Triest: religieus-fascistische politie in Saudi-Arabië maakt jacht op vrouw in minirok en los haar

Er liep een vrouw over straat zonder zich in zo’n verstikkende boerka te tonen, en dat kan natuurlijk niet zomaar in één van de meest vrouwonvriendelijke landen ter wereld.

Ah kijk, bij onze geopolitieke bondgenoot Saudi-Arabië laten ze het gezicht van de tolerante islam weer eens zien! Eén Arabisch model uit de stad Ushaiger gaat dat binnenkort aan den lijve meemaken, ongetwijfeld aan de hand van stokslagen en andere weinige fraaie lijfstraffen.

Wat is er namelijk aan de hand? Een Arabische vrouw besloot zich namelijk te kleden in minirok, en zomers topje. Ook droeg ze haar lange haren los en maakte ze zonder mannelijke begeleiding een wandelingetje door een stad. Beelden van dat avontuur heeft ze op internet gezet:

https://twitter.com/50BM_/status/886614068768976897

Dat kan natuurlijk zomaar niet in een achterlijk vrouwenonderdrukkend land als Saudi-Arabië:

“Veel Arabische vrouwen prezen de jonge vrouw om haar moed om zich op deze manier te tonen. Anderen, onder wie enkele Arabische journalisten, riepen op om haar op te sporen en te arresteren. De religieuze politie in het land is op de hoogte van de video, en meldt dat ze diverse autoriteiten heeft ingeschakeld om de vrouw op te sporen.

Volgens de wet zijn vrouwen in Saudi-Arabië verplicht een abaya te dragen: een lange, donkere en zeer wijde jurk en een hoofddoek. Het bedekken van het gezicht is niet verplicht, maar veel vrouwen laten alleen de ogen onbedekt. Ook mogen vrouwen niet het huis uit zonder een begeleider, vooral in kleine steden wordt deze regel streng nageleefd. Onder een begeleider wordt een vader of een echtgenoot verstaan. Daarnaast mogen vrouwen niet praten met een man die geen familie van ze is, of die niet hun echtgenoot is. “

De vrouw – die zichzelf Khulood schijnt te noemen – is gelukkig nog altijd voortvluchtig. Khulood, veel succes! Je hebt een dappere en broodnodige daad verricht, maar je zal alle geluk van de wereld nodig hebben om het fascistische staatsapparaat van Saudi-Arabië dat je nu op de hielen zit te verslaan. Succes!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Marija

  Dapper meisje, het begin is er nu.

 2. buitenbeentje

  In Nederland roepen journalisten/opiniemakers op om mensen hun baan af te nemen, ze te stenigen, een taart in hun gezicht te gooien, op te sluiten en nog veel meer alleen omdat die mensen kritiek hebben of een afwijkende mening hebben. Zoek de verschillen.

  Vergeet ook niet dat diezelfde journalisten/opiniemakers vinden dat deze vrouw het recht heeft te dragen wat ze wil, zolang het maar een boerka is, want dat doet ze geheel vrijwillig, zonder dwang van buiten af. Volgens de wet zijn vrouwen in Saudi-Arabië verplicht een abaya te dragen: een lange, donkere en zeer wijde jurk en een hoofddoek, die vrijheid dus. Mensenrechten weet Saudie Arabie alles van, ze leveren zelfs de voorzitter van de commissie, elke vorm van kritiek is dus uit den boze. Pas op ik stuur Anne-Fleur op diegenen af, die het wagen het niet met me eens te zijn.

 3. nienke

  Het zou toch geweldig geweest zijn als er honderden vrouwen hetzelfde deden en samen de wandeling gingen maken, helaas.
  Ik snap echt niet waarom al die miljoenen vrouwen niet een keertje in opstand komen echt ongelooflijk.
  Ze kunnen toch niet die miljoenen vrouwen stokslagen geven?
  Ze hebben hier als maar eisen en in hun eigen land pissen ze in hun broek van angst.
  Misschien kan Silvana hier iets aan doen??

  1. Floris

   “Ik snap echt niet waarom al die miljoenen vrouwen niet een keertje in opstand komen echt ongelooflijk.”
   ——————————————————————
   Het systeem zit dusdanig doortrapt en geraffineerd in elkaar dat ze niet in opstand komen, al 1400 jaar niet.

   Een combinatie van indoctrinatie, zware sociale controle en draconische straffen is afdoende.

   Dat was het trouwens ook in het christelijke westen tot begin 20e eeuw, maar veel minder rigide dan in de islamitische wereld. De hel bestaat. En wel hier op aarde en het heet islam.

   Links vindt dat je de islam moet respecteren en de ruimte moet geven…

 4. Ruud562

  Tja, die nazi-staat is onze bondgenoot, een bondgenoot die terroristen helpt hun gang te laten gaan (2001 + … ), die een achterbakse, schrizofrene en hypocriete politiek voert, want achter de gesloten deuren ….

  Ja, Amnesty International zwijgt, de mensenrechten van de VN zwijgt, het college Rechten van de Mens zwijgt, de EU zwijgt, ……!

  Ja, want het betreft hier de islam én en spelen economische belangen, dus zwijgen al diegenen die anders in andere zaken overlopen van verontwaardiging …… bijvoorbeeld in zaken waar de islam terecht wordt bekritiseerd!!

  1. Floris

   Dat verandert pas als we niet meer afhankelijk zijn van hun olie.

   Maar zelfs dan blijft hangen dat ze voor vele duizenden miljarden aan westerse belangen hebben opgekocht en dat er hier vele tientalen miljoenen moslims een paspoort hebben weten te bemachtigen.

   Het is een duivelse speling van het lot geweest dat uitgerekend in het Midden-Oosten zoveel olie zat waardoor een barbaarse cultuur (cq religie) die aan het afsterven was en het contact met de moderniteit volledig was kwijtgeraakt zich aan zijn noodlot heeft weten te onttrekken. Dit tot enorme schade en schande van het westen.

   1. Vabis

    Als het westen ruggengraat toont is er best wel een definitieve oplossing te bedenken om dat ongedierte te beteugelen, maar men moet dit wel willen!

    Vreedzaam samenleven met dat spul kan je wel op je buik schrijven.

    1. Othobo

     We verdienden en verdienen veel geld aan Saoedie Arabië. Dat maakt je wat rekkelijker in je principes.

 5. toetssteen

  De jongedame is helaas opgepakt. Ik doe mee met elke actie om haar te helpen. Kom op Anne Fleur, Sylvana en Thierry en Geert en Jesse!

  1. Hetzalwelweer

   Als ze nog in leven is…..

 6. Ni28

  Fijn dat Saoedi Arabië in de VN de vrouwenrechten vertegenwoordigt. Wat een fijne organisatie.

 7. Ni28

  Het is de keuze tussen twee kwaden, elkaars rivalen Saoedi Arabië of Iran. Iran is gevaarlijker dus de Saoedi winnen en Iran blijft voor de Russen. De tweedeling moet er zijn.

 8. nienke

  Zij lopen hier in burka, dragen hoofddoekjes en eisen respect van ons voor hun cultuur.
  In hun land is er geen enkele mogelijkheid je te kleden in westerse kleding, onmiddellijk wordt je opgepakt en waarschijnlijk zweepslagen of opgeborgen in de gevangenis.
  Wat een verschrikkelijke zieke geest en dat anno 2017.
  Waar blijft nu de organisatie rechten voor de mens, waar blijft de kritiek van onze politici.
  Wie komt er op voor deze geweldige vrouw die straks in de handen komt van achterlijke brute mafketels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.