Boem! 480 criminele nepvluchtelingen zijn Nederland dit jaar al uitgezet

Geen categoriejul 06 2017, 16:00
Het is ongelooflijk.
Je gelooft het niet, maar het heeft er alle schijn van dat het kabinet het probleem van criminele vluchtelingen dan toch eindelijk iets van serieus begint te nemen. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn 480 van dit soort nepasielzoekers namelijk het land uitgezet. In de meeste gevallen gebeurde dat 'onder begeleiding.'
Het slechte nieuws? In 100 van de 480 gevallen is niet duidelijk of de nepasielzoekers inderdaad zijn aangekomen in het land van herkomst. Misschien dat ze dus in een ander (Europees) land verdwenen zijn, wat het probleem natuurlijk bepaald niet oplost.
Afgelopen dinsdag haalde PVV-Kamerlid Sietse Fritsma nog terecht uit naar het kabinet omdat dat vorig jaar bijna geen enkele criminele nepvluchteling uit het land had geschopt. Hij zei toen:

"Over het hele vorige jaar zijn slechts negen vreemdelingen uitgezet naar het land van herkomst vanwege gepleegde misdrijven; negen! Dat is een schokkend laag aantal. U hebt van Nederland een paradijs gemaakt voor criminele vreemdelingen. Vrijwel alle criminele vreemdelingen mogen hier blijven."

Dit jaar lijkt het kabinet de zeilen dus iets te hebben bijgezet. Nauwelijks te geloven, ik weet het, maar het is toch echt zo.
Het slechte nieuws? Helaas zijn er nog steeds een flink aantal van dit soort nepasielzoekers in ons land. In januari zaten er namelijk maar liefst 615 veroordeelde 'asielzoekers' in de gevangenis. In dat geval moet het cijfer van uitgezette criminelen dus niet 480 zijn, maar 615: iedere nepasielzoeker die de wet met voeten treedt verspeelt zijn recht op een verblijf in ons land. Punt.
Het zal niemand verbazen dat de meeste veroordeelde nepasielzoekers uit landen als als Albanië, Algerije, Suriname en Marokko komen. Hun misdaden varieerden van diefstal tot zedenzaken en van roofovervallen tot moord. We zullen maar zeggen: lekkere jongens, die kansenparels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten