jan roos

Column Jan Roos: Links mag meer

Geen categoriejul 08 2017, 14:30
Links heeft haar lelijkste gezicht weer eens goed getoond. De hunkering naar verwoesting werd voor de zoveelste keer duidelijk bij de G20 in Hamburg. Dikke zwarte rookpluimen boven de stad vanwege tientallen brandende auto's, bijna tweehonderd agenten gewond, winkels geplunderd en alles wat verder voor handen kwam bij het gespuis werd vakkundig gesloopt. Dit allemaal onder het kopje 'strijden voor een betere wereld'.
En dat is nog wel wat mij het meest ergert, deze terroristen denken werkelijk dat hun daden helpen om sociale ongelijkheid, globalisme en klimaatverandering aan te pakken. Terwijl het enige wat ze doen een stad vernielen is. Auto's verbranden en tegen klimaatverandering zijn, tegen globalisering ageren en van over de hele wereld naar Duitsland komen om er tegen te demonstreren, voor sociale gelijkheid vechten en tegelijkertijd winkels plunderen. Het is allemaal zo verschrikkelijk hypocriet. Maar blijkbaar mag dat bij links.
Je verwacht dat er keihard tegen wordt opgetreden, maar toch gebeurt dat niet. Zowel door de politie als door de journalistiek. De media zijn redelijk lief voor deze fascisten, want het zijn toch ook een beetje hun fascisten. Wat zou er gebeuren als er tienduizenden extreem-rechtse gekken Hamburg in de hens zouden steken? Ik denk dat opiniemakers schuimbekkend om militair ingrijpen zouden gillen. Dat er in ieder geval niet in kranten en journaals steevast over “demonstranten” of “betogers” werd gesproken, maar dat er een iets zwaardere titel aan werd gegeven. Laat staan dat er ook nog telkens bij wordt verklaard wat de achterliggende gedachte van al dat geweld nou is. Het is gewoon simpel, links mag een stuk meer dan rechts.
Hetzelfde zie je ook in Nederland. Kraken is een links monopolie. Met geweld en zogenaamd ideaal, dit keer woningnood, iets van een ander afpakken en slopen, ik bedoel linkser wordt het niet. Het zijn dezelfde ongewassen types die nu Hamburg van een oorlogsgebied maken die in deze kraakpanden zitten. Stel nou eens dat dit fenomeen rechts zou zijn. Dat extreem-rechtse jeugd met geweld huizen van andere mensen innam. Dat er extreem-rechtse symbolen op de muur werden gekwast. Zou er dan ook een zweem van romantiek overheen hangen. Werd dan de krakerswet ook niet in praktijk gebracht door de burgemeester van de hoofdstad. Ik weet wel zeker van niet. Kraken zou per direct ophouden te bestaan. Maar links mag dat dus wel.
Zo ken ik er nog wel een paar. Bij mij op de School voor Journalistiek werd les gegeven in het vak krantenartikelen schrijven door de oud-hoofdredacteur van De Waarheid, de communistische krant in Nederland. Het communisme met honderden miljoen doden op haar geweten. De meest gewelddadige en verwoestende ideologie ooit. Zou de oud-hoofdredacteur van Volk en Vaderland, de NSB-krant, kinderen les mogen geven? Nee, natuurlijk niet. Maar links mag dat.
Nog zoiets. Jesse Klaver, de sweetheart van links Nederland, wordt bijgestaan door Wijnand Duyvendak, de oud RARA-terrorist. Je denkt toch niet dat er nu op rechts een fractievoorzitter zou zijn die een terrorist als campagneleider zou kunnen aanstellen, mocht ie het überhaupt willen. De media zouden schande roepen. En nu hoor je er helemaal niets over. Want ook dat, beste mensen, mag bij links nou eenmaal wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten