Tofik Dibi maakt sarcastische invulplaat waarmee moslims afstand kunnen nemen van ‘gebeurtenissen in moslimlanden’

Volgens Tofik Dibi hoeven gematigde moslims zich niet uit te spreken als extremisten uit naam van hun geloof de meest bizarre dingen doen.

Het is soms een beetje pijnlijk schouwspel. Op het moment dat er in Nederland het minste spoortje van racisme of discriminatie is, dan hoor je bepaalde stemmen van zogenaamde gematigde moslims luid en duidelijk. Zeg maar: de stemmen uit de DENK-hoek. Maar op het moment dat er uit naam van hun religie allerlei vreselijke zaken gebeuren, dan geven diezelfde mensen ineens niet thuis en zijn ze doodstil.

tofiktweet

Nu in het Midden-Oosten de evolutieleer uit de schoolboeken wordt gehaald, besloot eenVolkskrant-wetenschapsredacteur ook maar eens te informeren waarom de gematigde moslims er zo weinig stampij van maakten. “Waar zijn de woedende reacties van de liberale moslims?”, aldus Maarten Keulemans. Een faire vraag, zou je zeggen.

Maar dat is niet hoe Tofik Dibi over de zaken denkt. Die kennelijk vindt van dat je de maximale ruimte voor de islam mag opeisen binnen Nederland, maar dan wel zo kritiekloos mogelijk. Dus wanneer dat geloof wordt aangewend voor allerlei zottigheid zoals de evolutieleer schrappen, dan hoef je daar als islamitische activist toch echt niet mee. Dan ineens is de islam iets uit verre landen waar “random moslims” dingen bepalen.

Dibi besloot dus op de volgende manier de vraag van Keulemans te beantwoorden:

DFCrljsXoAEsMz9

Oftewel: een sarcastische ‘toedeledokie’ kon Keulemans krijgen van het voormalige GroenLinks-Kamerlid.

En daar moeten we het in Nederland dan maar weer mee doen hè? Activistische gematigde moslims zoals Tofik Dibi mogen het te pas en te onpas hebben over de onvolkomenheden van de westerse cultuur – en daar ook alle “witte” Nederlandsers op aanspreken – maar wee je gebeente als je hen een keer iets vraagt over wat er in naam van de islam gebeurt. Dan ineens gaat het over “random moslims” in “random moslim landen” en hebben de Tofik Dibi’s er plotsklaps niets meer mee te maken. Hij stapt in een Uber om zich zogenaamd nog meer te distantiëren.

Ja, de dubbele standaard is gewoonweg verbijsterend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. swetsnek

  Die lul weet toch wel dat hij als eerste van een flat wordt geflikkerd ??? mocht Allah hier de baas worden

  1. A7

   Zeg swetsnek , allah moet IS zijn.
   En allah schrijven met een hoofdletter doet getuigen van eerbied…

   1. Nasrani

    Nee, IS moet zijn ‘de moslims’. Gematigde islam bestaat niet. Het is een geweldadige, mensonterende en achterlijke ideologie die, zodra moslims in de meerderheid zijn, in praktijk wordt gebracht. En, dat hebben we da ook verdiend gezien onze lakse houding op dit moment.

    1. A7

     Met een derde van de bevolking als moslim, hebben we niets te vrezen…….
     Voor mij mag het ook wel ietsje minder maar je moet niet mee gaan in de waan van de rechts populisten 🙂

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/schokkende-cijfers-als-de-grenzen-openblijven-is-in-2060-maar-liefst-eenderde-van-nederland-islamitisch/

 2. nienke

  A7.

  Zou er maar niet zo lichtjes over denken tel de moslims maar op in heel Europa + alle turken die hier zo de grens over zijn als er gedonder komt met moslims.
  Ik persoonlijk maak me er druk om en vrees voor m’n kleinkinderen, onze democratie, onze vrijheden als zij het hier voor het zeggen krijgen.
  Moet er niet aan denken.

 3. Ngatimoto

  In dezelfde lijn…moet u dit even lezen in het AD !!
  http://www.ad.nl/nieuws/nouri-vs-mh17~a488c0f9/

  Mevrouw legt precies uit waarom de integratie is mislukt.

 4. anne1952

  Natuurlijk hoeven gematigde moslims zich niet te verontschuldigen voor de daden van een kleine extreme minderheidsgroepering die moord en verderf zaait in heel Europa. Ze dienen zich echter wél te realiseren dat zij zich identiek kleden, dezelfde baarden dragen en vaak hetzelfde taalgebruik hanteren.En in hun hart het liefst óók holebi’s, Joden en afvalligen van de Dom van Utrecht zouden willen gooien. Dus tegen de tijd dat ik erachter ben of ik een goede of een slechte moslim tegenover me heb, kan ik al op barbaarse wijze onthoofd zijn. Dat risico vermijd ik liever. Raar hé, ja ik weet het?

 5. Ecoshaarlem

  Het is en blijft een valse nicht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.