Video! Moslimgekkie Shabir Burhani mag bij zelfislamiserende EO de jihad komen goedpraten

Gisteren was de slotaflevering van het EO-programma ‘Tijs en de Ramadan’ waar de protestantse presentator Tijs van den Brink net doet alsof hij moslim is en gaat meevasten, terwijl hij zich ondertussen door moslims de maat laat nemen. In die laatste aflevering kwam ook Shabir Burhani alias Maiwand al-Afghani voor. En die mocht gewoon zonder tegenspraak z’n jihadistische straatje schoonvegen.

De EO is tijdens de Ramadan helemaal in de ban van de islam geweest. Nu is dat ieders goed recht, maar het is natuurlijk wel een beetje vreemd voor een omroep met een orthodox-protestantse achterban. Men stuurde sterpresentator Tijs van den Brink mee op Ramadan-tweedaagse, en hij mocht allerlei figuren uit de Nederlandse islamitische wereld interviewen. De radicale prediker Imam Fawaz werd geïnterviewd, en ook een bezoek aan de opruiende twitterjihadist Shabir Burhani – bijgenaamd Maiwand al-Afghani – werd niet uit de weggegaan.

Die laatste ontmoeting werd een uiterst plezierig gesprek. Althans: voor Burhani, want hij kreeg breeduit de gelegenheid om zichzelf nog eens op een zo positief mogelijke manier te positioneren, zonder dat Tijs van den Brink al te lastig deed met ingewikkelde vragen. Zo kon Burhani zichzelf uitroepen tot een soort held die zou helpen aanslagen te voorkomen (dit terwijl Burhani in de echte wereld veroordeeld is voor het oproepen tot geweld). Toen hij even niet lekker uit z’n woorden kwam, schoot Van den Brink de jongen zelfs nog te hulp.

Maar dat was nog niet alles: ook kreeg de selfmade spindoctor Shabir van het islamitische geloof ook nog eens de kans om het woordje ‘jihad’ helemaal opnieuw te definiëren. De jihad is de ‘heilige’ strijd tegen de ongelovigen, maar volgens Maiwand was het vooral bloemetjes en bijtjes en mensen helpen met allerlei klusjes. Ook dacht hij dat geradicaliseerde jongeren die naar Syrië zijn gegaan dat deden omdat ze goede mensen waren die de hulpverlener kwamen uithangen. Totaal onzinnig verhaal, natuurlijk, maar Tijs van den Brink laat Shabir Burhani gewoon ongestraft zwetsen.

Echt, waar is de EO mee bezig? Dit is gewoon ongebreidelde islamreclame zonder weerwoord. Dat zou je wellicht verwachten bij een islamitische omroep, maar de EO is dat niet. Juist de EO is dat niet, zou je zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Vabis

  De EO heult met reli nazi’s in de gedachte dat zij hun lot kunnen ontlopen in de nabije toekomst, wanneer eindelijk de clash uitbreekt is het goed te herinneren wat de rol is geweest van gelovigen in de ondergang van het vrije Europa en daarnaar te handelen!

  1. hans-e-pans

   Men weet nu gelijk waar de EO voor staat.

 2. Ritter

  Moslims krijgen in veel westerse landen een groot platvorm van de gevestigde media die ze dan ook gebruiken om de islam te promoten en daarbij allerlei leugentjes vertellen. En hoe conservatiever deze moslims zijn , des te meer platvorm ze krijgen van de media. Kennelijk hebben de media geen interesse voor gematigde moslims.

  In de VS is het precies hetzelfde met de media. Daar word ook leugentjes verteld over de “Jihad” en zelfs word de Jihad door linkse journalisten verdedigt. Zo gek is het al.

  In de VS riep de moslima Sarsour (die in de linkse Amerikaanse vrouwenbeweging actief is) op tot een “Jihad” tegen Trump.

  Deze moslima wist natuurlijk precies wat ze deed. Toen zij daarop werd aangesproken over haar “Jihad” opmerking kwam ze ook met het smoesje dat “Jihad” niets met gewapende strijd had te maken. En daarbij werd ze verdedigt door de linkse media in de VS.

  Gelukkig zijn er ook moderne moslima’s die wel precies zeggen wat Jihad betekend en Sarsour daarop aanspraken.

  Muslim Author: Sarsour’s ‘Jihad’ Remark Was From ‘Muslim Brotherhood Playbook’
  http://insider.foxnews.com/2017/07/09/trump-jihad-activist-muslim-brotherhood-playbook-qanta-ahmed

  1. swetsnek

   De EO vergeet dat de jihad om hun gaat de dombo’s zij zijn de eersten die er aan moeten geloven hahahaha

 3. sjun

  Jesaja 59:9-10

  1. Teloor

   Gelukkig keert het in de verzen 17 en 18 allemaal weer ten goede: met de wraakzucht van de Christelijke god valt niet te spotten.

   1. Nasrani

    Klopt! Alleen het verschil is dat God het onrecht zal rechtzetten, daar heeft Hij niemand voor nodig.
    De god van de islam, alla, heeft vele helpers nodig anders gebeurt er niets. Dat maakt deze ideologie zo gevaarlijk.

    1. Teloor

     Ik begrijp dat u uitgaat van twee goden, de christelijke god en de islamitische god. U vindt de christelijke god kennelijk sympathieker.

     Dit soort bigotte godsdienstigheid lijkt me slechts geschikt voor mensen met een kinderlijk bewustzijn.

     1. Nasrani

      Ik ga uit van éen God. De God die zich leert kennen in de Bijbel. En over het kinderlijk bewustzijn het volgende: er zijn mensen met een grotere intelligentie dan u met blijkbaar in uw ogen een kinderlijk bewustzijn.
      Dat duidt m.i. bij u op een grote zelfoverschatting of grote onwetendheid.
      Of, en dat denk ik, een manier om het Christelijke geloof belachelijk te maken. En dat is uw goed recht.

     2. Teloor

      U redeneert net zoals de minder snuggere moslims.
      Van deze denktrant komt onverminderd narigheid.

     3. Nasrani

      Uw arrogantie is stuitend. Echter, het Christelijke geloof mag u belachelijk maken zonder bang te zijn dat uw hoofd wordt afgehakt. Wees blij dat u in zo’n, van ouds Christelijk, land woont waar Christenen zo tolerant zijn. Ik gun u uw onnozele denkwijze omdat ook uw soort recht van spreken heeft. Wanneer u echter deze uitspraken in een islamitisch zou doen over de islam zou dat denk ik gelijk uw laatste uitspraak zijn. N dat is toch wel een opmerkelijk verschil, denk ik.

     4. Teloor

      Godsdiensten zijn politiek-dogmatische constructies van mensen die denken zich God in rationele en politieke termen te kunnen toe-eigenen.

      God is wie Hij zijn zal en staat hier boven en buiten. Hij gaf wel aan dat het niet slim is van Hem een gesneden beeld te maken, maar niet omdat Hij daar last van heeft: mensen worden er doodongelukkig van.

      Ik heb ook werkelijk met u te doen. Op deze manier in een god geloven brengt slechts verdriet en verbittering.

     5. Sniper666

      @ Teloor

      Onze opper TROL is weer terug?

     6. Nasrani

      Uw laatste reactie is ronduit dom te noemen ondanks de voortrefflijke volzinnen. U positioneert uw mening als feit. Dat onderstreept mijn opmerking over uw arrogantie. Ik spreek van mijn geloof en dat laat u de ruimte te geloven of niet.

     7. Guus Geluk

      Nasrani, hoe gaat jouw oproep tot een moslimvrij Nederland samen met het geloof in Christus?

   2. sjun

    Volgens de boeken is er ook voor jou uitredding Wim. Al is het voorstelbaar dat eerder een kameel door het oog van een naald kruipt.

 4. Guus Geluk

  Shabir Burhani is een onfrisse kerel. De EO zou er goed aan doen bij Burhani uit de buurt te blijven. Net als iedere andere omroep overigens.

 5. Sniper666

  EO = Dhimmie clubje.

  1. Hetzalwelweer

   De Eu wil verdeel en heers. Ze maken eerst alles kapot om het daarna weer op te kunnen bouwen volgens hun standpunten en politiek. Daar kunnen wij van alles van vinden maar het gebeurt toch.

   Ze zijn nu druk bezig om Moslims op te zetten tegen alles wat daar tegenover staat.

   Zijn de Moslims dan zo fout? Nee….ze worden gebruikt. De Is? Internationale soldaten….De US is een land welke niet zonder oorlog kan. Geen oorlog, geen winst en geen uitgaven.

   Wanneer er geen oorlog zou zijn dan zou de Us failliet gaan. Het enige doel van de Us is om stabiele landen onstabiel te maken….sturen mensen van hun eigen bank er naar toe en laat de regio maar herstellen. ben je het hier niet mee eens dan heb je oorlog….trek je aan het kortste eind….dan komt een nieuwe bank….die van de Us en je bent verloren….verkoop je ziel aan de duivel….en er is niemand meer die het goed kan maken.

   1. Hetzalwelweer

    Waarom denk je dat de politiek zich niet bemoeit met de zwarte pieten kwestie?? Ze wassen hun handen in onschuld zodat ze achteraf kunnen zeggen dat ze er niets mee te maken hebben. Maar ondertussen geven ze iedereen de ruimte om hierover een standpunt te hebben….tegen elkaar….we worden tegen elkaar uitgespeeld, dat is wat de Eu wil. Links tegen rechts……Hamburg afgelopen weekend? Ze lachen zich een ziekte in Brussel. Dit is precies wat ze willen.

    Waarom denk je dat al die pro asielzoekers filmpjes de wereld ingeschoten worden? Gemeentes in Nederland die het belangrijker vinden om eerst asielzoekers aan het werk te krijgen en het eigen “volk” te laten stikken? Verdeel en heers…..geef de asielzoeker de schuld en er zal gescholden en gevloekt worden op dat volk….maar is het hun schuld? Neen……

    Gemeentes betalen voor hun taalcursus, opleiding en gezondheidszorg….laten het eigen volk in de steek…ze krijgen niets en moeten alleen maar meer en meer betalen….

    Zo creëer je haat….en dat is wat ze willen….vervloek de asielzoeker, haat ze….maar zij kunnen hier niets aan doen….ze worden “opgehaald” door de NGO met grote boten. Er wordt hun van alles belooft ….maar 1 maal hier krijgen ze niets….en dan worden ze boos en dan worden het criminelen…Dat is niet de schuld van hun….maar van Den Haag en Brussel…..zij willen een complete chaos creëren om daarna meer macht te vergaren…..Ze hebben niets geleerd van de oorlogen in het verleden…ze hebben alleen maar gekeken hoe het beter kan….Wordt wakker NL en EU….Links en rechts….pak de politiek door het midden…

 6. Mart

  Jullie zijn er goed mee,met al dat islam gezijk.Hier nog niet te vinden voorlopig.Mart Brasil.

 7. toetssteen

  Haal het paard van Troje binnen en als de militairen eruit klauteren en al brandschattend rondtrekken zuchten: we wisten het niet, niemand waarschuwde ons….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.