Griekse ex-minister Varoufakis rekent keihard af met eurofiele Dijsselbloem: schoothondje van Duitsers

Jeroen Dijsselbloem (PvdA) doet precies wat zijn Duitse meesters hem opdragen, schrijft Varoufakis in zijn nieuwe boek. 

De voormalige Griekse minister van financiën, Yanis Varoufakis, heeft een onthullend boek geschreven over zijn onderhandelingen met EU-leiders. Hij doet een boekje open over zijn politieke tegenstanders in de EU-top, die wilden dat Griekenland meer zou gaan bezuinigen. De linkse Varoufakis wilde juist mínder bezuinigen en lekker doorgaan met geld uitgeven. Hoewel dat natuurlijk belachelijk is – een land moet niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt – geeft Varoufakis’ boek een interessant beeld van de gang van zaken binnen de EU.

Als Brussel iets wil, dan moet en zal het gebeuren, schrijft Varoufakis. Dat klinkt ons natuurlijk bekend in de oren – kijk naar het Oekraïnereferendum dat totaal genegeerd wordt. In eindeloze onderhandelingen werd Varoufakis onder druk gezet en voorgelogen door zijn buitenlandse ambtsgenoten. Met name de Duitse minister Wolfgang Schäuble was een grote tegenstander door te blijven hameren op bezuinigingen. Maar waar Varoufakis nog een zeker respect heeft voor Schäuble, heeft hij dat totaal niet voor zijn Nederlandse collega Jeroen Dijsselbloem – destijds voorzitter van de eurogroep.

Dijsselbloem is een schoothondje, schrijft Varoufakis, dat compleet aan de leiband loopt van Dutisland. Hij doet niets zonder goedkeuring van de Duitsers – sterker nog, hij trok ooit op het laatste moment een voorstel in toen zijn Duitse collega’s het ermee oneens bleken te zijn:

“Tijdens een van de vele Eurotoppen doet de Nederlandse minister een voorstel om een bepaalde tekst te wijzigen, maar dan wordt hij gebeld door zijn Duitse collega. Die zegt dat hij het voorstel niet accepteert, waarna Dijsselbloem het schielijk intrekt. Varoufakis: ‘Hij zag eruit als een basisscholier die een standje krijgt van een strenge onderwijzer.’”

Wat ontzettend gênant! We hebben in Nederland dus een minister van financiën die niet zelf nadenkt, maar klakkeloos doet wat Duitsland wil. Duitslands wil is wet in de EU, of het nu gaat om Oekraïne, om asielzoekers of over bezuinigingen. Nederland verliest langzaam maar zeker het laatste restje soevereiniteit en eigenwaarde. Dankzij politici als Dijsselbloem en Rutte veranderen we in een provincie van de EU. We moeten dus uit de EU, voor het te laat is!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. van Urk

  Alles draait in de EU alleen maar om wat Duitsland of Frankrijk willen. De overige 26 lidstaten spelen voor spek en boon en zijn de trekpopjes van deze twee. Hun mening heeft (zolang het maar pro-Brussel is) verder van weinig betekenis.

 2. Ni28

  Arme landen geven graag meer geld uit dan zij hebben. Rijke landen bezuinigen in tegendeel en Nederland zelfs te veel. Het is juist de kunst om het balans tussen die twee dingen te vinden dan pas heb je evenwicht. Waar Varoufakis wel gelijk heeft is dat de Nederlandse regering uit brave schoothondjes bestaat maar dat weten wij al lang. Zelfs de regeringsformatie is afwachtend op de resultaten van de verkiezingen in Duitsland. Dan komen nieuwe instructies. Niet uit Brussel maar uit Berlijn. Berlijn regeert over Europa.

  1. cmsuijkerbuijk

   Nederland bezuinigen? Waarop dan? Lastenverzwaringen en belastingverhogingen zijn geen bezuinigingen hoor!
   De Nederlandse huishoudens dié bezuinigen noodgedwongen wel, om de speeltjes van de regering (= EU) te kunnen bekostigen!

   1. toetssteen

    @CM
    Marxisme is prachtig man! Straks allemaal even arm, miljoenen uitvreters erbij, een EU leger dat jaagt op personen met een andere mening, daarbij geholpen door IS…. Wat kán er nog misgaan? (op weg naar de afgrond).

    1. Ben Zine

     @toetssteen
     Inderdaad een angstaanjagend scenario… De EU werd ooit opgericht om te voorkomen dat Duitsland te veel macht zou krijgen, wat in het verleden leidde tot twee wereldoorlogen. En wat zien we nu ? Duitsland heeft meer macht dan ooit, en is in de EU gewoon de baas. Het kan vreemd lopen…

     1. cmsuijkerbuijk

      @Ben Zine
      Vergeet de Fransen niet. Die zijn in het verleden méér onuitgenodigd in ons land voor onbepaalde tijd op “visite” geweest, dan de Duisters hoor. En dié twee bekonkelen nu uitgerekend de EU!
      Zo snél mogelijk uit die onzalige maffia-organisatie!

 3. sjun

  Griekenland had met haar economie, haar begrotingsdiscipline en haar karakter na eeuwen islamiserende bezetting nooit tot de Euromunt toegelaten moeten worden. Want daardoor werd het salaris in Euro’s in Griekenland duurder dan de aanwezigheid van deze arbeiders kon terugverdienen en verdwenen bronnen van inkomsten als toerisme vooral naar goedkopere landen als Turkije en Portugal. Aangezien er niets meer zelf te devalueren viel om langs die weg iets aan de eigen uit de markt prijzing te doen is ondanks voortdurende Europes toelagen en kwijtscheldingen zo de armoede en daarmee de braindrain die het nog even langer laat duren begonnen. Het land zit evenals Italiië in de val van groeiende terugbetalingen aan vooral Duitse en Franse bankiers. Met de aanvankelijk idyllisch voorgestelde toetreding tot Europa verdween er vooral de vrijheid en de gulle lach. Maar ‘om een of andere reden’ horen we dat nu nooit in het vooral Brussel pleasende nieuws…

 4. buitenbeentje

  Dat is toch geen nieuws. Duitsland beslist uiteindelijk wie Eurovoorzitter wordt en je kan er donder op zeggen dat daar niemand komt te zitten met ballen. De zwakste schakel krijgt de baan. Dat zegt genoeg over Juncker en zijn opvolger Dijsselbloem.

 5. poison

  1940/45: Wat toen niet lukte met geweld, word nu gewekt aan Europa. Het nieuwe duizendjarige rijk. Over 20 jaar is het zover.

 6. corfo

  Wat er over Dijsselbloem gezegd wordt, was toch al heel lang bekend ? Niet alleen Dijsselbloem is een k.l.-hondje, óók Rutte, Timmermans, van Baalen enz. enz. zijn van hetzelfde ras : laf, zéér laf en egoïstisch, zéér egoïstisch !
  Zij vertonen aso-gedrag. De letterlijke betekenis van “asociaal” = géén rekening houdend met ánderen !
  Die hele klère-zooi heeft o.a. Nederland in de vernieling geholpen. Weg uit die vermaledijde EU; daar is maar een enkeling beter van geworden, o.a. Korsakov Juncker, Tusk, Draghi, Annie Pierik, van Baalen enz.

 7. corfo

  Opoe Merkel heeft, samen met haar kleinzoontje Macron, het heft in de EU stevig in haar grijpgrage klauwen.
  Dijsselbloem, Rutte en de rest kijkt er naar en knikken goedkeurend, wat een stelletje flapdrollen !

 8. Rex Gildo

  De bloedrode (links-communistische) Syriza-politicus en neo-marxistisch econoom Yanis Vatoufakis doorbreekt de Duits/Franse EU-hegemonie en kwalificeert Jeroentje Dijsselbloempje als schandknaapje van de Europese graaiende bankiers.

 9. joost2

  Het gevaar heet EU . Die geldverslindende club is ons opgedrongen door oude en nieuwe politieke hobbyisten, die de identiteit, cultuur en zelfstandigheid van 28 landen willen omvormen tot één federale staat. Iedereen weet dat dan Duitsland daar de absolute baas over wordt en velen hebben voor dat vaststaande feit bange gedachten.
  Mijn ouders- en grootouders moeten er niet aan denken weer door Duitsers overheerst te worden, begrijpt U?

  Het kan ook nooit iets worden, want de culturen verschillen veel te groot.
  Ik denk met afschuw aan één president van Europa, één fiscaal systeem ( dag NL pensioenpot) één Europees leger. Ziet U het zitten, de communicatie tussen een Roemeense en Nederlandse militair? De EU bestaat uit foute lieden die uit zijn op geld en macht. We hebben het helaas laten gebeuren m.i.
  B.v., zo’n Timmermans, die nu als een dictator Polen aanvalt, terwijl hij inzake de corruptie in Oekraïne en de Turk Erdogan, die ons fascisten en nazi’s noemt niks durft te ondernemen. Laffe man en wat een grote egotripper .
  Die zou ons in het geheel niet mogen besturen zo’n Limburgse flapdrol.

  Overschat ook die Nederlandse EU parlementariërs niet, zoals de volgevreten van Baalen -vvd,de nooit reagerende Ester de Lange CDA ( bijnaam: luie Esther) , die rare kakelende mevrouw van D66, in t Veld,polletje piekhaar,
  boerin Annie Schreijer-Pierik CDA- kampioen in het verduisteren van declaratie bonnen,afijn en verdere gelukszoekers met een veel te hoog salaris en onkostenvergoeding. Ze zitten maar daar aanwezig te zijn en wetjes te maken die wij niet willen.Allemaal bla, bla, bla figuren.
  BV:
  Wel verkeersboetes aan ons laten opleggen door ons kenteken registratie systeem zomaar (!) af te geven aan Frankrijk, Spanje etc. terwijl wij dat zelf niet doen. Er gaan per jaar 1 miljoen Nederlanders b.v. door Frankrijk rijden, terwijl er hier wellicht 5 Franse auto’s per jaar gezien worden. Die verhouding is toch zoek ? Hoe verzint de Nederlandse staat het om dit om te doen?
  Dat regelen ze daar even. Frankrijk en Spanje e.a. lachen zich rot om die idiote Nederlandse bestuurders. Het is wel kassa voor hen!
  Dat komt , omdat wij hier worden we bestuurd door”zoutzakken”. Eigenbelang eerst partijen. We hebben thans politici , die niet naar het volk luisteren.Je stem is niks waard meer! Er is een linkse elite club die ons bestuurt en terroriseert. Ook die linkse liberaal Rutte is fout.
  Terwijl b.v. in Amsterdam het moslim syndicaat- kartel met miljoenen euro’s subsidies aan de haal gaan, wat allemaal zomaar ongestraft wordt toegestaan.
  Rutte, Pechtold, bestuurders die niet fris meer zijn, er te lang zitten en azen op een top baan in Europa , ze luisteren niet meer naar ons, koesteren de politieke godsdienst islam, zijn verantwoordelijk voor de kostbare en onbeheersbare immigratie van gelukszoekers waardoor de kwaliteit van ons leven hier wordt aangetast en die men legaal of niet niet durft uit te zetten naar eigen land.

  Er is zoveel mis in Nederland, dat ik er moe van wordt.

  1. Ecoshaarlem

   Ben het geheel met je eens, maar in het stem hokje stemmen mensen vaak tegen zich zelf, zonder dat
   zij het weten!

 10. EllyD19

  We weten allemaal dat ‘onze leiders’ brave jaknikkertjes zijn.
  Maar wat die Varoufakis wilde, gelukkig kreeg die man zijn zin niet. Ze hadden Griekenland gewoon moeten laten vallen, stelletje profiteurs zoek het zelf maar uit.

 11. Duckday

  Wat heeft de EU en Euro ons nu voor welvaart Voorspoed Werkgelegenheid en voordeel gebracht voor de Normale man/vrouw in Nederland

  1. corfo

   @ Duckday.
   Geen enkel voordeel voor de “normale” man/vrouw in Nederland !
   De enige voorspoed die deze dievenbende heeft gebracht is ingepikt door Korsakov Juncker, Draghi, Tusk, Timmermans, van Baalen, Annie Pierik en meer van dat soort.
   De “normale” man/vrouw is alleen goed om geplukt te worden door genoemd gajes.

 12. Ecoshaarlem

  Duitsland heeft de tweede wereldoorlog totaal verloren, maar maakt nu de dienst uit in Europa, met handlangers zoals o.a. Duisselbloem, Rutte, Timmermans etc.etc.

 13. Bes Tolen

  Inderdaad CMS.
  Het hele financiële beleid van de overheid is er één om de overheidsfinanciën nog een beetje op orde te houden. Dat is zeker niet gelukt met een heel groot deel van de individuele inkomens. De vermogenspositie van de Nederlanders is alleen maar zwakker geworden sinds het begin van deze eeuw. Er doet heel wat cijfermateriaal de ronde maar er zijn er meer uit politieke overwegingen dan die er betrouwbaar zijn. Het belastingbeleid rommelt aan bijna alle kanten. Dat wordt alleen maar erger en daarmee ook definitiever als de rechter zich er mee bemoeit. Bijvoorbeeld over rendementen op vermogen box 3. Het zijn dan maar weinigen, die zo’n rendement halen. Niemand controleert dan de selectie van het ministerie.
  Het grootste euvel zit aan de uitgavenkant van de overheid. Als je dat na gaat, zou je moeten constateren dat de politiek er op uit is zeventig procent van de bevolking met toeslagen te paaien. Kortzichtig trappen velen daar ook nog in. Dure bureaucratie. Heel erg is dat de overheid weinig tot geen vat op de uitgaven heeft. Op dat punt is de politiek er ook nooit op uit geweest de nodige hogere kennis op te bouwen. Zulke deskundigen zijn daar nooit gewenst.
  Het ergst is de enorme onbeheersbare en vernietigende kostenpost aan massa immigratie en aan individuele vreemdelingen. De politiek heeft hier misdadig verstek laten gaan.
  Zelfs worden duizenden zieken uit Afrika naar hier gehaald, vaak met hier tot voor kort onbekende ziektes. [Je kunt er vergif op innemen, dat die lui zoals veel andere zielige soorten, hier nog altijd mogen blijven ook. Allerlei zieligheidsprofeten en proleten als burgemeesters, grotebekgetrainden uit kerkelijke vrouwenclubs enz., schoolhoofden en kinderen van basisscholen enz. verlenen op dit punt hun voor staatssecretarissen onweerstaanbare inzet]. Ook uit Azië. Dat kost miljarden euro’s per jaar. Maar hoe die gefinancierd worden, wel daar zwijgt men over. Gezien het uiterst vrouwelijke Tweede Kamerdebat de afgelopen week over heel dure medicijnen, blijkt dat veel of alles ook door middel van premies via verzekeraars en inkomensafhankelijke via overheid betaald te worden. In hun ontembare ijver zien die vrouwen blijkbaar niet dat die kosten elders onder de overheidsuitgaven onder een heel ander hoofd thuis horen. Voor zover je over thuis mag spreken. Wat zijn hun drijfveren eigenlijk? [Inclusief Agema van de PVV].
  O, ja, Griekenland kost ons dus elk jaar al miljarden euro’s. Dat is ondertussen wel duidelijk.

 14. Kees

  Ik dacht dat we 72 jaar geleden hadden afgeschaft dat van die nederlandse nepsocialisten schoothondje speelden voor de Duitsers, maar de pvda ziet dat anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.