’s Lands domste columnist Youp van ’t Hek slaat weer toe: ‘We hebben asielzoekers hard nodig om asperges te steken!’

Zet de grenzen maar wagenwijd open, want er moeten asperges gestoken worden! Grooteconoom Youp van ’t Hek heeft het licht gezien.

Menigeen zal zich de column van Youp van ’t Hek van afgelopen week nog wel kunnen herinneren. Je weet wel: toen de VARA-cabaretier het opnam voor euthanasie door te menen dat je SGP-leider Kees van der Staaij moest ‘afspuiten‘, terwijl zijn vrouw alle “hoeken van de Veluwe” te zien zou krijgen van een “neger”.

Wie dacht dat het NRC dus Van ’t Hek zou ontslaan na zoveel vuiligheid komt van een koude kermis thuis. Sterker nog: de krant laat de man gewoon nogmaals een oerdomme column schrijven. Ditmaal zonder overspelfantasieën of doodsverwensingen, maar nog steeds best dom. Lees maar:

“Ik moet steeds zo lachen om die Thierry. Vooral omdat hij telkens wordt ingehaald door het echte nieuws. Dan vertelt-ie in een of ander praatprogramma bloedserieus dat het slecht gaat met de economie, dat de werkloosheid veel te hoog is en dat we een asielzoekerstsunami kunnen verwachten, waarna het Journaal ons twee minuten later vertelt dat de economie bijna geheel hersteld is, de werkloosheid in jaren niet zo laag is geweest en dat de asielzoekersstroom eigenlijk is opgedroogd. En dit alles gebaseerd op objectieve feiten. Daarna vertelt een deskundige dat we asielzoekers hard nodig hebben omdat anders niemand komend seizoen onze bollen pelt en asperges steekt.”

Grote aantallen mensen uit verre culturen halen om bijvoorbeeld asperges te steken – omdat zij dat goedkoper doen dan Nederlanders – is nou typisch zo’n voorbeeld van penny wise, but pound foolish. Het is namelijk precies wat Nederland heeft gedaan in de twintigste eeuw door grote hoeveelheden zogenaamde gastarbeiders te halen uit landen als Turkije of Marokko. Gastarbeiders, kent u die term nog?

Vermoedelijk heeft u het al een hele tijd niet meer gehoord, want de gastarbeiders bleken dus geen gastarbeiders. Ze wonen nu in Rotterdam-Zuid en stemmen DENK, blokkeren de boel als een Turkse minister op bezoek komt of vertellen Nederlanders dat zij racisten zijn als zij niet wat vrolijker gaan kijken van hoofddoekjes.

Nee, Youp, we hebben asielzoekers helemaal niet hard nodig. Laten we de boel dus vooral niet omdraaien: zij hebben ons hard nog, maar in Nederland is het – vrij naar Pim Fortuyn- momenteel al druk genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. bifbof

  In Hamburg was er nog eentje aan het oefenen op dat steken gisteren

  1. Pjotter

   Ja klopt en daar waren 5 man voor nodig om op een persconferentie elkaar aan te zitten kijken wie wat kon/wist/mocht zeggen, duidelijk werd dat de gestokene dood was, gisteren trouwens vijf zwaar gewonden en enkele licht gewond, grenzen open.

  2. George van de linden

   bifbof,

   lol

 2. Pjotter

  Maar die Youp, “achter een hek” walgelijk.

  1. hans-e-pans

   Laten we hem voortaan maar Plop van ’t Hek noemen.

 3. George van de linden

  Nog een leuk weetje : Het asperge seizoen duurt van eind April tot Sint Jan op 24 Juni.. dus nog geen volle maand!

 4. PMG

  Goed stukje Tim.

  De gastarbeiders werden door bepaalde bedrijven naar binnen gehaald onder het mom van dat NL-ers het vuile werk niet meer wilden doen terwijl ze gewoon een stuk goedkoper waren. De toenmalige regering ging akkoord want het was goed voor de economie zo dacht men. Bedrijven en toenmalige regering: bedankt! De erfenis waar wij nu mee opgescheept zitten was toen ondenkbaar waarschijnlijk maar ze hadden beter na moeten denken!

  Wanneer je in het midden-oosten werkt als buitenlander dan is dat prima. Zodra je contract afloopt moet je je biezen pakken en terug naar land van oorsprong. Wie gedacht had dat dat ver van ons bed is komt bedrogen uit. Als je in Denemarken gaat werken en wonen dan kan dat vaak wel maar als je er geen werkt hebt kun je er ook geen huis kopen, protectionisme van de lokale bevolking!

 5. Ecoshaarlem

  Deze meneer is niet op de hoogte welke personen momenteel de meeste asperges plukken, namelijk de Poolen!
  Bij hem is al heel lang het hek van de dam, maar zijn linkse vrienden houden hem al jaren een hand boven zijn hoofd, moet hij normaal solliciteren bij een niet linkse respectabel courant zakt hij direkt door het ijs.
  Verder is hij niet te pruimen als hij op het toneel staat!

 6. maartenvasbinder

  Dat DDS niet door heeft dat Van’t Hek een beetje loopt te jennen, is triest. Toch een beetje giftig links-elixer gedronken?

  1. Peter Selie

   Joep blijft veilig binnen de lijntjes kleuren net zoals andere BN’ers, durft zo laf als-ie is geen onvertogen grap over de islam te maken.

 7. Tinneke

  Steken?

 8. Mart

  De senieligheid tekent zich duidelijk af op die foto,maar past aardig bij de ”goedmensenclub”waar hij voor schrijft.

 9. Tinneke

  Nu is het hek toch echt van de dam Youp (Joep)

 10. Ni28

  Grappig maar treurig dat Hek zo blindelings het Journaal gelooft. Tja, als je voor de VARA werkt moet er wat tegenover staan.

  1. van Urk

   Zijn vorm van humor is alleen maar gebaseerd op het steken onder water.

 11. henk vintage

  Stel dat je ze ooit aan het werk krijgt.
  Hoe lang denk je dat het duurt voor dat die 13 miljard kosten per jaar zijn terug verdiend?

 12. GerGroot

  Yoep legt in zijn hilarische stukje wel heel goed uit waarom het met Baudet nooit wat zal worden.

 13. nienke

  Asperges steken? denk maar niet dat asielzoekers dat willen.
  Het is al een keer geprobeerd in Rotterdam, ze werden met een bus afgehaald en thuis gebracht, totale mislukking.
  Het zijn de hard werkende polen die dit werk doen zo ook in de bollen.
  Laat van het Hek maar z’n (huisje) beschikbaar stellen voor die arme getraumatiseerde vluchtelingen er zijn er genoeg die nog woonruimte zoeken Joep.

 14. johnenanne

  Als Youpie beweert dat we die asielzoekers nodig hebben om asperges te steken en bollen te rooien, dan heeft hij niet zo goed opgelet. Youpie had waarschijnlijk peterselie in z’n oren en zodoende alle protesten van onze schooljeugd gemist, die hun bijbaantjes kwijt raakten, en ipv een halve scooter te laten schenken door hun ouders, nú, door al die buitenlandse broodrovers, om het volledige aankoopbedrag te moeten schooien. En zélf iets bij elkaar sparen door noeste arbeid, doet goed, en goed voor je zelfbeeld.

 15. Babaji538

  Joeperdepoepie is wat vaker door zijn rug heengegaan
  volgens de studie “Antropologie” tijdens het dansen,
  in de ‘Mensa’ van de Tilburgse universiteit, ofwel, “Tilburg University”,
  Masterclass Economic Slavery. Thank U.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.