Theo Hiddema vertelt in interview over de PVV: hekelt de “ballorige teksten”, maar: “Dion Graus deugt”

In een interview met de lokale krant De Limburger doet FVD-Kamerlid Theo Hiddema een boekje open over z’n nieuwe baan als Tweede Kamerlid, waarin hij vertelt over zijn band met de PVV, de inrichting van zijn kantoor en uiteraard de strapatsen die zijn leider Thierry Baudet uithaalt…

In de papieren versie van De Limburger verschijnt vandaag een interview met de nieuwe Kamerleden Rens Raemakers (D66) en Theo Hiddema (FVD). Die eerste is natuurlijk niet zo interessant, maar die laatstgenoemde des te meer.

Hiddema vertelt namelijk dat hij in een vrijwel geheel kaal kantoor werkt, omdat zijn voorganger een CDA’er met huisstofmijt was. “Voor mijn estethische bevrediging moet ik nog thuis in Maastricht en Amsterdam zijn,” maar hij geeft wel aan dat hij denkt dat het goed zal komen. Zijn fractievoorzitter Thierry Baudet “loopt de hele dag al die winkeltjes af” en komt dan opdagen op de fractie met tapijtjes en andere snuisterijen om de sfeer op werkruimte van de partij wat huiselijker te maken. Zie ook: de piano waar Baudet graag op speelt. Hiddema: “Moet u horen. Die serene klanken, die rust!”

Maar behalve die window dressing valt er ook een hoop politiek werk te verrichten. Hiddema vertelt over een ‘provocerend’ voorstel dat hij eerder deze week heeft gedaan: nieuwverkochte Korans moeten een waarschuwing in koeienletters bevatten. Een voorstel dat hij gedaan heeft, aldus de bekende advocaat, om de boel even flink op te schudden. Want dat is nodig, vindt de geboren Fries.

Die provocaties zo nu en dan heeft hij gemeen met de fractieleden van een andere partij in de Tweede Kamer: de PVV. Voordat Hiddema zich aansloot bij het FVD, was hij sympathisant van de PVV en dat klinkt ook vandaag de dag nog duidelijk door als hij spreekt over zijn begrip voor PVV-leider Geert Wilders die wat Hiddema betreft alle recht heeft “verbeten en venijnig” te zijn met zoveel beveiliging om zich heen. Ook collega Dion Graus – door velen vaak als onderontwikkelde vrouwenmepper getypeerd – krijgt van de eminence grise van het Forum voor Democratie een compliment: “Dion Graus is een leuke, lieve man. Hij deugt.”

Wie echter denkt dat Hiddema méér van die partij houdt dan z’n eigen fractie, komt bedrogen uit. Hiddema laat ook z’n kritiek op die partij horen: de PVV is vaak te “ballorig” in de ogen van de strafpleiter.

Verder deelt Hiddema ook nog een schop uit aan de gevestigde orde, die ruim vier maanden na de verkiezingen weer in gezapigheid lijkt te verzanden: “Het blijft allemaal hangen in abstracte taal. Gooi gewoon een concreet plan op tafel en zorg dat de Kamer iets te kiezen heeft. Wat er nu gebeurt, is dat al die harde standpunten uit verkiezingstijd achter de schermen verkruimelen,” zo meldt het afgemeten nieuwe Kamerlid. En hij besluit licht mismoedig: “Wat overblijft is slappe thee.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. SlimK1nd

  Ik mag Hiddema wel. Vileine mag ‘m absoluut niet. Dat zijn de Islamisten die zich vermommen als “feminist”. https://twitter.com/SlimK1nd/status/880648800569888768

 2. Phoenix

  Het is niet “ballorig”, maar “balorig”, met één “l”. Verder is het ook niet “estethisch” maar “esthetisch”. In het originele artikel overigens allemaal correct gespeld, dus s.v.p. in het vervolg iets zorgvuldiger kopiëren.

  1. swetsnek

   kunt jji hed neit lesen dan hou toch op zeurkous

  2. corfo

   @ Phoenix.
   Wat geweldig dat u, ondanks al die schrijffouten het stukje tóch kon lezen. Bravo !!

  3. corfo

   @ Phoenix.
   U bent vast naaste familie van de familie Mierenneuker ?!

   1. Phoenix

    Nee, ik kom uit de familie Taalnazi, en ik vind dat zulke fouten een nogal domme indruk maken. Maar ja, ik ben dan ook op school geweest in de tijd dat de Mammoetwet nog niet was ingevoerd. Niet álles was vroeger slechter.

    Wim

    1. Seneca

     Die zit!

   2. Chris Schoneveld

    Van een journalist mag je correct geschreven Nederlands verwachten.

    1. Kogelbert

     Juist, Chris, maar ik knijp hier mijn handjes als dicht als men zich door logica en feiten laat leiden.

 3. Guus Geluk

  De moties indienen is een belangrijk politiek instrument. Moties dragen bij aan de politieke besluitvorming in de Staten-Generaal. Blijkbaar neemt deheer Hiddema dit element niet serieus: hij dient een motie in, waarvan hij bij voorbaat al weet dat die kansloos is. Het grenst aan het schandalige dat Hiddema de Staten-Generaal openlijk in de maling neemt en er vervolgens nog over opschept ook.

 4. Ni28

  Al die gemaakte beloftes voor de verkiezingen zijn al bijna vergeten. Nog even doormodderen en er blijft niets van over. Goede plan van een slechte regering in wording.

 5. Ni28

  OOK VANDAAG HEBBEN DE TROLLEN DIENST

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Vermoedelijk vangen ze een bedragje van Joop per trol bericht.

   1. Kogelbert

    Dit is geen grapje van Snipper, dit soort dingen gelooft die domme jongen echt!

 6. Tinneke

  Dion Graus is een prachtig mens…..deze zgn. vrouwenmepper is een geweldige dierenvriend als je van dieren houdt kun je geen vrouwenmepper zijn toch? oeps foutje wel dus hij is van de PVV……..hij is een NSB’er hij is een Tokkie hij is laaggeletterd, en hij is hm??? wat ben ik vergeten? vul eens even aan Kogeltje en Guus Geluk en al die andere personages die de revue passeren, weet je nog kogeltje toen jij Robert Mulligan was? het dagblad de Limburger heeft zijn forum gesloten dankzij jouw typetjes en hier ga je weer verder met je onzin provoceren, mensen beledigen, dure woorden gebruiken, te overrulen. Maar een ding valt mij op Zonnetje(een naam uit het verleden) hier maak je ze niets wijs!

  1. swetsnek

   Dat hep ie mooi goed om Phoenix ook nog eventjes te plagen.Want die is nog van voor de Mammoetwet, een echte mannetjes putter hoor haha
   Maar zo is het wel Tinneke dat zootje kan kletsen wat het wil.
   Daar trappen wij niet meer in

  2. Kogelbert

   Als je van dieren houdt, houd je ook van vrouwen, meent Tinneke.

   Opmerkelijk.

 7. CheikhRedo

  Daar valt Tim Engelbart toch weer door de mand! Guus heeft wel gelijk, een journalist hoort geen fouten te maken want taal is zijn ding toch? Wij niet, wij mogen best fouten maken. Soms heb ik niet eens zin om mijzelf te corrigeren als ik dat zelf zie. Maar ik zei het al Guus, Tim is columnist en geen journalist zoals hij zichzelf noemt.

  1. Guus Geluk

   Er staat geen commentaar van mij op deze pagina, Rhedo.

  2. Sniper666

   @ CheikhRedo

   A) Een journalist of journaliste is een beroepsbeoefenaar die nieuwsfeiten verzamelt over recente gebeurtenissen van algemeen belang, die deze feiten onderzoekt of analyseert en daarover publiceert in een actueel (nieuws)medium.

   B) Een columnist of columniste is een publicist met een vaste plek (column) in een krant, een weekblad, bij de radio of op een website. De aard van columnisten loopt uiteen: sommige columnisten zijn opiniemakers, anderen bieden louter verstrooiing.

   Wat maakt het nou uit wat voor label je er op wil plakken? DDS neemt bepaalde nieuwsfeiten bij de kop en stelt ze ter beschikking aan diegene die er wat over wil schrijven.

   Tip; schrijf jij eens een goed stukje voor DDS. Doe je best.

 8. CheikhRedo

  Phoenix bedoel ik

  1. IJscoman

   Misschien moet je eens proberen je opgefokte agressiviteit te beteugelen Zeikredo. Een beetje zelfbeheersing kan geen kwaad. Ook niet voor je andere Marokkaanse broeders trouwens. Relax man…..

 9. CheikhRedo

  Goed stukje schrijven op DDS is voor mij onmogelijk! Zeker voor jullie, dat begrijp je toch wel?

  1. Sniper666

   @ CheikhRedo

   Nee, dat begrijp ik niet! Je doet niet eens een poging man…, ik daag je uit en je geeft meteen al op. Slappe zak!

 10. CheikhRedo

  Opgefokt? Ijscoman lees jou stukjes maar terug als het over Denk Gaat en wat heeft marokkaans zijn hier mee te maken? Dit is echt een dom argument!

  1. Guus Geluk

   De hele DDS-gezindte is opgefokt. Altijd.

   1. Kogelbert

    Veel reaguurders hier tobben met persoonlijke problematiek en gebruiken dit blog om uiting te geven aan hun onmacht en frustratie.

    1. Sniper666

     Dan is het hoog tijd dat jij opdondert nietwaar?

    2. Guus Geluk

     Mogelijk, Kogelbert.

 11. CheikhRedo

  Sniper, je scheld weer! Wat ik hiermee bedoel is dat jij blijkbaar nog steeds niet begrijpt dat wij in bijna alles niet op één lijn zitten dus wat ik hier zou schrijven zou jij niet eens goed vinden! Slappe zak? Guus had toch wel gelijk vanmiddag. Schelden en nog eens schelden!

  1. Sniper666

   @ CheikhRedo

   Ik daag je uit met een goed stuk op DDS te verschijnen, en jij geeft dat meteen op. Dat is slap. Slappe zak is geen schelden. Het is een aanduiding voor mensen met een grote mond die uiteindelijk niet door durven zetten.

   Het is irrelevant wat ik van je stuk zal vinden, het gaat er om wat je zelf wil behandelen aan onderwerpen. Schrijf eens een stuk over de macht van de Koning van Marokko.

   Laat je oren niet zo naar trolletje Guusje hangen man.

 12. CheikhRedo

  En wat zou jij ervan vinden als ik alle marokkanen om me heen aanspoor om hier even de boel te verzieken. Heb je gelijk 30 marokkanen erbij! Een ban gaat niet helpen dat begrijp je wel we maken gewoon een andere naam aan? Dus of mondje dicht of ik voeg de daad bij het woord als je nog een keer scheld! Daag me nu maar uit!

  1. Vabis

   Je wilt ons toch niet wijs maken dat er nog 30 Marokkanen koeterwaals zoals jij kunnen schrijven?

  2. IJscoman

   Zie je wel dat ik goed zat met die opgefokte agressiviteit van je Sjeikie? Je kan geen twee stukjes achter elkaar schrijven of je begint met dreigen. En natuurlijk gelijk 30 andere patsertjes erbij halen. Want alleen durf je niet en al je Mohammed-broertjes evenmin. Je bent een lafaard, een chicken met een grote mond. Doe eens effe rustig.

 13. CheikhRedo

  Macht van de koning? Alle islamitische landen moeten democratisch worden! Klaar!jij hoeft niet meer op mij te reageren! Zoals guus eerder zei: ” laat mij met rust en ik jou, ok?

  1. Sniper666

   @ CheikhRedo

   Dud je geeft toe dat wat jou betreft Marokko zo snel mogelijk een democratie moet worden. Schrijf daar dan een stuk over op DDS. Vergeet niet je echte naam erbij te vermelden ok?

 14. CheikhRedo

  Trol guus? Blijkbaar is iedereen met een andere mening hier een trol.u

 15. HW

  Weet je die ZeikRedo is een van de weinige Marokkanen die net zo goed Nederlands schrijft als ik Marokkaans. Allahu Akbar

 16. CheikhRedo

  ik kom gewoon volgende keer met 3 nieuwe namen en ga dan reageren! ok?

  1. Sniper666

   @ CheikhRedo

   Goed hoor. We worden bang zeg… Maar waar slaat dit nou op eigenlijk? Probeer eens een stuk voor DDS te schrijven! Succes.

  2. Guus Geluk

   CheikhRedo, over het algemeen wordt het op fora als onbeleefd beschouwt als je meerdere nicks (gebruikersnamen) tegelijkertijd hanteert. Ik adviseer je dan ook dat niet te doen.

   Voorts moet je je maar niet zo druk maken. Waar gaat het nou over? Een paar schrijffouten? Laat zitten.

 17. CheikhRedo

  Kan dat dan? Een stuk schrijven voor DDS. Goed als jij ook een stuk schrijft mijn beste!

  1. Sniper666

   @ CheikhRedo

   Er komen hier weleens stukken van gast schrijvers voorbij. Ik durf de uitdaging best aan en neem de handschoen op. Maar, jij ook kantjes pennen!

   @ Redactie, instructies graag svp aub.

 18. CheikhRedo

  Vabis, ik ben meer een dichter dan een schrijver. En koeterwaals is een term van bredero! Een van onze grootste dichters uit de geschiedenis.

 19. CheikhRedo

  Sniper, dit kan wel even duren want ik werk 60 uur in de week dus echt tijd moet ik wel hebben. Maar ik neem de uitdaging aan!

  1. Sniper666

   Mooi! We wachten op instructies van de redactie. Ze lezen vaak mee dus er zal wel wat komen.

  2. Vabis

   Wel van links naar rechts hè zeikpedo, anders leest het zo rot voor ons…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.