Politieagent slaat terug na voor “kankerlijer” te zijn uitgemaakt: ‘Enig idee hoe vaak ik mijn leven heb gewaagd?’

Een wijkagent uit Amsterdam Boven IJ heeft er genoeg van. Telkens wordt hij voor de meest vreselijke zaken uitgescholden door een select groepje mensen, terwijl hij zich met ziel en zaligheid inzet voor een veilige en gezonde stad. Wout van Noord: “Heb jij de ouders van een verongelukt kind wel eens moeten vertellen dat hun kind nooit meer thuis zal komen? Weet je dat ik dit met heel veel lood in m’n schoenen doe? Elke keer weer. Toch doe ik dit, keer op keer, op keer.”

"KANKERLIJERS EN LAFBEKKEN"In de ogen van sommige mensen zullen wij het als politie nooit goed doen. Niet gehinderd…

Geplaatst door Politie Amsterdam Boven IJ op Dinsdag 18 juli 2017

Meestal zijn politieagenten het toonbeeld van beheersing. Niet zo gek: dat hoort bij hun taak. Maar het wil nog wel eens voorkomen dat zelfs deze bastions van kalmte wel eens vreselijk uit hun slof schieten. En guess what? Dan kan ik het ze nog niet eens kwalijk nemen.

Neem nu Wout van Noord, die op de Facebook-pagina van zijn lokale politieteam onlangs trots meldde dat er bij een drankcontrole niemand kon worden betrapt op een overmatig alcoholpromillage in het bloed. Daar was Wout trots op:

“In onze blog van 8 juli gaven we aan dat wij een verkeerscontrole hadden uitgevoerd en dat geen enkele bestuurder met alcohol achter het stuur zat. Een resultaat waar we erg blij mee zijn want dat betekent dat de bestuurders in Amsterdam Noord alcoholvrij rijden. Dat willen we graag delen.”

Maar desalniettemin bleken enkele tuigburgers die blijdschap niet te delen, en besloten lukraak met groffe scheldwoorden te gaan smijten. De taal van twee burgers – genaamd Dick en Serkan – stuit Wout zeer tegen de borst:

“In zijn reactie noemt Dick mij en mijn collega’s lafbekken en verwijt ons de weg van de minste weerstand te kiezen.

Dat Serkan, een noorderling nota bene wiens eigen woonplaats wij zo veilig mogelijk proberen te houden, ons kankerlijers noemt die burgers leeg melken verbaast me ook. Het woord kankerlijers raakt mij omdat ik net als bijna ieder mens teveel dierbaren om me heen heb verloren aan kanker. Ik gun niemand de lijdensweg die mensen moeten doormaken als zij getroffen zijn door deze afschuwelijke ziekte. Toch wordt deze ziekte ons vaak toegewenst.”

In de rest van de Facebook-post gaat Wout er op waarom de nare reacties van Dick en Serkan hem niet loslaten. Hij beschrijft hoe hij kinderen reanimeert, zijn leven waagt voor de veiligheid en daarbij behoorlijk wat heftige situaties meemaakt. Wout beschrijft hoe er ooit een jongen in zijn armen is gestorven na te zijn neergestoken. “Weet je dat ik het dan best moeilijk vind om daarna weer “gewoon” mijn werk te doen?”

Toch is Wout de kwaadste niet, en hoopt hij uiteindelijk het meningsverschil met de twee grofgebekte heren te kunnen beslechten:

“Jij [Serkan] en Dick zijn al uitgenodigd om onder het genot van een kop koffie hier aan het bureau BovenIJ met elkaar van gedachten te wisselen. De uitnodiging doe ik jullie hierbij nog een keer. Het zou van moed getuigen als jullie de uitnodiging aan zou nemen. Ik heb jullie nog niet gezien, maar weet dat jullie altijd van harte welkom zijn.”

Laten we hopen dat dit gespuis ingaat op de uitnodiging. Wellicht dat ze dan nog eens tot… mooie nieuwe inzichten kunnen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Het is hoogmoedig van deze agent maar die twee nietsnutten zijn uit op oorlog. Thuis hebben zij geen opvoeding gekregen misschien hebben zij een opvoedkamp nodig om van gedachte te wisselen. Sinds wij geen verplichte militaire dienst hebben stijgt het aantal jonge asocialen fors. Voor iedereen die agenten, brandweer en ambulancepersoneel lastig valt zou het juist nodig zijn. Buma zijn idee was niet zo slecht.

  1. Floris

   “Voor iedereen die agenten, brandweer en ambulancepersoneel lastig valt zou het juist nodig zijn.”
   ——————————————————————–
   Dat zijn vrijwel altijd bontkraagjes. Die “genees” je niet met militaire dienst.

   Mijn ervaringen in dienst (begin jaren 80) zijn trouwens niet dat dergelijke jongens ervan opknapten. Er was over het algemeen weinig discipline en nog minder motivatie om er wat van te maken. Ik heb het nu over een tijd waarin de groetplicht werd afgeschaft en veel militairen voor gek liepen met hun lange haar onder een baret. Een tijd waarin het kankergezwel dat de samenleving ziek heeft gemaakt uit begon te zaaien.

   1. DennisEijs

    Ik had lang haar in dienst, en dat heeft mijn functioneren niet belemmerd. Alsof kort haar zaligmakend zou zijn. Deze types hebben vaak juist opgeschoren kapsels.;-)

    1. Floris

     Dan liep je voor gek en werkte je mee aan de ridiculisering van het leger (wat toen erg in zwang was).

     1. Ni28

      Ik kan mij inderdaad de jaren 80 herinneren, het was toen al een aanfluiting.

 2. DennisEijs

  Ja, ieder vak heeft zo zijn eigenaardigheden. En iemand die kwaad is zegt dat woord wel eens. Om daarvoor uit je plaat te gaan? Die agent is gewoon overwerkt, en dat is niet vreemd, met de bezettingsgraad. Dus ik begreip degene die ‘kankerlijer’ zegt, en de agent die zo reageert, niet dat ik het goedkeur. Beiden dus superfrustraten in uitbarsting.

 3. sjun

  Die jongens trollen wat online. Ook op dit weblog zie je dat wel ‘eens’. Mar wat doet de man tijdens zijn werktijd op Facebook? Er is al zo weinig blauw op straat…

 4. Ni28

  2@ Floris, het is het enige waar je in militaire dienst overhield, kameraadschap en uiteraard gold het niet voor iedereen. Alle mensen die ik in mijn leven ontmoet heb en die ik asociaal vond(en niet ik alleen) die alleen voor hun ikke uit kwamen hadden de S5 en zij waren nog op trots ook hoe zij daar onderuit zijn gekomen. Een ander kan er wel voor opdraaien, daar begint het al mee. Denk niet dat ik blij met MD was, echt niet. Maar achteraf denk ik dat het ergens goed voor was. Het zou geen perfecte regel zijn maar voor een deel wel.

  1. Floris

   @ Ni28: Ik heb zelf een fantastische tijd gehad als dienstplichtig officier. Ik had ook nog het geluk dat ik een functie kreeg als commandant van een opleidingspeloton voor onderofficieren wat normaliter een functie voor beroeps was maar die hadden ze even niet beschikbaar dus mocht ik het doen.

   Die jongens (en meiden) waren gemotiveerd en dan is het leuk werken. Maar bij de soldaten van de “parate hap” was het verveling troef. Het motto was daar HZB (hou ze bezig) want anders was er niet door de dag heen te komen. Dus wat krijg je dan? Schuttersputjes graven en vervolgens weer dichtgooien, schoenen poetsen en geweer schoonmaken. Ik kon het die jongens niet eens kwalijk nemen dat ze het als verloren tijd beschouwden.

 5. fusilier

  Met vijftien graden vorst ,met je schoenen aan in de slaap zak ,onder een tentzeiltje . In de morgen scheren , sneeuw warm maken in je helm . Een levende kip de kop afbijten. ZIJN er nog liefhebbers .

  1. Floris

   Die slaapzakken waren zo goed, dat ik het zelfs met -25 nooit koud had gehad in dat minitentje. Zonder schoenen trouwens.

   Een levende kip heb ik nooit de kop af hoeven bijten al weet ik wel dat het bij sommige opleidingen (elite-troepen) op het rooster stond. Wel heb ik een week lang op noodrantsoen gestaan met degelijks een kilometer of 40 lopen. Dan smaakte die biefstuk op vrijdagavond des te lekkerder, ook al was het geen beste (KMT/PMT).

 6. fusilier

  PETJE af voor floris bij deze ,je bent aangenomen ,morgen om vijf uur APPEL .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.