PVV maakt gehakt van massale woningbouw voor asielzoekers: ‘Omwonenden voelen zich bedonderd en voorgelogen!’

asielzoekers
Foto: Asielzoekers wachten op een behandeling. Bron: Physicians for Human Rights / Flickr.

De vluchtelingencrisis is langzaam gaan liggen, maar de gevolgen van de massale toestroom van mensen uit het Midden-Oosten beginnen nu pas langzaam door te sijpelen. Zoals het nijpende woningtekort: dankzij een voorkeursbeleid waarmee woningen worden geschoken aan asielzoekers, maken mensen die al jarenlang op wachtlijsten staan ineens geen kans meer. Eén partij besloot om daarom actie te ondernemen: de PVV.

In Den Haag wordt binnenkort begonnen met de bouw van een groot woningencomplex voor zogenaamde ‘statushouders’ (een ander woord voor asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen). Dat is uitermate zuur, want voor de autochtone bevolking geldt dat zij jarenlang op een wachtlijst moeten staan eerdat zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Zelfs wanneer de wachttijd lang is, wordt er niets bijgebouwd. Maar voor deze asielzoekers, trekt de gemeente Den Haag kennelijk alle registers open.

De PVV vindt dat onrechtvaardig, en stelt dus vragen aan het Haagse college van burgemeester en wethouders:

“1. Kunt u bevestigen dat de wethouder SWDC de omwonenden van de huisvestingslocatie voor 40 statushouders aan het Oosteinde tijdens de recent georganiseerde bewonersbijeenkomst heeft voorgehouden dat er nog geen schetsen en/of tekeningen zijn van het woongebouw dat in hun achtertuin komt? Zo neen, waarom niet?

2. Kunt u aan de PVV en de omwonenden uitleggen waarom de wethouder de bewoners voorliegt aangezien de tekeningen/impressies van het gebouw gewoon op de website van de bouwer gepubliceerd staan?* Zo neen, waarom niet? Zo ja, kunt u zich voorstellen dat de omwonenden zich bedonderd en voorgelogen voelen?

3. Kunt u aan de hardwerkende inwoners van Den Haag uitleggen dat u nu weer kiest voor het bouwen van gloednieuwe, zeer luxe uitziende woningen speciaal voor statushouders terwijl er voor de eigen inwoners een wachtlijst is van vele jaren? Zo neen, waarom niet?

4. Hoeveel kost het de belastingbetaler om deze luxe sociale woningbouw te realiseren? Graag een gespecificeerd overzicht.

5. Klopt het dat de omwonenden van de locatie Oosteinde tijdens in ieder geval één van de bewonersbijeenkomsten unaniem hebben aangegeven tegen de komst van een appartementencomplex met sociale huurwoningen te zijn op deze postzegellocatie? Zo ja, wat gaat het college doen met deze niet mis te verstane geluiden van de eigen inwoners?

6. Bent u bereid de huisvestingslocatie voor statushouders aan het Oosteinde per direct te schrappen? Zo neen, waarom niet?”

Voor wie benieuwd is hoe de nieuwe, volgens de PVV “luxe”, woningen eruitgaan zien, heeft ontwikkelaar Weboma alvast een 3D-schets online gezet:

Appartementen-(1)-1680-700

Dat is zeker niet te zuinig! Jammer dus dat dit gebouw dus alleen is voortbestemd voor asielzoekers. Beetje vreemd voorkeursbeleid, nietwaar? Alsof Nederlanders niet óók ergens willen wonen, in nota bene hun eigen land…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Het trieste is dat verreweg de meeste asielzoeker geen echte “vluchtelingen” zijn.

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen naar Noord/West Europa vertrekken en daarbij de asielprocedure misbruikten op kosten van de belastingbetaler.

  Zelfs de Syriërs die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen vertrekken vanuit veilge landen in de regio ( Turkije , Libanon, etc) naar Noord/West Europa om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen)

  Om de “honingpot” te bereiken reizen deze asielzoekers door meer dan 6 veilige landen om Noord/West Europa te bereiken.

  Eenmaal een verblijfsvergunning ( en dus een gratis huis en uitkering) gaan velen weer op vakantie naar het land dat ze z.g “ontvlucht” zijn.

  De meesten zullen niet werken (zoals het verleden leert) en laten hun familie overkomen. Uiteraard allemaal op kosten van de belastingbetaler.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 2.   

  Weet u nog het Generaal Pardon?

  Daar is toen grootschalige fraude gepleegd. En toch mochten de fraudeurs blijven en zelfs hun familie mocht overkomen.

  Dus veel fraudeurs hebben gelogen en ten onrechte een verblijfsvergunning gekregen en mochten toch blijven.

  ‘Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon’
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

 3.   

  Wie heeft dat ooit verzonnen om die knakkers “statushouder” te maken?? Het is een misdaad tegen Nederland.

  1.   

   Ja en daarvoor moet je dus bij de regeringsleiders zijn, allemaal afgesproken werk om Europa (door import) om te vormen tot een land waar men de bevolking gemakkelijk kan manipuleren, zoals dat ooit in Amerika is gedaan, maar daar is de oorspronkelijke bevolking uitgeroeid (wie weet staat ons dat ook tzt te wachten).
   Het enige verschil is dat onze oorspronkelijke bevolking mondiger is dan wat er wordt binnen geharkt en daardoor minder gemakkelijk zal worden gemanipuleerd.
   Onze regeringsleiders zitten dan al lang en breed ergens in een comfortabele positie en omgeving en onze kiezen doen geen zeer meer.
   Onze kinderen en kleinkinderen zullen de dupe zijn van dit beleid.

   1.   

    @ Marija/Lex.
    “t Is inderdaad een gróte schande voor dit landje om échte Nederlanders te laten stikken ten faveure van parasiterende islamieten. Échte vluchtelingen moeten geholpen worden, maar wat naar NL geloodst wordt zijn voor ‘t overgrote deel géén échte vluchtelingen maar parasieten. En die lui gaan vóór Nederlanders die hun leven lang belastingen hebben betaald en/of anderszins zijn uitgeknepen door de “regering”. Ik heb jarenlang in dienst van de NL-overheid gewerkt, maar ik schaam me kapot om Nederlander te zijn.

 4.   

  Inderdaad belachelijk.

  Een vriend is na de echtscheiding op straat komen te staan, Hij had wel voorrang verwacht “hoge urgentie” op een woning. Hij slaapt al ruim een jaar op kamers.

  Geen enkele privacy, hij doet alles in een metalen kast anders word het gejat. Ook in deze gemeentelijke opvanghuizen veel islamieten die voor veel problemen zorgen. Hij is het zo zat.

  Hij is naar een psycholoog/ sociaal werker dit alles voor een urgentie verklaring. Hij hoopt nu snel een woning te krijgen.

  Tja ik zou zeggen “EIGEN VOLK EERST”

  1.   

   zie hierboven

 5.   

  Het probleem is dat mensen hierom boos worden maar het toch uiteindelijk slikken. Dan maar nog jaren op de wachtlijst en hopen dat er niet weer iemand tussen door komt zodat zij weer op kunnen schuiven. De gestelde vragen zullen weer met een omweg beantwoord worden zodat niemand wat aan hebt en de instanties vanaf zijn. Op deze wijze verspeel je al je credits voor zover het al niet gebeurd is.

 6.   

  De gedachte dat erkende vluchtelingen kunnen integreren zonder goede huisvesting en werk lijkt evenzeer gespeend van realiteitszin.

  De PVV voedt wel onvrede maar reikt geen oplossingen aan.

  1.   

   Wat zijn dat. : “erkende vluchtelingen”. ?

   1.   

    Dat zijn vluchtelingen die ook wel worden aangeduid als statushouders, die hebben het recht verkregen hier te verblijven zolang de grond van hun vluchtelingenstatus blijft bestaan.

  2.   

   Vluchtelingen zouden niet moeten integreren! Zodra hun land veilig is moeten ze terug. Dat is humane vluchtelingenopvang. Dan kunnen we eventueel meer opvangen, in kampen. Ze hoeven de taal niet te leren, ze hoeven geen woning, recht op basale gezondheidzorg etc etc etc. veel goedkoper en maatschappelijk een groter draagvlak.

   1.   

    Dat slaat nergens op, Nasrani. Bepaalde regio’s zijn langdurig instabiel en sommige mensen zijn in gevaar door een één of ander regime. Mensen kunnen nooit lang verblijven in een tentenkamp. En met tentenkampem groeit het draagvlak heus niet.

  3.   

   @Teloor
   U haalt opzettelijk mensen met een status, te weten ‘vluchtelingen’, en asielzoekers= zij die géén status hebben, door elkaar. Stóp daarmee!
   Echte vluchtelingen, ja, daar kan heel eenvoudig een oplossing voor worden gevonden, maar dan moet niet het discours vervuild worden door mensen die niet beantwoorden aan die vereisten.

   1.   

    @Toetssteen. In mijn bijdrage was geen sprake van enige opzet. Ik sloot aan op de term ‘statushouders’ die in het artikel werd gebruikt. Ik bedoelde niets meer of mider.

 7.   

  Ja, als je Nederlander bent wordt er van je verwacht dat je zo lief en vriendelijk bent om eerst die arme vluchtelingen van huisvesting te voor zien, dat is toch sociaal?
  En wie betaalt dat lieve zoete gerretje?
  En wel een paar weken op vacantie naar het land waar ze uit gevlucht zijn maar terug sturen mag niet want dan worden ze vermoord.
  Ze blijven rustig 6 weken weg en komen weer heelhuids terug om hier verder in luilekkerland te leven.
  Dit kan allemaal in dit gestoorde land.

  1.   

   Als ze echt vluchtelingen waren, waren ze al blij geweest als ze in een veilig land waren. In Nederland leven honderdduizenden van de voedselbank, leeft 10% van de kinderen onder de armoedegrens. Peter Selie heeft een lijst gepresenteerd wie voor de vluchtelingenopvang waren. Een goed plan voor deze groep deze mensen in huis te nemen, had hen gesierd. Ze krijgen alles gratis, ziektekosten, tandarts, huisarts, medicijnen. Wim van Beek heeft al aangegeven wat het de gemeenschap kost. En nu voorrang op woningen. Mensen uit voormalig Nederlands-Indië en de Molukken die met Nederland gevochten hadden, hebben jarenlang in kampen gezeten. De regering praat dat de integratie mislukt is, terwijl er in Nederland voor iedereen kansen zijn/waren. Het klopt gewoonweg niet. Wanneer komt er een Nationale actie voor onze bejaarden, mensen in armoe, gezondheidszorg, ambulancemedewerkers, politie (zie Hamburg, Zweden). PVV heeft gelijk, evenals Arnold Karsten. Wat Nederlanders hebben opgebouwd, wordt te grabbel gegooid, want de werkenden moeten het wel opbrengen.

  1.   

   Misselijk, van die Ter Horst, om God voor zijn paranoïde samenzweringstheorie te spannen, Marija. God staat boven dergelijke denkbeelden.

   1.   

    ik bid ook mag jij raden waarvoor

 8.   

  Woorden schieten mij nu tekort.
  Mijn bloed kookt !

  1.   

   Om die link van Marija??

 9.   

  Ik vind het met die luxe nogal meevallen. Zeker gelet de ruimte die deze doelgroep in het land van herkomst gewend was, met een bevolkingsdichtheid die méér dan 100x lager is dan in Nederland, is het ongewenst deze mensen ‘op elkaar’ te stapelen in appartementsgebouwen.
  Hierdoor worden zij de straat opgedreven met als gevolg binnen twee jaar ‘no go area’s’ en verloedering.

  1.   

   Juist opgemerkt, opvang in den regio schijnt volgens de meeste bronnen weer te kunnen.
   https://duckduckgo.com/?q=issis+verdreven&ia=web

 10.   

  Wanneer zijn er weer verkiezingen misschien kunnen we iets rechtzetten Of stemmen we weer op die partijen Wat heeft de EU en Euro ons nu voor voordeel welvaart en werkgelegenheid gebracht voor de normale man vrouw in Nederland En de ellende die in het midden oosten heerst heeft Europa en de USA zelf uitgelokt

 11.   

  1 antwoord op alle bovengestelde vragen , subsidie.
  De financiële baten voor belanghebbenden, de emotiele en tevens financiële lasten (huizenprijzen?) voor omwonenden.
  Overigens zullen de onderhoudskosten en eventuele renovatie kosten wanneer een ‘statushouder’ vertrekt, door de gemeente zelf moeten worden betaald, en dat zijn rekeningen, dat wil je niet weten…….!
  Maar bij nader inzien als we kijken naar de zetelverdeling, verdient de Haag wolkenkrabbers vol met ‘vluchtenling’
  https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/zetelverdeling-coalitie-en-oppositie.htm

  1.   

   Ja, de komst van vluchtelingen betekent in de praktijk een forse stimulering van de sociale woningbouw. De verontwaardiging in deze draad mist derhalve grond.

   1.   

    Daar hebben Nederlanders weinig aan wanneer die huizen zijn bestemd voor die parasieten Wim!

    1.   

     @ Vabis.
     Klopt !!
     Bovendien worden échte Nederlanders op de wachtlijst geplaatst áchter de z.g. “asielzoekers”. Een hemeltergend schouwspel; een enkele doorgedraaide reaguurder keurt zelfs e.e.a. nog goed ook, of bedenkt een drogreden om het goed te keuren.

     1.   

      Lodewijkje Asscher heeft dus weer wat het een en ander te luisteren naar de gewone mensen. Zou het kunnen dat door zijn eigen beleid diezelfde gewone mensen zich van de PvdA hebben afgekeerd?

  2.   

   Wel direct sociale huisvesting voor asieleisers en niet voor Nederlanders die reeds jaren op de wachtlijst staan? Wie worden er hier in ons land gediscrimineerd? En wie zijn de aanwijsbare aan te wijzen schuldigen daaraan? Lijkt mij duidelijk wie hiervoor hoofdelijk aansprakelijk dienen te worden gesteld.

 12.   

  Alles wat speciaal gebouwd voor dat geteisem motte we gewoon acuut tot de grond plat branden voordat erin trekken. Ze zijn hier NIET welkom PUNT!!! Ik ken gvd niet eens verhuizen met mijn vriendin en zijn genoodzaakt om in onze huidige woning te blijven (60 vierkante meter). Ik be dr gvd helemaal mee!! We willen kinderen maar worden gewoon simpelweg onderdrukt, en met ons veeeele andere. Als dat gebouwd word voor die fuckers word het hoog tijd dat we het heft in eigen handen gaan nemen beste Nederlanders! Om te beginnen alles in brand te steken watvoor hu gebouwd word, het schijnt te helpen want in gouda is er geen azc gekomen vanwege talloze dreigingen over brandstichting in dat azc.

  En aan alle trollen/linkse landverraders hierzo, trek je kop uit je reet, zet je oogkleppen af en stop met negeren wat er om je heen gebeurd, je leven word letterlijk van je afgepakt en aan een wildvreemde gegeven, mogen wij geen kinderen? Mogen wij niet verhuizen om ons gezin uit te breiden? Waarom heb ik eigelijk op school gezeten want ook al het werk is afgepakt en weggegeven aan diezelfde ………..!!!! Wat hebben trollen/linkse landsverraders daar voor antwoord op??? En het vervolgens raar vinden dat de bevolking in zn harnas vliegt, ja olie brandt ja, gek he

  1.   

   @ Victor83,
   Trollen én linkse landverraders zullen geen reactie hebben op uw relaas.
   Dat zijn de dwazen die met zelfgemaakte spandoekjes met “welcome refugees” langs de wegen naar een AZC stonden te juichen toen dat tuig werd binnen geloodst.
   En dan te bedenken dat de meeste “vluchtelingen” helemaal géén “vluchtelingen” zijn maar parasieten.
   Ik begrijp dat u, en uw partner, zich volledig in de steek gelaten voelen door een “overheid” die wél van u beiden plukt maar niets terug doet !
   Bedenk goed aan wie één en ander te “danken” hebt : VVD (Rutte) en PvdA (Samsom én Asscher); u kent ze wel, de “bekwame bestuurders” !!

   1.   

    De leus ‘eigen volk eerst’ vat alles prima samen en zo lang Nederland op dat vlak enorm tekort schiet zijn er hele ontevreden mensen. En terecht. Een asielzoeker zou nooit boven het eigen volk mogen staan, dat is gewoon belachelijk en niet te begrijpen.

  2.   

   arenlange financiele sch. Die tijd en dat geld Victor

   Laat je niet opjutten door de artiklen op deze site, want dds mag graag de boel opjutten met prikkelende krantekoppen.
   Extra woningen bouwen zorgt ook voor betere doorstroming waar jij ook voordeel van hebt op den duur.

   Schelden en brand stichten zal jouw situatie niet verbeteren. Het levert een strafblad op en een jarenlange financiele schuld.
   Die tijd en dat geld kan je beter in jezelf investeren.
   Een studie levert een beter betaalde baan op, dat geeft een hogere hypotheek voor een betere woning.
   Als jij dat niet doet blijf jij in de situatie waar je nu in zit.
   Wil jij een betere woning? Moet je zelf er iets aan gaan doen. Doe je dat niet, dan ook niet zeiken.

   1.   

    Een sociaal democraat aan het woord, we moeten het allemaal maar lijdzaam ondergaan, flikker toch op met dat gelul man, we hebben het over parasieten die door toedoen van jullie dit land kaal grazen.

    1.   

     @ Vabis.
     Een sociaal-democraat ? U bedoelt kennelijk : een asociale-democraat.
     Het gezever van de figuur raakt kant noch wal.
     Voor een betere woning zou jezelf moeten zorgen ? De “betere” woningen zijn bestemd voor “gevluchte parasieten” !
     Lees reactie 32 van Victor83.

   2.   

    Veel mensen projecteren hun persoonlijke problemen op de ‘de politiek’. Daar ligt echter in de regel niet de oorzaak van deze narigheid en is die te wijten aan situaties die slechts beinvloedbaar zijn in de eigen levenssfeer.

    Populisten als Wilders suggereren dat de oorzaak buiten die eigen invloedssfeer ligt. Dat is een tragisch gegeven omdat het mensen met problemen niet helpt maar slechts dieper in de slachtofferrol duwt.

    1.   

     Flikker op weggetrapte trol!

    2.   

     TROLL ALERT !!!!

  3.   

   Ooit hadden PvdA-wethouders in 2002 al met het COA beklonken om op het Wollandje een asielzoekerscentrum te laten komen. De prefabcontainerwoningen stonden er al. Deze waren bestemd voor de bejaarde bewoners van verzorgingshuis De Mieuwijdt die daar gedurende de verbouwing tijdelijk zouden worden gehuisvest. Daarna was er woonruimte voor asielzoekers beschikbaar. De PvdA-wethouders waren dubbel blij: Gemeenschapsgeld van het COA in de eigen zakken en nieuw geïmporteerd stemvee. De enige fout die deze linkse Guttmenschen hadden gemaakt was in de kroegen te gaan pochen met welke buit voor rekening van ‘t algemeen zij al hadden opgestreken. En dit ging natuurlijk letterlijk en figuurlijk als een lopend vuurtje door het dorp heen. Op een mooie Pinksterdag, de nacht van Pinksterzaterdag op Pinksterzondag, gingen deze prefabcontainerwoningen in vlammen op. De brand was tot Ursem te zien. Lokale vrijwillige brandweerlieden waren niet erg snel met bij de brandhaard zijn. Begrijpelijk, want ook zij hadden bejaarde familieleden en wilden ook geen asielzoekerscentrum. Buurtgeruchten vertellen dat er twee wegrennende jongens vlak na het ontstaan van de brand zijn gezien. Ik heb dit buurtgerucht menigmaal gecheckt, o.a. in dorpscafetaria in het centrum waar het bezoekersbestand gelijkelijk tussen zeg maar 14 en 70 jaar oud verspreid was. Menigmaal kreeg ik zelfs bevestiging van dat zij een van die twee jongens zelfs kenden. Een veroordeling over deze brand kon ik er niet uit destilleren. Begrijpelijk. Voor de bejaarden in het verzorgingshuis De Mieuwijdt was deze brand overigens ook een zegen. Het was wel omslachtig en duur, maar hun eigen kamers bleven hun nieuwe tijdelijke behuizing totdat om het oude verzorgingshuis heen de nieuwe behuizing gereed was. En dat noem ik nou volksverzet, waarvoor hulde!

  4.   

   Snap je woede. Je hebt gelijk. Het is heel vreemd dat voor de invasiërs blijkbaar alles kan, en voor de eigen bevolking niets.

   De hogere duivelse machten willen het zo want daar hebben ze belang bij. De figuren die onzichtbaar en onschendbaar zijn. Daar moet je zijn!

   1.   

    Het zal een keer gaan gebeuren dat dit soort figuren uit hun huizen worden gesleurd en daarmee de lantaarnpalen gaan worden gedecoreerd.

 13.   

  Kots ervan! Dat verdomde gutmenschengedoe waaraan hele samenlevingen aan ten onder gaan!
  Statushouders ja: parasieten die via voor hun veilige gebieden de hele wereld doorreizen om onder andere in ons land een levenslange uitkering, gratis huisvesting en vakanties naar het land dat ze zijn ontvlucht te scoren!

  1.   

   Het is feitelijk niet vol te houden dat onze samenleving ten gronde gaat of ten gronde wordt gericht. Nederland behoort tot de meest rijke, vrije en veilige landen. Dat betekent niet per definitie dat elk individu zijn persoonlijk leven op orde heeft en hem elke tegenslag bespaard zal blijven maar het is ook een illusie dat de politiek dit kan bewerkstelligen.

   1.   

    Flikker nou eens op Hutten…

  2.   

   Zouden hier de Gutmenschjes van PvdA en VVD, rijkelijk gesubsidieerd met ons belastinggeld, wonen? En waarom willen zij geen ama’s in hun eigen straat? Moeten de “gewone” mensen dan maar met hen opgescheept worden?

   Bewoners chique wijk kopen villa op voordat er asielzoekers komen

   Zestien jonge asielzoekers in onze villawijk? Dat zien de bewoners van de Linieweg in Den Helder blijkbaar niet zitten. Net voordat het COA het plan met de omwonenden wilde bespreken, kochten ze voor ruim 5 ton zelf de villa op.
   http://www.ad.nl/binnenland/bewoners-chique-wijk-kopen-villa-op-voordat-er-asielzoekers-komen~a1c7afee/

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!