnek

  Dat is toch niet zo moeilijk weg iphone er bestaan wel meer mobieltjes

 4. van Urk

  De kans dat je dure Apple op het Kin Khalid Airport wordt “opgepakt” door de religieuze polizei is gelukkig een stuk kleiner geworden.

 5. Ni28

  Leef gezond neem een appel.

 6. WWW

  Kun je die religieuze zooi ook van je i-phone gooien?

 7. sjun

  Niet alles dat komt hoeft te worden binnengehaald. Zit het ongevraagd in de toetsenbordsoftware dan wordt die vervangen door eentje van een andere producent.

 8. Ecoshaarlem

  Zeker weten nu nimmer meer iets van Apple, lijkt die ijscoman wel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.