Zeurkrant Telegraaf klaagt zich suf over Nederlanders op vakantie: ‘Ze dragen bikini’s in de supermarkt.’ Wat erg!

Nederland, schaamt u! U draagt wel eens een bikini in de supermarkt en snapt u wel hoeveel mensen u daar mee kwetst?! Nou?!?!

Kranten in Nederland hebben een dagtaak aan het promoten van zelfhaat. Is het niet omdat we te ‘racistisch’, of te ‘seksistisch’ zijn of wellicht te hard voor immigranten, dan weet men wel weer een ander issue te vinden om ons Nederlanders vooral duidelijk te maken dat wij toch eigenlijk lang niet zoveel deugen als dat we zelf denken.

Vandaag is de Telegraaf aan de beurt, die Nederlanders probeert te ringeloren voor het feit dat Nederlandse vrouwen die op vakantie zijn, zo nu en dan nog wel eens een bikini willen dragen in een supermarkt. En dat moet je toch écht niet doen, anders vergaat de ganse wereld!

“Topless op het strand, in bikini en op slippers door de supermarkt, de directe manier van communiceren: we staan er als Nederlanders niet overal even goed op. Volgens [etiquette-expert Yvonne] Van der Krofts collega Jan Jaap van Weering, auteur van het boek Distinguished, wordt dat versterkt doordat lokale inwoners de ergernis voor zichzelf houden. ,,Het punt is dat veel vakantiegangers zich helemaal niet van bewust zijn van hun gedrag. We hebben niet door hoe bot we overkomen. Neem nou Nederlanders die in een Frans cafeetje tijdens het ophangen van de jassen met hun vingers de bestelling doorgeven. Dat kan best wat fijnzinniger. Maar omdat toeristen betalende gasten zijn, wordt er vaak niets van gezegd.””

Even een cultuurshock voor Jan Jaap van Weering en Yvonne van der Kroft: ook in het buitenland is een supermarkt nog altijd geen vijfsterrenrestaurant of een exclusieve sociëteit voor rijke mensen. Als je je daar wil vertonen in een bikini of teenslippers: who cares? Heeft het andere winkelende publiek er last van dat jij je badkleding alvast aan hebt? Lijkt me niet.

Kortom: weer een sterk staaltje Nederlandhaat van één van onze kranten – en ditmaal in de vakantie-uitvoering. Trek je er vooral niets van aan, en draag op vakantie dus lekker wat je zelf wil. Je bent namelijk – schokkend! – op vakantie, en er is nog nooit iemand minder van geworden doordat hij een in een tweedelig badpak gehuld persoon tegen het lijf liep in een Spaanse of Italiaanse supermarkt. Grow up!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Beukman

  Ik ben het voor de verandering eens met de Telegraaf:

  “Van Weering wijst erop dat we in Nederland veel meer van elkaar accepteren. ,,Er is geen land ter wereld dat toleranter is. Daar mogen we trots op zijn. Alleen denken we die laagdrempeligheid ook mee over de grens te kunnen nemen. Maar een Belg vindt het niet prettig als je hem tutoyeert, in Frankrijk hoort het niet om zelf het terras te verbouwen als je met een grote groep bij elkaar wilt zitten. En ga je in Spanje naar het strand, smeer je dan thuis alvast in. Dan voorkom je dat het aanstootgevend wordt.””

  Helaas is Nederland het land van de onbeschofte boeren. Het vaak stuitende gebrek aan aanpassingsvermogen is niet eens kwade wil, maar komt voort uit een schrijnend gebrek aan zelfreflectie. Je ziet het vaak op vakantie. In Italië bijvoorbeeld zijn het vaak Nederlanders die ongepast gekleed een kerk betreden, danwel dit proberen te doen.

  Ik raad de supermarkten in kwestie aan om de koppen bij elkaar te steken, en gezamenlijk op de deuren een duidelijke tekening op te hangen met hierop de dress code. Precies dus zoals je dit ook vaak ziet bij Italiaanse kerken. Het staat de eigenaar van een supermarkt vrij om iedereen te weigeren die zich niet aan de huisregels houdt.

  1. sonar

   Beukman heeft liever dat men in een boerka rondloopt,hij houd wel van parasols.

   1. Beukman

    @sonar
    En van jou weten we dat je het liefst blote jongetjes in de supermarkt zien rondhuppelen.

    1. sonar

     Beukman,hieruit blijkt dat jou gedachtengang dat verlangen bezigt,je bent echt een pedofiel.
     Daarbuiten kan jij heel slecht tegen tegenspraak,maar dat komt omdat jij diverse hersencellen niet bezit.
     Dom geboren en nooit wat bijgeleerd dat overkomt de meeste linkse sufkonten.

  2. toetssteen

   Doe je dan in een korte broek in de kerk? Wat doe je er sowieso?
   Pff, doe mij Singapore maar, lopen de vrouwen lekker rond in hotpants en topjes. Stel ongeëvenaarde zuurpruimen.

   1. Teloor

    “Doe je dan in een korte broek in de kerk? ”

    Drink toch nog zoveel. toetssteen.

 2. Sniper666

  Zoals op de foto zie ik ze graag lopen hoor. Welke echte man ziet dit niet graag dan?

  1. Steve Van der Vekens

   De ‘vreer met bril en adamsappel die uit een bloemkool geboren is.’

 3. tomygun

  Als dit de supermarket op de camping is is dit geen probleem .
  Maar dit gebeurd ook in het buitenland waar men een andere
  gedrags code heeft , hier hoor je je tegedragen als een
  ambasedeur van je land en toond respect voor het gast land .
  Je bent toch verdomme geen moslim of geluk zoeker .

  1. Phoenix

   Precies. Wij vinden het ook belangrijk dat buitenlanders zich in Nederland aan ónze gedragsregels houden. Dan moeten we ook niet gaan zeuren als we als gast in het buitenland geacht worden rekening te houden met de plaatselijke mores, anders ben je wel erg hypocriet bezig. Om dit nou als Nederlandhaat te bestempelen is werkelijk absurd. De Telegraaf heeft in dit geval helemaal gelijk, en ik ben het zowaar ook met Beukman eens.

   Wim

 4. Vabis

  Zolang supermarkten kopvodden achter de kassa zetten en van die broedzeugen met een tent over hun kop binnenlaten moeten zij niet zeiken over bikini’s.

  1. Beukman

   De klant is koning, @Vabis. Als die klant geen problemen heeft met gehoofddoekte dames maar wel met vette kerels die in hun blote pens met een heel klein zwembroekie eronder in de supermarkt rondbanjeren, is de keus voor de supermarktbeheerder snel gemaakt. Pech, maar je zal op vakantie elders je gerief moeten zoeken. Het is aanpassen of opkrassen.

  2. Teloor

   Vabis geeft een pijnlijke illustratie van de vergroving en verplatting waar de Telegraaf terecht een kritische kanttekening bij plaatst.

  3. Steve Van der Vekens

   Ik heb nog nooit een kopvod achter een kassa zien zitten, maar het zal niet mijn kassa zijn waar ik ga aanschuiven. Als er nog mensen zijn die zo denken, dan blijft de kassa leeg. Alleen moslima’s zullen daar aanschuiven.
   Genieten en zo, een multiculturele moslimkassa. Ik zou je kassabonnetje maar goed nakijken en dan vooral de cijfertjes achter de komma.

 5. Rosasolis

  Het wordt steeds gekker! Terwijl de airco’s draaien op volle toeren in de supermarkten,
  komen steeds meer mensen halfnaakt naar binnen voor hun boodschappen. In plaats
  van een leuke zomerse jurk, of een eenvoudige top met een korte rok, zien we nu steeds meer lichaam. Heel korte tops en heup mini rokjes. En extreem korte shorts. Mannen moeten ook hun lichaam tonen. Van ochtend kwamen de heren binnen: shorts, onderhemd, en plastic sandalen. De bierbuiken gingen rechtstreeks naar de bier afdeling om een of twee kratten te halen. Ik vraag me af, wat zullen die lui doen wanneer de herfst komt, met koude wind en regen?

 6. HaZ

  Zolang de omzetcijfers van de supermarkten maar blijven stijgen zal het de filiaalleiders worst wezen hoe diens klanten er bij lopen. We klagen toch ook niet over de kopvoddencassieres die er uit zien als een pratende vuilniszak.

  1. Mart

   Pratende vuilniszakken…….daar zou IK wèl op tegen zijn.Dat is ”visuele polutie” en wordt hier niet geduld.Nog nooit een tegengekomen in mijn stad van 1.2 millioen inw,maar kan nog komen nadien europa verroverd is.

 7. Mart

  Zo lang het geen KEREL is in een tweedelig badpakje mag het van mij….best een leuk gezicht.Nee wapperende blote tieten hoeft en mag hier trouwens niet in Brasil.

 8. Steve Van der Vekens

  Dat is toch mooi?
  Heel wat mooier dan die boerka’s waar eigenlijk wandelende mijnen onder verstopt zitten.

 9. fusilier

  Moslima’s in lange gewaden op de boulevard in Scheveningen ,in hartje zomer. Hun mannen lopen er naast in korte broek met t,shirt en maar kijken naar onze vrouwen. Wat is daarvan de logica?

 10. Babaji538

  Wat valt er te behalen?

  Petra Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.