Hoppa! Jan Dijkgraaf maakt gehakt van “dyslectische” tuigvlogger Ismail Ilgun met z’n Justin Bieber-dooddoeners

Oei, het is een flinke tijd geleden dat ik zo’n heldere maar uiterst effectieve takedown van iemand heb gelezen. Ismail Ilgun, sorry jongen, maar ik hoop dat er van je broze ego nog wat over is na het lezen van dit uiterst dodelijke artikel van de hand van voormalig HP de Tijd-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf.

Nederland lijkt soms wel een open inrichting voor de meest infantiele gekken, en dat komt niet in de laatste plaats doordat mensen als “Erdogan-strijder” en tuigvlogger Ismail Ilgun het gewoon kunnen schoppen tot zogenaamde “sterverslaggever van het Algemeen Dagblad”. In die hoedanigheid werd hij ook aangevallen door onze eigen Jan Roos, en die krijgt op zijn beurt vandaag bijval van zijn kameraad Jan Dijkgraaf.

Op zijn website “Briefje van Jan” schrijft Dijkgraaf dan ook een zogenaamd advies aan zijn goede makker Jan Roos. “Wat ben je toch een ouderwetse man, JON.” Aldus een ironische Dijkgraaf, die vervolgens met het meest subtiele sarcasme verdergaat met het verbaal demonteren van Ismail Ilgun:

“Als Ismail typt: “Dat ik überhaupt heb geloven dat ik basis moest doen.. een mens kan niet bepalen wat jij wel en niet kan. Dat beslis jij zelf! Human = human. Iedereen kan leren, hoe meer kennis je wilt opbouwen hoe slimmer je word. De ene doet langer dan de ander. Als jij wilt leren dan kan het! Mijn regel en tip naar jullie. BELIEVE!!!!!!!!!! ZOLANG JIJ NIET GELOOF KOM JE NERGENS!! Wil jij n schip bouwen, t kan! Zolang je gelooft  Mijn kind gaat naar school, op n moment dat ze de basis heeft geleerd moet ze iets met haar passie doen. Uitbreiden ontwikkelen (young age). Op straaat leer je dingen die je nooit mee zou krijgen op school. En dat kan jou uniek, apart, raar maken. Look at me, alle 3 hier in 1”, dan snap jij best wat hij bedoelt.

Jij bent niet dom. Je kunt best door een stukje dyslectie heen lezen, als je wilt.”

Jan Dijkgraaf haalt vervolgens nog wat van die warreltaaltweets van Ilgun aan, en wijst fijntjes op de wazige en slechtgespelde filosofie die daar dan uit te destilleren valt. Tenminste, als je dus door die dyslectie kan heenlezen.

Als uitsmijter gooit Dijkgraaf er dan nog maar eens dat nieuwe credo van Ilgun doorheen: “BELIEVE!!!” En in dat woord zit dan een linkje verstopt naar het gelijknamige album van Justin Bieber, om nog maar even aan te geven hoe diep die zogenaamde inhoud van de tuigvlogger nu precies zit. Au!

En onthoud dus mensen: “ZOLANG JIJ NIET GELOOF KOM JE NERGENS!! Wil jij n schip bouwen, t kan! Zolang je gelooft. ☺” Je zou het zo op een tegeltje afdrukken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. SlimK1nd

  Ik lees een enorme grammaticale uitdaging. Ik lees bedreigingen richting ex-vrouw en kinderen? Wat leuk. Dat krijgen wij al jaren. We zijn er zondagochtend – door politie – voor uit ons huis gehaald. Dader is een bekende van politie en heeft – geheel toevallig – een etnische achtergrond. Wat u tevens zult zien is dat hele “linkse” en tolerante mensen, semi bekende mensen, het bedreigen van minderjarigen eigenlijk heel erg leuk vinden. Dit sadisme noem je “social justice”.
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/883987106447675392

 2. Ni28

  Het is net of je een Neanderthaler tegenkomt. Op straat leer je alles natuurlijk, school is maar een krappe basis. Jaaoooouwweeeejtjeheeee?

 3. Carlschrijft

  Ik heb zo het gevoel dat Jan geen fan is…Of ligt dat aan mij? Ik gelooft ut niet…

  1. Juncker

   Jan wordt hier betaald om islam en links te bashen. Dat doet hij naar vermogen.

   1. Sniper666

    Negeer de Juncker TROL.

 4. Viertel

  Ironisch briefje ? Zou kunnen. Ik lees vooral sarcasme.
  Beide Jannen (Dijkgraaf en Roos) zijn mislukt als lijsttrekker.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.