Corrupte PvdA scoort lekker veel baantjes: Marcouch ging al naar Arnhem, en nu gaat Van Dam naar de NPO

Had u nog enig bewijs nodig dat er echt zoiets bestaat als een partijkartel, of dat de PvdA een streepje voor heeft bij de NPO in Hilversum? Geen probleem: de benoeming van PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam als bestuurder bij de NPO bewijst beide stellingen in één doffe klap.

De PvdA is lekker bezig. Vannacht werd al bekend dat Arnhem binnenkort een nieuwe burgemeester krijgt in de vorm van weggestemd PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch, en vandaag heeft ook een tweede Asschervriendje z’n nieuwe roeping gevonden. Nu de PvdA binnenkort uit het kabinet verdwijnt zoekt ook de 39-jarige Martijn van Dam een nieuwe uitdaging, en heeft die gevonden in de vorm van een lidmaatschap aan de Raad van Bestuur van de NPO.

De NPO heeft zelfs nog het botte lef om ‘trots’ te zijn op het binnenhalen van zo’n politieke hack:

“Martijn van Dam (39) treedt per 1 september 2017 toe tot de Raad van Bestuur van de NPO. Als nieuwe bestuurder wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille Mediaportfolio en Distributie. Martijn van Dam is momenteel staatssecretaris van Economische Zaken.

“Met de komst van Martijn van Dam vullen de bestuurders elkaar perfect aan met hun capaciteiten. We hebben voor Martijn van Dam gekozen om zijn kennis, ervaring en affiniteit met zowel de innovatieve kant van het profiel media als met de bestuurlijke kant. Met Shula Rijxman als voorzitter hebben we een ervaren strategische bestuurder met kennis van content. Jaap Kooij heeft ruime omroepervaring en een sterke achtergrond in financiën en bedrijfsvoering. Ik heb er veel vertrouwen in dat de NPO met deze Raad van Bestuur een mooie toekomst tegemoet gaat” aldus Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO.”

De publieke omroep kan zich echter in zoveel technisch jargon verhullen als ze willen, maar feit blijft dat het uiterst onkies is om partijbaronnen binnen te hengelen bij een organisatie die juist geacht wordt om neutraliteit uit te stralen en boven de politieke partijen te kunnen staan. De reactie van PVV-Kamerlid Martin Bosma op deze politieke benoeming is dan ook volledig begrijpelijk:

Maar niet alleen leden van oppositiepartijen vinden dit een fout van jewelste. Mediastrateeg Marianne Zwagerman legt uit waarom de NPO er verkeerd aan doet om deze gesjeesde politicus onderdak te gaan bieden:

De enige die knap gehandeld heeft in dezen, is de PvdA. Je moet het de partij namelijk toch maar nageven: weggevaagd uit het lokale, provinciale en landelijke bestuur… en tóch nog in de positie zijn om al je politici te parachuteren naar allerlei lucratieve baantjes. Slechts 9 zetels, maar 900.000 baantjes. Dus mede namens Ahmed Marcouch en Martijn van Dam: knap hoor, PvdA! Heel knap!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ben Zine

  Gaat lekker zo, met die PvdA. Dat die partij überhaupt nog bestaat… Stamt nog uit de tijd van Joop den Uyl, jaren ’70… Wordt het niet eens tijd dat ze dit politieke fossiel voorgoed opdoeken ? Kan echt niet meer in 2017. Alleen al die naam… Partij van de ARBEID. Of je het over de Bolsjewieken in Rusland hebt.

 2. Ni28

  De PvdA lacht de kiezer uit. Als jullie ons laten vallen betekent het niet dat wij werkeloos worden. Wij pikken de mooiste baantjes toch wij hebben vriendjes zat.

 3. poldi

  Weer een afgekeurde pvda’er die zijn zakken mag vullen met een gesubsidieerde baan over de rug van de belastingbetaler bij de publieke omroep, sorry ik bedoel staatsomroep.

 4. poldi

  Plagiaten
  ———-
  Elk nadeel hep z’n voordeel (Johan Cruyff)
  Een baan van een ton per jaar is weg, maar je krijgt er een van twee ton met nagenoeg niet doen voor terug.

  Het is natuurlijk inderdaad waar: Een kandidaat past pas bij het profiel van de Nationale Propaganda Omroep als die kandidaat een partijboekje van de juiste partij kan overleggen… Overal zitten dergelijke figuren nog in allerlei (publieke) organisaties. Geschiktheid is van ondergeschikt belang: Als je maar lid bent van de juiste partij. Vervolgens vinden ze het ook nog reuze vreemd dat de gewone belastingbetalende burger geen greintje vertrouwen in ze heeft. Raar!

  1. HW

   De NPO mag je zo langzamerhand vergelijken met de Deutsche WochenSchau van Josef.
   Je weet wel, Josef Goebbels.
   Zij propageren alleen links, maar wel op dezelfde fanatische en fascistische manier.
   Schreeuw zo hard mogelijk, dan hoor je de rest niet.

  2. dutchbrabant

   Ik snap dan echt niet dat ze jou niet hebben benaderd bij dat profiel….. Echt heel erg vreemd!

 5. poison

  Dan klopt het gezegde: De ratten verlaten een zinkend schip als eerste. (PvdA).

 6. Sniper666

  Martijn van Dam… jaja. Hoofd van het politbureau en Die Deutsche Wochenschau afdeling Nederland. Zijn carrière gaat als een raket hoor.

 7. Sniper666

  Wel grappig om net op Die Holländische Wochenschau zu sehen, pardon, te zien was hoe Oostenrijk de grenzen met Italië voor invasie-zwartjes dicht gaat gooien. Zou Oostenrijk ook langzaam ontwaken?

  1. HW

   Weet je wat ik zo erg vind, toen kregen de Duitsers het 1 keer per week te zien en te horen, maar ze laten ons dit dagelijks aanschouwen.

  2. Hetzalwelweer

   Oostenrijk is al veel verder dan Nederland Sniper

 8. Hetzalwelweer

  Ach ja….deze gast wordt op een positie neergezet om het gepeupel, jij en ik, te jennen. Laten we gewoon een Marokkaan een bestuursfunctie geven en het land is in rep en roer. Precies wat Den Haag wil. Iedereen is witheet want de pvda dit en dat….Daar gaat het niet om. De elite in dit land wil hier gewoon dat er bepaalde bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet. De media willen haatzaaien…. rechts tegen links…moslim tegen christenen….noem maar op. En ze winnen elke keer weer. Dat die gast het zelf niet in de gaten heeft dat ie gebruikt wordt maakt het alleen maar triester.

 9. Duckday

  ER volgen er gewoon meer de PVDA wil nu niet in de regering maar krijgen allemaal top baantjes toegespeeld houd in als straks een kabinet komt de PVDA overal in mee zal stemmen JA Dan haalt de regering steeds de meerderheid Zo helpen vriendjes aan dik betaalde banen De PVDA is er niet voor de Nederlanders waait ook met alle winden mee Wat hebben ze allemaal afgebroken met het kabinet De PVDA de afbraak van Nederland

 10. Rex Gildo

  De PvdA bestaat voor 99,7% uit baantjesjagers.
  Op die enkele idealist na zijn het allemaal rabiate pluche-klevers.
  Nu de partij 29 zetels verloren heeft, moeten er diverse functies geregeld worden voor lieden die anders tussen de wal en het schip belanden.
  Vandaar de burgemeesterspost van Arnhem naar Marcouch en een ongetwijfeld vetbetaalde post voor Van Dam bij de publieke omroep.
  De binnenkort niet meer demissionaire bewindsvoerders zoals Plasterk, Dijksma, Klijnsma en Dijsselbloem hoeven nochtans niet te vrezen.
  De verraden arbeidersklasse mag echter wel op een houtje bijten.

  1. HW

   Rex, het zijn gewoon luie flikkers.
   Vet betaalde baan en weinig voor doen.

   En voor de arbeidersklasse weten ze exact de oplossing, decimeer de verzorgingsstaat, haal zoveel mogelijk belastingen binnen en verdeel die onder de armen.
   Je weet, die linkse en rechter arm.
   Hou de zaken in de hand bij de verdeling van machtsposities.
   Dat is de manier om controle te houden.

   En zo ziet ons Nederland eruit.

 11. Ecoshaarlem

  Nu hij bij de NPO zit zal hij na verloop van tijd zich ook wel miljonairs mogen noemen, daar stikt het er van, devies NPO links lullen en rechts zakken vullen, zo komen de PvdA hotemetoten aan een baan, hoeven niet langs het UWV zoals de gewone man die door al het bezuinigen van de PvdA hun baan zijn kwijt geraakt!

 12. corfo

  Zéér opvallend : ik zie geen enkele reactie van de z.g. TROLLEN !
  Hen zal toch zeker niet de mond zijn gesnoerd ? Ze hebben vast wel weer iets uit een duister verleden opgezocht waaruit zou moeten blijken dat een ongeveer verdwenen clubje als de pvda, tóch wel “goede dingen” zou doen, en dat álle weldenkenden het bij ’t verkeerde eind hebben.

 13. Beukman

  Tja, het is nooit goed. Als een politicus zijn of haar wachtgeld uitmelkt, is het niet goed. Als een politicus meteen aan het solliciteren slaat en een nieuwe betrekking vindt, is het óók niet goed.

  Het zure kartel van de Rechtse Kerk juicht dat de PvdA is gedecimeerd, maar vindt vervolgens dat de PvdApen die zijn “vrijgekomen” eerst hun wachtgeld opvreten voordat ze op zoek gaan naar een nieuwe baan.

  Het is om te huilen als het niet zo grappig was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.