Thierry Baudet adviseert scholier: schrijf profielwerkstuk over linkse schoolboeken!

Geen categoriejul 07 2017, 16:00
De linkse vooringenomenheid van schoolboeken moet worden onderzocht, desnoods in een profielwerkstuk.
Dat Thierry Baudet van alle markten thuis is, wisten we al. Hij staat immers niet alleen aan het hoofd van een groeiende politieke beweging, hij promoveerde ook op jonge leeftijd aan Universiteit Leiden, hij kan prachtig piano spelen en heeft een fantastische roman geschreven. En, zo bleek vandaag, Baudet is ook de man bij wie je kunt aankloppen als je een onderwerp zoekt voor je werkstuk.
Scholiere Yasmine moet namelijk haar profielwerkstuk schrijven en is nog op zoek naar een onderwerp. Wat doe je dan? De meeste scholieren zouden hun docent of hun klasgenoten om tips vragen, maar Yasmine pakte het gelijk goed aan en vroeg Thierry Baudet – op Twitter – om advies.
https://twitter.com/YasmineLaurine/status/883270652941172741
En dankzij Baudet weet ze nu waar ze over gaat schrijven:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/883272268192854016
Baudet reageert ad rem dat hij een profielwerkstuk zou schrijven over linkse vooringenomenheid in schoolboeken. Een scherpe tip: de linkse indoctrinatie in het onderwijs is een actueel probleem waar veel te weinig aandacht voor is. Al vanaf jonge leeftijd wordt Nederlandse scholieren ingeprent dat de Europese Unie de oplossing voor alle problemen is, dat de multiculturele samenleving een pretje is en dat links beleid goed is voor de economie. Het is dus een bijzonder goed idee van Baudet om te suggereren dat Yasmine haar profielwerkstuk over deze linkse vooringenomenheid schrijft: hoe meer aandacht voor deze kwestie hoe beter.
Yasmine zelf is in ieder geval dik tevreden met Baudets tip.
https://twitter.com/YasmineLaurine/status/883279596661215232
De Twitterconversatie tussen Baudet en de scholiere is niet alleen vertederend, maar toont ook aan dat Baudet als geen andere politicus de jeugd weet aan te spreken. Zijn eigen jeugdige uitstraling en charmante voorkomen zorgen ervoor dat talloze jongeren in contact komen met het rechtse en realistische gedachtegoed van Forum voor Democratie. En dat is geweldig nieuws: er is immers een tegenwicht nodig tegen de linkse schoolboeken en pro-EU-praatjes. De jeugd heeft de toekomst!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten