Partijkartel in actie: CDA’er Van Toorenburg net gekozen als Kamerlid, solliciteert meteen voor burgemeesterschap

Mevrouw wilde maar wat graag burgemeester van Den Bosch worden.

Op 15 maart werd Madeleine van Toorenburg gekozen in de Tweede Kamer. Je zou denken: een topbaan. Het gros van de Kamerleden werkt minder dan de gemiddelde bijstandstrekker, maar ‘verdient’ toch bakken met geld. De enige verplichting die je in die situatie hebt is om steevast te stemmen zoals de partij wil. Koud kunstje, me dunkt.

Toch is Van Toorenburg blijkbaar helemaal niet blij met haar baan als ‘volksvertegenwoordiger.’ In de tussentijd solliciteerde ze namelijk stiekem naar de post van burgemeester in Den Bosch. Hilarisch genoeg werd ze daar keihard om afgewezen omdat ze bekendstaat als ongelooflijk arrogant, maar toch:

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen solliciteerde ook naar de post van burgemeester in Den Bosch. De justitiewoordvoerster van het CDA mocht niet eens op gesprek komen bij de vertrouwenscommissie. Die had geen fiducie in haar. Van Toorenburg staat bekend als arrogant en wordt daarom bedankt.

Het is natuurlijk het partijkartel in optima forma: je wordt weliswaar gekozen als ‘parlementariër,’ maar daar neem je als partijkartel-lid natuurlijk écht geen genoegen mee. Welnee, het luizenbaantje van Kamerlid is slechts bedoeld als opstapje voor een ánder luizenbaantje. Zo’n burgemeesterschap is wat dat betreft natuurlijk de kers op de taart: je krijgt een mooie ketting om je hals zodat iedereen ziet dat je een boven-ons-gestelde bent, en je wordt door iedereen op een bijzonder respectvolle wijze aangesproken. Ondertussen is de druk die je mogelijk toch een beetje voelt als Kamerlid, met al die camera’s overal, natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen.

Heerlijk!

Natuurlijk zou je het Van Toorenburg kwalijk kunnen nemen dat ze haar baan als Tweede Kamerlid blijkbaar zo laag inschat dat ze meteen op zoek is naar een ‘betere’ functie, maar ja, zo rolt het partijkartel nu eenmaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Sniper666

  Denk dat er wel een PvdA figuur klaar staat voor Den Bosch…

 2. Ritter

  Off Topic.

  Zoals te verwachtten blijft de stroom asielzoekers aanhouden die allemaal naar de “honingpot” willen reizen; dus Noord/West Europa waar de gratis huizen en ruime uitkeringen klaarstaan.

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en de asielzoekers hier ruime uitkeringen krijgen en gratis huizen zullen ze blijven komen. Hoe dan ook. En hoe meer er komen des te meer er naar de regio word gecommuniceerd wat hier (Noord/West Europa) te “halen” valt. En dus zullen als gevolg daarvan nog meer illegalen naar Noord/West Europa willen reizen.

  Turkijedeal werkt niet, Lesbos stroomt over
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/07/100_migranten_per_dag_van_turk.html

  En laat ik het nog een zeggen; verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen naar Noord/West Europa vertrekken en daarbij de asielprocedure misbruikten op kosten van de belastingbetaler.

  Zelfs de Syriers die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen vertrekken vanuit veilge landen in de regio ( Turkije , Libanon, etc) naar Noord/West Europa om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen)

  1. Guus Geluk

   Het laatste gedeelte schreef je gisteren ook, Ritter. Waarom hanteer je continu een identiek tekstgedeelte?

   1. Ritter

    Guus Geluk

    Ik schrijf hetzelfde omdat de situatie ook hetzelfde is. Helaas is daar niets in veranderd.

    Verreweg de meeste z.g “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale economische migranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

    Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” (lees Noord/West Europa) te bereiken.

    Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
    https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

    1. Guus Geluk

     Ah zo, Ritter.

     1. corfo

      @ IJscoman. (reactie 6).
      Het is NIET doorgedrongen bij Gekke Guus !!!

   2. IJscoman

    Opdat het misschien eindelijk eens tot je stomme kop doordringt, Guus Flater.

    1. Guus Geluk

     We gaan off-topic, IJscoman.

     1. swetsnek

      we gaan off als een gieter zul je bedoelen zeiksnor flikker op

   3. Hetzalwelweer

    Puur om jou te kunnen etteren Guusje Ongeluk……zoek een andere hobby

 3. Teloor

  Deze mevrouw natuurlijk wel de nodige vlieguren gemaakt in de Kamer.

  1. Sniper666

   TROLL ALERT !!!

   1. Kodi

    Dan graag de bezem uit de kast en het stoepje vegen! Móóóóóóóderatie: Werk aan de winkel! At your service.

  2. Kodi

   Als brokkenpiloot?

   1. Teloor

    Nee, ze is al meer dan 10 jaar een hardwerkend en succesvol Kamerlid. Ik vind het niet ontoelaatbaar dat ze deze bestuursfunctie aanvaardt.

  3. swetsnek

   ja jammer niet als een bloedvlek tegen de muur

 4. Guus Geluk

  Ik ben even de draad kwijt. Iedereen heeft het over dat baantjescaroussel, en dat is zou slecht, snik, snik. Van Toorenburg is afgewezen. Ze wordt dus geen burgemeester. De baantjescaroussel-zeurpieten zouden dat toch moeten toejuichen?

  Verder: de kamerleden werken wel degelijk hard, zo gaf een backbencher dat eens toe aan deheer Engelbart. Als kamerlid ben je, om Zalm te citeren, immers een “kleine zelfstandige”. Van Toorenburg is al meerdere jaren kamerlid. Als zij wil solliciteren naar een andere bestuurlijk ambt, is dat haar goed recht.

  1. Sniper666

   @ GG

   Je snatert weer.. Eet ff iets dat een beetje absorbeert.

 5. Ngatimoto

  Zo makkelijk is het Tweede Kamer lidmaatschap niet hoor!
  Je moet er wel zijn!!

 6. Babaji538

  Tijd is geld.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.