Hoera! Zwarte Piethatende agentenmepper Jerry Afriyie alsnog veroordeeld in hoger beroep

Vandaag is een mooie dag, voor de voorstanders van Zwarte Piet, voor tegenstanders van zinloos geweld én voor mensen die geloven in de heilzame werking van de rechtsstaat. Jerry Afriyie – één van de meest voorstaande Zwarte Pietenhaters van Nederland – heeft namelijk definitief een strafblad gekregen voor zijn agressieve gedragingen.

Het kostte een paar jaar, een hoger beroep en flink wat bloed, schmink en tranen… maar dan heb je ook wat. Eindelijk heeft de rechter een stokje gestoken voor malloten die op titel van het haten van Zwarte Piet geweld gaan toepassen op onschuldige burgers en de politie. Jerry Afriyie – boezemmaatje van Quinsy Gario en held van Sylvana Simons – is namelijk veroordeeld tot het betalen van €500 boete voor het neerhoeken van agenten die een einde kwamen maken aan z’n pietenpestende bezigheden. Feestje:

“Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie is na een eerdere vrijspraak, in hoger beroep alsnog veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Afriyie protesteerde in 2014 bij de Sinterklaasintocht in Gouda en werd om die reden hardhandig gearresteerd. Volgens het OM had Afriyie zich daar niet tegen mogen verzetten.

Volgens de politie werd Afriyie in 2014 aangehouden omdat zijn protest – hij droeg een T-shirt met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ – voor een onveilige situatie zorgde.”

Maar liefst 500 euro is deze vergaller van het Sinterklaasfeest dus kwijt, en er hangt hem een boete van nóg eens €500 boven het hoofd als hij in de aankomende tijd opnieuw een poging doet om mensen knockout te slaan omwille van het afschaffen van Zwarte Piet.

Dat is natuurlijk alleszins terecht: dat allerlei actievoerders een cultureel kinderfeest willen afschaffen en wegpesten is al erg genoeg, maar dat onbehouwen types als Jerry Afriyie dan ook nog geweld gaan inzetten is echt onverteerbaar. Ik zeg: de man mag nóg blij zijn niet voor maanden te zijn opgesloten in een gevangenis. En mocht hij geëtter aan het plannen zijn voor de Sinterklaasintocht van aankomende november, dan is hij een gewaarschuwd mens. Vermoedelijk vliegt Jerry de volgende keer namelijk de bak in!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Vabis

  Zo onschuldig is die klojo dus niet, ik herinner mij nog goed de verheerlijking van die gozer door de alhier aanwezige welbekende trollen.

  1. Fiji

   Alsof iemand überhaupt onschuldig is als ze zo actief met een gestrekt been (en arm dus) overal tegenin gaan omdat je daags verder niks te doen hebt. Kan me niet voorstellen dat zo’n man een baan heeft want geen enkele werkgever is zo gek om zo iemand aan te nemen.

   1. sjun

    Ik denk dat Ghana mensen als Jerry Afriyie nodig heeft om het land op te bouwen. Kan die jongen niet bij wijze van ontwikkelingshulp die kant op? Hoeft hij zich helemaal niet meer aan de Nederlandse cultheld Zwarte Piet te ergeren.

 2. corfo

  Het verwondert mij dat de man is veroordeeld en niet met een “schadevergoeding” van
  1000 euro huiswaarts is gestuurd, door de één of andere maffe “rechter”.

 3. Teloor

  De onafhankelijke rechter heeft altijd gelijk en het is goed dat hier ook wordt erkend.

  1. corfo

   @ Teloor.
   Geen enkele rechter is onafhankelijk ! Ze staan op een voordracht, vóór hun benoeming, daarop geplaatst door hun politieke vriendjes; de benoeming gebeurt door de Kroon, maar óók daarin voeren vriendjes van die “rechters” de regie.
   Dus onafhankelijkheid bij die lui is héél ver te zoeken .

 4. sjun

  De humor ligt op straat. Jerry kreeg de Zwarte Piet.

 5. swetsnek

  Komt ie er nog goedkoop van af
  Weet iemand trouwens waar hendriekus is gebleven

  1. Vabis

   Je bedoelt die trol met de vele aliassen, die is gestikt in het gorgelen van dunne moslimstront.

   1. swetsnek

    yep die of is die overleden ? hahahahaaha

   2. Teloor

    “gorgelen van dunne moslimstront.”

    Niveautje hier.

    1. Vabis

     En ja hoor, daar hebben we Wim Hutten weer…..

  2. Hemelriekje

   De anti trollen van vandaag zijn de trollen van morgen……
   Man man je ziet het gewoon gebeuren

 6. Ali Yas

  “Jerry Afriyie is namelijk veroordeeld tot het betalen van €500 boete voor het neerhoeken van agenten”

  Och, dat krijg je ook als je de schoolfotograaf laat komen op een moslimfeestdag.

 7. Tinneke

  Haha….swetsnek valt wel op dat jullie vriend de trol op dit moment niet zo dominant aanwezig is. Het maakt het gelijk een stuk gezelliger hier! hoewel ik altijd vreselijk moet lachen om die reacties van jullie naar hem/haar toe☺

 8. Mart

  Och het duurde ff, maar toch vrij vlug voor braziliaanse begrippen…hier duurt zo iets 10 jaar.

 9. Guus Geluk

  Eens, Jeffrey is een “demonstrant” die het geweld niet schuwt. Het is volkomen terecht dat het hof afrekent met dit soort wangedrag.

 10. johnenanne

  Vijfhonderd euro boete voor het hoeken van een agent. Kijk dat is nou een een werkgever die iets met je op heeft: een schijtsalaris, onmogelijke werktijden en klappen krijgen.

 11. P.Sisterons

  Airfryer terug naar Ghana of welk shithole land dan ook. En rap.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.