Dikke facepalm. Transgender man plaatst foto: “Ongesteldheid is niet alleen voor vrouwen!”

Nog nauwelijks bekomen van de SIRE-rel dient zich de volgende gender-oorlog zich al weer aan. Met dank aan een “transgender-artiest” die het nodig vond om uit te drukken dat je vrouwen niet zo moet stigmatiseren met ongesteldheid. Mannen kunnen het immers ook.

Ik loop al bijna dertig jaar rond op deze wereld en heb in die tijd een hoop gekkigheid aanschouwd, maar zelden zoveel wanstaltige onzin als deze onderstaande foto van Cass Clemmer, die het nodig vond zichzelf te fotograferen met een grote rode bloedvlek en daarbij het statement te maken dat ook mannen ongesteld kunnen worden. Want: #bleedingwhiletrans.

Bij de Huffington Post wat achtergrondinformatie:

“I remember sharing for the first time with a friend of mine that I wasn’t able to wear my binder that day because I was on my period and my boobs had swelled up so much that it made it hard to breathe,” Clemmer told HuffPost. “We had been friends for awhile and she’s a feminist activist, but when I realized that not even she had considered what it was like for people like me to experience bleeding on a (ir)regular basis I knew that I had to go public with my story to help shift the mindset around tying periods to womanhood and femininity. Not all people who menstruate are women, and not all women menstruate.”

Kennelijk moet ik als onderdeel van de patriarchy hier iets van vinden. Kennelijk verzet ik me tegen iets, terwijl arme onderdrukte Cass niet volledig zichzelf kan zijn. Snif, snotter, snuit.

Nou, ik vind eigenlijk alleen de bovenstaande foto goor om te zien: je hoeft toch niet met een bloedvlek in je broek rond te lopen, net zoals je niet hoeft rond te paraderen met kots op je t-shirt, snot aan je mouw of poep aan je schoen.

Maar verder? Lekker ongesteld zijn als je dat zo fijn vindt. Wat moet de rest van de wereld in vredesnaam met zo’n statement? Niemand ziet het, niemand heeft er last van, dus wie probeer je waarvan precies te overtuigen?

Over duidelijker gezegd: het meest bizarre vind ik nog wel dat dit figuur denkt dat hij/zij/ding/flop/bips het nodig acht om hier weer één of andere onnodige culture war over op te starten. Als jij lekker ongesteld wil blijven ondanks dat je je hebt laten ombouwen tot een man, dan kan dat toch? Kwestie van tampons en maandverband blijven inslaan, en niet zo zeuren. Je hebt de goedkeuring van ons “cisgender white heterosexual males” toch helemaal niet voor nodig?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. IJscoman

  Fantastisch leuk en creatief concept. Goed voor de Gouden Loekie.

 2. van Urk

  Sodom en Gomorra. Met wat voor gekkigheid krijgen we nog meer te maken? Je vraagt je af of mensen tegenwoordig uit vervelendheid niks meer nog wat aan verstandelijkheid en wijsheid wat te verzinnen hebben. 🙁

 3. HaZ

  Ergens zijn al die goden, van welk pluimage dan ook, van het padje af geraakt, want je maakt mij niet wijs dat eender welke god dit allemaal zo bekokstoofd heeft. Adam en Eva
  draaien zich om in hun…..uhh, boomgaard.

 4. Tinneke

  OMG de wereld is hopeloos verloren!

 5. buitenbeentje

  Misschien zijn er toch echt dingen die het niet waard zijn aandacht aan te schenken. Ik denk daarbij aan Sylvana, AnneFleur, ongestelde mannen. Daar hebben ze ooit een prachtige uitvinding voor gedaan; vuilnisbakken.

 6. Guus Geluk

  Wat een debiele foto.

 7. Scaldis

  Bah wat onsmakelijk

 8. toetssteen

  Dit is nog idioter dan : wij zijn zwanger. Sorry medemannen, maar vrouwen zijn zwanger. Samen in afwachting van een kindje, ja dat is okido. Maar hé, die inwoner zit in de buik van de vrouw.
  Daarop voortbordurend, deze knul is knots.

 9. Steve Van der Vekens

  Whaahaa! Snel naar de winkel om inlegkruisjes!

 10. Steve Van der Vekens

  Weet je wat dat is?
  Dat is gewoon een homo die hetero’s wil bekeren om door hen geneukt te worden.

 11. Babaji538

  Er bestaat een existentieel verschil
  tussen “een inschattingsfout” of
  een inschattingsvermogen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.