Partijkartel in actie: CDA'er Van Toorenburg net gekozen als Kamerlid, solliciteert meteen voor burgemeesterschap

Geen categoriejul 13 2017, 12:00
Mevrouw wilde maar wat graag burgemeester van Den Bosch worden.
Op 15 maart werd Madeleine van Toorenburg gekozen in de Tweede Kamer. Je zou denken: een topbaan. Het gros van de Kamerleden werkt minder dan de gemiddelde bijstandstrekker, maar 'verdient' toch bakken met geld. De enige verplichting die je in die situatie hebt is om steevast te stemmen zoals de partij wil. Koud kunstje, me dunkt.
Toch is Van Toorenburg blijkbaar helemaal niet blij met haar baan als 'volksvertegenwoordiger.' In de tussentijd solliciteerde ze namelijk stiekem naar de post van burgemeester in Den Bosch. Hilarisch genoeg werd ze daar keihard om afgewezen omdat ze bekendstaat als ongelooflijk arrogant, maar toch:

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen solliciteerde ook naar de post van burgemeester in Den Bosch. De justitiewoordvoerster van het CDA mocht niet eens op gesprek komen bij de vertrouwenscommissie. Die had geen fiducie in haar. Van Toorenburg staat bekend als arrogant en wordt daarom bedankt.

Het is natuurlijk het partijkartel in optima forma: je wordt weliswaar gekozen als 'parlementariër,' maar daar neem je als partijkartel-lid natuurlijk écht geen genoegen mee. Welnee, het luizenbaantje van Kamerlid is slechts bedoeld als opstapje voor een ánder luizenbaantje. Zo'n burgemeesterschap is wat dat betreft natuurlijk de kers op de taart: je krijgt een mooie ketting om je hals zodat iedereen ziet dat je een boven-ons-gestelde bent, en je wordt door iedereen op een bijzonder respectvolle wijze aangesproken. Ondertussen is de druk die je mogelijk toch een beetje voelt als Kamerlid, met al die camera's overal, natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen.
Heerlijk!
Natuurlijk zou je het Van Toorenburg kwalijk kunnen nemen dat ze haar baan als Tweede Kamerlid blijkbaar zo laag inschat dat ze meteen op zoek is naar een 'betere' functie, maar ja, zo rolt het partijkartel nu eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten