Sylvana Simons vindt nu ook al de Nederlandse kerken racistisch, refereert aan het “witte westerse christendom”

Het lijkt erop dat Sylvana Simons niet alleen de Nederlandse politiek wil aanpakken, maar ook het christelijke geloof. Volgens een nieuw artikel dat de voorvrouw van Artikel 1 deelt kan het zogenaamde “witte westerse christendom” nog wel wat leren van mensen als Anja Meulenbelt of haarzelf.

Mooi stuk met de Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman. Inclusief terechte complimenten voor Anja Meulenbelt. “De…

Geplaatst door Sylvana Simons op Zaterdag 15 juli 2017

In een nieuw bericht op Facebook lijkt Sylvana Simons een nieuw front te openen in haar oorlog tegen wat zij ziet als het inherente racisme van Nederland en Nederlanders. Sylvana deelt een interview met theologe Janneke Stegeman op het multicultihuilieblog NieuwWij, waar Stegeman uitgebreid praat over haar eigen (protestants-)christelijke geloof. Stegeman vindt haar eigen geloof racistische trekjes hebben:

“In het witte westerse christendom zit er nog steeds een universele pretentie. Wij snappen de wereld, wij weten hoe het werkt en wij kunnen interpreteren. Wij gaan jou wel uitleggen hoe het zit, ook als het jouw eigen geloof betreft, want ik heb altijd een scherper perspectief op jouw wereld dan jijzelf! En ik heb ook een scherpere blik op mijn eigen wereld dan jij hebt van mij. Dus wat er ook is, ik heb altijd een scherper perspectief. […] De Nederlandse kerken zijn wit en zeker de bestuurders ervan zijn wit en dat is kwalijk.””

Stegeman spreekt in het artikel ook haar bewondering uit voor de quasi-antisemiet Anja Meulenbelt (“Ik voel me zeer verwant [met haar]”), Nawal Mustafa (“mijn islamitische vriendin”) en natuurlijk voor Sylvana zelf (“We moeten willen luisteren naar hun boodschap”).

Dat Stegeman – kennelijk geroemd als ‘theologe des vaderlands – in de zelfhaatmodus gaat is uiteraard al erg genoeg, maar helemaal irritant is het dan natuurlijk weer dat maatschappelijke opportunisten als Sylvana Simons zich dan weer met veel genoegen op dit soort teksten kunnen storten (“Mooi stuk met de Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman. Inclusief terechte complimenten voor Anja Meulenbelt”), en dankzij dit artikel weer nieuwe noten op hun zang hebben.

Net nu haar zielskindje Artikel 1 op z’n gat ligt (de naam mocht niet van de rechter), was dit het perfecte moment geweest waarop Sylvana en consorten hun motivatie konden gaan verliezen om zich überhaupt nog met de politiek te bemoeien. Maar nee, in plaats daarvan verschijnen dit soort stukken waarmee Sylvana met verdubbelde krachten kan gaan strijden tegen wat zij nu ongetwijfeld ziet als een nóg racistischere samenleving dan dat ze al dacht dat het was. Kijk maar, zelfs religie is racistisch in dat verderfelijke Nederland!

Het is om heel. erg. moe. van te worden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. swetsnek

  Vandaag ga ik uit eten even geen pruimen hahaha

  1. Fiji

   Pruimentaartje als toetje is wel lekker hoor…

 2. Fiji

  Ik was al moe van dat mens maar nu mag ik hopen dat alle zuurstof om haar heen ontnomen wordt.

 3. HW

  Ik begrijp niet dat je probeert haar haar blond te verven.
  Ze moet naar een schapenscheerder om die dot op haar hoofd te laten verwijderen.

 4. poldi

  Ik had nooit geweten dat ik zo’n intens gruwelijke hekel aan dat mens en dat extreem links wangedrocht Anne Dekker Fleur zou krijgen.

  1. Teloor

   De neiging van reaguurders op dit blog om haatgevoelens te ontwikkelen is meer regel dan uitzondering.

   1. poldi

    Die haatgevoelens zijn al onwikkeld en dit is de enige uiting want anders krijg ik een maagzweer of hartproblemen.

   2. swetsnek

    Ja erg he dat jij hier nog iedere dag komt hahahaha
    O wacht je houd er dus eigenlijk van …… jij geilt hier op hahaha
    We leren toch ook iedere dag ietsjes meer van jou dan .

   3. buitenbeentje

    Ik lig in een deuk. SS spuit haat en de reaguurders zijn volgens jou de haters. De Teloor-gang van de linkse wereld. De fascisten die anderen fascist noemen, de haters die anderen verwijten te haten, de racisten die anderen racist noemen, de intoleranten die tolerantie verlangen. Allemaal hebben ze het zo slecht in onze maatschappij, de maatschappij waarvan ze allemaal vreten en als dank tegenaan trappen. Zelfs pubers gedragen zich over het algemeen respectvoller als dit gajes.

    De regel is dat SS (en AFD, en Anja en al die anderen met helemaal onderaan iemand die zich teloor noemt en zich daarmee spiegelt aan het vuil boven hem) haatgevoelens spuien tegen de “witte christelijke man” , waarna ze huillie huillie doen omdat ze een reactie krijgen. Het wordt tijd dat er eens van deze zijde gereageerd wordt op al die haat en intolerantie.

 5. DennisEijs

  Dat is een normaal menselijk fenomeen. Het beter weten. Ieder (op een kleine groep na) denkt dat zij het weten. Zou je dat niet denken, dan zoek je tot je weer het idee hebt, dat je het weet. Net zoals deze lieden denken dat ze het weten, denken anderen dat ook.
  Het probleem komt pas als ze anderen dat (beter) weten willen opleggen. Oftewel, alles moet conform mijn visie en wensen zijn. Dat is mevr. Simons en haar kliek ook niet vies van.

 6. Laaghlandt

  Het christendom in Nederland is te wit? Gek he? Aangezien hier al blanke mensen wonen voordat dat die dorre woestijnreligie(lees christendom) hier voet aan de grond kreeg, is het logisch dat blanke mensen, en niet de zwarte, bruine, gele of rode mensen, die hier pas zo’n 65 jaar in ONS land wonen, die betreffende religie aanhangen!

 7. van Urk

  Wanneer wordt Sylvana eindelijk eens een keer wakker uit haar droom om te beseffen dat zij in een “blank” Europees land woont i.p.v. in een “zwart” Afrikaans land? En die Janneke Stegeman heeft ook een knoop in haar hersenpan zitten. Dat scherper blik zal wel niet verder gaan tot haar omgeving in de Biblebelt. In Nederland kennen we ook Afrikaanse Kerken. Naar schatting telt Nederland ongeveer 1200 migrantenkerken. Ze kan ook gewoon vragen en onderzoeken waarom Afrikanen niet in een “blanke” kerk willen gaan zitten of andersom waarom blanken niet in een Afrikaans kerk zitten. Dat heeft gewoon met verschillende kerkelijke tradities te maken en het samen willen zijn met het eigen “ons kent ons” volk. De een houdt van het veel evangelisch gejubel en handjeklap terwijl de ander van het reformatorisch stil zitten houdt. In mijn Kerk zitten wel een paar zwarte “kleurlingen” maar dat zijn adoptiekinderen en een Syrisch en Iraans gezin die al vanaf hun asielprocedure met onze kerk mee waren opgegroeid.

 8. henk vintage

  De theoloog des vaderlands hoe verzin je het.
  Onze eigen vaderlandse sprookjes verteller, niemand die haar kent.

  1. van Urk

   Haar studie ging niet verder dan het OT. Ook Stegeman snapt niet dat het met culturele opvoeding te maken heeft en niet vanwege de kleur. Ook een geadopteerde Surinamer dat opgevoed is door “witte” ouders denkt nu eenmaal “witter” dan figuren als Sylvana die Surinaamse ouders heeft. En dan zie je inderdaad de verschillen. Maar dat heeft uberhaupt niks met racisme te maken. Racisme zag je in Zuid Afrika en in het zuiden van de VS waar kleurlingen gescheiden werden van de blanken door de kleurlingen op bepaalde zaken te belemmeren in hun vrijheid. En als zij niet gehoorzaamden dan werden ze “gestraft”. Hier is men vrij te bepalen in welk kerk je mag zitten en als Afrikaan mag je hier in een “witte” kerk gerust zonder een vorm van ernstige tegenspraak leiding gaan geven. Maar daar moet dan wel genoeg animo voor zijn. En die is er niet omdat Afrikanen stelselmatig ook aan hun eigen culturele patroon willen gaan vasthouden en liever in hun eigen kerk zitten.

 9. koosie ven

  Waarom hebben WIJ welvaart en laat men ons daar niet lekker in smoren?

 10. Peter Selie

  De meeste linksmenschen leven in een mythe en worden erg boos als iemand de waarheid over de criminele uitwassen van het parasiterende moslim volkeren durft te zeggen.

 11. kapitein

  Theo Loog, Janneke Loog, SS Loog. Meulebelt Loog en gaat zo nog maar FF door. Loog is ook nog een afbijtmiddel n dan heb je er nog wel een verklaring of wat Loog nu is. maar schijtziek word je wel van al dat loog als je er wat van binnen krijgt ….

 12. sjun

  Voortdurend aanklagende individuen als Sylvana S. en Anja M. baren de bewustmaking komaf te maken met de schuldbezetenheid. Iets dat ook al tot een politieke afrekening met de PvdA leidde.

  Nog geen twee jaar geleden schreef ik daarover in reactie op een blog:
  “De PvdA is weinig anders geweest dan een verwaterd Christendom zonder Christus. Wel de schuldbezetenheid, niet de rechtvaardigheid. Wel de andere wang toe keren, niet ergens voor staan. Wel solidariteit op andermans kosten opeisen, niets komen terugbrengen. Wel een wil tot macht, niet de wijsheid deze in te zetten ten bate van de lieden die steevast de rekeningen voor de prachtigste plannen krijgen doorgeschoven. In de loop der jaren raakten de veren sleets maar steeg de moraalclaimerij. Zo kon het gebeuren dat de koopman al lang was ondergesneeuwd terwijl domineescultuur ten burele tot ongekende hoogte steeg. Zo kon het gebeuren dat de partijtop ivoren torens bevolkte terwijl het gewone volk in de gaten kreeg dat het werd geofferd ten behoeve van politieke carriere’s. Bij gebrek aan eigen volk dat zich nog door de PvdA wenst te laten vertegenwoordigen heeft de partij zich opgeworpen tot vertegenwoordiger van elke geluks- en geldzoeker die probeert in Nederland zijn eigen problemen geparkeerd en betaald te krijgen.

  Zo ontstond er een voor ieder waarneembare asielindustrie van waaruit geen ander kunstje dan emoporno gekoppeld aan het claimen van de moraal bedreven wordt. Sociale Wetenschappen werden door dit partijkader vergiftigd tot politiekcorrecte spreekbuis van de PvdA. Via de VARA en tegenwoordig ook de NPO houdt de partij een stevige controle op de inkleuring van de kijk op de werkelijkheid die aan het volk via de massamedia verspreid wordt.”

  Bij deze twee individuen zien we het hierboven beschreven verwaterde christendom eveneens geïllustreerd. Beiden zitten al in de marge van het politieke landschap en dragen er onbedoeld hun eigen steentje aan bij dat steeds meer mensen zich bewust raken van misleiding via een al te selectieve weergave van de werkelijkheid. Hen vallen de schellen van de ogen en een deel van hen zal niet aarzelen om desnoods mondeling vrienden, kennissen en verwanten uit te dagen te beproeven wat hen gepresenteerd wordt.

  1. Teloor

   Met deze duiding van het Christendom van Sjun had Adolf Hiltler twijfelloos kunnen instemmen. Ook hij zag, in navolging van een Readers Digest interpretatie van Nietzsche, het christendom als een slavengodsdienst die meer tot dienen dan tot strijden geneigd was. Christus zag Hitler nochtans als een dapper strijder die hem diep inspireerde en in zijn ogen scherp het Kwaad in de Jood belichaamd zag. De christelijke kerk, in zijn visie, had de strijder Jezus Christus vervormd tot een pacifistische ‘Trut van Troye (zoals Gerard Reve hem omschreef) en hun morele bezwaren tegen de Jodenvervolging waren veeleer een uiting van lafheid dan van moed om de te doen waar de christen gehouden was: de oplossing van het Jodenvraagstuk.
   Sjun lijkt de Joden te willen sparen maar is op vergelijkbare wijze vervuld van genocidale strijdlust jegens de moslims. Hij weet, net als Hitler, vast ook zeker dat Jezus Christus deze mensensoort van de aardbodem verwijderd hoopt te zien.

   Zo zien we dat de geschiedenis zich steeds in zijn grondpatroon herhaalt maar ook steeds een beetje anders, deze keer staan de moslims op het menu, wellicht zijn in de volgende culturele ronde de Chinzezen aan de beurt die we met een beetje goede wil ook wel als een moreel inferieur ras kunnen aanmerken.

   1. sjun

    Inlegkunde gelardeerd met Hitler, wanneer wordt het schoolplein nu eens ontstegen?

    1. Teloor

     Probeer het eens inhoudelijk, Sjun. Ik prikte je redering van matig Havo-niveau moeiteloos door en zie vooral onmacht tot inhoudelijk weerwoord. Ik voorspel dat die er ook niet gaat komen.

     Je bent wellicht heel goed in systeembeheer, iedereen zijn vak.

     1. Vabis

      Je prikte niks door charlatan die je bent, alleen je eigen bubble trol!

     2. Teloor

      Mogelijk ziet Vabis kans tot een inhoudelijke weerlegging.

 13. hans-e-pans

  Aandacht trekken, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij, aandacht trekkerij.

  Misschien is de enige manier om dit te stoppen haar links laten staan/liggen.

 14. Phoenix

  Stegeman… is dat niet die jong gestorven dichter, die…? O nee, dit is de “theoloog des vaderlands”, hoe verzin je het. We hadden al een denker des vaderlands, ja zelfs een “denkeres” [sic] des vaderlands. en nu ook nog een theoloog des vaderlands. Dat is net zoiets als de dorpsgek, of om in dezelfde stijl te blijven, de idioot des vaderlands.

  Van Urk maakt hier op kundige wijze korte metten met dit gezwets.

  Wim

 15. nienke

  Laat haar eerst maar even een kijkje nemen bij de islam hoe het daar aan toe gaat.
  Vrouw is minderwaardig, wordt nog steeds gestenigd bij overspel, meisjes worden gedwongen met een kerel te trouwen die 3 keer zo oud is maar volgens de ISLAM mogen deze wantoestanden gewoon voort bestaan maar hier sluit silvana haar ogen en oren voor.
  Ga hier eens voor vechten dan doe je tenminste goed werk dan al dat gemiere neuk over christenen.
  Maaar daar is mevrouw doods bang voor om voor deze stakkerds op te komen, schijt in haar broek voor represailles, lafaard.

 16. corfo

  Wat die geblondeerde negerin vindt kan me geen ene moer schelen, maar is ook totaal niet interessant ! “Negeren” zo’n schapenkop !

 17. Ruud562

  De totale policorgekte heeft dus nu ook zijn intrede gedaan bij de christelijke “intellectueel”!

  Ach, hebben ze op zondag weer wat om bij stil te staan; “wij en die zwartjes …..”

 18. Ruud562

  Maar ergens, ergens zit er wel een grond van waarheid in. De blanke ofwel de witte heeft door zijn superieure houding (of winstbejag?) één grote fout gemaakt: door lui in donker Afrika tot het christendom te willen bekeren! Wellicht nog een reden voor een schadeclaim of monument!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.