Youp van ’t Hek: ‘Kees van der Staaij wordt binnenkort afgespoten, en z’n vrouw gaat vreemd met een neger!’

Eén van de meest onbeschofte linkse komieken van Nederland… heeft zich weer eens op een onbeschofte en linkse manier uitgelaten. Het zal wel weer eens niet!

Zo kennen we links weer, hè? Altijd oproepen tot fatsoen en respect… totdat een rechts persoon iets roept waar ze het totaal niet mee eens zijn. Dan mag je ineens wél openlijk gaan mijmeren over iemands zelfmoord, of fantaseren dat zijn vrouw zich even goed laat pakken door een “neger”. Dat laatste is niet mijn woord, maar gewoon wat VARA-cabaretier Youp van ’t Hek vandaag in zijn wekelijke column zet.

Die column over de vrouw van Kees van der Staaij (en Van der Staaij zelf) verscheen vanochtend bij de NRC, en daarin was te lezen hoe Youp van ’t Hek zich boos maakt over het feit dat de SGP-leider tegen euthanasie is. Alhoewel ik ook niet denk dat de orthodox-christelijke politicus het op dit punt bij het juiste eind heeft, gaat het echt nergens over om op zo’n achterlijke manier te reageren op iemand die altijd fatsoenlijk en goed gedocumenteerd z’n werk doet.

Dit is namelijk hoe Van ’t Hek besloot om Van der Staaij aan te vallen:

“Ik legde [mijn Amerikaanse vriend] uit dat deze Kees van der Staaij iemandis die tragisch jong dementeert en daarom binnenkort wordt afgespoten. Daar is de Nederlandse wet gelukkig heel duidelijk over. Als je zulke onzin gaat uitkramen als Kees nu doet dan is je leven gewoon voltooid en is het voor alle partijen beter dat je geruimd wordt.”

Maar niet alleen de SGP-leider moest het ontgelden. Ook dus zijn vrouw:

“[Mevrouw van der Staaij] is al heel lang klaar met Kees en heeft sinds twee jaar een grote bruine minaar die we vroeger een neger zouden noemen. […] De minnaar van mevrouw van der Staaij laat haar drie keer per week alle hoeken van haar gereformeerde twijfelaar zien en ze kraait dan van genot de halve Veluwe wakker. Ze doet met de minnaar alles wat God verboden heeft.”

Dus nogmaals: fatsoen en respect, hè? Dat zijn hele belangrijke waarden op links. Tenzij een rechts persoon dus ineens iets niet-links zegt. Dan gelden dat fatsoen en respect ineens niet meer, en mag je helemaal tekeer gaan als een hatelijke tokkie met anabolen op. VARA-symbool Youp van ’t Hek doet vandaag voor hoe het moet, bij Kees van der Staaij en zijn vrouw.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. IJscoman

  Youp van ’t Hek gaat een beetje op kabouter Plop lijken. Dezelfde bolle wangetjes en dezelfde seniel blik in de glimmende oogjes.

  1. Top

   Ik heb ongeveer net zo’n meissie als v/h Hek. Ik ‘plop’ met grote regelmaat en mijn oogjes hebben daarom al 35 jaar heel veel pret. Aldus hoop ik voor v/h Hek, dat dat voor hem ook geldt.
   Verder, heeft deze man voor mij totaal geen betekenis, op geen enkel gebied!

   1. hans-e-pans

    In de linkse kringen in Amsterdam en omstreken in Nederand zullen ze wel hebben zitten/liggen hikken van de lach om deze opmerking(en). De domheid straalt van zijn kop af op deze foto. Zijn wel degelijk ontwikkelde familieleden zullen zich waarschijnlijk wel schamen/generen.

    1. hans-e-pans

     De vergelijking van Youpiedepoepie van ’t Hek met kabouter Plop doet geen goed aan de persoon kabouter Plop.

 2. Top

  Oeps! Nu natuurlijk een advertentie boycot? Of zit ik nu in de verkeerde dimensie? Of, heb ik dementie?

 3. Sniper666

  A) Youp heeft geen vrienden. En al helemaal geen Amerikaanse.
  B) Youp piest zelf graag buiten de pot.

  1. Top

   OOOOH, wat zegt u nu? Dat doet Youp niet. Hij is een veel beter mens dan u en ik. Hoe ik dat weet? Dat schrijft hij met grote regelmaat! ;-(

 4. Guus Geluk

  Youp van ’t Hek heeft mogelijk geen inhoudelijke reactie op het artikel in de Wall Street Journal. Ik heb hem daar geenszins op kunnen betrappen. Hij zou er goed aan doen zich helemaal niet te moeien in het debat.

  De euthanasie-praktijk is een uiterst delicaat onderwerp, waarover we goed moeten nadenken. Dergelijke rioolverhaaltjes helpen niet.

 5. Ben Zine

  Van ’t Hek is gewoon een over het paard getilde proleet met selectieve verontwaardiging. Zulke snoeiharde vernietigende kritiek hoor ik ‘m nou nooit geven als het gaat over meisjes van 10 die worden gedwongen tot een “huwelijk” met mannen van in de 60, of meisjes van 10 van wie de genitaliën worden verminkt met een glasscherf of een scheermesje, vanwege de “cultuur”. Dan zwijgt varkenskoppie Youp in alle talen… Van der Staaij is een makkelijk doelwit, daar heeft laffe Youp immers niks van te vrezen, vandaar z’n grote ordinaire smoel. Overigens ben ik het totaal oneens met van der Staaij, maar dat geeft mij niet het recht om hem verrot te schelden. Dat is het niveau van de kroeg, van de linkse tokkies, van types zoals Youp. Laffe hond.

  1. Marija

   Dáár zou in b.v. Nederland heel veel herrie over moeten zijn, over wat er jonge meisjes wordt aangedaan.
   Ooit iets van gemerkt? ik niet.
   Het is godgeklaagd dat zoiets maar kan blijven doorgaan, arme kinderen.

  2. Mart

   Tja IT lijkt mij een vunzig linksopgericht dwergje….Sneeuwitje zou hem het kot uit trappen.

 6. Ni28

  Een linkse gutmensch mag alles zeggen, een moslim mag alles zeggen, een VARA “cabaretier” mag alles zeggen. Verder niemand althans niet zonder gevolgen bij onze onafhankelijke rechtsorde.

 7. poison

  Teken van onfatsoen onbenul en linkse zwakheid. Waarom moet mevr. van der Staaij beledigd worden? Wat heeft dat met politiek te maken? Ik verwacht dat Youp van ’t Hek snel zijn excuses maakt.

  1. Ni28

   De linkse humor gaat breder dan u denkt en daarom is het humor met weinig lach maar des te meer beledigingsgehalte.

   1. poison

    OOOooo, zit dat zo. Dan zeg in Youp van ’t Hek jargon: Youp van’t Hek, JIJ BENT EEN LUL.

 8. Ritter

  “Zo kennen we links weer, hè? Altijd oproepen tot fatsoen en respect… totdat een rechts persoon iets roept waar ze het totaal niet mee eens zijn”

  Zo is het inderdaad.

  In de VS word door links ( Hollywood, etc) zelfs opgeroepen tot geweld en moord op Trump en zijn supporters. Stel je voor als dat bij Obama werd gedaan. Dan zouden de media moord en brand schreeuwen en het zou wereldnieuws zijn.

  Maar nu dat bij Trump word geroepen hoor er maar weinig van in de gevestigde media en is van verontwaardiging niets te merken in de media.

  15 Times Celebrities Envisioned Violence Against Trump and the GOP
  http://www.breitbart.com/big-hollywood/2017/06/14/15-times-celebrities-envisioned-violence-against-trump-and-the-gop/

 9. Derksen1

  Misschien even goed om te melden dat het humoristisch was bedoeld.

  1. poison

   @Derksen1

   Je moet aan de fam. van der Staaij eens vragen of zij hiermee in een deuk hebben gelegen.

   1. sonar

    Poison,Derksen 1 heeft geen hetsen cellen blijkt uit zijn commentaar om alles onder een satire te stoppen,maar als er minder ,minder , minder wordt geroepen dan is het geen satire dan moet er een rechtszaak aangespannen worden echt een linkse lamzak.

    1. Derksen1

     Gelet op je zwakke beheersing van het Nederlands lijkt het me met de ‘hetsencellen’ van sonar ook niet mee te vallen.

     Kunnen we voor deelname aan de discussie hier niet de eis stellen dat men tenminste een LBO-opleiding met succes moet hebben afgerond?

     1. nogmaals

      Die Derksen trol is te stom om voor de duvel te dansen!
      Zit zelf 24/7 achter zijn desktop-pc in de meterkast, en realiseert zich niet dat anderen wellicht tikfoutjes ( dus geen taalfouten) maken doordat zij een smartphone hanteren.
      Overigens, als je al constateert dat iemand taalfouten maakt, dan ben je toch een echte domme lul als je daarover gaat zeiken omdat je geen argumenten hebt.

  2. Ecoshaarlem

   Samen met die minkukel het toneel op, je behoort tot zijn aanhang en het geeft iets over je zelf weer!

  3. Phoenix

   Net zoals de stukjes van GeenStijl humoristisch zijn bedoeld, maar wacht even, die zijn natuurlijk verkeerd omdat ze de verkeerde mensen op de hak nemen. Nou vind ik Van der Staaij een idioot, dus van mij mag hij best op de hak genomen worden, maar ik kan niet veel humor in het stukje van Youp ontdekken, het is weer zoals vanouds bij Youp: van dik hout zaagt men planken, ha ha ha, wat zijn we leuk. Nu vind ik Youp zelden grappig, al schrijft hij zelf vaak in zijn stukjes “dat vind ik grappig”, zeker opdat wij dan ook maar alvast gaan lachen. Heeft zich ooit eens minachtend uitgelaten over Seth Gaaikema’s woordspelingen (slechte woordspelingen worden volgens hem Gaaikemaatjes genoemd), terwijl als er íémand koning van de slechte woordspelingen is, dan is het Youp. Kijk alleen maar naar de tenenkrommende titels van zijn stukjes. Maar ja, splinter en balk, pot en ketel.

 10. joost2

  Ach Youp.

  Die begint zijn conferences meestal ongeveer 10 minuten eerst met vloeken.
  Daarna komen teksten waarom wij al heel lang niet meer lachen.

  Zijn columns in de Nederlandse roddel krant -NRC ( tegenwoordig eigenlijk BRC) zijn ook vaak niet interessant genoeg.
  Youp is altijd sterk geweest in het “over de rug van een ander leuk te zijn”.

  En als meneer b.v. vreemd ging in Zeeland en dat werd ontdekt, mag je er niks over schrijven!
  Miljonair van’t Hek is HET voorbeeld van een links lullende, maar rechtse zakkenvuller.
  Wat die man zegt heeft geen enkele waarde.

 11. J.C.

  Zou Youp ook hard lachen als hij ziet dat z’n dochter besneden wordt……?

 12. Bes Tolen

  Niet zo belangrijk wat Van ’t Hek zegt omdat het van ’t Hek is. Wel goed om iets te vernemen hoe het in de omgeving van een belangrijk politicus toe gaat. Zo vraag ik me al af waarom Van der Staay twee adoptiekinderen uit Columbia heeft. En vooral hoe hij daaraan is gekomen. Zo dubieus nieuwsgierig ben ik dan wel. Dat omdat adoptie en soortverwant heel vaak een foute aangelegenheid is. Het blijkt ook uit Kamervragen van Van der Staay zelf over het meewerken van de Nederlandse ambassade aan illegaal commercieel draagmoederschap uit Cambodja, dat hij ernstige bedenkingen heeft.
  Welaan Kees van der Staay, maak eens duidelijk dat je zelf niet fout bent gegaan. Besef je wel voldoende dat jouw specifieke christelijke opvattingen lang niet door iedereen worden gedeeld? Dat die ook wel eens correctie behoeven? In het ene geval, dat van adoptie? En vast sterkte met het geval van je vrouw. Als het bericht van Van ’t Hek waar is, tenminste. Dat andere geval, dat van euthanasie, ja, ik vind het ook een heel moeilijk onderwerp. Ik vind evenwel dat er de keuze moet zijn maar er ligt
  ook het gevaar van misdaad door anderen. Dat bijvoorbeeld om van een dood te profiteren. Waar ligt de medische, waar de medisch ethische grens? Waar de juridische? Naar mijn idee moet euthanasie mogelijk zijn. Het gaat om de moeilijke grenzen heel duidelijk te stellen in het geval van euthanasie. Daarvan is er misschien nu wel te ver doorgeschoven. Denk daar dan ook over na, Van der Staay. Over die grens in geval van. Daar hebben we denkelijk allemaal wat aan.

 13. nienke

  Wat een afschuwelijke tokkie is deze rand debiel, hoe durf je zoveel grof en vuil praat te lanceren alleen omdat een ander een eigen mening heeft.
  Een grote lafaard die de christenen tot de grond toe heeft afgebrand maar de moslims? geen onvertogen woord, bang voor represailles.
  Een vies walgelijk mannetje.
  Ik zou hem aangeven ook al omdat hij z’n vrouw hier diep mee beledigd heeft, klootzak.

  1. Marija

   Niemand durft nog moslims te beledigen,
   zeker onze cabaretiers niet meer. Kunnen ze meteen aan de beveiliging.
   Dat is geen goede ontwikkeling maar wel te begrijpen.

   1. Marija

    BTW: ik ben geen fan van Y.v.t.Hek.

 14. jowyajax

  Een ordinaire linkse mongool deze arrogante kwast.

 15. van Urk

  De reacties tegen v/d Staaij waren inderdaad overal niet mals. Ik wist niet dat er zoveel Nederlanders levensmoe zijn of voor elk tegenslag liever een spuit als antwoord willen. Ongelooflijk dat zoveel Nederlanders een erfenis uit de nazi-tijd weer in willen gaan voeren. 🙁

 16. tomygun

  Youp van `t hek de man ist sum cotsen , maar ja de werking
  van het bekende balletje .
  13 mei 2019 in Amsterdam is youp van `t Hek drie hoog uit
  het raam gevallen en of die gek het erom heeft gedaan is hij
  op zijn voor tuin hek gevallen .
  Brandweer heeft een problem hoe krijgen zij Youp van `t hek .

 17. nogmaals

  Het zou wel goed zijn dat, wanneer er straks in ons land een bomaanslag plaatsvindt, dit niet gebeurt op een openbare plek zoals een schoolplein met veel onschuldige kinderen. Liever op een plek met veel landverraders zoals Van Het Hek; bijv. tijdens een varaprogramma ter gelegenheid van een jubileum van een van die laffe cabaretiers.

  1. Derksen1

   Het is schokkend hoe vaak hier op dit blog zwakzinnigen kunnen en mogen oproepen tot genocide

   Dat is kennelijk de nieuwe moraal van populistisch rechts.

   1. nogmaals

    Derksentrol is kennelijk heel dom geboren en heeft in zijn miezerige bestaan nooit iets bijgeleerd! Begrijpend lezen ligt ver boven zijn kunnen, en de definitie van genocide is hem totaal onbekend!

 18. janszm

  Van het Hek is links, links heeft nog nooit humor tentoongesteld en zal dat nooit doen.
  Het linkse volksdeel lacht als andere mensen door het slijk gehaald worden, alleen daarin is hij sterk.
  Heeft niets met humor te maken, wel met onsmakelijkheid.
  Kent iemand een linkse komiek?

 19. Ecoshaarlem

  Ik word al kots misselijk als ik die kop van hem zie!
  Hij kan alleen maar beledigen, een van de grootste linkse minkukel, die uitsluitend ten koste van een ander zogenaamd intelectueel grappig denkt te zijn.

 20. Pjotter

  Als zijn kop op TV verschijnt ga ik over op een andere zender, wat een schoft.

 21. Pjotter

  Derksen, leuke humor over de ruggen en lijken van anderen, zoals een reageerder opmerkte, nooit 1 woord van die humor over moslims, zijn rotkop is hem nog te lief.

 22. Kees

  Ik vind het nog best geestig, dit moet kunnen. Maar maak nou ook eens wat grappen over islam gerelateerde BN’ers, maar dat durft hij weer niet, laf.

 23. Ni28

  Wat een viezerik is die Hek toch. Dingen die hij zegt zijn net zo vies zoals hij uitziet. Echte VARA kwaliteit en smaak. Ik hoop dat v.d. Staaij een aangifte doet. Als er aangiftes tegen Wilders zomaar kunnen dan moet het hier toch ook gaan.

 24. meijer61200

  Daar hebben we meneer links lullen rechts vullen weer even! Ik dacht dat die sukkel al lang dood en begraven was? Wat een vreselijke hypocriete eikel is dit! Uitgekotst door ieder weldenkend mens.

 25. Nasrani

  Dappereman die Youp. Al een tijdje niets byzonders van hem gehoord. Een Christen op deze manier aanpakken is hem wel toevertrouwd.

 26. Tinneke

  Een beetje verjaard maar toch,Youp van ’t Hek neemt paar maanden rust na hartoperatie kijk en hier komt de frustratie naar boven heeft veel tijd gehad om na te denken toch Youpie

 27. Tinneke

  Derksen 1 Niet lezen!

 28. nassigny

  Grachtengordel Youp, is dat niet de man die voorheen cabaretier was? Kennelijk heeft hij nu een andere manier gevonden om mensen te schofferen en mist hij wellicht de aandacht rond zijn persoon.

 29. Gerard Gruwel

  YvhH is oud nieuws en gedateerd, al jaren.,

  Vóór zijn hartinfarct was hij al tanende qua hersenactiviteit en zeker qua intelligentie, ná zijn hartinfarct werd het alleen maar erger.
  Gebrek aan zuurstof deed zijn beperkte herseninhoud verder verschrompelen en hij braakt alleen nog domme, zogenaamd intelligente kreten uit.
  Je moet weten wanneer je over de top bent en jawel YvhH je bent al LANG over je top.

  Trek je terug en ga – om in jouw stil te blijven – met je lekkere wijf Debbie een tijdje aan euthanasie denken en voer het dan vooral snel uit.
  Alleen jij hé?, want Debbie moet blijven. Zij kan namelijk wel denken en normaal praten en is ook nog eens een onwijs mooie vrouw (naast zo’n hoop stront).

  Wat zal ze jou onderhand zat zijn, impotente, dibbuikige, dom lullende en dom brullende brilsmurf.

  Wat ben je toch een onwijs DOMME LUL, youpie.
  Get a life or better ….. kill yourself, dumbass

 30. toetssteen

  Nou poeh hé, spuit elf weer. Ik acht de kans 0,0, maar grutjes Youp heeft zijn Jolo dag, kuch, en dat was ook al niks.

  Waarom zijn die linksdragende by the way ineens zoooo gefixeerd op kleur? Ik begrijp er echt hélemaal niets van! Mijn huid is olijfkleurig, die van Milady blank (niet wit, want die kleur hadden mijn dochters op hun doodsbed en echt dan kent u het verschil tussen het een en het ander). Mijn schoondochter is Chinees, met gelige huid en sluik zwart haar. Gehuwd met een van mijn krulharige jongens, maakt dat een leuk mengelmoesje.
  Maar die linkse tenen blijven momenteel over niet bestaande verschillen steken en gillen om het hardst dat het : extreem recht is die dit aanzwengelt.
  Nee dwazen, jullie zijn het!!!

 31. sjun

  Van ’t Hek betoont zich weer een uitstekend uithangbord van de molensteen voor de geest waarvoor hij columns presenteert. Selectieve arbeiderische deugterreur om bij achter de geraniums te kunnen gniffelen. Toch knap om al 35 jaar met nagenoeg hetzelfde verhaal centen uit de linkse kerk te kunnen trekken die ook Freek de Jonge voortbracht. Niet enkel islam maar ook verzuurd en moraalclaimend links toont zo nu en dan haar gezicht.

 32. Robert Leiden

  Nooit verwacht dat Youp zijn commentaar zo naadloos in dds zou passen .
  Dat grove, dat ongenuanceerde, dat schelden…

  1. nogmaals

   Nooit verwacht dat Robert Leiden zou toegeven dat Van het Hek feitelijk alleen maar grof en ongenuanceerd scheldt.

 33. Rex Gildo

  Hoewel ik het zeker niet eens ben met de opvattingen van de gristenfundamentalistische SGP ben ik van mening, dat de grove tirade van de onbeschofte Youp van ’t Hek rechtstreeks naar Kees van der Staaij toe alle perken te buiten gaat.
  Vooral het betrekken van de echtgenote in deze is uiterst lafhartig.
  De salonlinkse grachtengordelcabaretier heeft altijd zijn publiek ‘geamuseerd’ met vloeken en plat taalgebruik en is om duistere redenen bij maatschappijkritisch Nederland tamelijk populair. Deze miljonair zal in de toekomst zijn vieze mopjes in de kroeg moeten vertellen of beter nog zijn smoezelige bek houden.

 34. Busjekomtzo

  Een zieke geest ontstaat niet zomaar ! Dat komt voort uit een bepaalde ideologie

 35. Christina

  Altijd al een vervelend irritant lelijk ventje geweest

 36. Babaji538

  Toon Hermans.
  Wim Sonneveld.
  Wim Kan.
  Laat Paul van Vliet voortaan maar evenals Theo Maassen
  als Herman Finkers en Ali B.
  Ze hebben er, de laatste tijd, geen ‘Houtekiet’ van begrepen .. .

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.