Europese Unie wordt een NGO: gaat zelf huizen huren voor vluchtelingen

Geen categoriejul 27 2017, 16:00
In Griekenland komen 20.000 huizen beschikbaar voor 30.000 vluchtelingen. Er wordt 93,5 miljoen euro uitgetrokken door de Europese Commissie om dit grote project te kunnen bekostigen. Natuurlijk gaat het via via via en is het misschien nog geen eens een directe betaling, maar het is een volledige bekostiging vanuit de Europese Unie.
Het is natuurlijk erg makkelijk op het moment dat het allemaal niet zo vlotjes gaat, om als Europese Unie dan maar zelf allemaal sociale huurwoningen te huren. Moet je nagaan, sociale huurwoningen die bestemd zijn voor de armere delen van de Griekse bevolking die het al zo moeilijk heeft.
Dit project wordt omwikkeld door goede bedoelingen en moralistische hoogstandjes, ha nee toch niet, zodat men er weinig tegenin kan brengen. Daarnaast zit Griekenland natuurlijk muurvast in de greep van de Europese Unie na al die financiële 'hulp'. Het land maakt schuld en zit dan vast aan de plannen van de schuldeiser. Op deze manier vormt Griekenland een onderdeel van een nieuw hoofdstuk in het Europese politieke integratietraject.
Men kan natuurlijk nu al zien aankomen dat het weggegooid geld is en dat er een aantal dingen kunnen gebeuren: de vluchtelingen proberen toch verder het continent in te komen, of ze integreren totaal niet in het Griekse systeem. Dan heb ik het nog geen eens over werk of criminaliteit, maar over culturele en sociale integratie.
De Europese Unie zorgt met deze actie voor een grotere claim van het supranationale moloch op het nationale beleid. Dat kan niet de bedoeling zijn en dat hoort het ook niet, maar Griekenland is in een onmogelijke positie gedwongen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten