Feest! NPO lanceert HD-tv online! Maar je moet er wel voor betalen

Geen categoriejul 04 2017, 12:10
Voor slechts 2,95 euro per maand kun je je favoriete linkse haatshow in HD zien!
Onze linkse vrienden van de NOS hebben ge-wel-dig nieuws:

Al jaren is er kritiek op de beeldkwaliteit van de NPO. Waar Netflix en YouTube zelfs volop experimenteren met 4K (vier keer HD), bleef de uitzending gemist-site van de Publieke Omroep steken op een lagere kwaliteit. Daar komt nu verandering in, met de komst van een nieuwe website en en een abonnementsmodel. Maar je raadt het al: daar moet je dus wel voor betalen.

De kosten bedragen 2,95 euro per maand. Als je dat bedrag betaalt kun je via npo.nl en de apps films en tv-series in de kwaliteit kijken die we tegenwoordig gewend zijn (van andere zenders). Wil je dat geld niet extra uitgeven dan zit je vast in de beeldkwaliteit van de jaren 90.
Hilarisch genoeg laat de NPO ook weten dat de livestream van de zenders niet in HD-wordt getoond. Dat zou namelijk te duur zijn waardoor de abonnementsprijs nog verder omhoog had gemoeten.
Hartstikke leuk bedacht natuurlijk, maar er is wel één klein probleem: de NPO is de staatsomroep. Zoals Elsevier-journalist Elif Isitman terecht opmerkt:
https://twitter.com/EIsitman/status/882169836293554177
De NPO wants to have its cake and eat it too. Aan de ene kant moeten we allemaal gedwongen worden om mee te betalen aan de programmering van de NPO omdat het een staatszender is, maar aan de andere kant willen ze daar ook een extra centje verdienen door zich als een private zender te gedragen. Dat gaat dus niet. Het is het één of het ander.
Maar goed, de politiek kennende is er natuurlijk helemaal niemand die hier iets aan wil doen. En dus komt de NOS gewoon weg met dit soort wangedrag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten