Geert Wilders en Machiel de Graaf zijn het eens met Baudet: "Pak net als Britten paspoort af van jihadisten!"

Geen categoriejul 30 2017, 21:00
Ook de PVV wil dat Nederlandse jihadisten hun paspoort verliezen. Zo kunnen ze ons land niet meer in.
PVV-Kamerleden Machiel de Graaf en Geert Wilders zijn het helemaal eens met Thierry Baudet, die eerder vandaag een vlog plaatste waarin hij premier Rutte oproept om jihadisten het Nederlandse paspoort te ontnemen.
De Graaf en Wilders hebben dan ook Kamervragen ingediend over deze materie. Met name de laatste twee vragen zijn van belang:

3. Deelt u het Britse realisme dat uitreizigers beter niet terug kunnen komen omdat zij een gevaar vormen voor de veiligheid?

4. Wilt u net als de Britten alle Nederlandse uitreizigers met een dubbele nationaliteit de Nederlandse nationaliteit afnemen en hen de toegang tot Nederland voor altijd ontzeggen?

https://twitter.com/GraafdeMachiel/status/891617636064391169
De manier waarop De Graaf en Wilders hun vragen framen is natuurlijk ontzettend slim. Het standpunt van de Britten wordt, geheel terecht, realistisch genoemd. Als de minister van Veiligheid en Justitie en de premier daar niet in meegaan zijn ze dus naïeve wegkijkers.
Het enige vervelende hieraan? We weten al lang en breed dat Rutte en co. inderdaad naïeve wegkijkers zijn. De kans dat dit voorstel het haalt is zo ongeveer nihil. Als puntje bij paaltje komt wil Rutte jihadistisch tuig namelijk liever knuffelen dan straffen. Laat staan dat hij de moed heeft om de samenleving tegen dit soort tuig te beschermen.
Toch is het wellicht te vroeg om de hoop nú al op te geven dat dit uiteindelijk toch nog gebeurt. Zoals Pieter Omtzigt (CDA) uitlegt op Twitter is het wettelijk gezien namelijk inderdaad mogelijk om deze maatregel te nemen. Nu moet de regering alleen nog gebruik maken van die mogelijkheid.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/891698981448953856
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten