Democratiehater Asscher heeft maling aan verkiezingsuitslag en blijft weggestemd PvdA-beleid doordrukken

Verkiezingsuitslagen? Wat zijn verkiezingsuitslagen? Alsof de PvdA totaal niet van de kaart geveegd is bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart, gaat hij doodleuk door met het doordouwen van beleid waarvan de kiezer expliciet gezegd heeft daar helemaal niets van te moeten weten.

Ik moet het hem nageven, lef heeft hij wel. Na gekelderd te zijn van 38 zetels naar een historisch laag aantal van slechts 9 blijft Lodewijk Asscher doodleuk volhouden dat er niets aan de hand is, en dat Nederland mooi het linkse beleid van zijn failliete PvdA moet blijven accepteren. En die arrogante Asscher is er nog trots op ook, getuige een interview in het NRC:

Asscher blijft als demissionair vicepremier PvdA-wensen binnenhalen

PvdA-leider Lodewijk Asscher blijft zolang hij vicepremier is zijn best doen om belangrijke agendapunten voor zijn partij binnen te slepen. “Ik zit daar niet voor de koekjes, daarvoor ga ik naar de Albert Heijn.”

Dat beklemtoont Asscher zaterdag in een interview met NRC. Hij reageert hiermee op de onvrede bij coalitiepartner VVD en andere partijen over de eis dat de PvdA in de volgende begroting de lerarensalarissen in het lager onderwijs wil verhogen.”

Dit zijn dus de woorden van een man die snoeihard is afgegaan, en zijn verlies niet kan en wil accepteren. Van de politieke evenknie van de beruchte Black knight uit Monty Python, die bij een zwaardgevecht al z’n ledematen verliest en dan aanbiedt om het gevecht te beëindigen als gelijkspel. En wanneer daar niet op wordt ingegaan dreigt de benen van zijn ongehavende en overwinnende tegenstander eraf te zullen bijten.

Nee, Lodewijk Asscher moet zijn plaats kennen, en dat is in een donker hoekje van de oppositie tegenover het aankomende kabinet. Rutte II loopt écht op z’n achterste benen en zal worden vervangen door een kabinet met heel andere partijen.

De PvdA is echter afgeserveerd, dus het zou Asscher sieren als hij niet alsnog ging proberen om Nederland te transformeren in een technocratisch, eurofiel en sociaal-democratisch PvdA-walhalla met open grenzen en gratis geld voor iedereen. Op 15 maart hebben we namelijk met z’n allen gezegd dat juist níét te willen. Als de PvdA-leider ook maar een beetje democraat was geweest, legde hij zich daar bij neer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Kogelbert

  Sinds wanneer moeten we een politicus verwijten zijn politieke idealen na te streven en zijn machtspositie daartoe maximaal te benutten?

  Ik blijf me verbazen hier.

  1. Ali Yas

   “PvdA-leider Lodewijk Asscher blijft zolang hij vicepremier is…”

   Hier moet “demissionair” worden ingevoegd.

   Mij bekruipt wel het gevoel dat Asscher dat vergeet. En de Tweede Kamer blijkbaar ook, misschien om nog kans te maken op een plucheplekje. Daar gaat (eveneens) demissionair premier Mark namelijk over. Als ik Rutte was, rekte ik die formatie ad infinitum. Mooi man: officieel demissionair zijn maar in de praktijk gewoon doorregeren alsof die coalitie nog steeds door de meerderheid wordt gesteund.

   1. Kogelbert

    Dit Kabinet is een van de beste die we ooit hebben gehad. Ben het met Yas eens dat die nog wel een tijdje mag doorregeren.

    1. Sniper666

     Daar is onze hardcore PvdAllah fan weer. NEGEER DE TROL!

 2. Sniper666

  Lodewijk Asscher heeft totaal niet in de gaten dat zijn PvdAllah tot politieke dwerg is terug gebombardeerd door de kiezer. Heb je dan een bord voor je kop of niet? Lijkt Kogelbert wel…

  1. Seneca

   Neen, de man denkt aan al die kogels die van links zijn gekomen; misschien moet er nu eens een kogel van het centrum komen…

 3. Ni28

  Socialisten kennen geen democratie. Socialisme is het dictatuur van het proletariaat. Alleen zijn de socialisten het proletariaat kwijt.

 4. Ni28

  Trollen verdienen geen antwoord.

  1. Kogelbert

   Daar heb je gelijk in, Ni28.

 5. HW

  Wat Asscher doet zijn wraakgevoelens.
  De kiezers krijgen nog een trap na, omdat ze het beleid van de PvdA niet meer willen slikken. Hij hoopt op de wederopstanding van deze ooit grote partij.
  Deze bestuurderspartij heeft jarenlang de kiezers niet meer gevolgd en het partij- en bestuurdersbelang woog zwaarder dan het algemeen belang.
  Daar is de PvdA op afgerekend en geminimaliseerd tot flutpartij.
  Wat Asscher nu doet, is trekken aan een dood paard.

  1. Kogelbert

   Een partij met 9 zetels is geen flutpartij. Als dt zo was zouden SGP, PvdD, CU en 50plus allemaal flutpartien zijn.

   1. HW

    Kogelbert

    Alles onder de 15 zijn flutpartijen voor mij.
    Jij hebt net als Asscher geen ambities en praat daarom 9 zetels goed.
    Een lid van de PvdA als jij zou de lat toch hoger moeten leggen, maar ja, als er niet meer in zit dan is de kinderhand snel gevuld.

    1. Kogelbert

     Ik ben geen lid van de PvdA, HW, maar dat is voor de discussie weinig relevant.

     Meen je dat we in dit land een kiesdrempel van 15 zetels moeten instellen?

     1. HW

      Ik zei al, ik ben voor een districtenstelsel, zodat alle inwoners uit Nederland vertegenwoordigd zijn in de Kamer en niet een select groepje Amsterdamse ja-knikkers gekozen door partijbonzen.
      En waarom geen kiesdrempel. Houdt die versnippering eindelijk op.
      Motivatie: De PVV wordt buitengesloten en daarmee worden 1,5 miljoen kiezers buitenspel gezet. De CU en GL hadden samen net zo veel kiezers en worden door Alex Pech gepromoveerd tot potentiele deelnemers aan een nieuwe regering.

 6. Ni28

  “Ik zit daar niet voor de koekjes, daarvoor ga ik naar de Albert Heijn.” Ook AH verkoopt Suikerfeest koekjes.

 7. Ni28

  Fijn dat de trollen zich kenbaar maken en positief reageren. He, Simon?

 8. Guus Geluk

  De vicepremier mag in principe zijn politieke idealen nastreven, ook als hij demissionair is. Daar is weinig ondemocratisch aan. Ik kan tot geen andere conclusie komen.

 9. Paaldanseres

  Wat een zure, arrogante kwallenbek.

 10. Bes Tolen

  GG. Doe normaal. Grote gek ga anders naar de psychiater.

  1. Guus Geluk

   Doe zelf normaal.

 11. tarquesh

  Ik weet niet of je het doorhebt, hij neemt geen deel aan een nieuw kabinet.

  Dus houden die verboden hopelijk op te bestaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.