Feest! Eerste Nederlandstalige kinderkoran ziet binnenkort het levenslicht. ‘Veel moslimgezinnen springen hierom!’

Nou, Nederland wordt weer een stukje islamitischer. Er komt namelijk een heuse nieuwe Koranvertaling speciaal voor de allerkleinsten. Met ‘prangende’ vragen als “Wie of wat is Allah? Waarom hebben we een Koran gekregen?” en “Zou Allah mij nog een teken geven dat hij bestaat?”

Nou, de kindertjes van DENK-stemmers kunnen binnenkort een glimmend nieuw cadeau verwachten! Er is namelijk een Nederlandse kinderkoran op komst die moet voorzien in een grote behoefte binnen de islamitische gemeenschap in Nederland. Schrijver Imam Abdulwahid van Bommel is er apetrots op:

“Het geïllustreerde kinderboek is geen letterlijke vertaling van het voor moslims heilige boek en de makers hebben rekening gehouden met islamitische regels, bijvoorbeeld over het afbeelden van profeten.

Volgens de uitgever is het opgezet in de stijl van ‘filosoferen met kinderen’ en stimuleert het kinderen vooral om zelf vragen te stellen. Het is de bedoeling dat onder meer islamitische basisscholen het gaan gebruiken. ,,Veel moslimgezinnen zitten te springen om een andere en vrijere benadering die aansluit bij de veelkleurige Nederlandse samenleving en onze vrije stijl van onderwijs”, aldus Parthenon in de aankondiging.”

Ha! Vrije benadering, huh? Nou, daar heb ik zo m’n twijfels bij. Dat zit zo: deze heuse kinderkoran wordt aanstaande zondag gepresenteerd in de Ulu-moskee in Utrecht. Voor wie denkt: hé, die naam komt me bekend voor. Ja, dat kan kloppen. Dat is namelijk ook de moskee waar DENK-baas Tunahan Kuzu in het Turks campagne heeft gevoerd, in een zaal waar mannen en vrouwen van elkaar gescheiden werden. Gezellige tent dus, en het verraadt vermoedelijk veel over de motieven en achtergronden van de maker van deze Koran voor de kleintjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Met andere woorden: Weg met de scheiding van staat en geloof!

 2. HaZ

  “Zou Allah mij nog een teken geven dat hij bestaat?”…..
  Jazeker: een zeemeeuw zal uw kopvod bedekken met halal schijt, daarmee aangevend
  dat u verkozen bent !

 3. van Urk

  Misschien is deze kindvriendelijke uitleg van de Koran beter geschikt voor de radicale volwassenen.

 4. Sniper666

  Weg met alle “religieuze” sprookjesboeken. Brengt niets dan narigheid. En speciaal voor de islam een totaal verbod omdat het een discriminerende haatcult is. En discrimineren mag niet hè in Nederland, staat in de Grondwet.

  1. Derwijlen

   Mensen die boeken weg willen hebben zijn de dood van de cultuur. Alleen barbaren roepen dat.

 5. Derwijlen

  Ik kreeg van mijn ouders een kinderbijbel toen ik 7 jaar werd. Ik ben daar nog dankbaar voor.
  Ik wens moslimkinderen ook een kinderkoran toe, dat is heel belangrijk voor je religieuze vorming.

 6. fusilier

  ALS je een kinder BIJBEL hebt geef hun die dan .Als je er zo trots op bent

  1. Derwijlen

   Een Kinderkoran zal minder gewelddadig zijn dan een Kinderbijbel. Het spijt me maar ik weet waar ik over praat.

   1. Constant Verkouwe

    ‘ik weet waar ik over praat’ zei de gek.
    Er bestaan geen kinderversies van het oude testament. Rondom het jaar nul op onze kalender is Jezus op aarde verschenen (volgens de christenen dan he) en die heeft alle zonden van de christenen op zich genomen met als gevolg het nieuwe testament. 600 jaar later begon iemand in Medina zijn inmiddels in Mekka verzamelde werken aan te vullen met oude bloeddorstige geschriften. Nu 1400 jaar later mag er nog steeds niet getoornd worden aan de Mekkiaanse toevoegingen die de oudere sura’s in alle opzichten overstemmen.
    De koran is de koran en al 1400 jaar onveranderd en er is ook maar een (1) koran en dat is de arabische. Zeggen moslims zelf ook.

 7. IJscoman

  (Copy/paste) “Komt er dan ook een Nederlandse Mein Kampf voor kinderen?”

  1. Derwijlen

   Kijk, IJscoman, door dit soort opmerkingen wordt pijnlijk duidelijk dat je het buskruit niet hebt uitgevonden.

   Gênant.

   1. Hetzalwelweer

    Leren ze de kinderen ook dat het om een sprookjesboek gaat? Leren ze de kinderen dat een boekje vol spannende verhalen ook fake news is? Want wat moeten we met een geschreven boekje. Elk boek over welk geloof dan ook staat vol met beweringen, nooit met feiten. Waar zijn al die goden wanneer je ze nodig hebt….breekt de pleuris uit dan komt er niemand uit de hemel neerdalen om wie dan ook te redden. Je kunt daadwerkelijk aarde scheppen, je kunt kunt ook opscheppen dat je de aarde geschapen hebt. Maar schapen die kunnen scheppen, daar heb ik nooit van gehoord. Misschien stof voor een nieuw sprookje.

 8. IJscoman

  (Copy/paste): “Hierna krijgen we op zeker korannen voor homo’s, lesbo’s en omgebouwden. En niet te vergeten de Koran voor Gristenen en de Koran Scheurkalender 2017 voor op het enige kamertje waar de getergde
  mens nog rust heeft”.

 9. IJscoman

  (copy/paste): Het kleine islam voorlees-kinderboek ‘Voor-het-slapen-gaan’, was er natuurlijk al: “WRAAK schreeuwde het konijntje, WRAAK, en het beet de strotten door van de ONGELOVIGE HONDEN en het bloed spoot in het rond, enne….”

 10. fusilier

  Derweilen . je verloochent je Schepper . JUDAS deed hetzelfde.

 11. Babaji538

  Destijds, vond ik de verbastering van “De Bijbel”,
  naar mijn idee, één psychotisch in elkaar geschoven drijfzand,
  naar “Kinderbijbel” ook niet zo’n succes.
  Oei.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.