Walgelijke rapper Appa: 'Appie Nouri zondigde, die hersenschade is een teken van Allah!'

Geen categoriejul 14 2017, 12:00
"Appie is geliefd bij zijn schepper en daarom is hij gezegend met deze lijdensweg om zijn zondes te wissen Insha Allah".
Het is hét grootste voetbaldrama van de afgelopen jaren. De 20-jarige Abdelhak Nouri - 'Appie' - stort tijdens een wedstrijd voor zijn club Ajax opeens in op het veld. Er was meteen duidelijk dat er iets stevig mis was, maar donderdag werd wat velen al vreesden dan ook bevestigd: Appie heeft blijvende hersenschade en mag blij zijn als hij ooit nog enigzins normaal zal kunnen leven, laat staan dat hij nog een bal zal kunnen trappen. Familie, vrienden, zijn club, fans: allemaal zijn ze er terecht kapot van en komen ze met steunbetuigingen waarin hem veel sterkte gewenst wordt.
Maar helaas: er zijn ook perverse types die een slaatje uit dit soort drama's proberen te slaan. Zo ook de antisemitische hobby-imam en mislukte rapper Appa, die er niet voor terugdeinst om zijn bijna-naamgenoot er eens even stevig van te beschuldigen in zijn 20 jaar een enorme zondaar te zijn geweest. Je verzint het niet, maar volgens hem moet de voetballer "dankbaar" zijn voor wat Allah voor hem bepaald heeft - dankbaar dat hij misschien wel als kasplantje door het leven gaat, bedoel je? - en dat zo zijn zondes "weggewist" worden. Ik had het zelf niet eens kunnen verzinnen, dus lees maar mee wat deze kerel te zeggen heeft over Appie:
Oh ja, "Allah houdt van je". Want er is niets zo liefdevol als iemand permanente hersenschade bezorgen, toch? Volgens mij ben jij zelf niet helemaal goed in je bovenkamer, Appa!
Ik ben best bereid te geloven dat er zoiets is als een 'zonde', en dat we daarvoor verantwoording moeten afleggen. Wat ik echter absoluut niet geloof en dan ook stevig van walg, is dat we al hier op aarde gestraft zouden worden daarvoor: die 'balans' maken we aan het einde wel op! Ja, volgens de logica van rapper Appa zouden de Vladimir Poetins en Robert Mugabes van deze wereld al duizend keer dood zijn neergevallen, maar dat is dan weer niet gebeurd. Gek hè? Maar wat je ook gelooft, het is niet aan ons om te bepalen wie wel of geen zonden heeft begaan, en al helemaal niet aan deze smerige profiteur van een Appa. Zou hij niet beseffen hoeveel pijn hij de naasten van Appie hiermee doet? Nee, natuurlijk niet: deze man denkt namelijk alleen aan zichzelf en zijn haatzaaiende ideologie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten