Klaas Dijkhoff geïrriteerd: hoe durven journalisten hem te bekritiseren over agressieve nepvluchtelingen?!

Geen categoriejul 05 2017, 11:00
Altijd leuk, een boze staatssecretaris.
Ernst Lissauer van Zoomin.TV was één van de eerste journalisten die staatssecretaris Klaas Dijkhoff aansprak op het probleem met LHBT-asielzoekers. Die arme mensen komen naar Nederland omdat ze wegens hun seksuele voorkeur vervolgd (of erger) worden in eigen land, maar als ze dan in ons koude kikkerlandje aankomen zijn ze hun leven alsnog niet zeker omdat andere 'vluchtelingen' bepaald niet tolerant blijken te zijn.
Toen Lissauer Dijkhoff daar gisteren op aansprak reageerde de staatssecretaris enigszins geïrriteerd. Hij is helemaal niet naïef geweest! Echt niet. Sterker nog, hij is juist degene die cijfers over dit soort misstanden naar buiten brengt. "Ik weet van het begin af aan precies dat eraan gewerkt moet worden," aldus Dijkhoff, "en daarom hebben we ook allerlei maatregelen aangescherpt de afgelopen jaren."
Oh ja, zoals wat, precies? Ja, misschien dat een paar van die agressieve, intolerante nepvluchtelingen kort bestraft worden, maar ze worden niet massaal uitgezet, wat toch echt de logische consequentie zou moeten zijn van hun wangedrag. Helaas voelt Dijkhoff zich gebonden aan allerlei "internationale afspraken" die dat verbieden. De oplossing is voor iedereen met ook maar beetje gezond verstand helder -- opzeggen, die afspraken -- maar niet voor Dijkhoff.
En dat is niet alles. Die cijfers kwamen pas naar buiten nadat met name De Telegraaf daarop had aangedrongen. Als het aan de overheid zelf lag wisten we nog steeds niet precies hoe ernstig de situatie was. Onzin, beweert Dijkhoff. Flauwekul. "De bredere cijfers... heb ik juist ieder half jaar de afgelopen jaren naar de Kamer gestuurd. De Telegraaf wilde ook nog andere rapporten hebben van de politie, die hebben ze uiteindelijk gekregen -- hadden ze van mij ook eerder mogen hebben -- maar het feit dat er inzicht is in wat er [aan?] overlast is zowel bij de politie geregistreerd als [bij] asielzoekerscentra, dat heb ik de afgelopen anderhalf jaar ook echt al zelf naar de Kamer gestuurd en openbaar gemaakt."
Met andere woorden, hem valt niets kwalijk te nemen. Hij heeft onlangs een maatregel genomen zodat nepvluchtelingen die uit veilige landen komen sneller behandeld worden en dus meteen uitgezet kunnen worden, ze hebben de grens verlaagd zodat 'asielzoekers' die misdaden plegen en daarvoor veroordeeld worden hun verblijfsvergunning verliezen, er wordt beter samengewerkt met gemeenten en burgemeesters... jawel, meneer de VVD'er heeft alle regels aangescherpt en het komt vanaf nu dus prima in orde.
Maar wacht eens even, het is heel leuk om naar de toekomst te kijken, maar waarom kijkt Dijkhoff niet ook naar het verleden. Het kabinet heeft deze problematiek veel te lang laten liggen. Het is leuk dat ze nu met allerlei halfbakken maatregelen komen, maar dat doet niets af aan het feit dat ze hier de afgelopen jaren helemaal geen werk van hebben gemaakt, hoe hard Dijkhoff ook roept dat dit wél zo is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten