Thierry Baudet laat een zomerbaardje staan, en geniet van nieuwe omslag van zijn veelbesproken roman

De leider van het Forum voor Democratie laat weten ‘blij’ te zijn. Een vakantiekiekje dat hij deelt, lijkt dat ook helemaal uit te stralen – inclusief beginnend vakantiebaardje.

Geen tijd zo geschikt om je eigen werk nog eens door te lezen als de zomermaanden wanneer de Tweede Kamer niet in bedrijf is, zo lijkt Thierry Baudet te denken. Geef de man eens ongelijk: hij heeft maandenlang hard gewerkt om zijn nieuwe politieke partij uit de grond te stampen, met als hoogtepunt het winnen van twee zetels bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen in maart.

En dus tijd om even met de benen omhoog te zitten. Baudet doet dat niet met een kat op schoot – zoals zijn collega-Kamerlid Wilders dat kennelijk graag doet – maar met een hond. En anders dan we van de FVD-leider gewend zijn doet hij dat in een t-shirt in plaats van strak in het pak, en op zijn bovenlip en kin kunnen we zelfs een beginnend vakantiebaardje onderscheiden.

Iedereen die zich nu geroepen voelt hier flauw over te doen over belastingcenten en zakkenvullers: elke politicus heeft af en toe ook behoefte aan een vakantie. Niks mis met een hoge werkdruk, maar aan overspannen volksvertegenwoordigers hebben we helemaal niets.

Dus gun het Baudet, dat hij even genieten van de stilte die het Kamerreces is… mét de nieuwe kaft van zijn veelbesproken roman Voorwaardelijke liefde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ben Zine

  De vakantie is hem van harte gegund.

 2. Arnoniemuss

  De vakantie werd niet van harte gegund aan Rutte, Pechtold en Buma. Die hadden niets uitgevoerd, vond DDS. DDS meet met twee maten.

  1. cmsuijkerbuijk

   Baudet is niet met formatieonderhandelingen bezig. Er zijn ook geen zittingen van de 1e en 2e kamer. Dus hij kan gewoon vrijaf nemen. Het gepeupel dat zogenaamd de elite vormt en onze regering in elkaar moeten flansen, dát heeft werk te doen en behoort niet voor elk smoesje of scheet die dwars zit, vrijaf te hebben, concerten te bezoeken, laat staan vakantie te nemen!
   DDS meet dus helemaal niet met twee maten, maar ziet het verschil tussen maffiosi die regerinkje willen spelen en die “onderhandelingen” wel leuk vinden (Dat houdt het échte werk zo lekker van je rug en je kunt de boel zo héééérlijk rekken hé) en een Tweede Kamerlid dat, noodgedwongen omdat er geen vergaderingen zijn, zich ontspant!

   1. Marija

    Ik vermoed dat de bedoeling is e.e.a. zó lang mogelijk te rekken en te rekken.
    Wachtend op de verkiezingen in Duitsland en wachtend op september hier.
    Daarna gaan de balletjes weer rollen.
    Komen er nieuwe verkiezingen.
    Het enige grote voordeel is dat Rutte vertrekt,
    die aast al een tijd op de baan van Tusk, hem beloofd door Merkel, als hij braaf
    ons en ons land blijft verzieken.
    Rot op Rutte, je liegt en bedriegt.

    1. Guus Geluk

     Rutte vertrekt niet. Dat Rutte aast op de baan van Tusk, is flagrant nepnieuws dat Baudet de wereld inhielp. Sindsdien gaat dat bericht zonder meer door het FvD-circuit. Ziehier de smeer van de rechtspopulisten.

     1. nogmaals

      @guus
      Hoe weet jij dat Rutte niet vertrekt. Heeft jij jou dat persoonlijk bezworen. Ben jij soms die trollende ambtenaar van het ministerie van Alg. Zaken, en heb jij regelmatig overleg met hem?

     2. cmsuijkerbuijk

      @nogmaals
      Guus is de persoonlijk adviseur van Rutte, dus weet hij dat allemaal. Vandaar ook, dat hij hem te vuur en te zwaard verdedigt, tegen wit, zwart zegt, zijn leugens ontkent of wegpraat en gewoon niét in wil zien, hoe slecht het karakter van Rutte is. Een Rutte die over lijken gaat, om de “Befehlen” van “Führerin” Frau Merkel uit te voeren, of de directieven vanuit de “Führerbunker” in Brussel, zelfs als dat de ondergang van ons eigen land betekent, als hij maar een fijne baan in Brussel kan krijgen!
      De kruik gaat echter zolang te water, tot hij barst!

     3. Guus Geluk

      Een beetje logisch nadenken doet wonderen, nogmaals. In de eerste plaats lijkt het erop dat er een Rutte III komt. De premier heeft geen enkele aanleiding om zijn post te verlaten, ten faveure van het voorzitterschap van de Europese Raad. In de tweede plaats is er nog geen kabinet. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de leider van de grootste partij de kabinetsformatie verliet.

      Nee, het is smerige, vuile laster; flagrant nepnieuws, zoals we gewend zijn van de populisten. Altijd maar op de heersende emotie spelen, dan zijn feiten niet meer belangrijk. Het is hier ook te zien: ik moet wel een overheidstrol wezen!

     4. cmsuijkerbuijk

      @GuusGeluk
      “Ik heb nog nooit meegemaakt dat de leider van de grootste partij de kabinetsformatie verliet.”
      Niemand heeft ook beweerd, dat hij volgende week al vertrekt. Dat zal ergens in 2018 of 2019 zijn, als er bij de capi functies vrij komen. En dat hij geen capo tutti capi wordt is vanzelfsprekend, want dat wil Frau Merkel niet.
      En dat je nog niet hebt meegemaakt, dat de beoogd premier “tijdens de formatie wegloopt” zegt natuurlijk, zeker in het geval van deze notoire leugenaar, geen éne moer. Eéns moet tenslotte de éérste keer zijn!
      Hij is er doortrapt en leugenachtig genoeg voor! Plus naïevelingen die er in trappen!

     5. Guus Geluk

      Cmsuijkerbuijk, het grootste bedrog in de politiek dat zich momenteel voltrekt, en dat is ook meteen het meest schandelijke bedrog in decennia, is het verhaaltje van de PVV: “de elite sluit ons uit”. Daar zijn de paar verbroken verkiezingsbeloftes van Rutte, niets bij. Ik constateer dat jij het nepnieuws van Baudet inmiddels hebt overgenomen. Rutte die over een jaar naar Brussel gaat. In 2018 zit Rutte hoogstwaarschijnlijk nog steeds in het Torentje, daar hij een kabinet moet leiden. Dat is immers zijn kwaliteit: krachtig leiderschap en kordaat optreden. Hij heeft helemaal geen belang bij een baan in Brussel.

      Maar ik kan genoeg argumenten aanvoeren. Over het algemeen wordt een moddergooiende populist als Trump hier serieuzer genomen dan de premier. Dan weet je wel hoe laat het is. Heel laat.

     6. Derksen1

      Juist, Guus, Suikerbuik weet nergens van.

 3. Floris

  “Ik heb nog nooit meegemaakt dat de leider van de grootste partij de kabinetsformatie verliet.”
  ————————————————————–
  Den Uyl in 1977.

  1. Guus Geluk

   Naar ik meen bleef Den Uyl aan als PvdA-kopstuk.

   1. Floris

    Dat staat er los van. Hij verliet de formatie en er kwam een kabinet CDA-VVD, het kabinet Van Agt I.

    Daar had de VVD nooit in moeten stappen, maar dat is een ander verhaal.

 4. toetssteen

  Sow hé! Een zomerbaardje? man o man, bij mijn zoons en mij staan die stoppels er al binnen 24 uur!!!! Wij moeten ons dan voor een gladgeschoren bekkie tweemaals daags onderwerpen aan de gilette. Mag u raden wat het voor een baard is na een week, ik denk dat Tim jaloers wordt.

 5. nogmaals

  Die Derksentrol wordt met het uur dommer!
  Zijn domheid lijkt evenredig aan de hoeveelheid lucht in de goedkope-drank-fles naast zijn toetsenbord in de meterkast.
  Hij kan nu al niet eens meer Suijkerbuijk foutloos schrijven.

 6. xdreex

  Ik begrijp werkelijk niet dat er hier nog mensen zijn die serieus in gaan op linksige mening. Negeren.

  1. toetssteen

   @xdreex
   Vandaar mijn baardopmerking, die overigens waarheidsgetrouw is.

   Veeleer zouden opmerkingen inzake zijn roman ter zake dienende zijn, ware het niet dat dat op het Jole blog wel uit is gekauwd.
   Man schrijft roman, mijn vrouw schrijft idem romans; berusten die op waarheid? Nou eh, soms, maar goeddeels niet. Dat is fantasie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.