Zucht: alweer glimmende nieuwe functie voor PvdA’er. Assistent Dijsselbloem wordt topambtenaar op Financiën

De baantjescarrousel draait op volle toeren! Zeker voor PvdA’ers is dat een prettige ontwikkeling. Eerder werden al Ahmed Marcouch, Martijn van Dam en Roos Vermeij aan mooi betaalde nieuwe banen geholpen, en nu gaat ook de persoonlijke assistent van Jeroen Dijsselbloem een mooie functie in de wacht slepen bij het Ministerie vna Financiën.

Zeg, zijn er nu écht geen capabele CDA’ers, VVD’ers of voor mijn part ChristenUniërs te vinden? Moeten alle topbaantjes tegenwoordig nu écht gevuld worden PvdA’ers? Ik zal die laatste vraag meteen maar even beantwoorden: kennelijk wel…

“Aan het Binnenhof worden de wenkbrauwen gefronst over de nieuwe baan van Rens Nissen, de rechterhand van minister Dijsselbloem (Financiën). De PvdA’er was tot voor kort de persoonlijk assistent van Dijsselbloem. Hij zwaait nu de scepter over de afdeling ’AFEP’ van het ministerie van Financiën, kort voor Algemeen Financiële Economische Politiek.

Het is een invloedrijke baan. Grote delen van de Miljoenennota worden door dit deel van het departement geschreven.”

Maar ja, Rens had plaatsgenomen in het campagneteam van Diederik Samsom toen hij het partijleiderschap probeerde te verdedigen tegen Lodewijk Asscher. En nu Samsom is vertrokken uit de politiek, is het ook voor Rens nog moeilijk bij de huidige PvdA aan de bak te komen. Überhaupt is het vrij moeilijk een politieke functie voor de PvdA te vervullen, natuurlijk, gezien het feit dat de partij nog nauwelijks zetels heeft overgehouden in de Eerste of Tweede Kamer.

Gelukkig kan je als PvdA’er altijd rekenen op backup, in de vorm van een gigantisch ambtenarenapparaat of ander (semi-)publiek netwerk. De banen liggen er voor het oprapen – zeker voor PvdA’ers – en vandaag plukt Rens Nissen daar de vruchten van.

Laat je verder ook niet bedotten door het feit dat Rens Nissen geen grote naam is, zoals Ahmed Marcouch of Martijn van Dam die via de partijtamtam ook al aan glorieuze nieuwe functies werden genomen. Nee, Rens kan flink wat politieke invloed gaan uitoefenen. Houd dit namelijk in je achterhoofd: gezien Rens’ jeugdige leeftijd zullen er vermoedelijk nog vele kabinetten volgen die hun begrotingen door de afdeling van PvdA’er Rens moeten laten controleren.

Dat is dus zelfs zo als de PvdA op een bepaald punt op de middellange termijn niet eens meer in de Tweede Kamer zou zitten. Nou, mooi hoor…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Paaldanseres

  Jaja…. zo draaien de gewiekste PvdA’ers. Het houd maar niet op. Van dergelijke idiote figuren gaan we nog jaren lang last van hebben. Hoezo… partijkartel??

 2. Fred Schuit

  De PvdA gedecimeerd maar op bestuurlijk niveau zijn ze, door de baantjescarrousel, nog steeds in een verstikkende (niet gekozen)meerderheid, die ons land via een omweg naar de verdommenis brengt.

 3. Bokjan

  Het moet toch wel duidelijk zijn voor jullie dat Rens Nissen de kontboy van Jeroen Dijsselbloem is en als een schoothondje zal moet luisteren naar Jeroen Dijsselbloem, net als Jeroen dat moet naar meneer Martin Schulz.
  Het moge dan ook duidelijk zijn dat de vele PvdA lieden, die in allerlei baantjes terecht komen of gezet worden, bedoeld zijn om te infiltreren in het politieke landschap en zodoende te proberen om op achterbakse wijze hun politieke spelletjes te kunnen spelen.

 4. corfo

  Baantjescarroussel of vriendjespolitie ??
  Ben je gek geworden, klopt niks van. Onze onvolprezen glimworm, min.Kamp heeft zélf tegen dhr. Baudet gezegd dat hij een dergelijke insinuatie “verre van zich werpt” en dat “hij er zich óók niet in herkent”.
  Wil je een nóg eerlijker figuur als min. Kamp ?

 5. poldi

  Hier past slechts een daverende vloek.
  We hebben kritiek op Polen, omdat de overheid zich daar wil bemoeien met de benoeming van rechters. De zogenaamde trias politica is daar in het geding.

  We zien echter de balk in eigen oog niet, gezien de benoemingen van politici op duurbetaalde plaatsen.
  Dat heet met een duur woord: nepotisme.

  Politiek gaat om invloed. De PvdA maakt maximaal gebruik van ruimte die Rutte geeft.
  Ik neem de PvdA niets kwalijk in deze. Rutte wel.

  1. corfo

   @ poldi.
   Uw relaas is volkomen terecht.
   Typisch Nederlands : tegen andere landen zeggen hoe ZIJ ’t moeten doen terwijl er in eigen land nergens iets van klopt !

 6. buitenbeentje

  Als je je Soldaten op strategisch posten neer kan zetten heeft een toekomstige GEneraal niets te vertellen.

  In Polen werden op het laatste moment posten bij het hooggerechtshof gevuld, zodat de opvolgende regering van de concurrentie stevig in de wielen gereden kon worden. Op het moment dat de nieuwe regering daar wat aam wil doen staat Timmerfrans klaar met de botte bijl. Iets in die geest dus.

 7. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Het zinkende pvda schip zet zijn corryfeeen in de reddingboten. Helaas duurt het heel erg lang voordat een nieuwe partij macht kan gaan veroveren en zich op nieuwe doelen kan gaan richten.
  En duurt het ook eeuwig. Voordat oude partijen weggesleten zijn van belangrijke posities.
  Beter zou het zijn als belangrijke banen zouden worden geoormerkt als belangrijk voor te voeren beleid en door een nieuwe regering kunnen worden vervangen door politici uit eigen gelederen.
  In deze tijd van snelle veranderingen lijkt me een flexibeler regeerapparaat dat adequaat kan reageren noodzakelijk .

  1. corfo

   @ poldi.
   Een flexibeler regeerapparaat is zéker nodig, maar dat lukt nóóit met “politici” van het kaliber zoals wij ze momenteel hebben. In zo’n door u bedoeld regeerapparaat heb je échte deskundigen nodig die adequaat zullen moeten én kunnen handelen, zónder inmenging van buitenaf, zoals bijv. de EU die zich met álles wenst te bemoeien, waardoor dan weer maandenlang nutteloos geleuter nodig is.
   Échte deskundigen dus, en niet door vriendjes-van-vriendjes op hun post geplaatste nietsnutten, zoals daar waren : Opstelten, v.d. Scheur, Teeven en -tig andere “politici”.
   De bezem door het huidige bestel en de z.g. “regering”.

 8. poldi

  Zou de linkse zo verafschuwde Thierry Baudet dan toch nog gelijk hebben ?

  Sarcasme button: OFF

  1. poldi

   Correctie

   Zou de door links links zo verafschuwde Thierry Baudet dan toch nog gelijk hebben ?

   Sarcasme button: OFF

 9. Ni28

  Socialisme zorgt voor de mensen vooral eigen mensen. Het is lucratief om lid te zijn van een socialistische partij want met die win je altijd ook al verliest de partij zelf. De PvdA leden zijn als ziekte door het hele land en belangrijke posten uitgezaaid. Dus is niet eens belangrijk meer wat de kiezers zeggen of wensen. Er wordt de Polen dictatuur verweten maar wat hebben wij hier dan? Is dit dan democratie? En de VVD ziet en zwijgt. De VVD helpt want na vier jaren trouwe dienst moet hun grootste oppositiepartij beloond worden. De kiezer wordt belazerd waar hij bij staat.

 10. Viertel

  Niks nieuws onder de zon. Benoemingen van topambtenaren zijn altijd al politieke benoemingen geweest. Wat veel meer verbaasd is dat een knulletje van amper 30, met nauwelijks werkervaring (slechts 2 jaar politiek assistent), direct zo’n hoge post krijgt. Het afbreukrisico is huizenhoog: Voor hemzelf, maar ook voor het ministerie. Grote kans dat hij binnen no time ‘weggepromoveerd’ wordt.

 11. Ni28

  De PvdA hoeft niet eens te regeren zij hebben hun mensen overal waar nodig is om hun ideologie door te drukken. In een democratie moet het stemmen ook bij instanties merkbaar zijn. In een schijndemocratie werkt het nergens en dat zien wij bijna dagelijks gebeuren. De representatieve democratie heeft afgedaan door positiemisbruik door benoemingen in plaats van verkiezingen. Alleen directe democratie kan de politiek controleren door volksraadplegingen. Het volk moet direct betrokken zijn bij de politiek.

 12. Arubano

  “Ja, maar Rens kan zo goed met andermans geld omgaan.”
  Toch?

  1. HaZ

   Zit dan zeker in de familie……Peter-Jan Rens heeft daar ook al last van !

 13. Derksen1

  PvdA-ers zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt.

  Hoe zou dat toch komen?

  1. corfo

   @ Derksen1.
   Die rooie rakkers zijn niet gewild, maar in zéér grote getale voorhanden omdat van de pvda (bijna) niets is overgebleven, dus grote keuze voor werkgevers. Bovendien, de meeste vacatures zijn voor laag-geschoolden, dát zal de reden wel zijn.

 14. nietzonderverzet

  Dit soort gluiperigheid is mede het toonbeeld van het failliet van wat eens een rechtstaat genoemd werd.
  Deze neerwaartse spiraal is enkel door een volksopstand (revolutie) te stoppen, daar we anders gesloopt zijn tot op het bot.

 15. K.Dopper

  Goede zaak dat competente mensen op belangrijke functies terecht komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.