Volkskrant verkracht Thierry Baudet alwéér virtueel: "Een megalomane, autoritaire narcist"

Geen categoriejul 07 2017, 13:00
De mediawatcher van de Volkskrant gaat maar weer eens los op Thierry Baudet.
Haro Kraak, wie kent hem niet?, is de mediawatcher/zeiksnor van de Volkskrant. Nou wordt die krant natuurlijk al lang niet meer gelezen door verstandige mensen, maar goed, we moeten toch maar in de gaten houden wat het huisblad van de linkse krakersbeweging allemaal publiceert. Gewoon, om er zeker van te zijn ze niet te ver gaan.
Vandaag is Haro Kraak boos. Heel boos. Tom Kellerhuis van HP de Tijd interviewde Thierry Baudet onlangs namelijk. En dat mag niet. Nou ja, wel als zo'n interviewer Baudet vervolgens de hele tijd schoffeert, maar niet als hij hem serieus neemt en hem rustig zijn verhaal laat doen. Toch is dat precies wat Kellerhuis deed. En dus worden zowel hij als Baudet virtueel verkracht door de Volkskrant-redacteur.
Kraak begint zijn gezeur met de opmerking dat "we dit stukje [eigenlijk] helemaal niet [willen] schrijven, want dat is dus precies wat Tom Kellerhuis beoogt met zijn interview met Thierry Baudet in HP/De Tijd. Kijk maar naar alle kritiek die hij verlekkerd retweet. Maar aangezien Kellerhuis geen terrorist is, laten we het 'maar dat is precies wat ze willen'-argument even varen."
Goh, wat een leuke binnenkomer zeg! Kellerhuis snel even vergelijken met een terrorist én hem meteen ook even een opportunist eersteklas noemen. Heerlijk! En zo objectief, vooral ook, van deze kwaliteitskrant!
Vervolgens:

Kellerhuis stelt de FvD-voorman vragen als 'Ben je goed in bed?', 'Hoeveel talen spreek jij wel niet?' en 'Wat veel minder mensen weten, is dat je al jaren internationaal redelijk wat faam hebt opgebouwd onder grote denkers'. Baudet zegt, zonder al te veel tegenspraak te krijgen, dat de termen seksisme en racisme niets betekenen, dat hij aan de stand van de kaak van een meisje kan zien of ze zin in seks heeft, dat zijn meningen feiten zijn en dat hij een van de briljantste denkers van Nederland is. Ondertussen drinkt het tweetal meerdere flessen wit en eten ze paté de campagne en gebrande nootjes.

De conclusie? Het is "een heerlijk interview, zonder meer, doet het goed op Blendle ook," maar dat is, aldus Kraak, precies het probleem:

"Maar als we zo blijven lachen om een megalomane, autoritaire narcist, gaan we nog eens spijt krijgen."

Een autoritaire narcist? Waar komt die opmerking in vredesnaam vandaan? FVD en Baudet maken zich juist hard voor democratische hervormingen. Hij wil niet meer inspraak voor de boven-ons-gestelden in Den Haag, maar voor het volk. Een 'autoritaire democraat' is een contradictio in terminis.
De échte autoritaire megalomanen in ons land zijn niet Baudet en zijn beweging, maar de elitaire wegkijkers van het mediakartel. Het zijn Kraak en zijn vrienden, niet Baudet, die alles beter denken te weten, en die hun meningen en denkbeelden al jaren aan ons allen opleggen, ja, ook als we duidelijk maken dat we daar helemaal niets mee te maken willen hebben. Van de politieke correctheid tot het opengrenzenbeleid, van de 'herverdeling van de welvaart' tot het Megalomane Europese Project. Steeds weer is het volk het slachtoffer van de autoritaire betweterigheid van Kraak en kornuiten.
Oh, en kan de Volkskrant eindelijk ophouden Baudet 'virtueel te verkrachten' -- zoals we dit soort aanvallen tegenwoordig blijkbaar moeten noemen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten