Geflipte NRC-columnist Jan Kuitenbrouwer blijft doordraaien: ‘Stalin en Wierd Duk zijn pro-dictatuur en rechts!’

kuitenbrouwer
Foto: Jan Kuitenbrouwer leest uit een boek. Bron: Dedalus / Wikimedia Commons.

De karaktermoord op Wierd Duk, Thierry Baudet en Jan Roos zoals gisteren gepubliceerd in de NRC door Jan Kuitenbrouwer blijft dooretteren. Vooral jegens de schrijver van dit ‘pareltje’, die nu in een complete meltdown lijkt te zitten.

De demonisering van rechtse opiniemakers door Jan Kuitenbrouwer gaat maar verder. Gisteren dus met een verbijsterend stuk in de NRC, en vandaag gewoon verder op social media. Kuitenbrouwer is nogal verantwoordelijk voor menig boze NRC-lezer die al die derrie niet in hun krant hoeft, dus hij heeft het er maar druk mee op Twitter.

Hij verdedigt zijn keuze om Wierd Duk te demoniseren met de aantijging dat de AD-journalist eigenlijk dictatuur zou vergoelijken. Dus daarmee automatisch rechts.

Want dictatuur, dat is natuurlijk altijd rechts. Venezuela, Cuba, Noord-Korea en de Sovjet-Unie – al die bolwerken van het communisme zijn in werkelijkheid eigenlijk enorm rechts. Want links? Links is happy en mooi en democratisch, en rechts is kwaadaardig en het voorportaal van fascisme. Conclusie? Alles wat stom is, is rechts. En alles wat leuk is, links. Of je daar nu geschiedvervalsing voor moet plegen of niet, dat maakt niet uit. Want onthoud het heilige einddoel: Wierd Duk is het politieke kwaad, en als je hem op één lijn kan stellen met een brute dictator als Stalin is dat natuurlijk altijd mooi.

En dan krijg je dus dit:

En dit:

Allemaal van de ratten besnuffeld, natuurlijk. Maar hé: zo rollen het NRC en politiek links tegenwoordig.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

51 reacties

 1.   

  Sorry hoor maar met zo’n kop moet je ook wel de hele dag zulke dingen bedenken pffffff wat een varken

 2.   

  Wanneer is ie voor het laatst bij een arts onderzocht geweest om zijn intellectualiteit? Ik heb mijn twijfels over zijn verstandelijk vermogen. Misschien zijn zijn hersenhelften omgedraaid en denkt hij van rechts naar links i.p.v links naar rechts.

  1.   

   Prediker:
   De geest van de wijze keert naar rechts;
   Die van de dwaas naar links.

   1.   

    @kodi
    Ik ben een bijbelvaste agnost, maar het is een mooi tekst uit Prediker. Mijn mening is dat Prediker hier doelt op conservatief rechts, want onze term liberalisme is nogal discutabel.

 3.   

  Volgens mij gaat het niet helemaal goed met Jan.

  1.   

   Geheel Twitter kotst op die dikke varkenskop van die Kuitenbrouwer….

 4.   

  Het uiterst simplistische denken van dit fossiel stamt rechtstreeks uit de jaren 70 en komt hier op neer: rechts is fout, links is goed.

  Verder komt die flapdrol niet.

 5.   

  Mogelijk doelt Geitenbrouwer op Duks verkapte sympathieën voor Vladimir Poetin. Dat is algemeen bekend en je hoeft er geen heisa over te maken.

  1.   

   En wat is daar mis mee, ik heb Putin ook hoog zitten, hoger als die flapdrol van een Rutte waar jij zo voor valt.

   1.   

    The Putin interviews van Oliver Stone vond ik boeiend en verhelderend.

    1.   

     Het was een grote shit film van slijmerige Stone waarin veel onwetende mensen makkelijk in kunnen tuinen. Het verheerlijken van een grote leider. Een Russische regisseur kon het niet beter.

   2.   

    De geschiedenis herhaalt zich: NSB’ers hadden Hitler ook hoger zitten dan Colijn. Alleen democraten respecteren democratisch gekozen politici.

    1.   

     TROLL ALERT!!!

     Trol Hutten is voor de 836e keer gereïncarneerd.

     Je kan nog zoveel gif strooien, ratten komen altijd weer terug.

     1.   

      Ja, Floris, je beperkte debatvaardigheden blijven je achtervolgen. Het betreft nochtans je eigen schaduw van onvermogen.

     2.   

      Een psychopaat kent geen schaamte, geen eer, geen fatsoen, geen geweten en heeft geen relatie met de waarheid. Hij is bovendien onaanspreekbaar en trekt zich nergens wat van aan.

      Derhalve blijft hij terugkomen op plaatsen waar hij niet welkom is en vrijwel niemand hem nog serieus neemt. Hoe gestoord moet je zijn om dat vol te blijven houden?

     3.   

      Het uitkafferen van een opponent op een debatblog voor psychopaat zonder psychiatrische deskundigheid en zonder direct contact is niet meer dan schelden op het schoolplein, en dat is ook het enige waartoe je tot nu in staat bleek.

      Je bent een zeer zwakke debater en slechts gericht op het geband krijgen van opponenten die je confronteren met je intellectuele beperktheden.
      Het is zielig maar niet anders.

     4.   

      Bedankt voor het bevestigen van mijn analyse van jou, Trollemans.

     5.   

      Dan lijkt het mij aan de redactie een eenvoudige en zeer schone taak het stoepje te vegen en deze El Trollo Pinocchio Othobo als rat terug te verwijzen naar zijn herkomstbestemming en ook de enige bestemming waar deze thuis hoort, namelijk het riool. Is er iemand die een andere eindbestemming voor drek dan de aanbevolen optie het riool in gedachten heeft? Ik hoor het graag. Maar wat mij betreft graag niet midden in de samenleving. Vuilnis voeren we toch ook netjes af in de stortkoker voor een verdere gang naar de AVI in plaats van dat we het op de openbare straat dumpen? Daar krijg je alleen maar een rattenplaag van. En hoe moeilijk is het nou om zo nu en dan gewoon netjes het stoepje te vegen? Moet je kijken wat twee handen en één stuk gereedschap voor wonderen kunnen doen: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEGFSQhKni1WNWDeKZpsWriS3mMZ8RU53_ooojw-TPPyXC-1cHNQ At your service!

   3.   

    Poetin is een autocraat pur sang, Vabis. Laten we zijn regime niet gaan oppoetsen. Vanmorgen probeerde men dat ook bij Assad te doen: en we kennen zijn gruweldaden. Ik acht Rutte dus inderdaad hoger dan Poetin of Trump.

    1.   

     Jij kiest dus voor die leugenaar van Rutte, of ben je al zijn leugens tegen over het volk vergeten, jij geeft een uitstekend visitekaartje van je zelf weer!

     1.   

      Ja, daar kies ik inderdaad voor. Dat heb je goed gezien.

  2.   

   Die sympathieën heeft hij niet. Dat is weer zo’n stukje linksgedraaid fakenews en zwartmakerij waar Guusje met open ogen in is getuind.

   Weird Duk waarschuwde slechts tegen de anti-Poetin hysterie. Als Rusland kenner weet hij waar hij het over heeft: http://www.ad.nl/home/meegaan-in-anti-poetin-hysterie-is-gevaarlijk~a22a08c0/

   Als je dus niet meehobbelt in de grote politiek correcte kudde die het op Poetin heeft gemunt, maar verder kijkt dan de neus lang is dan staat links klaar om je af te branden.

   Het linkse masker valt door dit soort onfrisse praktijken en wat er achter dat masker zit is niet fraai. Het is de lelijke kop van intolerantie voor elke mening die niet strookt met de hunne. Een totalitaire rotkop.

   1.   

    Inderdaad, Floris, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Kuitenbrouwer overdrijft. Duk legitimeert de regering-Poetin niet, maar geeft enkel aan dat we ons niet moeten laten meesleuren met een anti-Poetin-hysterie.

    En toch vind ik dat hij hier weer te ver gaat. Zowel de CIA als de FBI, de onderzoekscommissie van het senaat, bevestigen dat de Russen hun neus hebben gestoken in de 2016-presidentsverkiezingen. De AIVD verklaarde daar nog eens bovenop dat Rusland nepnieuws vervaardigde, teneinde een meer “Rusland-gezinde” premier in het Catshuis te krijgen. Daarnaast staat Poetin in het middelpunt van de illegale Krim-interventie, leveranties aan Russische seperatisten. En zelf is hij een autocraat pur sang: het politbureau schoof hem na Jeltsin al na voren.

    Dus ja, voorzichtigheid is geboden, maar nee, laten we Poetin niet gaan oppoetsen.

    1.   

     Okee, Guus. Hier kan ik het mee eens zijn. Natuurlijk is Poetin een dictator, Rusland kent geen democratische traditie. We moeten het niet mooier maken dan het is.

     Wat hij doet is opkomen voor de Russische belangen en dat is ook z’n taak. Wat dat betreft doet dient hij z’n land beter dan vele West-Europese “leiders”.

     1.   

      Veel autocraten zijn loyaal aan het land dat zij dienen en handelen niet vaak uit eigenbelang.

     2.   

      Dat zou ik niet durven zeggen. Bij veel autocraten zie je exorbitante zelfverrijking en mateloos hedonisme.

      Helaas zien we bij onze “democraten” ook steeds meer graaiwerk, al blijft het uiteraard kruimelen vergeleken bij de dictators op deze aardkloot.

      De waardeloze rotmentaliteit is echter in de grond hetzelfde.

 6.   

  In zoekopdracht naar dictators heb ik nooit geweten dat onze zuiderburen ook een echte dictator gekend hadden. Uit opdracht van Leopold II werden er in Congo meer dan tien miljoen mensen vermoord door de dorpen te verbranden en slaven tot de dood te slaan. Zo,n twee miljoen mensen werden onthoofd, waarna hun hoofden en geslachtsdelen in het openbaar werden getoond. Dat is meer dan wat Lenin, de Japanse Hideko Tojo, de Turkse Enver Pasja, Pol Pot, Franco, Idi Amin of Kim II-sung aangericht hebben. Loopt Links hier te zeiken over voormalig Nederlandsch Indie.

  1.   

   Ja, van Urk, als barbaarse wreedheid en genocide een kunst zou zijn kunnen de moslims nog veel leren van de christenen.

   1.   

    De meeste doden zijn gevallen door het geloof……..

   2.   

    Je hebt wat recente historie gemist.
    http://bit.ly/2vfQPAx

    1.   

     En de grenzen maar openhouden en blijven binnen harken van deze cultuurverrijkers.

 7.   

  Jan Kuitenbrouwer weet hier veel woede en emotie te wekken.

  Dat is een verdienste op zichzelf. Dat wil elke columnist toch?

  1.   

   Een open oproep aan Michael van der Galien.

   Zou je s.v.p. de trol Othobo willen verwijderen zoals je Teloor vanmorgen hebt verwijdert?

   De trol, Wim Hutten genaamd in het echte leven, mist het fatsoen om weg te blijven na een ban, dus help dat ongedierte om te voorkomen dat het zich uitbreidt!

   1.   

    De angst slaat weer toe bij de kleine krabbelaar uit Rockanje.

    1.   

     Vertel eens Wim Hutten, waar bestaat die angst uit? Voor jou, dat dacht ik niet, dat vieze stinkende magere karkas van je boezemt weinig angst in, slecht hilariteit is wat je op weet te wekken trol.

    2.   

     De kleine doch megalomane krabbelaar uit Den Haag (of vanuit een willekeurige psychiatrische kliniek in den lande) waant zich ten onrechte superieur aan Vabis.

     Om de essentie van Vabis’ bericht draait hij echter heen. De gestoorde gek heeft immers geen weerwoord op het feit dat het buitengewoon onfatsoenlijk is om na een ban, laat staan vele tientallen verbanningen, doodleuk terug te keren.

     Ondanks dat tracht de dwaas zichzelf hier te verkopen als het toppunt van beschaving. Het is om te bulderen van het lachen als het niet zo zielig was: een gek die niets beters te doen heeft dan te trollen op rechtse fora.

  2.   

   Hij wekt eerder deernis op zoals de voorspelbare ‘bijdragen’ van sommige digitale toeteraars.

 8.   

  Toppunt van geestelijke dwaling. Stalin en Wierd Duk. Hoe krijg je het voor elkaar? Het zou bijna humoristisch zijn als het niet zo idioot was. Kuitenbrouwer moet aan onbalans van levenssappen lijden, het kan niet anders. De NRC bolwerk vindt het maar goed om in platst daarvan die man helpen. Maar ja, je volgt de voorbeeld van de baas.

 9.   

  Je treft hier regelmatig Russische nepnieuws aan. Dat doet Poetin wel handig want mensen geloven het. Onwetendheid is een simpele wapen voor de vijand. Verdeeldheid van het Westen is het doel van Poetin. Na Merkel, Brussel zelf is hij de grote derde in deze.

  1.   

   Dus die onderste stenen van Rutte liggen ergens in Rusland??? Of gewoon toch in Den Haag, maar niet bekent willen maken omdat de honden er geen brood van lusten. Niet de Russen maar de Oekraïne hebben schuld aan het neerhalen van de MH17…..maar het compleet uitgekotste referendum kwam ff niet handig uit en daarom blijft die onderste steen maar ff liggen waar ie ligt.

 10.   

  Kuitenbrouwer is niet de enige die totaal de weg kwijt is:

  http://jalta.nl/politiek/dogmas-antiliberaal-rechts/

  Het zou me niet verbazen als de ‘visie’ van Kuitenbrouwer momenteel evenwijdig loopt met die van Klei.

  1.   

   En nu maar hopen dat jij het rechte pad weet te behouden.
   Vooralsnog bestaan daartoe geen aanwijzingen.

 11.   

  Kuitenbrouwer beweert dus dat een dictatuur *per definitie* rechts is, en dat daarentegen links *per definitie* geen slechte dingen kan doen, zoals geweld gebruiken tegen onschuldige mensen, mensen die dat wel doen, kunnen dus per definitie niet links zijn. In Duitsland beweert Ralf Stegner van de SPD iets dergelijks. Dit is een mooi voorbeeld van de “No True Scotsman” drogreden.

  Wim

  1.   

   Ik las niet dat Kuitenbrouwer dat beweert, en het zou ook totale onzin zijn.

   Mensen jagen joegen elkaar in grote getale over de kling en de verhalen ter legitimatie zijn afwisselend links of rechts dan wel christelijk, atheïstisch of islamitisch.

   Moordenaars en genocidepleger hebben voor hun moordlust vooraf weinig motief nodig en achteraf weinig legitimerend verhaal. Het is de aard van de mens, zullen we maar zeggen.

   1.   

    Opmerkelijk dat er dan toch functionerende samenlevingen georganiseerd kunnen worden en niet elk land tot een Pakistan, Afghanistan of Somalië verwordt.

   2.   

    Een paar citaten van Kuitenbrouwer:

    “Hij vergoelijkt een dictatuur, bijvoorbeeld, ik noem maar iets. Lijkt mij rechts.”
    “Kim Jong-ung is rechts.”
    “Tegenstanders opsluiten/vermoorden, homo’s vervolgen, etc. is wmb rechts, ongeacht de formele ideologie van het regime. Stalin was rechts.”

    Lijkt me duidelijk genoeg: rechts is per definitie fout, en links dus per definitie goed, want als “formeel” links verkeerd bezig is, is het niet links (No True Scotsman!) maar in werkelijkheid natuurlijk rechts. Een klassieke drogreden.

    Wim

 12.   

  @ Floris. (15)
  De tekortkomingen die u toedicht aan een psychopaat zijn exact dezelfde als die, welke ik mis bij Rutte.

  1.   

   @ Corfo:

   Ik ben er van overtuigd dat er nogal wat psychopaten in de politiek zitten. Zeker in deze tijd.

   Neem nu bijvoorbeeld die Henri Keizer. En we horen er niets meer over. Mogelijk komt hij er gewoon mee weg.

 13.   

  Wat zoekt vuilspuiter Orthobo eigenlijk ? Enige aandacht voor z’n kinderlijk gewauwel zónder enig inhoudelijk argument ? Een naast het vuilnisvat gevallen extreem links geval voor psychiaters ! Waarschijnlijk niet te redden, gelukkig !

 14.   

  Als de molensteen voor het intellect het hiervan moet hebben gaat het zeker ook al minder met de advertententie-inkomsten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!