Terugkijken: het hele interview met Wilders over zijn poezen. ‘Ze hebben de belastingbetaler heel wat geld gekost!’

Of we er op zullen terugkijken als hét interview van 2017 valt nog te bezien, maar geestig was het in ieder geval wel: gisteravond verscheen als onderdeel van Eva Jineks talkshow op NPO 1 een interview met PVV-leider Geert Wilders over zijn twee katten Snoetje en Pluisje.

Voor een politicus die voortdurend wordt afgeschilderd als iemand die alleen spijkerharde uitspraken doet over hele bevolkingsgroepen, was een interview met hem dat verscheen op NPO 1 wel even andere koek. We zijn het gewend dat Wilders zijn mening geeft over de islam, over Brussel en over immigratiestromingen. Om Wilders bijna tien minuten lang onafgebroken over zijn katten te horen praten, is wel verfrissend. En dan nog wel bij de publieke omroep; nauwelijks vrienden van Geert te noemen.

Toch gebeurde het gisteravond, toen Eva Jinek de PVV-leider interviewde over Snoetje en Pluisje – de twee asielkatten die Wilders met zijn vrouw adopteerde aan het eind van de verkiezingscampagne. Het werd een geestig interview, waarin de PVV-leider uitlegt hoe hij graag zijn kattenbeesten aait (helemaal, dan over het buikje en tenslotte achter de oortjes en onder het kinnetje) en hij vertelde dat er niets onspannender is dan een spinnende kat op schoot. Daar kan geen bloeddrukverlagend middel tegenop, zo beweert Wilders.

Ook komen er enkele interessante anekdotes voorbij over zijn katten in combinatie tot zijn werk. In de tijd dat Wilders op diverse plekken in het land ondergedoken moest zitten, hebben zijn vorige katten wel eens een hele inrichting van een overheids-hideout gesloopt. Gordijnen, bankstellen, meubels, alles: in een paar maanden tijd hebben de voorgangers van Snoetje en Pluisje dat vakkundig afgebroken. “Dat heeft de belastingbetaler vreselijk veel geld gekost,” grapt Wilders.

Maar ook hebben ze het Wilders persoonlijk wel eens lastig gemaakt. Wilders vertelt openhartig over zijn kat Lola, de 23-jarige kat die hij in september 2015 heeft moeten laten inslapen. Dat heeft hij gedaan op de ochtend van de Algemene Politieke Beschouwingen – hét Kamerdebat van het jaar waarop je als oppositieleider flink moet vlammen. Wilders zegt blij te zijn geweest pas de vijfde spreker te zijn geweest op die dag, want hij heeft er de hele dag als een “zombie” bijgezeten, zo verklapt hij Eva Jinek.

Wilders deelt dus lief en leed met die huisdieren. Het zijn dan ook bijna z’n dochters, zo vertelt Wilders met een royale glimlach.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. JanvanEechoud

  Leuke…. en milde reacties van je Tim, op Wilders.
  Een leuk artikel. Weinigen interesseert het, maar de interesses lopen uiteen, natuurlijk.
  Mvg

  1. toetssteen

   @Jan
   Ik sluit me bij u aan: leuk artikel zonder vooringenomenheid +10 van mijn kant.

   Dit is de mens Wilders, heel mooi om te zien en te lezen.

 2. Derksen1

  Pijnlijk, een politicus die prentendeert het politieke alternatief voor Nederland te zijn die alleen maar kan neuzelen over zijn katten.

  Ondertussen praat Baudet ons bij over zijn kat, Chopin en het bosje lavendel dat hem kennelijk troost biedt.

  Gelukkig wordt dit land ondertussen bestuurd door fatsoenlijke professionele politici.

  1. nogmaals

   Inderdaad pijnlijk voor die Derksentrol. Hij kan n.a.v. dit artikel niets vinden om te verdraaien of over te liegen. Dus dan maar net doen alsof iemand die van dieren houdt, geen goede politicus zou zijn.
   En over het troost vinden van Baudet bij dat bosje lavendel: Derksentrol vindt nergens troost of het moet uit een fles van de slijter komen. Probeer het eens op de wallen, beste vriend. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

   Oh, en je laatste zin is geweldig. Iedereen is het daarmee eens. Tenminste als je erbij schrijft dat je de sarcasme modus hebt aangezet.

  2. ayreonaut

   Gelukkig wordt dit land ondertussen bestuurd door fatsoenlijke professionele politici.

   Sinds wanneer hebben we een nieuw kabinet? Heb ik wat gemist? Zijn ze al terug van vakantie? Hebben we géén geschiedenis leraar meer als MP maar een echte professionele politicus? Is die veilingmeester eveneens vervangen door een professionele politicus?

   Nog even en we kunnen rustig slapen, net zoals Derksen1.

   1. Hetzalwelweer

    Wij, het volk, moeten bloeden en betalen voor de elite…..zij die geen toekomst hebben betalen het meest. Zij die zich alles kunnen veroorloven hebben schijt aan alles. Dat is onze toekomst….deal with it.

  3. sjun

   Bedoelde je mogelijk fatsoenspopulistische politici van het type Pechtold en Asscher?

 3. Ruud562

  @Derksen1 “Gelukkig wordt dit land ondertussen bestuurd door fatsoenlijke professionele politici.”

  Nou, ik weet niet waar die Derksen1 woont, in ieder geval niet in Nederland!
  Wellicht woont hij in trollenland, daar onder die grote steen??

 4. FrederikH1

  Lieve hemel, die Wilders: wat een ongelooflijke debiel, echt wat Jesse Klaver noemt, een neppoliticus. God zal me liefhebben; niet alleen is die constant zichzelf aan het herhalen, zonder met zelfs een vermoeden van een (REËLE) oplossing op de proppen te komen voor de problemen waar we in de heerlijke land mee worstelen. Echter wel met seniele onzinverhalen over zijn oh zo guitige poesjes. Sodemieter toch op kerel, ga es een echte baan zoeken i.p.v. ons lastig te vallen met je gebazel over katjes. Alsof ook maar een mens met tenminste een basisschoolopleiding geïnteresseerd is in je peuterland geklets. Bah, wat een nitwit!

  1. K.Dopper

   Raak!

 5. Babaji538

  Ze zijn, wederom, Shakira vergeten.
  Petra Hermans

 6. Frits Jansen

  Asiekatten??? Wie zegt dat ze niet zijn geïnfecteerd door het islamvirus?
  In elk geval wordt Nederland door de massa-immigratie van katten steeds lastiger!
  En dan heb ik het nog niet over de talloze bejaarden die moeten verrekken omdat alle belastinggeld opgaat aan de vernielzucht van Wilders katten.
  Alsof het niet genoeg is dat hun baasje Nederland vernielt met zijn gehaatzaai tegen moslims.
  Haatbaarden en haatkuiven moeten net zo hard worden aangepakt.

  1. Frits Jansen

   Asie katten = asielkatten.
   De PVV is ook al geïnfiltreerd in mijn spellchecker.

 7. Blue monday

  Wauw….een waar charmeoffensief.

  Volgende week doe ik verhaal over mijn 2 poezen, “altijd zin” en “plasmaarraak”….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.