Nederlandse bevolking groeide met tienduizenden in eerste helft 2017: voornamelijk door immigratie

Lang leve de open grenzen, nietwaar? Ahem.

Dankzij het ruimhartige immigratiebeleid is de totale bevolkingsomvang van Nederland gegroeid in de eerste zes maanden van dit jaar, zo maakte het CBS bekend. In totaal kwamen er zo’n 35.000 inwoners bij.

Aan geboorte- en overlijdenscijfers ligt het niet, zo wordt al snel duidelijk wie de nieuwe getallen onder de loep neemt. Er werden in namelijk slechts 82.000 kinderen geboren van januari tot en met juni. Daartegenover staan echter 78.000 sterfgevallen – een netto-toename van slechts 4.000.

De andere 31.000 nieuwe inwoners die Nederland rijk is, zijn hier voornamelijk gekomen door immigratie:

“De bevolking van Nederland groeide in de eerste helft van dit jaar met bijna 35.000 inwoners. Het grootste deel van die groei wordt veroorzaakt door migranten uit Azië en Europa. Ook zijn er meer Noord-, Midden- en Zuid-Amerikanen naar Nederland gekomen. Het aantal asielmigranten daalde. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

In de eerste maanden van dit jaar schreven bijna honderdduizend migranten zich in bij een Nederlandse gemeente, 69.000 mensen vertrokken uit Nederland.”

Dus. Zijn er nog wat mensen die de term ‘massa-immigratie’ willen ontkennen, wellicht? Die vraagtekens willen plaatsen bij theorieën dat de inheemse bevolking van Nederland langzaam vervangen wordt door anderen?

Nee? Mooi. Lijkt me namelijk ook haast niet meer te doen met dit soort getallen. Als je het netto-geboortecijfer en het netto-immigratiecijfer tegen elkaar afzet, dan zie je gewoon dat van de negen nieuwe Nederlanders, er hier acht binnenkomen via immigratie. Of anders gezegd: slechts één op de negen nieuwe Nederlanders begint diens verblijf in ons land als baby, in plaats van als opgegroeid mens dat op een vliegtuig springt. Best schokkend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Paaldanseres

  Goh…dat had ik nou nooit verwacht, dat het door zgn immigranten zou komen. Hoe is het toch mogelijk. En dat hebben de droeftoeters van het CBS helemaal alleen uitgevogeld? Wat een doorzichtigheid weer.

 2. corfo

  Voor die cijfers heeft de bevolking het CBS niet nodig !
  Op straat is het al herkenbaar en uit de media ook : door aanslagen in westelijke landen.

 3. DutchDropveter

  Zet daar eens de migrerende Nederlanders tegen over? Dan zijn de cijfers nòg hoger. We worden gewoon compleet in het ‘o’-tje genomen. Wat moet de maatshappij ondernemen tegen deze overheid om deze waanzin te stoppen? Met ons stem gedrag veranderd er ook niets, ik denk echt dat er rellen met tientallen doden moten komen willen die drollenvangers daar in den haag door hebben dat de maat al meer dan vol is.

 4. poldi

  En wat te denken van die honderduizenden gelukzoekers die zich in de afgelopen jaren hier hebben gevestigd en een enorm beslag leggen op de staatsfinanciën.

  1. Kodi

   Een structurele aanslag op onze welvaarts- en verzorgingsstaat, want ze zullen nooit en te nimmer van ook maar enige meerwaarde worden. Structurele cumulerende meerkosten en afwaardering zullen ons deel zijn.

 5. Kodi

  Dit is nou dus de demografische ramp omvolking welke zich aan het voltrekken is.

 6. joost2

  In Afrika is een bevolkings explosie aan het ontstaan zodanig dat er 4 miljard mensen daar bij komen. Afrika is een verloren continent, gewend om de hand op te houden en gewend om nooit te werken. Dat maakt hen helaas kansloos.

  Volgens het rapport van de VN staan 30 miljoen Afrikanen te trappelen om hoe dan ook naar Europa te komen. De grote meerderheid ervan is moslim.

  De EU kijkt weg, Rutte, Pechtold, Klaver, bijna alle Nederlandse politici kijken weg en durven niks te ondernemen.
  Bij hen regeert de angst dat ze wel eens Wilders en Baudet gelijk zouden moeten gaan geven.
  Daarom kijken ze fatalistisch weg, het belang van Nederland telt voor hen niet.
  Hun houding is om bang van te worden, zo helpen ze ons land naar de afgrond.
  Wat ik ook vreemd vind,” waarom houden de Nederlanders zich zo stil en stremmen ze fout.”
  Men moet toch kunnen inzien dat onze kinderen en kleinkinderen t.z.t. in een geheel andere maatschappij zullen opgroeien. En die zal niet best zijn!

  Het gaat zoals de moslimbroedergemeenschaps het tactisch al heeft geregeld:
  “zorg voor totale emigratie van moslims naar Europa en we worden vanzelf daar de baas”.

  1. EllyD19

   Wat kunnen wij doen dan ? Als je met a-sociaal gedrag van deze mensen te maken krijgt en je doet aangifte, dan ben je een rascist.
   Waarom is er niet massaal op de PVV gestemd ?

   1. toetssteen

    @EllyD
    Rutte deed op de valreep even stoer, maar na de verkiezingen geeft hij dat met een luid hahaha weer verlaten. Ik trap er niet weer in, maar velen geloofden het. Bij het CDA was de richting Omzigt van invloed, maar ja:

    http://www.tubantia.nl/borne/br-92-000-kiezers-gaan-voor-pieter-omtzigt~a6779b33/

    Dank u mijnheer Omzigt voor het binnentrekken van meer dan 5 zetels…

 7. Ritter

  Als je nu kijkt naar de grote steden dan zie je dat daar wijken zijn waar de autochtone bewoners zijn “vervangen” door migranten. Over pakweg 30 jaar zullen er complete steden zijn waar de autochtone bevolking is “vervangen” door migranten als gevolg van de (vaak illegale) massa immigratie.

  En vaak is dat niet ten goede. Een toename van terreur; meer vrouwenbesnijdenis; kinderhuwelijken; misdaad; enzovoorts.

  Om die groepen “rustig” te houden word er steeds meer belastinggeld in die groepen (wijken) gepompt; dus veel subsidie. En dat zal de komende jaren alleen maar meer worden.

 8. Albert03

  De redenering dat slechts 1 op de 9 nieuwe Nederlanders door geboorte komt klopt totaal niet. Er worden per jaar 160.000 babys geboren en ruim 20.000 immigranten genaturaliseerd tot Nederlanders. Dus 8 van de 9 nieuwe Nederlanders komen door geboorte.

  Verder valt het op dat na Syrie, Iran op de 15e plaats pas het volgende moslimland is op de lijst met landen met her hoogste migratiesaldo. Met die vermeende massa immigatie uit moslimlanden valt het best mee.

  1. Betweter

   Toch nog iemand die een verstandig antwoord geeft tegenover al die zuurpruimen die alleen maar hun gefrustreerde mening geven!
   Hulde.

  2. ayreonaut

   Je berekening klopt, nieuwe aanwas Nederlanders groter door geboorte dan door immigratie. Echter zet het nog even af tegen het sterftecijfer van Nederlanders op jaarbasis en dan heeft Tim weer gelijk. Het verschil van 4000 Nederlanders door geboorte/sterfte overstijgt niet het aantal van de 20.000 immigranten die per jaar genaturaliseerd worden.

   1. Albert03

    Tim rekent uit dat 1/9 van de bevolkingsgroei wordt bepaald door geboorte en verbindt daar de conclusie aan dat slechts 1/9 van de nieuwe Nederlanders hier komt door geboorte. Die conclusie is niet terecht, dat toon ik aan met mijn berekening hierboven.

    1. ayreonaut

     Blijft staan dat de 4000 aanwas nieuwe nederlanders uit geboorte/sterfte minder is dan nieuwe nederlanders vanuit immigratie. (je eigen cijfers). Dit toon ik aan met je eigen cijfers.

  3. sjun

   Albert03 vergeet de fertiliteitscijfers naar bevolkingsgroep uit te splitsen… De term nieuwe Nederlanders is al even handig bruikbar als de term vluchtelingen wanneer het er op aan komt de mensen zand in de ogen te strooien met betrekking tot omvolking.

   1. K.Dopper

    Ook dit is onzin, het geboortecijfer van allochtonen is na twee generaties vergelijkbaar met autochtonen.

    Dit is voor elke googelaar direct na te trekken. Waarom blijven we dit soort onzin dan glashard beweren?

  4. Mart

   Slaap maar rustig verder Albertje…..

 9. Ni28

  De kolonisatie van Nederland en Europa gaat gestaag door. Het plan van de Moslimbroederschap om Europa vreedzaam te veroveren krijgt zelfs hulp van binnen. Want wir schafen das. Maar niet zonder Europa op te geven. Wanneer wordt men wakker?

 10. Ni28

  Op de straat is het zwart van mensen. Telling is eigenlijk overbodig. De steden zijn al zowat gekoloniseerd.

 11. EllyD19

  Welke Nederlander is hier blij mee ?
  Een overbevolkt Nederland, een verloederd straatbeeld, toenemende criminaliteit etc. etc.

  1. van Urk

   In 2030 zullen de Nederlanders in de minderheid zijn. Van alle hoofdsteden zijn de meerderheid van de bewoners allochtoon. Uit onderzoek in 2014 zijn van de 779.808 hoofdstedelijke bewoners zijn er slechts 378.888 van Nederlandse afkomst. Cijfers die eerder nog werden tegen gesproken door Groen Links wethouder Maarten van Poelgeest. Hij liet toen weten dat Amsterdam steeds “witter” werd. Het CBS liet toen op basis van nieuwe cijfers zien dat die bewering niet klopte.

   1. K.Dopper

    Dit is demografische waanzin. Het aantal allochtonen bedraagt op dit moment ca 5% van de Nederlandse bevolking. Het is onmogelijk dat dit percentage in 2030 boven de 50% zal kunnen liggen.

    1. Augustinyak

     Wim Hutten alert!

    2. van Urk

     Hoezo onmogelijk? Open grenzen weet u wel. De uitstekende sociale voorzieningen in ons land dat als stroop allerlei buitenlandse vliegen aantrekt. En als je dan ook nog van die Linkse mafketels in ons land hebt die continu zingen “d,r kan nog meer bij” dan gaat het snel. Dit onderzoek gaat over de hoofdsteden trouwens. Maar goed dan ik zal nu wat serieuzer zijn: Men heeft gezegd dat als er in 2016 niemand meer naar Nederland immigreert, dan zou er in 2030 een bevolkingskrimp inzetten. Tussen 2015 en 2060 daalt het aantal autochtone Nederlanders van 13,2 miljoen naar 12,4 miljoen. De verwachting is dat in 2060 5,7 miljoen allochtonen in Nederland wonen. Dat zijn 2 miljoen personen meer dan in 2015. Maar dan moet, zoals eerder gezegd werd, geen verdere migratie in ons land komen. Helaas komen er nog steeds migranten onze kant op.

    3. sjun

     Tuurlijk Wim, dat dachten ze in het moderne Libanon van 1970 ook.
     het-ander-klokje.blogspot.nl/2006/07/20-toen-arafat-en-zijn-bende-uit.html
     Sommige mensen leren tijdig wat van de geschiedenis. Wegkijkers zijn gedoemd deze te herhalen en meest triest zal nog wel zijn dat een erger lot voor dat onverantwoorde gedrag hun kinderen treft.

  2. Anna

   EllyD19 En einde onze goed opgebouwde verzorgingsstaat.

 12. joost2

  Albertt 03:@

  Uit welk ei ben jij gekropen?
  Zeker bij de wegkijkersclub d66 aangesloten?

 13. Anna

  EU en nationale partijen zijn heel Europa aan het omvolken. We zijn nu in Nederland op het punt beland dat groei bevolking vooral komt door islamitische immigratie. Hoe zal Nederland/Europa er over x jaren eruitzien? Het zal er in ieder geval niet beter op worden. Europa gaat landen in Midden-Oosten en Afrika achterna. Permanent elkaar uitmoorden door burgeroorlogen/stammenoorlogen.

 14. Anna

  Nederland moet terug naar niet meer dan 10 miljoen inwoners. Goed voor mens en natuur. Begin NU!

  1. h_keur

   Beste Anna,
   Hoe stel je je dat voor? Aan de grens met een geweer gaan staan of paringen ven mensen verbieden of of alles boven de vijftig in een afvoerputje soms? Ik begrijp dat je bepaalde zorgen hebt, maar de hoeveelheid Nederlanders terugdringen, dat gaat gweoon niet. Misschien alle medici op non actief zetten kun je ook nog bedenken, maar wat je ook doet, jouw ideaal is wishfull thinking, gebaseerd op een droom die nooit uitkomt. Wellicht zullen er grote natuurrampen plaatsvinden en/of vernietigende oorlogen die zoiets tot standbrengen, maar dat hoop ik niet mee te maken. Een ingrijpen door de Schepper, zoals in de Bijbel staat beschreven ligt veel meer voor de hand. Lees dat maar eens zorgvuldig en neem dat eens serieus.

 15. Anna

  Alle partijen en politici bevorderen immigratie behalve FvD en PVV. Weet wat je stemt!

 16. Bes Tolen

  Met de gehanteerde cijfers kun je niet precies berekenen hoe de verhouding autochtoon allochtoon zich in dat eerste halfjaar heeft gewijzigd. Die is in elke geval ongunstiger voor de oorsponkelijke bevolking omdat onder de sterfgevallen in grote meerderheid autochtone mensen zitten en onder de geboorten denkelijk nauwelijks een meerderheid. Het saldo immigratie en emigratie als hier wordt gegeven, zegt ook niet alles. Immigranten zijn vrijwel alleen vreemdelingen terwijl bij de emigranten ook een fors aantal autochtone Nederlanders zullen zitten. Al met al wijzigt zich de verhouding autochtoon allochtoon veel ongunstiger dan velen zo in eerste aanleg uit de gehanteerde cijfers zullen opmaken.
  De conclusie moet m.i. zijn dat het aantal autochtone inwoners afneemt terwijl het aantal allochtone inwoners fors stijgt.
  [Overigens is de autochtone cultuur zo zwak in dit land dat veel autochtone vrouwen bij huwelijk met een gewezen vreemdeling overgaan naar de andere cultuur en dat in eigen land].[Waar de immigranten gefêteerd worden door overheid en hele groepen autochtonen, komen alle lasten wel terecht bij de autochtone Nederlanders].
  De belangrijkste conclusie moet m.i. zijn dat er voor de autochtone Nederlanders niet veel aardigheid in het eigen land over blijft.

 17. poldi

  Plagiaat (uit mijn hart gegrepen)
  ——————————————-
  De ontwikkeling in Nederland is verschrikkelijk. Ik kan er geen ander woord voor gebruiken. In de jaren 50 van de vorige eeuw riep de Koningin (en dus de regering) op dat NL vol was, en dat er geen toekomst was voor veel landgenoten. Deze dienden het land te verlaten en kregen geld toe. NL kon de bevolkingsaanwas niet aan en dreigde in grote problemen te komen. Maximaal 10 miljoen mensen kon dit land herbergen. Meer was vragen om problemen.

  We naderen nu 20 miljoen. Het land is niet groter geworden. Integendeel, NL is kleiner geworden. Alweer sinds de jaren 50 verloor NL haar enorme bezittingen in de oost. NL was terug bij af.

  Sinds de jaren 60 werd de deur opengezet naar laaggeschoolde arbeiders uit het zuiden en verder. Plotseling had NL te weinig mensen! Bovendien ontstond voor het eerst een ongekende luxe: de verzorgingsstaat. Opgebouwd uit gasinkomsten en een groeiende economie. Veel Nederlanders hoefden eigenlijk niet meer zo nodig te werken en dus werden er steeds meer buitenlanders binnengelaten.

  We zijn nu 50 jaar verder en 1 miljoen moslims rijker. Ook honderd duizenden mensen uit Suriname en Antillen zijn overgekomen. De verzorgingsstaat is niet meer. De landsgrenzen zijn afgeschaft en het land verkeerd in een steeds grotere chaos. Het is een rampzalige ontwikkeling. De politiek is stuurloos, het land radeloos en de toekomst hopeloos. Welkom in de 21e eeuw …

 18. Babaji538

  Ik zag zojuist op de Svenska Dagbladet, dat we het nu
  voor elkaar hebben, dat de Zweden zich gaan afzetten
  tegen Nederland.
  Proficiat.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.