Noord-Afrikaanse pendeldienstpromoter Amnesty International: ‘Europa schuldig aan razendsnel stijgende dodental!’

U en ik, wij zijn weer eens met z’n allen schuldig aan de massale verdrinkingsdood van ongelukkige bootvluchtelingen die het nodig hebben gevonden om via gammele boten de oversteek naar Europa te maken. Of aan boord van een luxe schip van één of andere hulporganisatie, natuurlijk. Hoe dan ook: foei Europa!

Zogenaamde mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft vandaag geen goed woord over voor de Europese landen, die volgens de linkse club eigenlijk schuldig zijn aan een “razendsnel stijgend” dodental op de Middellandse Zee. Volgens de groep do-gooders moeten we ons echt diep en diep schamen voor het feit dat we de Noord-Afrikaanse vluchtelingen geen veel veiligere overtocht van Afrika naar EU-landen bieden. Check dit:

“Amnesty International has blamed “failing EU policies” for the soaring death toll among refugees and migrants in the central Mediterranean. In a report, it said “cynical deals” with Libya consigned thousands to the risk of drowning, rape and torture.

It said the EU was turning a blind eye to abuses in Libyan detention centres, and was mostly leaving it up to sea rescue charities to save migrants. More than 2,000 people have died in 2017 trying to get to Europe, it said.”

Dit slaat natuurlijk volkomen nergens op. Volgens mij is het signaal vanuit de meeste EU-landen dan ook bizar helder: blijf weg. Kom niet! Breng je eigen veiligheid niet in gevaar én voeg geen extra spanning toe aan ons al overhitte asielsysteem. Als Noord-Afrika niet zo eigenwijs doet en gehoor geeft aan die oproep, is het ook meteen klaar met mensen die sterven op de Middellandse Zee. Dat is zo klaar als een klontje.

Je kan het de overheden van Europa dus echt niet kwalijk nemen dat er allerlei hulporganisaties toch hoop blijven schenken aan bootvluchtelingen en blijven doorgaan met hun pendeldienst voor immigranten. Dus als er íemand de schuld moet krijgen van het feit dat er Noord-Afrikanen blijven verdrinken op de Middellandse Zee, dan zijn het wel NGO’s als Amnesty International. We kunnen er namelijk niets aan doen dat Europa nu eenmaal het beloofde land aan de overkant is. We kunnen er dus ook niets aan doen dat Afrikanen blijven dromen over het rijke leven in Duitsland, Zweden of Nederland.

Het enige wat we wel kunnen doen, is al die roekeloze dagdromers actief verhinderen om de overtocht te wagen. Deels gebeurt dat nu, door deals met Turkije en Libië. Maar wat echt enorm zou helpen met die doelstelling, is als Amnesty International de pijlen zou richten op hun buur-NGO’s die met bootjes heen en weer varen om zoveel mogelijk vluchtelingen aan de Europese vaste wal te brengen.

Amnesty’s kielhalen van Europa door ons de schuld in de schoenen te schuiven van de dood van mensen die op een halve zelfmoordmissie gaan, is dan weer niet zo behulpzaam. Erger dan dat nog: het is een lasterlijke aantijging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. dutchbrabant

  Vreemd dat de schrijver van het bericht zich niet kan voorstellen dat bij sommige mensen de wanhoop zo hoog is dat ze zich desondanks de gevaren zich op dergelijke gammele vaartuigen begeven…En er zullen best mensen tussen zitten die oneigenlijke bedoelingen hebben. Maar ja in de Westerse wereld leven ook mensen zonder enige empathie dat blijkt wel uit dit bericht.

  1. buitenbeentje

   de trol leest meer in het artikel als dat er staat. Ook ik kan mij best voorstellen dat heel Afrika hier in de bijstand wil, dat wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben. Mijn kinderen wilden vroeger ook graag 1000 gulden zakgeld per week van mijn salaris van 4000 gulden, mijn gebrek aan empathie dwong mij er toe ze niet hun zin te geven.

   Aangezien je alleen maar van dit soort zotte tegels weet te produceren is voor iedereen duidelijk wat je hier komt doen, stangen omdat de moderatie hier te wensen overlaat. zo kinderachtig.

   1. dutchbrabant

    Dat je het beter wil hebben is toch een logisch denken van ieder mens. Wanhoop is heel wat anders. Als je je kinderen geen eten meer kan geven.. Ze sterven van honger. Dat is wanhoop buitenbeentje…Als jij dat een zot tegeltje vindt het zij zo… Inderdaad laat de moderatie te wensen over waar mensen gewoon dood gewenst worden… Dat er een andere mening/kijk wordt gegeven is kennelijk voor jou al genoeg om een moderator in te roepen…. Dat vind ik pas kinderachtig… En ook typisch… De reageerders hier die bij een andere mening gelijk om moderators roepen en ip ban…Dat men het zo erg vindt dat er andere meningen zijn dan normaal op deze site…

    1. Tinneke

     Als je kinderen geen eten kunt geven is dit zeer triest! maar verwek ze dan niet, denk eerst eens na.

    2. buitenbeentje

     “Wanhoop is heel wat anders. Als je je kinderen geen eten meer kan geven.. Ze sterven van honger.”
     En daarom komen alle jonge mannen die geen eten voor hun kinderen kunnen kopen met duizenden Euro´s naar de smokkelaars om ze naar het beloofde land te brengen en laten vol empathie hun kinderen/broertjes en zusjes en vrouwen/moeders verhongeren in het thuisland.

     Of je wilt je niet beter informeren, of ( en dat geloof ik, gezien je reacties) alleen maar trollen. Niemand kan alleen maar tegendraads zijn, zelfs niet als hij dom of slecht geinformeerd is. Ik gun ieder zijn mening, maar niet als die mening alleen maar gegeven wordt om welles/nietes te kunnen spelen.

    3. Sniper666

     @ dutchbrabant

     Ook TROLLEN bij de Teletoeter??
     __________________________

     dutchbrabantguy 14 uren geleden
     niet democratisch als je een mening hebt over hoofddoekjes? Die hele woordenverdraaierij over PVV en politie moet ook maar eens stoppen. Het is een zin uit een interview waarvan het ook nog eens een interpretatie is. Hij heeft gezegd dat iemand die de PVV denkbeelden wil ondersteunen en uitdragen niet geschikt is voor de politie.

     dutchbrabantguy May 24, 2017
     Jij kent het formeren en het proces helemaal niet. Het is geen wet dat het zo loopt zoals nu. Geert mag best zelf met partijen in contact proberen te komen. Probleem alleen is dat er vrijwel niemand met de PVV wil praten en dat is toch ruim 70% van de kiezers.. Dat lijkt me ook democratisch…@koenbakker650

     dutchbrabantguy 6 dagen geleden
     Volgens mij hebben veel mensen gewoon een contract getekend.. In de voorwaarden zal wel iets over eetvoorzieningen hebben gestaan. Men heeft deze allen getekend. Dat wil dan zeggen dat ze accoord waren over de voorwaarden….Dat is vervelend… Maar ja afspraak is afspraak.

  2. dark hole

   Dat u zich dit niet kunt voorstellen heeft niets te maken met de competentie van de auteur van dit artikel, maar heeft alles te maken met uw eigen incompetentie: U heeft uw verhoudingen niet op orde door te stellen dat ” En er zullen best mensen tussen zitten die oneigenlijke bedoelingen hebben. Maar ja in de Westerse wereld leven ook mensen zonder enige empathie dat blijkt wel uit dit bericht.” In een eerder recent verschenen artikel 26-04-2017 valt onder andere het volgende te lezen;

   “The United Nations refugee agency (UNHCR) said 181,436 migrants arrived in Italy last year, most of them crossing the Mediterranean from north Africa in flimsy boats. UNHCR said only 4,808 were granted asylum in Italy.
   The UNHCR report said 90,334 of the migrants did not even bother to request asylum but simply disappeared into the black market economy. Of the 91,902 who applied for asylum, 54,252 had their requests rejected unconditionally. Another 18,979 were given ‘humanitarian protection’ status and 12,873 were given ‘subsidiary protection’.”

   en in een verklarende deel van hetzelfde aangehaalde artikel kunt u lezen dat;

   ” Cijfers om niet vrolijk van te worden. Om precies te zijn: slechts 40% van alle vluchtelingen die het afgelopen jaar per smokkelboot Italië heeft bereikt bleek in aanmerking te komen voor de status van vluchteling. Het gaat om 2,5% van het totaal dat de status van officiële vluchteling heeft gekregen, terwijl nog eens 21% ‘humanitaire bescherming’ werd geboden door de Italiaanse overheid. Tenslotte kwam nog eens 14% in aanmerking voro de zogeheten ‘subsidiaire-beschermingsstatus’. Bij elkaar opgeteld vormen deze drie getallen dus minder dan de helft van alle aanvragen.

   Zo’n 60% dus niet. Die wilden gewoon Europa in, en zijn voor het overgrote deel “verdwenen”. Dat wil zeggen: ze zijn in het zwarte circuit terechtgekomen en verblijven nu illegaal in Italië – of ergens anders in Europa.”

   Om deze reactie binnen te perken van het redelijke:-) te houden zal ik verdere rapporten van met name de VN hier verder niet aanhalen, want dan wordt het argument van u met de veronderstelling “En er zullen best mensen tussen zitten die oneigenlijke bedoelingen hebben” een schaamteloze farce.

   Dus vrind…eerst onderzoek doen, feiten verzamelen en dan pas duiden! Niet zomaar wat roepen om het schandalig propagandabeeld in stand te houden! Voorbeeld van dit propagandabeeld….Het totaal aantal migranten bestaat voor het overgrote deel [ +90% ]uit mannen die een ticket richting het paradijs Europa kopen. wat zien we in de journaals e.d. een enkele kreupele bejaarde, een groepje vrouwen c.q. vrouw met kind.

   Nogmaals en tot besluit….uw argumentatie rammelt aan alle kanten en uw opvattingen over empathie zijn ook voor verbetering vatbaar.

   1. Sniper666

    @ dark hole

    De nick dutchbrabant is een TROL. Gelieve niet te voederen! Dank u.

  3. HW

   Er zijn ook mensen met ontzettend veel empathie voor deze arme sloebers, die zelf iets ondernemen en in Afrika bedrijven opzetten om deze mensen een toekomst te bieden.
   Helaas val jij niet in die categorie, want jij hebt wel veel commentaar op iedereen, maar zit daar lekker achter die computer van jou oplossingen te bedenken, die jou weinig moeite en anderen veel geld kosten.
   Doe wat in Afrika en mekker niet in Nederland

  4. Ecoshaarlem

   Jij wordt echt zwaar gesponsert door die elite club!

 2. Guus Geluk

  De Europese Unie kijkt weg van dwangarbeid voor vluchtelingen in Turkije en concentratiekampen in Libië. Daar heeft Amnestey min of meer een punt. Tegelijkertijd is het sluiten van deals met onfrisse clubs de mogelijkheid een migrantenstroom in te dammen.

  Het is een dilemma.

  Maar de grote fout was natuurlijk de verschillende regime-changes, waar thans nog steeds aan wordt gewerkt (door onder andere Trump).

  1. meanstreak2099

   maar ze nemen nog steeds zelf het risico in zee te gaan met(pun not intended) met figuren die ze een overtocht beloven.
   die gasten moeten ze meer aanpakken en je krijgt geheid minder doden wat we eigenlijk allemaal willen
   mijn mening is dat we hier een beleid moeten hebben waarin je iets voor de maatschappij betekend je hierheen mag komen en anders gewoon wegbijven.

   1. Guus Geluk

    Inderdaad, Meanstreak, de mensensmokkelaars zijn een groot probleem. Veel economische migranten (maar ook de echte vluchtelingen uit Libië) betalen goudgeld, om op gammele bootjes richting de Europese kust te worden gezet.

    Ik vraag me af hoe mensensmokkelaars ’s nachts nog in slaap kunnen komen.

    1. IJscoman

     Jij bidt toch voor ze Guus. Die mensensmokkelaars slapen dus als een roos hoor.

     1. Guus Geluk

      Wellicht heb je een punt. Met een berg geld slapen gewetenloze criminelen altijd goed. Mensensmokkelaars verdienen de zwaarst mogelijke straf.

     2. Sniper666

      @ GG

      Lul niet zo stom. We kunnen niet eens de daders van MH17 oppakken.

     3. Guus Geluk

      Sniper, ik zeg niet dat wij ze moeten oppakken.

     4. Sniper666

      @ GG

      Lieve NAÏEVE gutmensch schat, wie moet het dan doen?

     5. Guus Geluk

      Mensensmokkelaars duiken overal op en zijn derhalve ongrijpbaar. Bovendien bezitten ze goudgeld, waarmee ze gemakkelijk onder de radar kunnen blijven.

      Geen idee wie ze moet pakken. Maar als we morgen onverhoopt toch een paar van die schurken tegen het lijf lopen, mogen ze wat mij betreft direct tegen de muur.

     6. Sniper666

      @ GG

      Beste Guus, wat uitvoerend personeel is alles wat je op kunt pakken. De kopstukken zitten lekker in Nigeria ofzo. Nigeria staat bekend om oplichting, dat weet je toch?

  2. HW

   De hele wereld is corrupt heb ik je geprobeerd uit te leggen en dan kom je met dit verhaal. Je bent alleen kinderlijk naïef. Dat komt alleen voor bij mensen met oogkleppen op.

   1. Guus Geluk

    HW, de EU probeert de vluchtelingenstroom in te dammen en is daardoor genoodzaakt, zaken te doen met mensen als Erdogan. Er is geen andere optie.

    1. HW

     Dan moet je voor elke binnenkomende vluchteling een Erdogan aanhanger naar Turkije sturen, maar dan in heel Europa.
     Ik denk te weten, wie het eerst overstag gaat.

     1. Guus Geluk

      Jammer, ongelukkig zelfs, dat Khadaffi weg is. De EU had hem kunnen vragen migranten tegen te houden.

     2. van Urk

      Op dat punt heeft Europa hier wel schuld aan. Ze hadden Khadaffi gewoon moeten laten zitten i.p.v. de rebellen te gaan steunen. http://www.ninefornews.nl/gaddafis-grimmige-voorspelling-komt-uit-europa-zal-worden-overspoeld-door-vluchtelingen/

     3. Guus Geluk

      Eens, van Urk. Een stabiel Libië is voor Europa van het grootste belang.

    2. Sniper666

     @ GG

     Je moet nooit zaken doen met een dictator zoals Erdogan. Gewoon potdicht maken die grenzen zodat schurkije met al die knakkers blijft zitten.

 3. poison

  Neen, ik wil niet schuldig zijn aan de dood van deze “vluchtelingen”. Haal ze van die gammele boten en breng ze terug naar de kust waar zij vandaan komen.

 4. corfo

  Uit het feit dat de diverse overheidsdiensten in de EU-lidstaten, het aantal “asielzoekers” niet meer kan handelen, moge duidelijk zijn, dat er einde moet komen aan dat leuren met “asielzoekers”. De meeste “asielzoekers” komen niet eens uit oorlogsgebieden maar wensen alleen te profiteren van de “verworvenheden” in de div. Europese landen. Deze lui moeten zonder pardon terug gestuurd kunnen worden, maar ja, als dat gebuurt, dan hebben clubjes als Amnesty, C.O.A. enz. veel minder werk en zijn minder “belangrijk” en dát willen die clubjes natuurlijk niet ! Te vaak leest men over verkrachtingen, overvallen, mishandelingen enz. door “asielzoekers”; met échte landgenoten die dergelijke zaken uitvreten weet de overheid zich al geen raad, laat staan met de 100-duizenden “asielzoekers”. Trouwens, de meeste criminele activiteiten van die parasieten worden in de doofpot gestopt, m.u.v. de zaken, zoals in Brugum, Friesland, die door toedoen van buitenstaanders in de publiciteit worden gebracht.

 5. SlimK1nd

  Totale waanzin. “Europa” is schuldig? Omdat het continent hier ligt. Het gros van deze vluchtelingen komt niet in aanmerking voor asiel. Een x aantal noemt zichzelf zelfs “klimaatvluchteling”? Dan moet je vooral naar Nederland “vluchten” – want wij leven onder de zeespiegel. En dan is de eindeloze stroom criminelen die echt alleen maar komen om te roven, stelen, etc. De mensensmokkelaars en pendeldiensten die deze mensen lokken en proberen over te brengen: die zijn “schuldig”. En die gekken zelf natuurlijk – ze BETALEN namelijk grof geld voor de overtocht.

 6. Marius Feenstra

  Linkse empathie doet uiteindelijk iedereen verzuipen.

  1. corfo

   @ Marius Feenstra.
   Volkomen mee eens.
   Alleen…………..het gepeupel met linkse empathie weet het zélf nog niet.

   1. Ni28

    Als iedereen verzuipt blijft het linkse gepeupel nog over, wedden?

 7. Tinneke

  Het enige echte probleem is dat iedere migrant asiel kan aanvragen in de Europese Unie en ook na afwijzing zelden daadwerkelijk vertrekt. Het gevolg is een aanzuigende werking waardoor de laatste 3,5 jaar naar schatting 15.000 migranten zijn verdronken in de Middellandse Zee, het gros vertrekkend vanuit Libië. Tot 2013 kende het land Australië gelijksoortige verdrinkingsdrama’s. Nu voorkomt het beleid-‘No Way’ dat een illegale migrant ooit een verblijfsvergunning krijgt en sterven nauwelijks nog mensen. De Australische aanpak werkt ook beter dan de Turkije-deal zoals de Europese Unie die in 2016 heeft gesloten. In 2017 zijn desondanks al zo’n 8.000 mensen op de boot richting Griekenland gestapt.

 8. Kees

  Decennia lang heb ik automatisch geld laten afschrijven ten gunste van o.a. Amnesty en AzG, blij dat ik daar mee gestopt ben!

 9. josef kuijpers1952

  Amnesty International is een extreem links gezelschap wat gesubsidieerde onzin over ons uitstort, met een dedain alsof wij de simpelen der aarde zouden zijn. En zo kloppen zij de centjes van goedbedoeelnde ‘ lulletjes rozewater’ uit de zakken waar zij oh zo hard en lang voor gewerkt hebben. Slecht een fractie van al die gelden komt terecht waar zij voor bedoeld zijn, de rest blijft aan de plakkerige handjes van deze rovers hangen, die met zware luxe terreinauto’s van hotel naar hotel racen.
  Hang de held uit verdomme, en ga klagen bij de regeringen die hun bevolking laten weg teren. Ga boeven vangen, die mensen van hun laatste centen beroven in ruil voor een zeemansgraf. Doe wat je wilt, maar hou op met die onzin.

 10. Ni28

  Amnesty International als opruimdienst. Het plan is om de hele Afrikaanse continent naar Europa te verhuizen. Wie niet helpt is een moordenaar. Begrijp ik het goed?

 11. h_keur

  Het zal bepaald niet prettig wonen en leven zijn waar alle asielzoekers vandaan komen. Maar dan zou ik hier al die binnenkomers toch uitgemergeld van de honger zien binnenkomen, getuige de beelden uit Afrika.
  Maar nee, nog nooit zo iemand hier gezien. De reden is, dat zij geen geld hebben om hier naar toe te gaan…

 12. Ni28

  Wat heeft u zelf voor deze mensen gedaan DB dat u hier iedereen de les leest. Hoeveel geld hebt u al in gestoken? Hoeveel van deze immigranten wonen al in uw straat? Een verhaal vol empathie maar in praktijk dan liefst van een ander. Al die mensen die zo keihard roepen zouden iemand bij de deur zelfs geen glas water geven maar hebben altijd kritiek op een ander. En ook al zou je zo graag willen helpen moet je realistisch blijven. Sommige dingen kunnen niet gehaald worden en zeker wat het onrecht in de wereld betreft. Maar Europa kan eenmaal niet hele continenten absorberen.

 13. Ni28

  Van Urk 18@ helemaal gelijk, die hele islamitische lente gesteund door de VS en Europa is de grootste misser aller tijden.

 14. Sniper666

  Europa is schuldig aan lijdzaam toezien en niets doeb. Ik pleit voor her-kolonisatie moderne stijl van huidige springplank landen voor invasiërs. Er komt nu veel van dat spul uit Libië. Hup, boots on the ground en de baas zijn daar. Brengt rust in dat land en we kunnen de handel daar onder controle brengen.

  1. Guus Geluk

   De NAVO heeft miljarden in de bodemloze put Afghanistan gepompt. Het resultaat is uiterst pover. Laten we dus voorlopig maar geen dure projecten met veel bloedvergieten uitvoeren.

   1. Sniper666

    @ GG

    Het is goedkoper om Libië te her-koloniseren, dan de boel maar aan te laten slepen en het probleem hier boven ons hoofd te laten groeien.

    Bovendien brengt het rust in dat land. Van al die stammenstrijd worden ze ook niets wijzer.

    1. Guus Geluk

     Sniper, je denkt toch niet dat de Libiërs gaan pikken dat hun land wordt overgenomen door Westerlingen? Zij zullen zich ongetwijfeld militair verzetten tegen het Westerse “her-koloniseren”. De praktische problemen zijn talrijk en de garantie dat we slagen in de opzet, erg laag. In mijn ogen is het een slecht plan.

     1. Sniper666

      @ GG

      Libië is een roversnest geworden met stammenstrijd. Denk jij nou echt dat het nu voor Achmed Modaal in Libië allemaal zo leuk is? Sinds het vermoorden van Khadaffi is de levensstandaard omlaag gedonderd. Als de EU die oude levensstandaard daar hersteld voor de Libiërs voorzie ik geen moeilijkheden.

      Ik denk dat de Italianen dit idee zullen verwelkomen en steunen. Moet je eens indenken dat er hier in Nederland, elke dag 5000 invasiërs op het strand tussen Hoek van Holland en Scheveningen aankomen. Dag in dag uit… Guus dat kan toch zo niet doorgaan Guus wat is er aan de hand? (Alexander Curly).

     2. Hetzalwelweer

      Guus slaapt…….Op de stranden in alle go2eu landen liggen de bootjes klaar….nadat je betaald hebt stap je in het bootje….bootje op zee….er bestaat een kans dat niet iedereen overkomt….net uit de kust van Libië…er staan boten klaar van linkse gutmenschen om je op te pikken en brengen je naar de EU….in de EU aangekomen blijkt er niets waar te zijn van wat er op de website van w2eu.info staat. het is een grote teleurstelling…weet je wat? We blijven hier en gaan naar een ander land…Welk land maakt niet uit…Alles is beter dan ons thuisland… we gaan illegaal. We gaan zwartwerken…..zoals beschreven op de site van w2eu.info….Welcome 2 EU mensen….

     3. Sniper666

      @ Hetzalwelweer

      Ja Guus zal wel weer plat liggen. Joop heeft zijn salaris weer overgemaakt, de dag zit er weer op.

      Maar ik schrik erg van die website http://w2eu.info/ . Het moet toch mogelijk zijn dat soort websites uit de lucht te halen?

     4. Hetzalwelweer

      @ Sniper, Tja dat zou moeten kunnen….alleen de msm heeft deze site nooit ter discussie gesteld…er is niemand die deze site veroordeeld….want wie zijn er nu daadwerkelijk schuldig aan de doden die vallen tijdens deze overtocht? Men geeft de EU de schuld maar niet de mensen die deze “gelukszoekers” de motivatie geeft om daadwerkelijk te gaan.

    2. Hetzalwelweer

     Websites zoals w2eu.info zijn hier schuldig aan. Ze verheerlijken de EU als een walhalla….alles is gratis, kom hier en je krijgt een huis. Geen asiel? Geen probleem….ga illegaal en ga zwart werken……de kleine lettertjes onder aan de pagina? Het zou mogelijk kunnen zijn dat er dingen veranderd zijn wanneer je het land waar je naar toe wilt hebt bereikt…..tuurlijk.

 15. Verlazques

  Altijd gemakkelijk om een ander verantwoordelijk te stellen voor je eigen miskleunen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.