Zeurmoslims boeken overwinning tegen christelijke school in Rotterdam: hoofddoekjesverbod gaat aan diggelen

Een christelijke school in Rotterdam heeft moeten toegeven aan het oorverdovende gekrakeel van islamitische leerlingen en politieke partijen als DENK en NIDA: een hoofddoekjesverbod dat al sinds jaar en dag geldt op de school, moet worden ‘heroverwogen’.

Ja, dat is dan 1-0 voor moslims die niet kunnen accepteren dat ze in een niet-islamitisch land wonen. Uit Trouw dit bericht over een vestiging van het protestantse Melanchton college uit Rotterdam, waarvan één vestiging een hoofddoekjesverbod hanteert. Of liever gezegd, hanteerde. Lees maar:

Schooldirecteur: mavo-Schiebroek moet hoofddoekverbod heroverwegen

Op dit moment is een hoofddoek verboden volgens de huisregels. Afgelopen weekend kwam er kritiek op de uitnodigingsbrief voor de diploma-avond van de school. In die brief wees de directie-Schiebroek haar leerlingen er op dat een ‘hoofddoek of ander hoofddeksel’ niet is toegestaan. Familieleden met hoofddoek zijn welkom, staat in de brief.

Toen een verontwaardigde lezer de brief afgelopen weekend op internet zette, mengden politici zich in de kwestie. Zowel de Rotterdamse islamitische partij NIDA, de lokale Partij van de Arbeid, en de landelijke partij Denk uitten kritiek op de brief. Laatstgenoemde partij riep de directie gisteren op ‘ervoor te zorgen dat deze dag voor iedereen een feestje wordt’.”

Zo brokkelt langzaam het recht van christelijke – en overigens ook seculiere – scholen af om het beleid te voeren dat het beste bij hun overtuigingen past. Alles moet wijken voor de ruimte die mensen met een migratie-achtergrond (zo moet je dat tegenwoordig noemen, schijnbaar) voor zichzelf opeisen. Integreren? Nee hoor, dat begrip is verleden tijd. En kom al helemaal niet aanzetten met assimileren of enig ander begrip waarin tot uitdrukking wordt gebracht dat de Nederlandse normen en waarden leidend zijn, en mensen die hier nieuw komen zich gewoon hebben aan te passen in plaats van dat ze de boel proberen over te nemen.

En voor wie de hele tijd denkt ‘deze ophef komt me bekend voor’: dat klopt! Anderhalve maand geleden was dit gedoe er al bij de politie, dat zogenaamd ook hoofddoekagentes zou moeten toestaan. En nu dus een rel op een middelbare school. Wat zal de volgende pilaar van de samenleving zijn dat gehoofddoekt dient te worden aldus een groepje zeurmoslims? Ik wacht met chagrijn het antwoord af.

Maar ik heb ook zelf een vraag: wanneer zetten we als Nederland gewoon een keer onze hakken in het zand en beginnen we ons te verweren tegen deze islamisering van het vrouwenhoofd? Het zou namelijk eens een keer tijd worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Sniper666

  Ach kijk nou, bij de politie is het vooralsnog niet gelukt, gaan de booslims het onderwijs aanpakken. En maar pushen dat zandbak haatcult gebeuren. Melanchton school, voet bij stuk houden! Nooit toegeven.

 2. Sniper666

  Wat doen die kopvodden trouwens op een christelijke school? Welke idioot laat de 5de colonne toe?

  1. P. Derport

   De door Wilders geïntroduceerde term ‘kopvodden’ impliceert dat de gebruiker ervan moslima’s niet als mensen maar als dieren beschouwt. De eveneens door Wilders gebruikte term ‘islamitisch stemvee’ heeft dezelfde lading en strekking.

   Mogelijk realiseert u zich die implicatie en brengt het u tot het inzicht deze term beter niet meer te gebruiken.

   1. Vabis

    Hutten in wederom een andere gedaante…….

   2. swetsnek

    wimpie ga naar huis aljeblieft

   3. Sniper666

    EEN SCHADUWTROL. Hij blijft maar aan de gang…

    1. Sniper666

     Hij heeft die tekst ook nog ergens gestolen…

   4. Derwijlen

    Dat is natuurlijk wel zo maar Wilders wil die moslims wegjagen en dan ben je niet altijd vriendelijk natuurlijk.

  2. Kodi

   Wat doen die kopvodden in ons land?

   1. Derwijlen

    Misschien komt dat omdat veel moslims hoofddoeken dragen. Kopvodden is niet zo aardig natuurlijk.

    1. Sniper666

     Het drukt perfect uit waar het over gaat. KOPVODDEN.

  1. Kodi

   Kopvod is een vaandel van het Islamitische oorlogsschip. Het is de vlag die de lading van de Islamitische baggerschuit dekt. Laten we eerlijk zijn: Islam is een baggerreligie welke enkel slechts parasieten kan voortbrengen.

 3. Erf

  “wanneer zetten we als Nederland gewoon een keer onze hakken in het zand en beginnen we ons te verweren tegen deze islamisering van het vrouwenhoofd?”
  Daarvoor moeten er eerst hersenen in het Nederlandse hoofd zitten (op dit onderwerp)

  1. Ni28

   Wij kennen hier maar eenzijdige tolerantie.

   1. Kodi

    voor geïmporteerde intolerantie?

 4. Erf

  Hoe reageert dat zooitje eigenlijk als je met een kruis om of een vergiet op je hoofd een islamitische school binnenloopt?

  1. van Urk

   Erf@ Heel tolerant. Zoals iedere Nederlander.

  2. Robert Leiden

   Wat houd je tegen? Probeer het eens 😀

 5. swetsnek

  Dat is toch niet zo moeilijk haal je kinderen van die school af school falliet geen probleem klaar wat een gezeik als de school niet wil dan maar dicht

 6. swetsnek

  Of nog beter gewoon moslims verbieden

 7. HaZ

  “Men riep de directie gisteren op ‘ervoor te zorgen dat deze dag voor iedereen een feestje wordt’. Gaat het nu om deze ene dag ? ;dus de uitnodigingsbrief voor de diploma-avond van de school of wil men een totaal verbod op het verbod ? Om de regels van een christelijke school te ondermijnen lijkt mij toch wel wat meer nodig ( lees rechtzaak !).

 8. Duckday

  blijven maar zeuren doe er eens wat aan maar we stemmen steeds op de zelfde partij
  ZIJ BLIJVEN DOOR GAAN EN ZULLEN ZICH NOOIT AANPASSEN

 9. Ni28

  “Laatstgenoemde partij riep de directie gisteren op ‘ervoor te zorgen dat deze dag voor iedereen een feestje wordt’.”
  En dat kan natuurlijk nooit. Heroverwegen betekent trouwens nog niet toegeven. Maar je merkt dat dit steeds meer een islamitisch land aan het worden is gezien de slapheid van onze instanties.

 10. Ni28

  Simon heet nu P. Derport. De trollen hebben een dagtaak aan om de DDS dwars te zitten.

 11. HW

  De PvdA heeft de les van de Nederlandse kiezers nog steeds niet geleerd.
  Op naar de gemeentelijke verkiezingen en op naar uiteindelijk het faillissement van de PvdA. Asscher bedoelde zeker toen hij zei, dat de PvdA dichter bij de mensen moet staan de miljoen allochtonen en niet de rustzoekende Nederlander.

  Alleen nog seculiere scholen met kledingvoorschriften (maar wel zonder hoofddoek)

 12. Guus Geluk

  Als moslima’s een hoofddoek willen dragen, staat het hen vrij overte stappen naar een openbare of islamitische school.

  1. Kodi

   Wat dacht je van een ander land op te gaan zoeken? Hier in Nederland willen wij die Middeleeuwse Islamitische achterlijkheid gewoon niet.

   1. Guus Geluk

    Dat is weer een dooddoener, Kodi.

  2. HW

   Guus, je zult er ook wel voor zijn, dat overspelige moslimvrouwen straks in de grond gestopt en door de mannen gestenigd worden.

  3. HW

   Guus, je zult dan ook wel voorstander van zijn, dat overspelige en afvallige moslimvrouwen in de grond gestopt en gestenigd worden door die bebaarde bastaards.
   En natuurlijk moet de LHBT populatie straks allemaal opgehangen worden aan een hoogwerker.
   Ook deze culturele islam gebruiken haal je binnen als je ze een vinger geeft.

   1. Guus Geluk

    Daar ben ik helemaal niet voor, HW. Daar ben ik zelfs sterk tegen.

    1. HW

     Guus, kijk eens naar je hand. Ik durf te wedden, dat je al meer dan een vinger kwijt bent. Je ziet het alleen niet.

   2. Sniper666

    @ HW

    Ik heb niets tegen die islammer gebruiken, maar dan wel in eigen land, en niet hier. Van mij mogen ze in hun eigen territorium elkaar lekker te lijf gaan. Maar dan niet hierheen vluchten hè als het uit de klauw loopt. Flink zijn op de kiezen bijten en tot Allah bidden tot het over is. Of er zelf wat aan doen natuurlijk.

 13. HaZ

  “Foto: Op Rotterdamse scholen zoals het Avicenna College heeft men geen hoofddoekenverbod.”
  Nee dat begrijp ik……………
  Op het Avicenna College bieden wij een veilige leeromgeving aan waarbij goed onderwijs, praktiseren van het geloof en talent ontwikkeling samen gaan. Daarbij vinden wij het belangrijk uw kind te helpen en voor te bereiden om een succesvol burger te worden in de Rotterdamse samenleving. Wij zijn ervan overtuigd dat onze islamitische kinderen een mooie toegevoegde waarde hebben voor de Rotterdamse dan wel de Nederlandse samenleving. Deze kinderen van nu zijn immers de vakmannen/vrouwen, managers en artsen van morgen.

  1. Sniper666

   @ HaZ

   Gezien.. Ik zie daar welgeteld één Nederlandse achternaam langskomen bij de geslaagden.

 14. henk vintage

  Waarom zouden we dan nog bijzonder onderwijs moeten toestaan als de moslims de dienst uit maken op een christelijke school.
  Het christelijk onderwijs is kennelijk niet in staat zichzelf te handhaven.
  Alleen nog maar openbare scholen zonder geloofsuitingen toestaan.

  1. Sniper666

   Eens. Alleen maar openbare scholen zonder religieus gedoe. Ook geen kopvodden dus.

 15. CheikhRedo

  De school had in den beginne deze mensen kunnen weigeren op GROND VAN GRONDSLAG! Dus niet nu gaan zeiken. Je kan de spelregels nu eenmaal niet tijdens het spel veranderen.

  1. cmsuijkerbuijk

   Hoe weet jij nou, hoe die kinderen op deze school zijn aangenomen? Ik vermoed, dat zij bij aanmelding geen énkel bezwaar hebben gemaakt, dat zij geen hoofddoek mochten dragen, doch nú pas met hun eisen zijn gekomen. En tja, dan moet je inderdaad, niét tijdens het spel, de spelregels willen veranderen!
   Je zit er dus volkómen naast!

   1. meanstreak2099

    inderdaad, het lijkt mij dat de brief een aanleiding is geweest die gewoon zegt dat scholieren geen hoofdbedekking op mag, maar familie wel

    1. Hetzalwelweer

     Afzwemmen in kleding wordt nu verplicht met boerka….

     1. meanstreak2099

      ach u bedoelt de beruchte franse boerkini

  2. Kodi

   Een van de spelregels is hoofddekselverbod. Men hoeft het enkel te handhaven. De enige die niet moeten zeuren en de regels niet tijdens het spel menen te kunnen veranderen zijn de kopvodden zelf.

 16. Sniper666

  Hmm, ben eens naar de website van de Melanchtonschool te Schiebroek gegaan, afd. MAVO. In de schoolregelementen staat dit;

  –> Het dragen van een hoofddoek, een pet of een andere hoofdbedekking is niet toegestaan in het schoolgebouw, in door de school afgehuurde ruimtes en tijdens door de school georganiseerde activiteiten in binnenruimtes. <–

  Duidelijke taal toch? Je weet dit vooraf als je naar deze school gaat.

  Er staat ook een brief op de website over de diploma avond waarvan ik u de tekst niet wil onthouden;
  ________

  edere leerling welkom op diplomeringsavonden Melanchthon
  De afgelopen dagen is er door een brief aan de ouders van geslaagde leerlingen van de vestiging Melanchthon Mavo Schiebroek de indruk ontstaan dat een bepaalde groep leerlingen niet welkom zou zijn op de diplomeringsavond. Ik betreur dit zeer.

  Binnen de wettelijke kaders maken de vestigingen binnen Melanchthon hun eigen keuzes over de dagelijkse invulling van de christelijke identiteit van de school. Zo geldt op de vestigingen Melanchthon Mavo Schiebroek en Melanchthon Schiebroek al jaren de afspraak dat er binnen de school geen hoofdbedekking wordt gedragen. Deze gedragsregels staan ook verwoord in het schoolreglement. In de uitnodigingsbrief is deze gedragsregel op een ongelukkige en niet noodzakelijke wijze onder de aandacht gebracht van de ouders. Dit heeft de indruk gewekt, dat meisjes die een hoofdbedekking dragen niet welkom zouden zijn op de diplomeringsavond.

  Ik wil deze indruk wegnemen. De komende dagen staan er verschillende diplomeringsavonden binnen Melanchthon op het programma. We willen onze geslaagden een mooie avond bezorgen. Een avond vol ‘glimmende oogjes’ van trots. Een avond waaraan ze met heel veel plezier terugkijken. Iedere leerling is dan ook van harte welkom.

  Ik hoop hiermee dat het misverstand dat is ontstaan door de ongelukkige zin in de uitnodigingsbrief voor de diplomeringsavond van de examenkandidaten van Melanchthon Mavo Schiebroek is weggenomen.

  Nico van den Eijkel

  Algemeen directeur Melanchthon

  1. Hetzalwelweer

   zelfs de DDS weigeren tekst van mij te plaatsen…..snap niet waarom

   1. Hetzalwelweer

    ok….is ff kijken of er een filter is

    1. Hetzalwelweer

     je mag het niet over GOD hebben

  2. Kodi

   En wat is er zo moeilijk aan een hoofddekselverbod handhaven. Hoofddekselverbod = hoofddekselverbod. En dat geldt dan ook voor kopvodden. Toch niet moeilijk te begrijpen?

 17. Sniper666

  Heb op die website het aantal geslaagden geteld, 83 personen. Nu ff de islammer namen tellen, stuk of 12 op de gok. Die zijn dus al jaren op die christelijke school en weten dus wat de regels daar zijn. Waarom dan plotseling zo’n ophef bij de diploma uitreiking? Is het omdat dan moslim mamma’s, moslim zussen, etc. komen kijken en niet bereid zijn om respect voor deze schoolregels op te brengen? De school die hun kinderen van alles heeft bijgebracht heeft dat respect toch wel verdiend? Het is een vreemde kwestie.

  1. Hetzalwelweer

   das wel vreemd idd

 18. Hetzalwelweer

  Maar de DSS heeft dus ook geen vrijspel

  1. Sniper666

   @ Hetzalwelweer

   Nee, een vrij spel bestaat niet, alles is altijd gekleurd. Maar naar mijn mening moeten ouders en aanhang wel respect voor de school tonen, en haar regels. Dus op de avond van de diploma uitreiking geen kopvodden op. Kan toch wel een keertje zonder? Ik loop ook op vakantie geen kathedraal in met ontbloot bovenlijf.

 19. Peter Selie

  Niets nieuws onder de zon, alle semi en overheidsinstanties, instellingen en organisaties werken nu eenmaal geheel vrijwillig mee aan een complete islamisering van Nederland. Men kan er lang of kort over praten maar het gebeurt gewoon zonder dat resolute maatregelen worden getroffen om deze beoogde islamisering een halt wordt toegeroepen of op zijn minst stappen op de plaats gemaakt wordt.

 20. sjun

  Zo wordt segregatie in het onderwijs verder in de hand gewerkt. We het beste voor heeft met de eigen kinderen denkt goed na over waar en hoe zij het beste onderwezen worden en houdt daarbij structureel een vinger aan de pols. Zo leefde de politica Femke Halsema al eens een voorbeeld ter navolging voor haar kinderen niet voor sociale en maatschappelijke experimenten te laten gebruiken: https://www.beteronderwijsnederland.nl/?p=45087

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.