Lowlands wordt linksland: festival boekt optredens van tuigvlogger Ismail Ilgun en tuigtwitteraar Anne Fleur Dekker

Hoe een gezellig muziekfestival zichzelf omtovert in een communistisch dreigfestijn. Triest.

Binnenkort is het weer zover: Flevoland zal dan weer op z’n kop worden gezet voor het muzikale megafestijn Lowlands. Alhoewel, ‘muzikaal’? Vandaag voegde de festivalleiding wel héél dubieuze naam toe aan de line-up:

“Anne Fleur Dekker, dat meisje dat zo boos is op Thierry Baudet en Geert Wilders, gaat samen met treitervlogger Ismail Ilgün optreden op Lowlands.

Dat de treitervlogger geboekt wordt, komt doordat het AD denkt dat hij inmiddels positieve filmpjes maakt. Ook vindt Kees de Koning van platenlabel Top Notch de baldadige Zaankanter helemaal te gek en dus leek het het festival wel wat. Anne Fleur Dekker huren ze in omdat de activistische extremist volgens de organisatie een stem moet hebben op het voormalig muziekfestival. “

Mocht u dus nog twijfelen of dit muziekfestival – ooit hét toonbeeld van politieke incorrectheid – misschien het bezoeken waard is, dan kunnen we die vraag bij dezen beantwoorden: nee. Met een biertje in het gras luisteren naar wereldartiesten is passé: voortaan zal u met een veganistische druivensap luisteren naar het gekrakeel van Anne Fleur Dekker over mansplaining, terwijl Ismail Ilgun de zelfbenoemde Erdogan-strijder heldin Ebru Umar nog een keer de held volscheldt.

Niet dat het overigens nieuw is, dat Lowlands aspiraties heeft aan de radicale linkerkant van ons politieke spectrum. In 2011 (!) al, deed fervent Lowlands-bezoeker Misha Oosterhuis op onze website zijn beklag over de totale overname van het festival door linkse politieke activisten:

“Waar ik me bijkans nog meer aan ergerde dan het onveilige gevoel dat me werd bezorgd op iets wat vooral een feest had moeten zijn, is dat de organisatie het kennelijk nodig vindt om gelijk ook een politieke manifestatie van het popfestival te maken. Terwijl ik naar een popfestival ga om plezier te hebben, van mijn favoriete muziek te genieten en even een paar daagjes de wereld verder te laten voor wat ie is, krijg ik de politieke preek er gratis en voor niets bij. Op zich al iets waar ik niet op zit te wachten, politieke preken in de popmuziek, maar als het van een kinderachtig niveau als ‘cultuurterrorist met peroxidepruik’, ‘de Hofnar van Prins Carnaval van Kleingeesterveen en zijn marionettenkabinet’ en ‘geperoxideerdevolkspopulismuspipo’ is, dan wil ik daar al helemaal niks meer mee te maken hebben.

Maar het toppunt komt nog, hou je vast: in een bedankmail van Lowlands aan de bezoekers wordt opgeroepen om e-mailbommen te sturen naar Halbe Zijlstra en alle kamerleden van de PVV.”

In zes jaar tijd is er dus helemaal niets veranderd. Lowlands blijft nog altijd een bijkans marxistisch politiek statement, vermomd als muzikaal festival. Zoals Tunahan Kuzu dus pleegt te zeggen: trap er niet in!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. ikbenindehemel

  Het zou me niet verbazen als Lowlands een opvolger wordt van de Zweedse muZIEKshows waar vrouwen worden betast en aangerand.

  De Euromasters zou je als onheilsprofeten kunnen beschouwen met hun: “Alles maar de KLOTUUUUUUUUUH!!”

 2. Kodi

  Weten ze eigenlijk wel dat de organisator uit het kapitalistische Amerika komt en handelt vanuit winstoogmerk?

 3. Ruud562

  Er is maar één remedie tegen dit soort uitwassen van walgelijke politieke correctheid: totaal boycotten! Laat het die organisatie maar in hun portemonnee voelen, daar zijn ze heel gevoelig voor, zoals gewoonlijk bij linkse lui!

  Ja, als je een beetje moraal hebt laat je dit festival geheel links liggen! Ik wens ze in ieder geval véél tegenslag en vooral véle plensbuien toe!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.