Baudet, Wilders, Bosma en Hiddema ageren tegen benoeming Marcouch: "PvdA is net herpes. Je komt er nooit vanaf"

Geen categoriejul 05 2017, 9:15
Net als je denkt dat je er vanaf bent komt het tóch weer terug.
GeenStijl besloot gisteren om even een rondgang te maken in de wandelgangen van de Tweede Kamer: welke politici wilden Ahmed Marcouch benoemen met zijn (aanstaande) benoeming tot burgemeester van Arnhem en welke Kamerleden dachten daar net een beetje anders over? Nou, de verdeeldheid zal niemand verbazen. De linkse partijen vonden het unaniem geweldig -- niet zo gek, deze types hopen later zelf natuurlijk ook deel te nemen in het baantjescarrousel als hun tijd in het parlement erop zit -- maar er waren ook nog politici die wél gevoel hebben voor wat er in het land leeft. En die gingen he-le-maal los:
Felicitaties aan Marcouch, vroeg Wilders, "Nou niet bepaald. Sterker nog, wij gaan morgen [lees: vandaag] protesteren voor het gemeentehuis van Arnhem tegen de benoeming van de heer Marcouch. Deze man... ja, misschien burgemeester in Rabbat in Marokko, maar zéker niet in Nederland, en ook zeker niet in Arnhem."
De reden dat Wilders zo'n hekel heeft aan Marcouch? Hij legt uit:

"Het is ook iemand die, als je kijkt naar zijn ideeën, heeft gezegd dat hij de leider, of de instigator, de geestelijk vader van de moslimbroederschap, Yusuf al-Qaradawi, dat 'ie dat een geweldig iemand vindt. Dat die [man] zijn steun is. Hij heeft letterlijk gezegd dat als hij twijfelt over zijn interpretatie van de Koran dat 'ie dan Qaradawi leest en dat 'ie dan vervolgens zijn visie overneemt."

Met andere woorden, Marcouch is niet half zo verlicht als hij pretendeert te zijn, aldus Wilders.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat hij voor hoofddoekjes is bij de politie en ooit een moslimwijk wilde in Amsterdam. Wat Lodewijk Asscher betreft zijn dat niet meer dan "verdachtmakingen vanwege zijn geloof," maar voor Wilders (en anderen) zijn dat oprecht problemen.
Daar komt nog eens bij, aldus Wilders, dat de man die "dadelijk hoofd is van de politie in Arnhem, want dat ben je als burgemeester, die gewoon zegt dat PVV'ers niet bij de politie mogen. Dát is nou pure discriminatie."
Theo Hiddema denkt ondertussen dat het een trucje is om Marcouch uit Amsterdam te halen. Anders dan zijn partijgenoten in de hoofdstad is Marcouch zo af en toe namelijk kritisch over het islamistisch extremisme. En dat kan de PvdA absoluut niet waarderen, aldus Hiddema:

"Ik denk dat de PvdA in Amsterdam de moslimkiezers die ze nog hebben niet van zich willen laten vervreemden. En meneer Marcouch schopt nogal tegen die mensen aan, en dus is het linke soep om die man daar te laten functioneren wil je die kiezers houden. Dus stop hem naar Arnhem dan heeft hij een baantje en heeft de PvdA weer wat makkelijker opereren in de doelgroep die ik u net noemde in Amsterdam."

Zelfs Jasper van Dijk van de SP is kritisch. "Ik vind het niet handig dat hij de scheiding van kerk en staat, of tussen moskee en staat in dit geval, dat hij die niet zo respecteert door inderdaad allerlei voorstellen te doen die te maken hebben met godsdienst. Ik zou zeggen, op het moment dat je de staat vertegenwoordigt als burgemeester of als Kamerlid, laat die godsdienst nou met rust en ga niet pleiten voor aparte godsdienstlessen of religieuze wijken of whatever. Dat vind ik inderdaad niet handig van hem, dus ik hoop dat hij dat niet in Arnhem gaat doen."
Natuurlijk deed Thierry Baudet ook een duit in het zakje. Wat de FVD-leider betreft is dit het zoveelste bewijs dat het partijkartel een lucratief baantjescarrousel heeft opgezet. En ja, daarin heeft hij natuurlijk gewoon gelijk. We weten allemaal dat het zo is, maar op de één of andere manier blijft het tóch schokkend om te zien dat Nederland écht een Corruptocratie is.
"Zelfs na deze verkiezingsuitslag, zelfs als Nederland zo ontzettend heeft willen afrekenen met de PvdA; je krijgt ze gewoon niet weg," aldus Baudet. En dan de uitsmijter: "Sommige mensen vergelijken het met herpes. Je denkt elke keer dat je er vanaf bent, maar het komt altijd weer terug. En dat is het een beetje met de PvdA en dat moeten we doorbreken. Dat kan maar op één manier, dat is door met gekozen burgemeesters de boel open te gooien."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten