De antitabakmaffia draait door in Amsterdam: nergens meer roken

De idioten van D66 maken de hoofdstad he-le-maal kapot.

Tegen een ieder die zegt dat ‘links’ voor tolerantie en vrijheid staat zeg ik: Amsterdam.

Rokers gaan loodzware tijden tegemoet; na rookverboden in kantoren en cafés zijn straks speeltuinen en sportvelden aan de beurt. De gemeente wil dat kinderen opgroeien in een rookvrije stad.

Die referentie aan kinderen is natuurlijk niets meer of minder dan een excuus om de hele stad verplicht rookvrij te maken. Kinderen komen immers overal. Ja, in speeltuinen en op sportvelden, maar ook gewoon op straat, op het plein, en zelfs naast je tuin. Nog even en Amsterdammers kunnen dus niet eens meer in sigaretje roken in hun eigen achtertuin. Want stel je voor dat een buurtkind een beetje rook ruikt! Ze zullen meteen kanker hebben en een vreselijke, langzame en vooral ook pijnlijke dood sterven!

Volstrekt onzinnig natuurlijk, maar dat maakt dictatoriaal links helemaal niets uit. Nederland moet een rookvrij land worden. Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. En het begint allemaal met het linkse walhalla van ons land, Amsterdam. Als ze die stad eenmaal volledig ondergeschikt hebben gemaakt aan hun totalitaire ideologie volgt de rest van Nederland vanzelf wel.

Dat is tenminste de gedachte van deze malloten. De grote vraag is: laat weldenkend Nederland (ik heb de hoofdstad al lang opgegeven) dat gebeuren of krijgt Amsterdam én diens ultralinkse politieke elite gewoon de middelvinger?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ni28

  Op zich is roken in een tijd wanneer echt bewezen is dat roken slecht is erg dom. En als je wilt kunt je vanaf komen en dan gaat een andere wereld voor je open. En dan het blijft voor de niet rokers altijd lastig waar je ook bent. En andersom niet tenzij je het dictatoriaal eist wat als lastig ervaren kan worden. Mij persoonlijk maak je alleen maar blij mee want meeroken is voor een ex-roker pas echt vies.

 2. buitenbeentje

  Amsterdam mogen ze afsteken en door het Noordzeekanaal richting Noordzee om het daar te laten afzinken. Maar ik hoop dat ze dan meteen al die mensen die niet buiten roken kunnen meenemen.

 3. Floris

  “Naast deze praktische overwegingen had Adolf Hitler bovendien persoonlijk ook nog een grondige hekel aan roken. Waar de dictator op jongere leeftijd zelf nog 25 tot 40 sigaretten per dag rookte, had hij de tabak in de jaren ’30 volledig afgezworen. Hitler beschouwde roken als een ‘decadente verslaving’ die de Europeanen hadden ontvangen van de ‘Rode Man [Indianen]’ als ‘wraak voor de introductie van sterke drank in Amerika’. De Führer was dan ook van plan om sigaretten na de Tweede Wereldoorlog volledig uit te bannen en beloonde iedereen in zijn directe omgeving die al voor die tijd stopte met roken.

  http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/anti-rook-campagne-in-nazi-duitsland/

  1. GerGroot

   Floris voert een overtuigende bron op.

  2. van Urk

   Maar van andere verslavende middelen was Hitler anders niet vies van. Opvallend is het dan ook dat de Coffeeshops in Amsterdam wel open mogen blijven. Hoe lost Amsterdam dit dan op? Roken blijft roken of het nou wiet of tabak is. Het stinkt allebei.

   1. Floris

    Feit blijft dat de huidige anti-rook maatregelen/voorstellen veel weg hebben van wat de nazi’s deden. Een hele stad rookvrij willen maken is een paar bruggen te ver.

    Verder zou ik niet willen beweren dat Hitler een voorstander was van verslavende middelen, behalve wellicht de medicijnen die hij van z’n lijfarts kreeg toegediend. Hitler was hypochondrisch.

   2. Beukman

    De tabaksverkoop gaat niet worden verboden, @Urk, dus er valt niets op te lossen.
    En verder zal de soep niet zo heet worden gegeten als ie wordt opgediend: roken op straat zal voorlopig niet worden verboden. De politie heeft wel wat anders aan z’n hoofd.

 4. George van de linden

  Roken slecht ?

  Als je in Dordrecht woont word je zo wie zo vergiftigd en krijg je kanker door de chemische fabrieken Chemours en Dupont.
  Ook door het lozen in het water!
  Woon je in het Waterweggebied zoals Schiedam / Vlaardingen / Maassluis en Rozenburg dan krijg je ook elke dag kankerverwekkende stoffen binnen van b.v. Shell / Esso /Kuweit Petrolium door hun dagelijkse giftige uitstoot.
  Niet te vergeten het dagelijkse affakkelen !
  Niet te vergeten het drukke scheepvaart verkeer op de Nieuwe Waterweg die elke dag de giftige uitlaatgassen in de lucht loslaten langs de vele boulevards langs deze steden.

  Roken slecht ?

  1. Beukman

   Ja @George, roken is slecht. De helft van de rokers krijgt longkanker. Hen wacht meestal een akelige dood. Een ander deel van de rokers krijgt te maken met afstervende ledematen, longemfyseem of strootehoofdkanker.

   Roken is bovendien erg vies voor niet-rokers.

   Voorbeeld doet volgen. Kinderen imiteren volwassenen. Zorg dus dat kinderen roken niet gaan beschouwen als een normale gewoonte, want dat is het niet.

   Laten we dus hopen dat D’66 eindelijk eens iets nuttigs gaat doen in mijn mooie stad.

   1. George van de linden

    Beukman,

    1: Net als wegkijkend Den Haag ontwijkt u alle feiten die ik opgenoemd heb.
    2: Volgens mij kijkt u teveel op die pakjes sigaretten waar die belachelijke ” soms komische ” afbeeldingen op staan van b.v. afstervende ledematen .
    3: U kunt sigarettenrook niet vergelijken met de uitstoot van auto’s en fabrieken.
    4: U woont vast niet waar ik woon ,namelijk op nog geen kilometer afstand van
    het Botlekgebied die vol staat met chemische industrie met de bijbehorendeuit-
    stoot van allerlei giftige stoffen waarvan men altijd vermeld dat het geen kwaad
    kan voor de volksgezondheid (m’n reet) die ik elke dag ruik dus ook inademt
    met gevolgen voor later!
    5: U bent geen roker dat is nu wel zeker en een geiten/wollen/sokken figuur.
    6: In polen zijn het afgelopen jaar 4 kolencentrales geopend en in werking gesteld terwijl wij hier in Nederland ons groen en geel betalen voor het zogenaamde milieu te redden maar die meer dan de helft van de landen van de wereld aan hun laars lappen.
    Ik ga een sigaret roken in mijn eigen tuin ,als u dit goed vind tenminste.

    1. Beukman

     @George
     En nu ga je beweren dat de overlast van de sigaret niet mag worden aangepakt omdat er zulke gore fabrieken zijn?

     Mijn steun aan maatregelen die de overlast door roken moeten tegengaan heeft niks te maken met geiten wollen sokken, maar meer met het feit dat ik 1) een groot deel van mijn leven ben geterroriseerd door van die gezellige rokers, 2) ik te veel rokers naar adem happend de pijp uit heb zien gaan, en 3) ik besef dat de doelgroep van de tabaksindustrie, te weten kinderen en pubers, moeten worden beschermd tegen het beeld dat roken doodnormaal is.

     Geniet van je sigaretje in je tuin.

 5. Duckday

  Weer een soft verbod van onbekwame personen Wat te denken van al die fabrieken auto,
  en nog meer troep maar daar hoor je d66 niet over met die geiten wollen sokken

  1. Beukman

   @Duckday
   Fabrieken en auto’s zijn allang aan de beurt geweest. Daar komt lang niet zo veel troep meer uit als pakweg 20 jaar geleden.

   1. ayreonaut

    Wanneer heb jij de laatste keer die sjoemel software uitgelezen?

 6. George van de linden

  Veel van het gezeur hier over roken riekt naar het gezeur over zwarte piet !
  Stoppen mensen ,laat iedereen met rust en ga je eigen ding doen .

 7. J.C.

  “De gemeente (Amsterdam) wil dat kinderen opgroeien in een rookvrije stad”.

  Wat zou de gemeente Amsterdam van het opgroeien van kinderen vinden onder de rook van Schiphol. Durven ze geen standpunt over in te nemen. Hoezo politiek correct?

  Het niet buiten mogen roken van de “leiders” komt uit hetzelfde vaatje als de genderneutraliteit en heeft tot doel de mensen willoos te maken…….

 8. Arubano

  In de burgemeesterskamer hadden ze het rookvrij moeten maken. Jaren geleden al.

  1. Beukman

   @Arubano
   Ze hadden Eberhard rookvrij moeten maken.

   1. Hetzalwelweer

    He Beukje, bent u geheel rookvrij? Uw antwoorden zijn nogal warrig….

    1. Hetzalwelweer

     Come on beukje hap is….geen honger??? Saaie sandalendragendenietsnutten zijn het ook tegenwoordig….links is slinks….

   2. sjun

    Dit zal niet lang meer duren. En ook dat heeft de politicus van de maakbaarheidsdoctrine niet zelf in de hand

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.