Voorzitter Koninklijke Vereniging van Marineofficieren: “De publieke sector staat op instorten”

Marc de Natris luidt de noodklok.

De voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren (KVMO) laat vandaag weten op Twitter dat de politie niet de enige is die te kampen heeft met een ernstig capaciteitstekort. Hetzelfde geldt namelijk voor onderwijs, zorg, en, hoe kan het ook anders, defensie:

Het ergste hiervan is dat mensen als De Natris — en zijn evenknieën bij de politie, in het onderwijs, en in de zorg — al jarenlang roepen dat het zo niet langer kan, maar dat de boven ons gestelden in Den Haag daar bewust jarenlang niets mee gedaan hebben. Ze keken ernaar, luisterden naar de feedback, en besloten vervolgens om toch nog maar wat meer te investeren in aloude linkse hobby’s als, zeg, de opvang van nepasielzoekers.

Nederlanders als u en ik kregen te horen dat we onze eigen boontjes maar moesten doppen. Ondertussen werd er wél flink geïnvesteerd in de opvang van ‘nieuwkomers’ én natuurlijk in het Grote Europese Project. Want dat moet ten koste van alles in stand worden gehouden, ja, ook als dit betekent dat we defensie, de zorg, het onderwijs en de politie compleet en totaal afbreken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Stanly2000

  Het leegroven van Nederland gaat net zolang door tot we allemaal aan de bedelstaf zijn! Oh wat hadden we toch een gaaf land.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Michael heeft gelijk.
  De mensen hadden twee keuzes; of eindeloze massa-immigratie uit -zoals Fortuyn het zo treffende omschreef- achterlijke gebieden of zorg dragen voor onze kinderen en ouderen.
  Dat waren en zijn de smaken en de Lemming uit deze Kaasmonarchie koos voor optie 1. Keer op Keer op keer op Keer op Keer.
  Op Keer.

  De staat van onze Defensie en 1% oplossingspercentage Politiekorps (met hun weg-met-ons zelfislamiserende D66 politietop) is een volstrekt lachertje.
  Aan de andere kant, de vijand is al binnen de poorten; zie alleen al casus Molenbeek waarover we van de ‘kwaliteitsmedia’ nooit iets mochten horen.
  (gelukkig dacht Arthur van Amerongen daar anders over and my God wat werd die toch gehaat door al die deugende ‘kwaliteits’journalisten.

  In Zweden worden nu festivals afgeschaft.
  Of zoals Merkel en haar tube tandpasta genaamd Rutte piepen; Wit Schaffen das !!!

 3. Sniper666

  Ik wacht met smart op een coup van het leger. Jongens ga je gang! Ruim leeg die kaasstolp. Jullie nieuwe hoofdkwartier staat al klaar, Eikenhorst. Even aanbellen, drie maal boe roepen en de bewoners pakken hun koffers richting Argentinië.

 4. Erf

  R.I.P. Nederland

 5. Two Ravens Black Kettle

  Mogen de militairen inmiddels weer met hun uniform op straat of is dat nog steeds ‘kwetsend’ voor een bepaalde ideologische groep ?
  Een land waar militairen zich niet eens meer met hun uniform mogen vertonen is een land dat reddeloos verloren is.

  En als je dan kijkt naar die hele reeks van defensie ministers die we hebben gehad. Van dienstweigeraars tot lege modepoppen en van om tuimelende dwergen tot figuren die kanonnen verwijderen van schutkoepels.
  Wat een land !
  Een regering dat stelselmatig weigert het land en haar onderdanen te beschermen gaat onvermijdelijk Byzantium tegemoet.

 6. Guus Geluk

  Het bezuinigen op departementen als Onderwijs, de Zorg en Defensie was natuurlijk noodzakelijk. Dit jaar ligt er een bedrag van 78,5 miljard op tafel voor de Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid, alsook een som van 75,4 miljard voor de Zorg (dixit miljoenennota 2017).

  1. Two Ravens Black Kettle

   Oplossingen:

   Geef het geld van onderwijs uit aan onderwijs. Dus snij de subsidiestromen af naar die instellingen die propaganda bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de UVA of de Radboud in Nimwegen.
   En subsidieer alleen nog studies die maatschappelijk nut hebben. Dus geen communicatie wetenschappen of agogen hocuspocus maar medicijnen en engineering
   Dat scheelt miljarden.

   Hocus Pocus en indoctrineren gaarne uit eigen fonds

   1. Guus Geluk

    Two Ravens schreef:

    Hocus Pocus en indoctrineren gaarne uit eigen fonds

    Een religieuze school krijgt enkel subsidie, als de kwaliteit van het onderwijs, aan de eisen van de inspectie voldoet. Ik vind het heel belangrijk dat er een vrijheid van Bijzonder Onderwijs aanwezig is. Zolang de religie die men verkondigt, de kwaliteit van het lesgeven, niet bederft.

    Om daar maar even op voort te borduren: subsidie aan moslimscholen, is de enige manier om het een beetje in de hand te houden. Komt de subsidie weg te vallen, dan financieren de Turken of Saoedi’s gewoonweg nieuwe scholen.

    1. Vabis

     De enige subsidie voor moslims dient te zijn een ticket om op te pleuren naar het riool van waaruit zij ooit kropen en voor de rest niets!

     1. Guus Geluk

      Vabis, sedert een lange tijd leven wij in een multi-culturele samenleving. Moslims zijn Nederlandse burgers en hoeven dientengevolge ook niet te vertrekken. Je moet ermee leren leven dat moslims onderdeel uitmaken van het Nederlandse volk.

     2. Vabis

      Wat mij betreft krijgen alle ultra gelovigen zoals jij en die fijne moslimvriendjes van je fijn de pestpokke Guus Gelul, dus ik zou zeggen zout jij ook maar op, gereformeerde zakkenwasser die je bent met je subsidie voor dat ongedierte….

     3. Sniper666

      @ Vabis

      Doorzie dat vreemdsoortige gekonkel van GG. Echte Nederlanders kunnen geen moslim zijn uiteraard. Zelfs als onze policor roverheid ze een NL ID papier cadeau geeft, blijven het personen die niet in onze samenleving thuis horen. De islammeren doen zelf enorm hun best door hier hun gore zandbakkoeltoer op te blijven dringen.

     4. Jantje

      @GG
      De moslims hebben ook 100den jaren op de balkan ‘gewoond’. Ze hebben daar als beesten huisgehouden. Daarna zijn ze ook verdreven.
      “Waar een wil is is een wet”.
      Moslims zijn totaal niet veranderd. Als ze de kans krijgen lopen ze hier ook tot hun knieën in ons bloed. Het waden in bloed doen ze al 1400 jaar lang.
      Ze worden op koranscholen tot op het bot gehersenspoeld met verhalen, rechtstreeks uit de Koran, over hoe slecht wij wel niet zijn. Wij zijn voor hun on-mensen. Hun God Allah geeft gewoon toe dat hij zich heeft vergist door ons te scheppen en moslims mogen zijn vuile werk opknappen. Het is te idioot voor woorden, maar dit is wat moslims geloven.
      Steun de moslims niet.

   2. Sniper666

    @ TRBK

    Kijk nou wat-ie schrijft de HOLTROL. “Om daar maar even op voort te borduren: subsidie aan moslimscholen, is de enige manier om het een beetje in de hand te houden. Komt de subsidie weg te vallen, dan financieren de Turken of Saoedi’s gewoonweg nieuwe scholen.”

    DROGREDENEN!! Er moeten helemaal geen moslimscholen kunnen bestaan in dit land. Islam is uit den boze, weg met die vieze doctrine die er op uit is om ons te knechten.

    1. Guus Geluk

     Sniper, een multiculturele samenleving, ik kan het niet mooier maken dan het is. Een multiculturele samenleving onderschrijft het belang van integratie. Het bouwen van een islamitische school, is daar een onderdeel van. Moslims zijn ook een deel van deze samenleving, of je het nu leuk vind of niet.

 7. Ni28

  De regering Rutte heeft wel de cijfers op orde gekregen. Weinig politie, weinig militairen, weinig leraren, weinig verzorgsters, weinig nieuwe huizen, weinig bejaardenhuizen…….Maar de cijfers zijn mooi, Nederland verkeert niet meer in de crisis. Stop met piepen op papier is toch alles goed?

  1. Ni28

   vergat bewust te noemen waarvan wij meer hebben.

   1. HW

    Je maakt me wel nieuwsgierig!!

 8. x_reflex

  https://twitter.com/Mirjam152/status/881792467741421570

  PayPal heeft de tegoeden van de Identitaire Beweging bevroren. Dat geld is/was bedoeld om veerdiensten Libië-Italië te stoppen.

 9. josef kuijpers1952

  Zolang zelfs op de universiteiten de migratie wordt gepropagandeerd, blijft de zg elite braaf links stemmen in vaste overtuiging dat het hen zélf niet zo uitmaakt allemaal, omdat zij in een positie zullen -blijven- verkeren dat ze er alleen maar voordeel bij hebben. Tja en of ‘het plebs’ wel of geen hoofdoekje draagt maakt nauwelijks iets uit. Evenmin is het voor die bevolkingsgroep van ondergeschikt belang of zij nou wel of niet vrijwillig de moskee in worden gedreven.

 10. sjun

  Er moet geld genoeg zijn gezien de kosten van bijvoorbeeld de politie-iftar in Amsterdam van 100.000 euro die de neutraliteit en onafhankelijkheid van het politie-ambt beschadigen. Het versterkt bij Mohammedanen mogelijk ook nog het idee dat hun religie een uitzonderingspositie en andersgelijke behandeling verdient. Opmerkelijk en voer voor een breed maatschappelijk debat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.