Totaal gestoord! Misdadigers krijgen steeds vaker de sleutel VAN HUN EIGEN CEL

Geen categoriejul 12 2017, 10:00
Alleen in Nederland.
Op zoek naar informatie over hoe gestoord het gevangeniswezen is in Nederland? Nou, zoek niet verder:

Nederlandse gevangenen krijgen steeds vaker de sleutel van hun eigen cel, tot onvrede van bewaarders. Zij vrezen dat veroordeelden hun criminele zaakjes makkelijker kunnen voorzetten binnen de gevangenismuren.

In Arnhem krijgen maar liefst zestig gevangenen de sleutel van hun eigen cel. Daardoor kunnen ze zich tot 21:30 uur vrij bewegen in bepaalde delen van de 'gevangenis.' Daarbij hebben ze zelf de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze op tijd bij hun gevangeniswerk of 'dagprogramma' zijn.
Dat is al erg genoeg, maar het project in Arnhem is het gevolg van dit soort experimenten in Dordrecht. En in Heerhugowaard. En in Zaandam. Jawel, dat zijn dus vier Nederlandse steden waar misdadigers vrij zijn in de gevangenis.
Dat dit soort ideeën wegkomen bij de politiekcorrecte elite moge duidelijk zijn. Rob Minkes, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Dienst Justitiële Inrichtingen, maakt zich dan ook ernstig zorgen:

"Er is weinig toezicht op deze jongens. Deze gevangenen mogen alles zelf doen, zonder toezicht. Het risico is daardoor groter dat ze doorgaan met hun criminele zaakjes, want ze kunnen langdurig en ongestoord met elkaar kletsen."

Maar ja, dit soort mensen worden natuurlijk gewoon keihard genegeerd... en datzelfde geldt voor bewakers. Die hebben weliswaar in de gaten wat de risico's zijn van dit soort bizarre experimenten, maar daar hebben de boven-ons-gestelden in de politiek natuurlijk lak aan. Het is immers veel belangrijker om geharde misdadigers dood te knuffelen dan om ervoor te zorgen dat ze gestraft worden voor hun misdaden én dat ze geen misdaden meer kúnnen plegen -- in ieder geval niet zolang ze vastzitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten