LOL! Lichaamstaalexpert AD legt uit: Trump voelde zich ongemakkelijk en hartje Poetin, Merkel & Macron zijn setje

Geen categoriejul 11 2017, 8:00
Is het niet opmerkelijk dat ze het AD precies vertelt wat het wil horen?
Het is leuk en prima dat het AD een lichaamstaalexpert heeft ingehuurd om de lichaamstaal van leiders bij de G20 te analyseren hoor, maar het is wel een beetje jammer dat ze dan eentje aan het werk hebben gezet die de linkse media maar wat graag vertelt wat ze willen horen. Trump en Poetin zijn close, Trump stond eigenlijk helemaal alleen en werd door iedereen behalve Poetin met de nek aangekeken, en Macron en Merkel zijn een setje. Oh ja, en Macron is ook nog eens heel energiek, jong, en eigenlijk gewoon hartstikke leuk.
Volgens Mirjam Bloem spatte het ongemak ervan af bij Trump. Hij loopt over de rode loper: hij is ongemakkelijk. Hij geeft anderen een hand: hij is ongemakkelijk. Hij staat klaar voor een fotomoment: hij is ongemakkelijk. Nog even en je zou zijn adviseurs vertellen dat ze hem maar een Prozacje of twee moeten geven. Het enige moment waarop hij zich niet ongemakkelijk voelde volgens de lichaamstaalexpert was toen hij Vladimir Poetin ontmoette.
Je zou bijna denken dat mevrouw Bloem het één en ander gelezen heeft over de warme banden achter de schermen tussen Team Trump en Team Kremlin.
Dat laatste is des te opmerkelijker omdat Bloem enkele keren benadrukt dat Trump de onderarm van Poetin aanraakte op het moment dat ze elkaar een hand gaven. Dat was een moment waarop Trump volgens haar zei: 'Ik geef jou nu iets, wil je mij dan later iets teruggeven?' Leuk hoor. Alleen is het wel opvallend dat Trump precies hetzelfde deed toen hij Merkels hand schudde. Daar viel Bloem niet over.
Sterker nog, als je Trump analyseert zie je al snel dat het schudden + onderarm vasthouden zijn gebruikelijke manier van doen is, ongetwijfeld omdat hij denkt dat dit schappelijk overkomt. Het heeft helemaal niets te maken met zijn werkelijke gevoelens voor een ander; het is een tactiek die een zakenman als Trump gebruikt om zijn onderhandelingspartners in een bepaalde frame of mind te krijgen.
Maar ja, dat past natuurlijk niet goed in het 'Trump en Rusland zijn twee handen op één buik'-verhaal dat links nu al maandenlang aan ons opdringt.
Ik zou zeggen: laat dit soort lichaamstaalexperts voortaan maar lekker links liggen, AD. Hier hebben we helemaal niets aan. Het enige wat ze bevestigde is wat we allemaal al wisten: dat linkse media (als het AD) Trump weg willen zetten als Poetins vriendje, en hem willen isoleren van de rest van het Westen. Dat is bepaald geen 'nieuws.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten