Aan wiens kant staat YouTube eigenlijk? Video’s met bewijs van ISIS-oorlogsmisdaden worden zonder pardon verwijderd

Dat is een mooi mazzeltje voor de Syrisch-Irakese terreurbeweging! Enkele ontspoorde techneuten in Silicon Valley blijken ISIS te willen helpen met een witwascampagne.

In Irak en Syrië lijkt het laatste uurtje van één van de meest monsterlijke terroristische organisaties ooit aangebroken. Voor de ISIS-strijders die die eindstrijd overleven, komt daarna een tijd van berechting en boetedoening. Ze zullen jaren – of wellicht wel de rest van hun leven – moeten wegrotten in de erbarmelijke gevangenissen van het Midden-Oosten… maar niet als niet te bewijzen valt dat deze onthoofdingsfreaks zich schuldig hebben gemaakt aan allerlei misselijkmakende oorlogsmisdaden.

Enter YouTube, het welbekende videoplatform. Syrische oppositiegroepen hebben tot dusverre veel gebruik gemaakt van de laagdrempelige mogelijkheid om video’s op deze website te zetten waarop te zien is hoe ISIS-strijders de boel kort en klein slaan en zich schuldig maken de meest vreselijke vormen van criminaliteit. Bewijs dat dient voor rechters, en voor het nageslacht. Zodat we nooit zullen vergeten wat voor een onmenselijk en barbaarse club dat ISIS was.

Maar dus niet als het aan YouTube ligt. Die installeert doodleuk een nieuw systeem om “extremistische” video’s en accounts te verwijderen. En dat betekent ook dat documentatie van ISIS-oorlogsmisdaden gewoonweg verdwijnt van het internet:

“YouTube is facing criticism after a new artificial intelligence program monitoring “extremist” content began flagging and removing masses of videos and blocking channels that document war crimes in the Middle East.

Middle East Eye, the monitoring organisation Airwars and the open-source investigations site Bellingcat are among a number of sites that have had videos removed for breaching YouTube’s Community Guidelines.”

Onder anderen video’s waarop luchtaanvallen te zien zijn, of waarop ISIS cultureel erfgoed vernietigt zijn verwijderd door YouTube. Klachten hierover zijn allemaal afgewezen, en dat is allemaal niet zonder gevaar voor de geschiedschrijving:

“Chris Woods, the head of Airwars, told MEE that the trend exhibited by YouTube risked severely undermining work done by Syrian opposition activists during the six-year civil war.

“I think what’s so troubling about this if we look at the Syrian accounts, this is video chronicling a six- or seven-year war, and some of the most important parts of that war from the perspective of Syrians,” he said.”

YouTube wil zich uitspreken tegen extremisme, maar speelt juist de extremisten in de kaart door voor hen schadelijke inhoud te verwijderen. Het is echt regelrechte politiek-correcte en linkse verbiedwaanzin.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. jowyajax

  Dit geldt ook voor Facebook

 2. ookmaareenmening

  Staat een film van IS op YouTube, krijgen we klachten dat YouTube IS promoot.
  Halen ze dezelfde film weg, krijgen we dit soort artikelen.
  Afdeling zeiken en zeuren in optima forma.

  1. Top

   Ik hoop, dat het u niet ontgaat, wat de achterliggende intenties zijn van dit soort besluiten. Frits lang, een filmmaker heeft daar ooit eens een speelfilm over gemaakt, genaamd ‘Metropolis’.
   Als dat ons voorland is? Dan zie ik de toekomst somber in.

 3. Guus Geluk

  YouTube verwijdert elk gewelddadig filmpje. Ook die van de Syrische oppositie.

 4. sjun

  Het verheldert dat je bij interessante of belangrijke filmpjes direct zelf een backup moet maken en dat er een markt is voor alternatieve videostreamsites en thuisopslag van data. Bloggers en Vloggers met een andere dan de gewenste Eurofiele, globalistische en islamwitwassende mening waren daar al even achter maar hun aantal is nog te gering om Google daadwerkelijk de pis lauw te maken. Ook hierin groeit echter het maatschappelijke bewustzijn.

 5. SlimK1nd

  Ik begrijp dat Youtube hier vooral is voor kattenvideo’s van linkse Deugridders. https://twitter.com/SlimK1nd/status/896247956768256000

 6. Ritter

  YouTube is zwaar aan het censureren.

  Talloze kanalen van mensen die kritisch zijn op de islam en massa migratie zijn verdwenen of uit het zicht gehaald.

  Alleen de politiek correcte mening blijft op YouTube staan.
  ———–

  OPINION PURGE! Techbedrijven en overheden openen aanval op vrijheid van meningsuiting
  https://www.geenstijl.nl/5138043/opinion-purge-techbedrijven-en-overheden-openen-aanval-op-vrijheid-van-meningsuiting/

 7. Punt50

  Het zal niet meer te zien zijn, maar wil nog niet zeggen dat die data weg is. Er zitten ook gruwelijkheden tussen, kinderen kijken ook YouTube.

 8. Overlord1234

  Youtube betaalt voor de bandbreedte en webhosting. Ik vind het maar normaal dat ze zelf mogen kiezen wat ze willen aanbieden op hun service en wat niet.

  Om verwarring te voorkomen hebben ze een pagina met voorwaarden waar alle video’s aan moeten voldoen.
  (https://www.youtube.com/yt/policyandsafety/nl/communityguidelines.html)
  Deze bevat het volgende:

  “Gewelddadige of expliciete video’s
  Het is niet toegestaan gewelddadige of bloederige video’s te plaatsen die voornamelijk zijn bedoeld om schokkend, sensationeel of respectloos te zijn. Als je nieuws- of documentairevideo’s plaatst die schokkende beelden bevatten, zorg er dan voor dat je er genoeg informatie bij geeft, zodat mensen begrijpen wat er in de video gebeurt. Spoor anderen niet aan tot uitingen van geweld.”

  IS videos behoren tot deze categorie en worden dus verwijderd. Einde discussie.

 9. Babaji538

  Aan de kant van de Belastingdienst.
  Met het stimuleren van aanslagen in de Verenigde Staten.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.