Video! Agressieve “vluchtelingen” gaan op de vuist met politieagenten bij asielzoekerscentrum in Burgum

De politie arriveerde vanochtend bij een azc in het Friese dorp Burgum om Afghanen die onterecht in Nederland verblijven uit te zetten, maar dat was een groep van zo’n vijftig asielzoekende relschoppers niet van plan om zomaar te pikken…

Zo’n vijftig bewoners van een asielzoekerscentrum in Burgum hebben vanochtend nog maar eens bewezen over een goed stel losse handjes te beschikken. Terwijl tussen half zeven en half acht ’s ochtends de politie arriveerde om een uitgeprocedeerd Afghaans gezin uit te zetten dat illegaal in Nederland verblijft, wierpen zij zich op de dienders en probeerden zij het de agenten onmogelijk te maken om de mensen niet alleen het land, maar ook het azc uit te krijgen.

De politie trok gelukkig aan het langste eind en kon de uitgeprocedeerde Afghanen meenemen, maar je vraagt je toch af of al die agressieve agentenmeppers hier nog een proces-verbaaltje voor krijgen of op z’n minst een aantekening in hun dossier bij de IND. Want laten we wel wezen: Nederland heeft een (beperkte) gastvrijheid voor echte vluchtelingen, maar in Nederland zijn is geen recht maar een privilege. Als je vervolgens hier het wettelijke gezag fysiek komt aanvallen, heb je volgens mij bewezen dat je de vrijheid die Nederland biedt gewoon totaal niet aankan, en beter kan terugkeren naar de oppressieve regimes in je thuisland.

Nu dus maar hopen dat het Openbaar Ministerie zaken begint tegen deze ondankbare ‘vluchtelingen’. Eén geluk dat ze daarbij hebben is dat het niet aan bewijsmateriaal zal ontbreken: bovenstaande beelden spreken immers voor zich.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Vabis

  Politie met kloten hadden de rest ook gelijk het land uitgeflikkert, stelletje mietjes….

  1. Sniper666

   Eens. Zij ze nou helemaal belazerd om dit gedrag te tolereren bij de politie. Uitruimen dat AZC en allemaal ophoepelen.

  2. hans-e-pans

   Dit is een voorbeeld van “de wet van de sterkste”, zoals het in onderontwikkelde culturen zoal gaat.

 2. henk vintage

  Welke idioten laten jouw land overspoelen met deze halve wilden.

 3. HaZ

  En dat uitgeprocedeerde gezin gaat vervolgens naar, laat me raden, station Leeuwarden ?
  Daar mogen (!) ze de trein nemen naar ? Een groot lachertje dat uitzetbeleid en ondertussen stroomt Nederland vol met illegale uitgeprocedeerde asielzoekers en u mag een keer raden hoe die aan hun natje en droogje en hun gerief gaan komen. Hoog tijd voor nieuwe sloten !

 4. Einstein

  Dit soort incidenten zijn gunstig en bieden de mogelijkheid geweld met geweld te beantwoorden. Alleen dan wordt duidelijk van wie dit land is,

  1. Guus Geluk

   Dit land beantwoordt niet met geweld, maar gaat over argumenten en redelijkheid.

   1. Sniper666

    Dat is wel juist Guus. Het geweldsmonopolie ligt bij de roverheid.

    1. Guus Geluk

     Goed om te horen dat Sniper het met me eens is. Ga ik hem toch nog waarderen.

     1. Mart

      Guusje de zachtaardige trol vindt het maar niks dat de pliese echt optreed.

   2. Adriaan

    @Guus, helaas is de redelijkheid eenzijdig.

    1. Guus Geluk

     Ja, Adriaan, maar wij verlagen ons niet tot het niveau van beesten.

     1. HW

      De politie laat zich liever in het hemd zetten en daar dwing je bij dit volk veel respect mee af.
      Nog eventjes, dan kunnen we ze beter met verlof sturen, want zo hebben we er ook niets aan, want zijn zij niet in staat ook maar iemand te beschermen.

   3. Ecoshaarlem

    Jij Guus geluk bent en blijft in alle opzichten en uitspraken alleen maar Donald Duck!

 5. Ecoshaarlem

  Iedere echte vluchteling is in Nederland welkom, moet naar mijn inzien terug naar zijn land als dit weer veilig is!
  Maar Nederland loopt uitsluitend vol met gelukzoekers, waarvan 99% moslim zijn, met als resultaat wat in Burgum is gebeurt, er komt een moment dat de Nederlanders het niet langer pikken,waar wij door het beleid van de zogenaamde elite mee worden opgescheept!

  1. corfo

   @ Ecoshaarlem.
   Mee eens.
   Het moment dat de weldenkende NL’ers dit niet meer pikken, nadert.
   Ik verwacht niet dat het volgende week of maand gaat gebeuren, maar dat er íets gaat gebeuren in de toekomst is voor mij 100 % zeker, en ik zal daar dapper aan mee doen; nét zo dapper als de NIET-weldenkenden hebben meegeholpen om dit landje geheel ten gronde te richten.

 6. kciusclay

  nou ik heb geen klappen gezien en ook geen bespringen van een agent ?? wel een hoopje radeloze mensen…dit speelt juist de linkse omroep in de kaart lijkt mij, waarom een gezin uitzetten ? als er veel potentiële kandidaten waar een verhoogd risico van af druipt hun goddelijke gang kunnen gaan ?..ik neem aan dat iedereen hier dit ook voor zijn maten en familie zou doen ?!..kom gewoon met echte shit , zo’n groepje waar je zus of vriendin niet normaal langs kan lopen ..sla die helemaal tot poppenstront en laat de honden er op los..dan maak je stappen..hier houdt ik nou niet echt een goed gevoel aan over..nee tim ik heb je veul betere shit zien brengen..

  1. Sniper666

   Wat is er met jou aan de hand? Stoned ofzo? Dronken??

 7. Ni28

  Oostenrijk zet de militairen in op de grens met Italië. Weliswaar zonder munitie maar de eerste stap is gezet.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Oostenrijk, een land naar mijn hart !

  2. Jantje

   Van het weekend moet ik er nog langs, langs de Brenner. Naar mijn favoriete vakantieland. Mij benieuwen hoe het daar aan toe gaat.

 8. corfo

  Geen wonder dat er véél te weinig politie is om hun salarisbetalers, dat is dus de bevolking, te beschermen, beveiligen enz. Ze zijn druk bezig om te vechten met kanspareltjes !!

 9. Ruud562

  Hahhaha, het OM dat gaat optreden tegen dat parasietengajes?

  Nee, denk ik eerder dat de agenten op hun flikker krijgen omdat ze geen verbinding zochten!

  Neen, wat hier had moeten gebeuren is dat AZC- c.q. parasietengajes op zijn minst met de lange lat was verdreven, zodat duidelijk werd wie hier de baas is (in dit geval de dus de politie)! In bijvoorbeeld Marokko was dit héél anders gelopen met die demonstranten!

  Ja,de betrokken agenten lieten heel duidelijk over zich heen lopen! Beloofd wat als die AZC-parasieten zich in onze maatschappij kunnen begeven.
  Maar ja, dit is het gevolg van het politiek correcte beleid, waar onder ander de PvdA, D66, GL, en vele ander gutmenschen zo dol op zijn!

  1. corfo

   @ Ruud562.
   Die agenten + de burgemeester krijgen ongelooflijk op hun donder vanuit den Haag.
   Dit had n.l. nóóit in de media mogen komen !!!
   Nederland is toch zeker een “democratie” met “zéér bekwame bestuurders” ?

 10. HW

  En wij Nederlanders krijgen een boete van € 50,00 als we 2 a 3 km te hard rijden.

  En dan lees je dit in een politie bulletin:

  Geweld tegen politie en hulpverleners
  De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.
  Inhoudsopgave
  Aan wat voor gedragsregels dien ik mij te houden?
  Altijd een reactie!
  Hoe wordt (super)snelrecht ingezet?
  Wie zijn werknemers met een publieke taak?
  Getuige?
  Links
  Aan wat voor gedragsregels dien ik mij te houden?
  De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. De politie zet zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vraagt daarbij wel wederzijds respect. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld. Wat wordt van u verwacht?
  Gedraag u netjes: agressief of gewelddadig gedrag wordt nooit geaccepteerd.
  Geef de politieman de ruimte om zijn werk te doen.
  Volg de aanwijzingen op.
  Verstoor de orde niet.
  Altijd een reactie!
  Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie. Hoe?
  Politiemedewerkers zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken de agressieve persoon er direct op aan. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden.
  De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld.
  De politie doet altijd direct aangifte.
  Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.
  Schade wordt altijd verhaald op de dader.
  Hoe wordt (super)snelrecht ingezet?
  Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.
  Wie zijn werknemers met een publieke taak?
  Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.
  Getuige?
  Bent u getuige van dat iemand met een publieke taak agressief of gewelddadig wordt behandeld?
  Vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan.
  Bel 112.
  Blijf bij het slachtoffer.
  Maak foto’s of filmpjes voor de politie en meld u als getuige.
  De politie accepteert geen agressie en geweld. Handen af van onze helpers!

  Zijn dit ook niet de regels binnen AZC’s of zijn deze alleen bedoeld voor de Nederlanders.
  Op basis van deze regels had het hele zooitje opgepakt kunnen en moeten worden.
  Wordt er in Nederland met 2 maten gemeten??

  1. HW

   Oh, nu begrijp ik het, ze zijn vergeten dit te vertalen in het Arabisch.

   Deze tekst in het Nederlands is eigenlijk overbodig, maar in het Arabisch meer dan noodzakelijk, want die Arabieren hebben nergens respect voor.

 11. sjun

  De tijd breekt aan dat de oorspronkelijke bevolking die zulke cumulerende rekeningen doorgeschoven krijgt zich wat radelozer en redelozer gaat opstellen voordat hun leefomgeving volkomen onleefbaar wordt. Kennelijk gebeurt er pas iets aan beleidsverandering als de problemen met flinke ruchtbaarheid en de nodige publieke dossiering worden geretourneerd naar de politici die ze doorschuiven.

  1. Derwijlen

   Escaped from de language lab.

   1. Hetzalwelweer

    Lost in translation

  2. toetssteen

   @sjun
   Mijn zus woont in Burgum. De bevolking is zwaar vergrijsd. Men laat rolluiken e.d. monteren en in en de boofschappen thuis bezorgen.
   Zit zus dan met haar zwaar dementerende man…

   1. Hetzalwelweer

    Burgum was een vredig dorpje in Friesland. Onder de rook van Leeuwarden. Ben er vele malen geweest…..vooral om te vissen. En dan wordt je overdonderd door buitenlanders…..een andere cultuur…een ander geloof. Hoe kun je mensen met een hele andere vorm van denken, normen en waarden los laten in zo’n dorp??? Maar dat is Den Haag vandaag de dag….we hebben schijt aan iedereen en doen lekker wat we zelf willen. D’r zal een dag aanbreken dat het “Volk” terug zal slaan. En die dag komt er….en wat zeggen ze dan in Den Haag?? “das haben wir nicht gewust”. Ff een Merkeltje ten uitvoer brengen.

   2. sjun

    Mensen als je zus hebben familie. Sommigen daarvan zijn volkomen klaar met Brusselse omvolking en doorschuifpolitiek uitgevoerd door Nederlandse zetbaasjes en andere financieel belanghebbenden en zullen het er niet langer bij laten zitten. Hoe tijdiger bewustmaking van zaken, hoe beschaafder daadwerkelijke oplossingen bewerkt kunnen worden om te voorkomen dat mensen die jarenlang in het systeem hebben ingelegd gevangenen in eigen huis worden en segmentisering een van de overlevingsvoorwaarden wordt.

    1. Derwijlen

     Hier lijkt een Havist aan het woord te zijn die probeert universitair over te komen.
     Het werkt wel op je lachspieren.
     🙂

 12. Bes Tolen

  De Nederlanders moeten zich leren organiseren zodat er geen asielzoeker het land meer in komt en de lieden Nederlanders, die ons land op dit gebied verzieken aangepakt worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.